Gençler hızlıca bir sorum var. iki iş var önümde, tek yaşıyorum. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Pozisyon olarak pek fark yok ama şehir farkı var.
Neden hangisini tercih ederdiniz acaba?
Neden hangisini tercih ederdiniz acaba?
Hesabı kitabı senin yapman gerekir. Öncelikle harcamalarını çıkar geriye ne kalıyor bir ona bak. Daha sonra kaliteli bir yaşam bulabilecek misin İstanbul' da. Sağlıklı bir yaşam, ortam, huzur ve psikolojin yerinde olacak mı? Bunlar çok çok önemli.
Aza kanaat etmeyen. çoğa da kanaat etmez.
Ben balıkesir de yaşıyorum. Küçük, sakin ihtiyaç duyacağın her şeye kolayca ulaşabileceğin, her yerin çarşı ve pazar olduğu güvenli, düzenli minik ucuz bir şehirdir. Kendi kafamı dinleyeceğim, para biriktireceğim sağda solda hovardalık yapmayacağım diyen herkes için güzel ve dinlendirici bir şehirdir. Her yere çok hızlı ve kolay ulaşabilirsin. Her yer yürüme mesafesindedir. Ancak iş imkanları kısıtlıdır. Kariyer yapacağım dediğin yer de imkan ve olanaklar hızla azalır. Eğlence sektörü yoktur. Gece hayatı yoktur. Sadece çarşı ve pazardan ayrıca kuru kalabalıktan ibarettir. Ama güvenli ve sakin yaşamanın mümkün olduğu bir şehirdir. Kültürel çeşitlilik bakımından zayıf ve göçebe/kasaba tipi bir yerleşimi hakimdir. Sosyal aktiviteleri yoktur. Gençliği pasiftir. Betonlardan ibaret, cansız ve aktivitesiz bir şehirdir. Başına bir kaza gelme ihtimali en düşük şehirlerden biridir.
İstanbul da 8 bin yeter hem gezer tozarsın ama İstanbul depremi bekleniyor bilemedim şimdi. Ben Balıkesir de yaşadım. Eğer kalabalık sevmiyorum bana bol oksijen temiz hava lazım diyorsan Balıkesir Akçay Güre tarafların da ev tut daha sağlıklı bol oksijenli yaşa derim 😇 ama yok İstanbul şehir ve manzara olarak beni cezbediyor dersen İstanbul tabiki. Sadece çok kalabalık işte bir o sıkıntısı var. Sabah 5 de kalkmak falan lazım
Sektörde yükselmek ve ileride daha iyi yaşam standartlarına sahip olmak istiyorsan İstanbul.
Balıkesir'de hayat daha ucuz gibi gelebilirdi ama o eskidendi. Ayrıca sosyal hayat bakımından yine büyük şehir kadar olamaz.
Kendi sosyal imkanlarını da düşünüyorsan İstanbul 'u tercih et.
Cevap
69Cevap
şu an bu iki şehirden birinde yaşıyorsan, iş imkanını ona göre tercih etmelisin. İstanbul’da yaşıyorsan İstanbul’daki işi tercih et. Nedeni şu, İstanbul’dan başka şehire (daha küçük bir yere) gitmek seni sarsabilir. Alışkanlıkların bozulur, buradaki hayatını özlersin. Balıkesir’de yaşıyorsan da orayı tercih et, bilmediğin büyük bir şehire gidip buradaki dev kalabalıkta boğulma ve tabii maddi sıkıntılar da çekme
Orantılı şartlar...
İstanbul 5 bin Balıkesir 5 bin olsa, Balıkesir derim...
İstanbul çilelidir ama insanın ufkunu açar, hayatına hayat katar, hayatı güzel kılar. Balıkesir'de en fazla doğa ile baş başa kalırsın...
Aynı şey aslında İstanbul kiraları uçmuş gidiyor her yerde ama Balıkesir’de bulursun hiç yoktansa düzgün bi yer daha uyguna deymez İstanbul için paranın yarısına eve verirsin su elektrik pazar alışverişi ohooo siltir et sen Balıkesir devamsss
Kendinizi nereye daha çok ait hissediyorsanız oraya gidin bence, hayatta bir kere geldiğimizi gidene kadar da belli bir zamana ait olduğumuzu göz önüne getirip kalan hayatı nerede daha iyi yaşayabilirim diyorsanız oraya gidin
balikesirde yasamak hayat standarti olarak zor :) yoksa 5000 tl ile balikesirde gecinmek daha kolay genede İstanbul'da kalir piyasami dusurmezdim ama 40 li yaslarda olsan balikesire git derdim yani bence 10 sene sonra dusun bunu
Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama mümkünse iki şehre de git bikac gün gez bi bak masraflar ne alemde hayat şartları ne alemde kendince bi hesap yap ona göre karar ver
Ben olsam İstanbul 'u tercih ederdim ama tabi iş yerine yakın lokasyonlardaki kiraların miktarı da önemli.
