Evet, 200 TL nın alım değeri kalmadı, 500 TL ya da 1000 TL banknotlar gelir.
Hayır sanmıyorum.
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Gelse onlar pul olmayacak sanki onların gelip gelmeyeceğini konuşurken bile onlar pul olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor
Ama gelecekse üstlerinde Erdoğan resmi olsun lütfen onun eseri sonucta 😉
Evet dünyada ekonomik bi kriz var ama millet 10 cent zam yapınca ortalık ayağa kalkarken bizde günlük 2 şer lira zamlar geliyor bir de bu devletin müdahale etmek için vergisinden kesmesiyle falan bu halde demek ki asıl durum görünenin iki katı daha kötü
banknot gelse ne olur gelmese ne olur. bu sefer neden 5000 lik banknot yok dersiniz. bu soruna bir çözüm değil. aksine tekrardan bir maliyet. bankalara kadar atm lere kadar dövizcisine kadar, darphanedeki güncellemelere kadar , malzeme olarakta aynı şekilde masraf demek. çünkü tüm kurumlarda bununla ilgili yenilenmeye gidilmesi demek.
500 tl lik banknotlar çok yakın zamanda gelecek az kaldı zaten bak bir biri ardılı gelen mallar hep aynı kaldı televizyon beyaz eşya gibi satım mallarında gelişmiş ürünler gelmiyor gelse bile sınırlı sebebi ekonomi gelen malların bir çoğu cep telefonları andan başkada yok
Gelmek zorunda. Sene sonuna kadar 500 lük banknotlar gelecek zaten. Ayrıca 5 liranın artık kağıt para olmaktan çıkıp normal para olmasına ihtiyaç var. Kuruşları vs. kaldırmak gerek.
Evet katılıyorum...
Cevap
14Cevap
Hiçbir şey gözümün önünde bu kadar değer kaybetmemişti zaten. Böyle giderse 500 ya da 1000 TL'lik banknotlar da fayda etmeyecek.
Evet katılıyorum size bu konuda, enflasyon paranın değerini öldürüyor önemli olan yeni miktar para basmak değil paranın değerini yükseltmekten geçiyor...
Ne gelirse gelsin, bu saatten sonra fark etmez.
Bende aynı şekilde düşünüyorum...
Eskiden atıyorum bir milyon tl bir çanta para yapıyormuş.
Say say bitmez..
Şimdi ise bir ay çalışıp elimize incecik bir deste kağıt para geçiyor..
Birde 500, binlik bankolotlar çıkarsa para iyice incelir.. ay sonu elimize 5 adet kağıt parçası geçmesi psikolojik olarak insanı darmaduman eder..
Ben eskisi gibi 100TL nin bankolot kalın bir deste olduğu zamanları özlüyorum 😅
Yeni banknotların çıkması veya bu krizi para basarak atlatmaya çalışması sadece Enflasyonu daha fazla artırır. Çözüm son derece açık ve net ama işlerine gelmiyor.
Ülke Kimseye güven vermiyor.
Herşeyden önce ülke de güven olması gerekiyor.
Hamdolsun 200 liraya dünya kadar ürün alabiliyorum İstanbul gibi yerde. Bence 200 tlden fazlası gelmemeli.
bence basılı parayı kaldırıp dijital ödeme sistemine geçilmeli. milyarlarca dolar zararı olan para basım işinede gerek kalmaz.
uğraşıyoz hala saat 02 oldu. boyutları ayarlayamadık. cebe cüzdana sığmıyo
artık herkes temassız kart kullanıyor hatta 500₺ üstü nakit para kullanımı yasaklanmalı
Dün kasaba gittik 1,5kg et aldık 400 tl tuttu 🤷♀️🤦♀️ pişirdik tarttım tartıda 868 gr et çıktı 1,5 kg'dan yani 700 gr suya 200 tl vermiş olduk 🙆♀️🙆♀️🙆♀️
Ondan önce 5-10 ve 25 kuruşun kullanımını kaldırmak gerek artık hiç bi işe yaramıyorlar
500 TL Lik gelecek bin TL linkte gelecek bu sefer sıfırları hızlı hizli çıkacağız
1.000.000 lira eskiden çok büyük paraydı. Artık hemen hemen bi evi olan herkes milyoner. Küçük bi mal varlığı olan biri bile artık malını 2ye 3e katladı. Zengin daha zengin fakir daha fakir. 500₺ lik bankonotlar gelse ne olur. Markete gittiğimde üç poşete üç tane 200 lük yerine bir adet 500lük bir adet 100lük vermek aynı şey. Onun yerine paranın değerini arttıracak üretim yapmak gerekir.
Bence gelmeli. Artık parayı taşıması bile zor oluyor.
değeri kalmadiysa iban atayım 200tl değersizmis sonuçta
Gelmeli 200 lira çerez parası oldu artık
Maalesef aynen öyle...
Gelir bence ya 200 TL bir şey etmiyor
Akp yüzünden ne paramız ne pasaportumuz nede canımızın değeri kaldı
Millet 100 tl bozduramıyor 500 tl nasıl bozdursun.
500 tl şart oldu..
Bence de öyle...
500 tl lik banknotlar gelicek evet
Gelmeli
500 iyi olurdu
Mecbur gelecek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?