Size yetiyor mu benim 9.000TL Ama yetmiyor diyebilirim hatta direk yetmiyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yani 24 yaşında 9000tl gibi bir gelirin var ise şanslı bir azınlıktasın diyebilirim 😊 muhtemelen hala öğrencisin ve hayatı dolu dolu yaşamaya çalışıyorsun. Gerçi öyle bir döneme girdik ki boş bile yaşasan 9000tl yetmez 😅 benim gelirim senden iyi ama yettiğini kesinlikle söyleyemem. Aksine her geçen gün yaşam standartım düşüyor 😔
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şu ülkede artık 9.000-10.000 maaşların sadece adı var. Herşeyin bir anda en az %100 arttığı bir dönemde 10.000 TL lik maaş zaten enflasyon öncesi 5.000 TL ye tekabül ediyor. şu an yetmemesi zaten çok normal. Allah şu dönemde asgari ücretle geçinmeye çallışanların yardımcısı olsun.
00 Yorumla
+1 yıl9.000 olması imkansız çünkü çalışsan asgari ücret 4 bin oldu hafi diyelim babandan miras kaldı ev verseniz bile o kadar parayı tek başına sen alamazsın bence uyduruyorsun 9.000 tl olsa altın yapar kenarı koyarsın hafi diyelim kıyafet alıyorsun neyle besleniyon sen iyice salla uydur pek inandırıcı soru olmamış
111 Yorumla- +1 yıl
Çalışıyorsa Bi insan bilemem tabii ki.. 12 binde az cok para değil... ama tek başına iyi para
- +1 yıl
Bilemiyorum o kadar para alır mı bana saçmalıyorsun gibi geliyor
- +1 yıl
Seninki de uydurma bence
- +1 yıl
Peki dediğin gibi olsun sen haklısın 😀
- +1 yıl
:):)
- +1 yıl
Peki..
- +1 yıl
@OrtaSehpa 😄😄😄 ozelde bu parayi veren nadir sirketler var o da kalitene bakar
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
150Cevap
+1 yılBizim sorunumuz şu, giderler gelire göre ayarlanıyor. Standart yok yani. Kısaca kendi gelir geçmişimden bahsedeyim.
Öğrenci olduğum zamanlar 600 tl burs alıyordum idare ediyordum (2014) sonra part time ise başladım. 600 burs ve 1000 tl maaş ile yine birikim yapamadan ay sonu geliyordu. En son askere gittim (2019'da) 7500 tl maaş aldım 9 ay boyunca. Yine anca ay sonu geliyordu bir sonraki aya bir şey kalmıyordu. Şuanda da asgari ücretle çalışıyorum. Yine aynı durum geçerli. Oysaki sınırlarımızı belirleyip ona göre gider yapsak birikim de yaparız ay sonunu da görürüz.00 Yorumla
+1 yılAylık ne kadar alırsan al insan istedikten sonra yettirir bende senin maaşa yakın bir maaş alıyorum bir çok gider olmasına rağmen birikimde oluyor sen yetmiyor diyorsun ya salliyorsun maksak muhabbet olsun diye ya da çok gereksiz harcaman var onun için yetmiyor asgari ücret ile aile gecindirenler var onlar nasıl yetiştiriyor bunu düşün sonra böyle havali benceler paylar... Sen anladın artık