Balıkesir güzel bir memleket, zor bir karar bilemiyorum.
Şehir olarak İstanbul ama o para yetmez orada balıkesir de iyi değil küçük ve sıkıcı
Memleketin Balıkesir ise Balıkesir olsun İstanbul pahalı zengin şehri 8 binde yetmez orada Balıkesir’e git
Balıkesir İstanbula göre ucuzsa biraz daha balıkesiri tercih ederdim. İstanbuldaki konuma bakmak laızım
Balıkesir daha pratik. Aradaki üç bin lira zaten İstanbul'un seri zamlarına gider. Bence Balıkesir...🦄🍀🍏⭐❤️
Balıkesirde 5000 maaş hem psikoloğada gitmek zorunda kalmazsın İstanbul'da yaşayıp psikoloğa gitmeyen az insan var..
İstanbul'da ev ile iş arasında ki mesafeye göre tercihte değişebilir. İstanbul'da 8 bin lira alacağım diye tüm ömrün yollarda geçebilir.
Balıkesirde de bulundum. İstanbul'dan çok da farklı bir yaşam maliyeti yok. O yüzden İstanbul daha mantıklı görünüyor.
Bu durum tamamen size bağlı. İstanbul'u seven de var uzak duran da sonuçta. Maddiyat olarak birbirine yakın olur maaş farkıyla zaten.
İstanbul için 8.000 yetmez, 5.000 Balıkesir tercih ederim.
Balıkesir de kal, ben olsam tabi #istanbulAsk ım yüzünden İstanbul seçerdim ama sen bunu yapma...
İstanbul kalabaligini hiç sevmiyorum sakın yerler daha iyi
İstanbul tercihim olur kariyer vs.. ama sakin huzurlu bir hayat için balıkesir seçerdim
İstanbulun çilesi çekilmez be Balıkesir daha mantıklı bence 😂
Hiç düşünmeden Balıkesir'e git. İstanbul, asla yaşanacak bir şehir değil.
İstanbul'da varoş olmayan yerlerde kiralar 3.5-4'ten başlıyor ona göre
İstanbul’da 8k Balıkesir’in 2k sı falandır muhtemelen.
İstanbul 8 bin cunku baska is firsatlari daha rahat ulasirsin ama balikesir oyle mi degil
Balıkesir'i tercih ederdim daha sakin ve keyifli bir şehir.
İstanbul seçerim, Balıkesir de her şey çok pahalandi izmirden farki yok fiyatlarin
Yani İstanbul'da yaşanmaz öyle diyim Balıkesire git kafanı dinle
Balikkesir trafik yok hayat İstanbul'a gore daha rahat olur.
Eskişehir 15.000 maaş altenatifi yokmu yahu :) Bi yardımcı olsanız :)
İstanbul üç kuruşta olsa İstanbul bu şehrin kölesiyiz
Aç kölelık mı olur hıc sevmem
İstanbul kesinlikle..
farklı çevre ve imkanlar..
Baska daha küçük iyi sehir olsa , orada 5 bini tercih et derdim de. Ama Balıkesiri hic sevmiyorum, serserisi en bol sehirlerden biri. İstanbul oradan daha iyi hiç olmazsa.
5000 liraya Balıkesir'de çalış bence daha iyi. İstanbul, bildiğin İstanbul değil artık
Çevren arkadaşların akrabaların bu durumuda göze alman lazım
İstanbul 8k. 2k lık bi ev bul tamam rahat yaşarsın
Balıkesirin serserisi bol o yüzden İstanbul derdim.
Balıkesirli seçerim küçük güzel memleket İstanbul da zor o parayla olmak bile
Balıkesir'de 5 bin maaş
İstanbul'da olsnak dsha fazla ama sikinti yasarsin
Balikesir guzel yerdir bence.
8 bine aç kalırsın İstanbul'da
İstanbul tabii iş potansiyeli yüksek
En stressiz hangisi ise o
İstanbul'da 8 bin maaş
Hemen hemen aynı oluyo
Orantılı rakamlar Balıkesir’de daha rahat edersin.
Balıkesir'de çalışacağıma İstanbul'da çalışırım.
Aynı para , İstanbul'da 10k ile zor geçiniyorum
3 bin büyük para amorti edemezsin o kadar
Balıkesir de çok müşteri potansiyel i var
Istanbda ya da Balıkesir güzel değil
Başıkesir.
İstanbul u hiç sevmem
balıkesirde 5 bin bence
İstanbul'da 8K'ya okeyim.
İstanbul'da 8 bin maaş tabiki
Balıkesir 5bin ben de Balıkesirliyim
Balıkesir kesinlikle. İstanbul aşırı pahalı.
Balıkesir de çalışacağıma İstanbul'da çalışırdım
ırak ta 1k dolar maaş
Balıkesir de 5 bin daha mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?