Kocama ortak hesap teklif ettim, kabul etmedi. Nasıl ikna ederim?

Ikimizede çalışıyoruz. Ilk zamanlarda ortak hesabımız olsun dedim kabul etmedi. Ikimizde evin giderleri, fatura, market alisverisi icin falan ortaya para koyalım gerisi bizim olsun, kişisel ihtiyaçlarımız icin, birikim icin degerlendirelim dedi.

Ortak hesaba ikna edemedim. Kendi elindeki parayi nereye harcıyor, ne yapiyor, nasil yatırım yapiyor bilmiyorum. O da benimkini bilmiyor. Bu da bende guvensizlik oluşturuyor açıkçası. Ikimizin parasini bir degerlendirsek ne olur yani?

Günümüzdeki erkekler para konusunda cimri olmaya başladı sanki. Eskiden ev hanımı, calismayan eşinden para saklayan erkek olmazdi. Bazisi eşinin eline sayardı maaşını.

Şimdi net maaşını dahi bilmiyorum. Sadece ayni meslegi yaptigimiz icin az cok tahmin ediyorum şu kadar alıyordur diye. Açıkçası ev almak icin yatırım için ayri ayri uğraşmak yerine ikimizinde parasini tek bir yerde toplayip oyle birikim yapmak istiyorum ben.

Şimdi ortak hesap olsa o hesaptan ne kadar para cektigini falanda görürüm. Simdi göremiyorum. Maasinin bir kismini bana ver ben degerlendireyim diyeceğim ortak hesaba yanasmayan adam maasini elime hiç vermez. Ne yapmaliyim bilmiyorum.
Kocama ortak hesap teklif ettim, kabul etmedi. Nasıl ikna ederim?