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim 27,000₺ ama her ay 3 bin artıyor bankaya yatırıyorum ama artık bankadan çekerken 24 bin çekiyordım tam yeterken bu ay 2 bin arttı bankaya gittim yatırmaya banka çalışanı güldü neden yatırıyorsun senin maaşın 4 gün sonra yatmayacak mi hesaba diye neyde yanlış yaptım ben anlamadım fazla paraya biriksin diye banka hesabıma attım ne var bunda
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvli değilken evlatlık alınıyor mu
Cevap sahibi+1 yıl30 uma kadar 5 yil var sonra evlatlık gelsen de Nerede kalacaksın ki sen? Benim kendime ait evim yok ki 2 adet otel 1 tane pansiyonum var arkadaşlarla akşam nerde akşam olursa gece 1-2. Nere yakınsa ora gidip kalıyorum sabit ev yok 3 yerde gidip kalıyorum
Cevap sahibi+1 yılHarcayan yok ki 4 tane arkadaşım var onlarla gezip dolaşıyoruz ama şöyle bi şey var hepsinde hesap kartı çıkarttım besine aylık 5 bin TL otomatik talimatla paraları yatıyor ama Nere gitsek benim karttan çekiliyor alıs verişler
Cevap sahibi+1 yılAma şu bankadaki Gülen kız neden güldü ki 2 bin artan paraya geri yatır hesaba dediğinde neden güldü
Kimseye kolay kolay maasi yetmez.. ayligi asgari olanla 10k olan hep ayni stresli sekilde ay sonunu dusunur. sadece nedir birisi 700 tl lik kirasi olan evde oturur digeri 2000.. birisi fatura borclariyla bogusur digeri araba ama bogusulur yani
11 Yorumla
+1 yıl4500 ₺ yetmediği için evde beslenebilir ufak hayvan çoğaltıp satmak istiyorum. Maşaallah 9000 lira alıyorsun. Nasıl yetmiyor ki? Ya benim gibi asgari ücretliler ne yapsın peki? Fuzuli harcamalarını azaltmayı dene. Belki bir faydası olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Yorumlara baktimda millet 9 bin 15 bin 20 bin gidiyor 😄😄😄
Memlekette ne zenginler varmis haberimiz yok
Bosuna dememişler parayla imanın kimde olduğu belli olmaz diye😄
+1 yıl9000 dediğin 800 dolar bile etmiyor. Nereye yetecek benim aylık 9 bin kredi kartı geliyor sadece. Hakkımızda hayırlısı olsun artık ne diyim anasını miktiler ülkenin.
02 Yorumla- +1 yıl
amannnnn ne edek başa gelen çekiliyor.
+1 yılMesai ile birlikte 10 bini buluyor.
İckim Yok sigara kullanmıyorum.
Gece hayatım da yok.
5 vakit namazımi kılarım.
Sadece yemeğe parayı veririm.
Onun dışında biriktiririm.
🤗10 Yorumla
+1 yılZeka, para kazanirken degil harcarken belli olur felsefesine gore yasiyorum. Gereksiz, bana fayda vermeyen hic bir seye para vermeyince yetiyor.
20 Yorumla
+1 yılAsgari ücret, eşim ev hanımı, kiradayım yetiyor.
Kadınların yönettiği hanelere aylık 100k paralar girse de batıyorlar.
