selamlar, 3. sınıf üniversite öğrencisiyim. yazılım geliştirici olarak yurt dışına çalışmaktayım. yani bir gelirim mevcut. okuluma haftada 3 gün gidip geliyorum. yani ne tam çalışanım ne tam öğrenciyim. o yüzden kısmen de olsa soruyu cevaplama hakkını görüyorum kendimde. kendime yeni bir bilgisayar almak durumundaydım. 8 taksit 1.800 TL den her ay bu para cebimden çıkıyor. birde öncesinde makine bölümüne başlayıp bırakmak gibi bir durumum olmuştu. o süreçte aldığım kyk nın taksitlerini her ay 700 TL olarak ödemekteyim. 2.500 TL yi zaten hiç görmüyorum cebimden net çıkan para o şu an. yol kuaför fatura 400 TL desem ayda, geri kalan yemek masrafı. üniversitede 4 TL ye yemek imkanı var. fakat ders saatleriyle nerdeyse çakıştığından gidemiyorum. hem de randevu usülü çalışıyorlar. dilediğin saatte gidip gelememe durumlarından ötürü lokantalarda falan yemek yiyorum. en kötü yemek şu an 40 TL bizim burada. yemek diyorum bu arada atıştırma tarzı şeyler değil. pilav sulu yemek çorba üçlüsü yani. döner yersen, oda çok farklı değil artık 13-14 TL , 2 tane yesen bir ayran içsen zaten 30 TL. 3 günden hesap etsek şimdi, ayda 12 defa gittiğimden 12x40 480 TL yapıyor. arkadaşlarınla bir çay içeyim, dersen, her gün içsen, kantinde 3 lira versen bile, 40 lirada oradan çıkıyor. toplam 3500 TL benim net masrafımdır. kıyafet cart curt bunları hesap etmedim. ama bundan altına düşmez. kiram yok, ailemle kalıyorum. evdeki yemek masrafı da aileme ait elektrik doğalgaz su internet vs. yani her gün yemek masrafının benden çıktığını da katacak olsaydım üzerine 3-4 bin daha eklemem gerekirdi. ama tabi her öğrenci kyk ödemiyor, bilgisayar taksidi ödemiyor. o yüzden 2500 TL sini çıkarsam 1000 TL gibi bir rakam yapıyor. anlayacağınız öğrenci olmak fakirlik ama aynı zamanda belli bir maddiyatı da gerektiriyor. şehir dışında okuyanlar için özellikle.
Lüzumsuz yere harcama yapmıyorum. Günlük olarak hiç harcama yapmıyorum. Sadece bana verilen harçlığı biriktiriyorum. Yeri gelince harcıyorum. Mesela aylık olarak yemek kartına 10 tl ve iki haftada bir dolmuş kartına 30 tl yükleme yapıyorum. Kalan yarısını bankaya atıyorum ya da lazım olur diye yanımda bulunduruyorum.