2011den bu yana 90 milyar dolar harcanmış...
Bu parayı çiftçilere dağıtsalardı veya fabrika açmak için kullansalardı daha iyi olmaz mıydı.
Bu parayı çiftçilere dağıtsalardı veya fabrika açmak için kullansalardı daha iyi olmaz mıydı.
Hazır konusu açılmış ve sen sormuşken söyliyim helal hoş olsun 😊 yardıma muhtaç olan insanlara ülkemin yarfım elini esirgememesi çok güzel bir şey. Yayırım fikri evet ama ikisinin de yeri ayrı bence. Yani yarfıma ayırdığın bütçeyi yine götürüp fabrikaya yatırsan bu mantıkla ülkenin kendi vatandailarına ayırdığı bütçeyi de fabrikalara ayırman lazım veya birçok sektörde uyguladığı yardımları da. Herşeyin bir yeri olduğunu bilmek en doğrusu
ben haram ediyorum, vatan hainlerine acımak hümanistlik değil biline.
ben karar vermiyorum kuran öyle diyor.
﴾15﴿ Ey Müminler! İnkar edenlerle savaşta karşı karşıya gelince onlara arkanızı dönüp kaçmayın.
﴾16﴿ Kim savaş için yer değiştirmek veya başka bir birliğe katılmak amacıyla olmaksızın savaş sırasında düşmana arkasını dönüp kaçarsa, Allah’ın öfkesine uğramış olur, onun varacağı yer cehennemdir, ne kötü bir son!
Şimdi sen Allahın kelamına yanlış mı diyorsun :D
Evet haklısın, peki bu söz çocukları kapsıyor mu? Yani savaş çıksa kadın çocuk hepsini savaşa gönderirmisin kendi ailenden. Mesrla 7 yaşında çocuğun veya kızın varsa Allahın bu kelamı için savaşa gitmesi gerektiğini yoksa vatan haini olacağını mı söylersin? Ve çocuğun veya yeğenin savaştan kaçtı başka ülkeye sıpındığında senin gibi insanlar onlara nefret duyup hor görürlerse vatan hanini derlerse seninnyeğenine çocuğunA veya kardeşine ve ülkelerinden kovup gelip savaşta ölmelerini isteseler. Senin çocuğuna harcanan bir kuruşu bile haram etseler isyiyorsun dimi.
Ne oldu? Allahın kelamına karşı edeceğin 1 2 cümle yok mu?
Aynen ondan dolayı sahillerde üstü çıplak altında kot pantalon olan gencecik suriyeli erkekler var değil mi :) VEya otobüste elinde telefonla tiktok izleyen genç suriyeliler :)
Ayrıca türkiyede savaş çıksa emin ol hiçbir ferdi kaçmaz, geçen yıllarda İzmir'de deprem oldu deprem bölgesinde suriyeli yamyamlar yağmalamaya geldi. uyu sen daha
Bak az önce Allahın keşamını kullanıyordun şimdi bambaşka yerlere çekiyorsun olayı. İstiyorsun ki savaştan kaçan çocuklar gitsin ülkelerinde savaşsınlar ölsünler. Ya da senin ülkende hiçbir şekilde sosyalleşmesinler, gezmesinler çünkü savaştan kaçyılar, eğlenmesinler çünkü savaştan kaçtılar. Neden böyle sağıkça düşğnceşere giriyorsunuz? Aşlahın böyle ırkçılıkla ilgili kelamlarını da okudunmmu
Cevap
4Cevap
Ölsünler mi yani? Açlıktan sefaletten yokluktan? Peki vicdan? İnsanlık? Kıyamet günü soğuktan ayakları donan suriyeli kız çocuğu yakana yapışırsa kim kime neyi helal ediyor veya etmiyor o zaman anlarsın.
Adam olsunlar ülkeleri için savaşsınlar, buyur sana islam dininden bir ayet.
﴾15﴿ Ey Müminler! İnkar edenlerle savaşta karşı karşıya gelince onlara arkanızı dönüp kaçmayın.
﴾16﴿ Kim savaş için yer değiştirmek veya başka bir birliğe katılmak amacıyla olmaksızın savaş sırasında düşmana arkasını dönüp kaçarsa, Allah’ın öfkesine uğramış olur, onun varacağı yer cehennemdir, ne kötü bir son!
Ne oldu allahın kelamına da bir kaç çift lafın var mı :D ? ÖYle susarsın işte.
Dostum o para Türkiye'nin parasi değil ki. avrupa birligi verdi bizimkiler daha o parayi kestiler ondanda çaldılar
Türkiyenin harcadığı para 90 milyar dolar, bunun üzerine avrupa ve birleşmiş milletlerde 12 milyar dolar aldık ve onu da suriyeliler için harcadık.
Yav yok sen bakma bu medyaya hep yalan dolan söylüyorlar
Evet kanka herkes yalan ama bi sen doğrusun
tamam a haber izlemeye devam et
a haber sence bunları söyler mi? Sen kolanya falan mı içtin
Peki bana kaynak atabilir misin?
https://youtu.be/eW1BP9uYhQ0?t=2460 buyur ümit özdağ söylüyor bunu
Bu para devletin cebinden cikan para degil. Yardim kuruluslari vakiflardan harcanan para.
Vakiflara yardim yaptiysan konus. Yapmadiysan bos konusma.
Türkiyenin harcadığı para 90 milyar dolar, bunun üzerine avrupa ve birleşmiş milletlerde 12 milyar dolar aldık ve onu da suriyeliler için harcadık. bilmediğin konularda konuşma koçum. 90 milyar dolarlık vakıf kuruluşlarımız mı varmış bizim?
Bos konusma bos.
Ab o parayi zaten goc idaresine veriyor. Sana al bunu kopru yol yap diye vermiyor. Kafa nerde senin.
Para verdinmi hic.
Birine uc kurus yardimin oldumu.
Olmadiysa bos yapma kaybol
Ulan benim geçen sene ödediğim vergi 1 milyon tl. Ne konuşuyorsun. Ab zaten suriyeliler için veriyor o parayı + türkyiede kendi kaynaklarından 90 milyar dolar harcamış diyorum boş yapma diyor. Hayatında kaç krş vergi ödedin sen? :D MAval okuma burada
Hayır haram olsun benim hakkım verildiyse bu ulkeye bu kadar zarar veren başka bir yönetim yoktir hala oy verenler kuyrukta ekmek beklesin mustehak
Aynı şey yarın bizim başımıza gelse ve ülkeden ayrılmak durumunda kalsak. Ukrayna örneği var şu an. Yardım edilmese gittiğin yerde?
Bizim başımıza geldi zaten koçum, savaştık bazımz şehit bazımız gazi oldu :) ;)
😃 Bir ülke girsin içeri de görürüm o zaman ben
7 düvel geldi ne oldu? Vatansız araplarla karıştırma bizi.
😃 Noldu mu. Orta Doğu da kaldın böyle işte
Evet kaldık ama kaçmadık suriyeliler gibi :)
😂 Füzeler evine düşerse sapanla avlarsın
En azından türkiyede ölürüz
😂 Niye ölüyorum ameke
Ulan……………………..
Asla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?