O yüzden aile reisi erkek olarka kanunda tanımlanmalı.😎01 Yorumla
+1 yılistanbulds bu gelirle geçinemezsin ama Daha küçük şehirlerde geçinilebilinir Isparta , Antalya belki bazi ilçelerinde
10 Yorumla
+1 yılŞu an 3.500 falan alıyorum ama stajyer avukatım sonrasına bakıcaz
18 Yorumla- +1 yıl
Cook az
- +1 yıl
@SadeTurkKahvesi00 Bana yetiyor😊
- +1 yıl
Sorun yok o zaman (=
- +1 yıl
Sende az alıyorsun o zaman benim arkadaşım 15k alıyor ^^'
- +1 yıl
Allah daha fazla versin ne diyelim :D
- +1 yıl
Öyle siz ikiniz umarım her daim hak ettiğinizi alırsınız
- +1 yıl
@SadeTurkKahvesi00 Teşekkürler
+1 yılAbla direkt yazmayı bile beceremeyen birine yine iyi 9000 TL veriyorlarmış valla :(
20 Yorumla
+1 yılBunun aylık gelirle ilgisi yok. Ne kadar kazanırsan yaşam standartlarını ona göre arttıracağından yetmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl9000 de yetmiyor ise yani, ben işsizim; gelir yok ama borç gani. Bakalım ne olacak, göreceğiz ilerleyen günlerde. Kodese kadar yolu var. Öyle işte, seninkisi bize göre hayaller ve yaşadığımız "gerçekler"
00 Yorumla
+1 yılagzına kürekle vurrum yürü git asgari ücretli zamlı öbür ay alcak 4253 tl aile yetisitiriyolar ben 6 500 tl ile gayet iyi geciniyorum sen gecnemiyosan sorun sende türkiyede arama sorunu
00 Yorumla0 aylık gelir var bir yıldır dinleniyoruz yan gelip yatıyoruz artık bu yıl bir iş kurarız veya bir yıl daha dinleniriz keyfimiz nasıl isterse
00 Yorumla4.5 alıyorum İstanbul'da gayette yetiyor ( Babamla yaşıyorum evin ihtiyaçları babamda cebimden para cıkmıyor ev için)
00 YorumlaYorumlara bakıyorumda asgari ücret veya asgari ücretin bir tık üstü diyen hiç yokk☺️☺️sözde fakir ülkeyiz
00 Yorumla
Para önemli degil 😅😅
00 YorumlaNe kadar kazanırsan o kadar harcarsın. 20 bin de kazandan yetmeyecek. Çünkü oturduğun evi değiştirirsin, giydiğin markayı değiştirirsin. Yetmez yani, yetiyor diyen adamın yaşantısını beğenmezsin zaten.
00 Yorumla
+1 yılGelirimi söylemiycem ama yettiğini söyleyebilirim. 🙂
10 YorumlaKimliğini ver nüfusuma alayım hayatımda duyduğum (Genel olarak söylüyorum en saçma sorular bunlar.)
10 YorumlaYan gelirlerle beraber değişiyoe sürekli.
Aylık 10 bin altına düşmüyor üzerine çıkabiliyor.00 Yorumla
+1 yılGeliri söylersem ayıp olur ama giderleri düşünce koca bir hiç kaldığını söyleyebilirim...
00 Yorumla
+1 yılTamam da bu soruyu sorma amacın nedir? Kimi 3000 ile geçinir kimine 30000 yetmez yani
00 YorumlaHayat standartımı koruyacak ve hobilerimi yapacak kadar kazanıyorum.
00 Yorumla20 bın TL lık yaşam tarzın varsa yetmemesı doğal.. Senın aldığın paraya aıle gecındıren ınsanlar var
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 510 cevap paylaştı. Paranda bereket yoksa 9 bin değil 90 bin de olsa yetmez.
00 YorumlaSorgulamak gıbı olmasın ama ne yapıyosun Bız ıkı kısı o maası alamıyoruz Bılemedım yani
00 Yorumla12 20 arasi da her ay anlamsız bir şekilde daha da içeri giriyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem okuyorum hemde calisiyorum. Aylik gelirim ne kadar calistigima bagli biraz ama genelde 700€ -12000€ oluyor ve bana eve veyada okul masraflarima yetiyor
03 Yorumla- +1 yıl
Aylık 12.000 euro mu kazanıyorsun gözlerim mi yanlış görüyor 😅
Cevap sahibi+1 yıl@Ser4pyalcin 1200€ yanlis yazdim
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl10 k falan bazen onuda aşıyor kendi evimde kaliyorum ve yetmiyor.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. Euro bazında gelirim var ama yetmiyor, sosyal hayatımdan kıstım biraz yapacak bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılGelirim yok ki fjsjdsnsnnsjd standart Türk genciyim ajdjssjjd
00 YorumlaYayıncılık yapıyorum öğrenciyim anca 1000 lira çıkıyor
00 Yorumla
+1 yılSenden bir tık yukarıda gelirim kafa kafa ya gibi anca
00 YorumlaVay anasını ya 9 bin lirayla gecinemeyenler var asgarî ücretli napsin 😒😒
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılMaaş: zamla 8.500₺
Yutube gelirim haftalık 80$ aylık 4.5 bin dersek
13.000₺ kazanıyorum aylık ayetiyor01 Yorumla- +1 yıl
Ne uzerine kanaliniz
2022 itibariyle alt limit 28.000 civarında olacak ekstrem aksilik olmadıkça
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılBenim 15-20 bin civarında borcum çok olduğu için yetmiyor ek iş yapıyorum network
00 Yorumla
+1 yılMebla belirtmeyeyim ancak fazlasını kazandığım halde yetmemezlik söz konusu.
