İnsanımız iyice mallaştı. Döviz kurunun maliyetleri kdv indirimi geldi diye düşmüyor. Erdoğan'ın son numarası bu, %8 vergi indirimi yaptık diye geçen sene bugüne göre neredeyse yarı yarıya değer kaybetmiş liradan gelen enflasyonun suçunu marketlere atmaya uğraşıyorlar.
Adamlar zaten nereden kar edeceklerini şaşırdılar, elemanlarına enflasyona göre zam yapmıyorlar, bir de gidip vergi indiriminden halka mı fiyat çıkaracaklar?
Piyasa denetimi, fiyat planlaması falan, hiçbir zaman işe yaramadı, hiçbir zaman da işe yaramayacak.
Artık ekonomi biliminin 100 kere kanıtlanmış somut olgularını hala deneme yanılma ile yaşayarak öğrenmeye çalışmamız yordu valla beni
Bu işin net çözümü var Oda bu fırsatcılar cezalara bile doymuyor madem devlette kesilen cezayı millete dağıtsın alışverişler bedava gelmiş olur bakalım daha devam edebiliyorlar mı
Zincir marketler özellikle KDV indirimi yürürlülüğe girmeden yüksek fiyatlarka ürünleri girip, KDV indirimiyle yükselttikleri fiyattan eski fiyatına getirdiler. Halkı kazıklamaya devam ediyorlar kısaca
Bunu sagcılıkla solculuk la yukarıyla asagısıyla alakası yok vergı de ındırım olmus bu son tuketıcıye yansımalı sonucta ısveren yıne mal bedelını alıyor
Farkında mısın? Dünyada bir tek tüketici yok, hizmet sektörünün, marketlerin, üreticilerin, herkesin anası ağlamış durumda.
Adam zaten karsızlıktan bu işi niye yapıyorum diyece halde.
Şımarık çocuk gibi davranıyor koca bir ulus. Doktorlara gösterdiği tavır yüzünden yakında ülkede doktor kalmayacak, insanların kardan önce kendisini düşünmesi tavrı yüzünden yakında süpermarketi olmayan şehirlere sahip olacak
Temel ekonomi bilgisinden bihaber garip bir ülke olduk iyice
Bir ulus nasıl bu kadar mal olabilir konulu bir sosyal araştırma yapılmalı gerçekten.
neyse uzatmayım da demek istediğim fırsatçılık yapan esnaf cezasını bulmalı. ramazanda fiyat artıran yangında yangın ekipmanını 2 katına satan karda yolda kalan antep yolundakilere herşeyi yüzdeyüz zamlı satan esnafa ve bu fişteki gibi esnafa acımamalı. az fırsatçılıkl çok fırsatçılık yoktur. bu bu kadarına fırsat bulmuş ama zihniyet fırsatçılık. memnunsanız devam edin ne deyim.
Çünkü önce bir zam yaptılar sonra indirmiş gibi gösterdiler. Neyse ki Vakfbank marketlerde bol bol Worldpuan veriyor da onların fırsatçılığına rağmen ekonomik alışveriş yapabiliyorum.