00 Yorumla
+1 yılDeğişiyor. 40.000tl aldığım oldu mesrla son 5 ay boyu ca ama şu son ikş ay satışlar durgun.
00 YorumlaGecen ay 6000 di, buay ins 9000 ustu olcek ;) yan gelirler haric
01 Yorumla
+1 yılşu an 12.000₺ bazı zamanlar yetiyor, bazı zamanlar yetmiyor.
00 Yorumla
+1 yılvalla benim gelir seninkinden fazla bayagi ama banada yetmiyor.
00 Yorumla
+1 yılSaat ücretli çalışıyorum.
Taksiciyim.. (şaka şaka..)04 Yorumla- +1 yıl
4 kissiyiz 7 saat uzun mesafee ne kadar tutar
- +1 yıl
Götüreceğim yere bağlı
- +1 yıl
Aksam 22 sabah 10
- +1 yıl
Mesai saatlerini sormadım
Goturecegim yeri
14 15 civarı alah bereket versin krallar gibi yaşıyorum.
00 Yorumla9500 ama bana da yetmiyor. Bakalım zam oranı daha belki olmadı. Umarım biraz düzelecek.
00 YorumlaAsgari ücret yetmiyor üstelik niye yetmiyor 9.000 memur musun da yetmiyor?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşimle benim 16-17 yani çok şükür yetiyor biriktiriyoruz da gereksiz harcamalardan uzak durursan yetiyo yani. Ama sigara alkol gece hayatı eğlence vs olsa niraz zor olurdu
00 Yorumlaİyiymiş. Allah bereket versin. 4815 Tl net benimkisi. Onu da devlet veriyor
00 Yorumla
+1 yılEşimle benim toplam 14 bin lira ama ancak geçiniyoruz
00 YorumlaTürkiye de yaşamıyorsun sanırım senin dediğin rakamı yüz kişiden 2 ancak alıyorsun
00 Yorumla
+1 yılBenim 7 aydır yaptığım. isten dolayı aylık gelirim 20/30 bin arasi
42 YorumlaRabbime şükürler olsun diyorum. 9000 lira çok iyi para önemli olan onu kullana bilmek yoksa 900 bin lira bile yetmez insana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbartma istersen. Benim babam da 9 bin alıyor 5 nüfus gecindiriyor. İstediğimiz herşeyi alabiliyoruz
20 YorumlaAntalyada da bi otelde yasa dışı dövüştüğüm zaman 2 ayda 50 bin koymuştum cebe şimdi resmi salon idmanı ve resmi mücadeleler de olduğum için gelen öğrenci ve satılan eldiven, şort, tişörte göre değişiyor rakam
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım özel değilse merak ettim ne is yapıyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl9 bin ile nasıl geçinemiyorsun yavrum
Bar taverna dolaşıyor musun ne
3.500 lira aliyorum iyi kötü yetiyor ışte00 Yorumla
+1 yılKendi işim maaşlı aylıkci değilim yetiyor fakat çabuk da tükeniyor yerini doldurmak da baya çaba gerektiriyor yatırım yapmayı düşünmedim hiç.
00 Yorumla- Devamını Gör (159)
Devamını Gör(204)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem