İstanbul'da 30 bin tl maaş mı İstanbul dışında 50 bin tl maaş mı ama sosyal ortam çok az ne önerirsiniz? İstanbula mı taşınayım sizce?
İstanbul
İstanbul dışı sıfır sosyallik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İstanbul'da 30 bin tl maaş mı İstanbul dışında 50 bin tl maaş mı ama sosyal ortam çok az ne önerirsiniz? İstanbula mı taşınayım sizce?
Pahalı bir şehir, özellikle kiraları. Ulaşım ve trafik çilesi de apayrı dert. Aşırı kalabalık nüfusundan kaynaklı yüksek oranlı suç oranı ve aşırı kalabalığı nedeniyle gezmelerden pek de keyif alınamaz ve hayati risk diğer şehirlere göre çok daha yüksek. Diğer şehirlerde daha uyguna kira bulunabilir ve maaş da iyiyse tercih edilebilir.
Diğer şehirlerde de kız arkadaş ortam yok çok sakin
Yaşam biçimini sen belirlemelisin. Belki orada daha mutlu veya mutsuz olursun bilemeyiz ama şöyle bir gerçeği unutmamalıyız. Gelecekte var. Gelecekte emekli maaşıyla geçinebileceğini pek sanmıyorum. Yüksek maaşlı bir işte birikim ve yatırım yapılabilir. Tabi bakış açısı herkesin farklı olabilir.
Orayı bilemem gelecek çok önemli değil benim için birikim yapılmaz mı 30 bin tl ye
Yaşam tarzını bilmiyorum yani ama basitçe düşünürsek 14-15 civarı kira dersek. Faturaları da yanına eklersek en az 20 binleri bulur aylık giderin. Mutfak alışverişin ve kişisel harcamalarını da hesaba katarsak aylık 10 bin civarı bir para sana yeter yetmez onu bilemem yaşam tarzın belirler.
Öbür türlü 50 binde daha az kira vereceğin gibi daha yüksek maaş alacaksın. Daha ucuz bir şehir hem. Geleceğini önemsemiyorsan eğlence ortam diyorsan tabi ki İstanbul.
Zaten sen İstanbul'da 30.000 TL'lik maaşla geçinemezsin ki bir de sosyallikten bahsediyorsun eminim sen gece kulübü bilmem eğlence mekanları arkadaş ortamları diyorsundur o sana hayatta yetmez o işler bitti artık ama 50.000 TL ediyorsan küçük bir yerde rahat bir şekilde geçirirsin eğer aylık zaten o kadar da gelirim varsa bence evlilik düşün ne olacak yani eğlence mekanlarına gidip 3-5 içki içince üç beş karı kız peşinde koşunca daha mı iyi olacak
Evet ben küçük şehirde yaşadığım için bunları yaşamadım evlilik düşünmüyorum ama sevgilimle birlikte yaşayabilirim
Sen bilirsin ama dediğim gibi İstanbul'da 30.000 TL'ye hayatta geçinemezsin
Yaşayan herkes 30 bin tl üstü mü kazanıyor
Kardeşim 30.000 TL üstümü kazanıyor bilmiyorum ama ya bugün İstanbul'da bir ev kirası 15.000 liradan başlıyor senin kendi evin varsa bilemem hayatındaki kişi çalışıyorsa bilemem ama tek başına 30.000 TL yeter mi diyorsan kirada oturan elektrik su doğalgaz internet aboneliği vesaire şeyleri düşündüğün zaman yetmez
30.000 maaşla o hayal ettiğin sosyallik yaşanmıyor. Cebine para kalmaz.
İstanbul dışı da şehire göre değişir. Gidipte yozgatta, çorumda, bunun gibi ufak şehirlerde zaten sosyalliğin olmaz ama para biriktirmek için katlanılır bir kaç sene.
İstanbul'da 30 bin maaşla anca işten eve, evden işe yaşarsın. O da yarı aç yarı tok şekilde. Birde evle işin arasında mesafe varsa vay haline. İş dışındaki hayatın da yolda geçer. 100k altı aylık gelirle İstanbul'da sözü edilen sosyal hayatı bulamazsın.
Bulunur abartma şişlide lüks yerde yaşamıycam
Cevap
43Cevap
İstanbul sosyal anlamda ülkenin diğer şehirlerine fark atıyor kabul. Ama deprem, trafik stresi, yüksek fiyatlar... vb tarafından bakınca yaşanılır değil. İstanbul dışı neresi olduğu da önemli. Örneğin ayda bu 20 bin tl farkı 2 ayda bir Avrupa seyahatinde harcamada kullanabilirsin. Tamamen senin hayata bakışın ile ilgili.
İstanbul dışı en güzeli. İstediğin zaman gezmeye gelirsin
İstanbul
Bunu yazanı İstanbul'da evsiz barksız 30 binle koyacan.
-3'üncü 1 0 kota 15.000 kira verecek, faturası yolu yakıtı giyimi yiyim gideri geri kalanıyla da survivor yaşayacak. O zaman görür sosyalliği asosyalliği.
Ayrıca, soyal olmak şehirden değil karakterden geçer, İstanbul haricinde başka bir dünya yok san mantığa bak 🤦🤦
Evet o kadar değil çok kolay biriyle tanışıp eglenebiliyorsun
Dostum kaç yaşındasın inan bilmiyorum, 30 una bi gel sen 30 bin maaşla İstanbul gibi Türkiye'nin şu an en pahalı şehirlerinden birini geçtim, git Hakkari'de yaşamaya bi çalış.
Birikim yapabilecekmisin, bir araba alabilecek misin bir ev bark sahibi olabilecekmisin o parayla bi dene lütfen. Acı bir gerçk söyleyim, ortalama bir hayatın olur, ayda 4 haftada bir güzel bir yemek yer bir mekanda oturursun maximum.
Cidden hayatın gerçekleriyle karşılaşmadan bodoslama dalınmasına hayranım 🙏
İstanbul'da 30 binle borçsuz kimse geçinemez her ay bir eksik çıkıyor bi hastalık bile çıksa pat diye 10 bin çıkarıp veremiyorsunuz. İstanbul dışında değil 50 30 la kral gibi yaşarsınız 😂
Hayat yok ama
Kesinlikle öyle. @ayseguler
İstanbul'da hayat var da ne oluyor sanki ya zaman yaa maddiyattan dolayı o hayatı yaşayanıyorsun ki sadece yaşayanları izliyorsun kardeşim
@Mericeyn10 biraz sosyalsen yaşanıyor küçük şehirde o ortamda olmuyor
Olmasın ortamı sen yapcaksın kalabalık mı mesele oertam olması için İstanbul insanı çok yoran bir şehir her gün sabah 7 akşam 7 eve gir çık o trafikte bak arıyor musun ortam mortam. İstanbul'da her ay sinemaya giden kim var düzenli ya da akşam yemeğine bi yemek iki kişi insan gibi yiyim diyorsan 1500 lira
Ben giderim kız arkadaşım çok var orada
Nereye gidersin onu anlamadım
Evlerinde kalmaya
Seni sonsuza kadar besleyecek halleri yok
Öyle tabiki bende sıfır parasız gelmiycem
Arkadaşın parayla derdi yok galiba o yüzden bizim fikrimize ters düştü @ayseguler
İstanbul'da 30 TL maaşla yaşayacağın sosyallik BİM ya da A101 çalışanlarıyla alışveriş sırasında yapacağın muhhabbet olur.
(O mağazalarda çalışanları kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın, zira o maaşla İstanbul'da bazı semtlerde içinde durulabilecek ev bile tutulamaz.)
O yüzden 50 TL ve İstanbul dışı kesinlikle, belki para bile biriktirebilirsin.
Ömür boyu çalışmamak için ya da belli yaştan sonra keyfi çalışmak için genç yaşlarda daha çok para için çalışmak lazım. Mesela 50 yaşından sonra ekmek parası için değil ekmeğin yanına bişey koymak için çalışacaksın onun içinde gençken çok para kazanıp geleceği de düşünüp harcayacaksın
İstanbul'da oturacağıma diğer yere giderim, maddi giderim de daha az olur kenara para atar yaşayacağım yerde sosyal hayatım yoksa bile birikimimle ufak ufakta olsa gider bir yerlere sosyalleşirim
Ortamın yoksa nereye gidiyorsun
Yahu illa işinin olduğu yerde tüm gününü geçirmek zorunda değilsin ki mesai çıkışı izin günlerinde çık gez sosyalleş 🤷♀️
Vakit enerji kalmıyor
Diğer türlü de nakitin yeterli kalmayabilir vaktin olsa da yine de sen bilirsin 🤷♀️
Evet o da var
İstanbul dışı tabi.
O kadar güzel şehir var İstanbul şart mı?
Bende taşınmak istiyorum 2senedir burdayım.
Evet güzel şehir gezilecek yer çok. Atmosferi çok farklı insan alışıyor.
Ama bence seçenek olarak şehirlerde illa vardır.
30 bin e yaşar misin yaşarsın tercih ve statü meselesi.. ona göre yaşarsın
İstanbul gibi ortam zor trakya çok sıkıcı biryer
Trakya yi bilmiyorum ama İstanbul zor özellikle yeni evlenip çocuklu aileler için daha zor.(aile ortami)
Ama tabiki çok güzel bir şehir sıkılınca gezebilecek kafa dağıtacak çok imkan var ama işte herkesin kendi tercihi
Aile ortamım yok ondandır
Tercih meselesi tabi mutlu olduğun yerde önemli
Tabi ki İstanbul dışında 50bin TL. 1 taşla 2 kuş! Hem İstanbul'dan kurtulurdum, hem de daha güzel şartlarda yaşardım.
İstanbulu sevmiyor musun
Nefret noktasındayım maalesef... Trafiği, kalabalığı, pahalılık, keşkekeş, kimde komşusunu tanımaz halde yaşamak :/ Ve daha onlarcası
Hangi semtte yaşıyorsun
Bak kardeşim yaşım olmuş 47 Doğma büyüme İstanbulluyum İstanbul Türkiye'nin değil Belki de dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi kalabalık olabilir pahalı olabilir ma gelsen 50.000 lirayı al cebine koy sıkıldıkça uçağa biner hafta sonları İstanbul'da gezersin
Ben İstanbul aşığı olduğum için İstanbul derdim ama sevmeyen için tabii ki İstanbul dışı, ücret de daha çok, gayet cazip...
Seviyorum zaten de
Seven yoktur genellikle, benden başka kimse de İstanbul dememiş zaten şaşırmadım...😅 ben burayı hiçbir yere değişmem...
O hikaye kalabalık vs yoruyor birde kiralar yüksek çok ondan öyle İstanbul dışında herşeyin olduğu güzel yer yok
Güzeli seven dikenine katlanır ben aşık olduğum için bunlar bana diken olmuyor, şikayetim yok... Karar senin...
İmkanın vardır kira vs derdin olsada tek değilsindir
Tek olmak daha kolay aslinda
Değil kira derdi daha fazla oluyor
30 ile normal bir kira her durumda ödenir ayrıca ev arkadaşı ile de halledilir, İstanbul herşeye değer...
İstanbul dışında da bir sosyal hayat var ben olsam giderdim İstanbul dışına bir süre toparlar İstanbul'a dönerdim
İstanbul dışında İstanbul gibi hayat yok
Öyle düşünme mutlaka vardır lüks yerleri İstanbul gibi olabilecek illa İstanbul kalabalıgında boğulmak istiyorsan bilmem ama
Kızlar soğuk küçük şehirlerde yalnız kalıyorsun
Bi kaç sene sabredebilirsin bence
Öyle yapıcam artık
İstanbul dışardan gözlerine çok cafcaflı geliyor ama her türlü sorun ve pislik var :) Kanser olmak için birebir
30.000 TL nin sosyalliği, hem de İstanbul'da. Ben diğerini seçerdim. İstanbul tarzıdır ama devamlı bir kaos var bundan hiç hoşlanmıyorum.
Kaostan kaçıcak ortamlarda var
Trafikte sürekli bir panik var evet o yoruyor insanı
30 bine İstanbul'da geçinemezsin. İstanbul dışında bodrum marmaris falan değilse yaşadığın yer 50 bin yeter sana hiç riske girme
Tekirdağ
Hiç gelme aga. Tekirdağ daha iyi. Kafan esti mi sosyalleşmeye 3-4 saat sürmüyor zaten İstanbul'da olman
Çok sakin burası da sıkılıyorsun
Edirne ye git, İstanbul a git arada. İstanbul'da güzel bi semtte maaşın kiraya gider. Dışarı çıkamaz yine sıkılırsın 😊
30 bin nasıl yeticek ist ev kiraları 15-20 bin zaten bunun elektriğini doğalgazını suyunu aidatını saymadım bile
Heryerde 15 bin tl değil esenyurt civarları uygun
oralar iyi yerler değil
İyi yerlerde var rezidanslar
hayalinde vardır tabi
Var gayet birden fazla buldum
tabi canım
İstedigine inanabilirsin
İstanbul dışı ama sıfır asosyallik yazmissiniz ama her şey İstanbul'da değil güzel şehirler de var
İstanbul dışında öyle yer yok
Sen 50bin tl ile adanaya git, 5 yıl sabret sonra gör sosyalliği :D
Adana büyük şehir yine çekilir
Güzelmiş hem ucuz hem sosyalleşcek yer var
Ergen değilsen sosyalliği umursama sevgilin ve candan 1 arkadaşın olsun yeter. İstanbul ateş pahası
Ergen değilim ama çok kız arkadaşım var çağıran İstanbul'da yaşıyorlar özeniyorum gezmelerine
50 bin tl maaş alıp karadeniz ve akdeniz turu yapardım biriktirip. Dünya istanbuldan ibaret değil
Yaptım zaten önceden sürekli neyini yapayım
Birikim yapar 2-3 yıla araba alırdım, kendime eşyalar alırdım, yatırımlarla paramı katlardım, türkiyenin dört bir yanındaki lezzetleri tatmak, her yeri gezmek hatta yurtdışına çıkıp gezmek için para biriktirirdim diyim o zaman.
İstanbul'da mi sanki hayat İstanbul dışında da. gayet iyi hayatlar. yasaniyor
Çok yok küçük şehirlerde hayat
Kocaeli Yalova Bursa olsun düşünmem
O şehirler değil tekirdağ
Sadece İstanbul damı sosyallik var, sen İzmir'e gel sosyalliğin alasını görürsün
İzmirde vardır ama marmara gibi güzel değil havası
Güzeldir elbet ama İzmir başka, savaş çıkarırım 😁
Evet ama egede yaşayan için güzel
Paranin önemi yok saglikli yasadigin sürece yerinde önemi yoktur.
Giderler oluyor ama
Parasiz adam gereksiz adamdir.
İstanbul gezmek için güzel yaşamak için tartışılır ama sosyallik diyorsan istanbuldan bi çık bak hayat Anadolu da mı İstanbul damı
İstanbul'da anadolu çok kötü
İstanbul dışı tabiki hem daha ucuz kira verirsin hem de maaşı fazla. İstanbul'da 30 binin en az yarısından fazlası zaten kiraya gidecektir.
Kalan kişiler nasıl kalıyor öyleyse anlamadım
Zor geçiniyorlar
Oda arkadaşı mı buluyotlar
Öyle yapanlar da var
Tek başına esenyurtta kalınmaz mı
İstanbul dışı.
Ki benim tercihim her zaman böyle olur.
İstanbul yaşanılacak şehir değil gezilecek şehirdir.
İstanbul dışı neresi kasaba mi yazarmisin ona göre soylicem
Tekirdağ
Ay İstanbul'da ne var Allah aşkına. 6 yıldır burdayım. Kalabalık boş gürültü.
Hayırdır ya 5 dakikada çöpe attın İstanbul'u en gezmeyi yaşamayı bilmiyorsan bu İstanbul'un değil senin kabahat tin
Yapıcak çok şey var
İzmirden geldim belki ondandır
İzmirde vardır trakyada yok
30.000 ile geçinmek çok zor yinede sen bilirsin
İnsanlar nasıl geçiniyor
İstanbul İstanbul İstanbul İstanbul 12,500 maaş
Haha güldüm
ama doğrusu bu
Aile yanında kalmak gerek tek o ücrete yaşayasmazsın
oyle maalesef
Gençlik ve zaman parayla paha biçilemeyecek kadar değerli. zamanında istediğim kültürün yemeğini tadamayacaksam, arkadaşımla sevgilimle sevdiğim bi grubu dinleyemeyeceksem, oturup birer bira içemeyeceksem neden yaşıyorum
İstanbul dışında 50 bin TL maaş ama bunu maaş için söylemiyorum İstanbul artık yaşanılacak gibi değil.
Neden yaşanılcak yer değil
İstanbul'da yaşayanlar çok mu sosyaller sence?
İstanbul’da kira faturalar market gideri derken zaten sosyal ortam için para kalmaz bence
Sen ne istiyorsun önemli olan bu. Bana sorarsan kesinlikle İstanbul'da yasamazdim.
Biz istanbuldan kaçmaya çalışıyoruz 50 bin tl maaşla iş olsa bugün istanbulu terkederdim
İstanbul'da ortam var kız arkadaşlarım var küçük şehirde boğuluyorsun evden bile çıkasın gelmiyor
Ortam ve kız arkadaş için istanbulun kahrı çekilmez tavsiye etmem
Diğer şehirlerinde çekilmiyor
Hangi sehirdesiniz ki cekilmeyecek kadar kötü mü
Tekirdağ sayılır çok sakin ve sıkıcı biryer
O kadar da kötü sayılmaz istanbulada yakın haftasonu çıkıp gelinebilecek biyer ama ben gelip istanbulun kalabalığına karışacam diyosanda sen bilirsin:)
Yakında sürekli gelemiyorsun bir sevgilinle gezebilcepin yer yok veya arkadaşlarınla
İstanbul dışı neresi mesela başka bir şehir mi ilçe mi köy mü? Bilmiyorum ama İstanbul dışı 50 bin her türlü daha iyi zaten İstanbul'da 10 binden aşağı kiralık ev yok
İstanbul 50
İstanbul dışı 30
desen, İstanbul diyebilirdim
İstanbul pahalı mı çok ne durumda ortalama kiralar
İstanbul da 30 bin maaşı vasıfsız okumamış kesim alır ingilizce biliyorsan en kötü 60 bin den başlıyor plaza çalışanlarının maaşı
Aga diger sehirlerdede insan yok degil, kizi ordada bulursun, sonucta koskoca İstanbul'da da bir kiz lazim baska sehirdede.
Tabikide İstanbul dışı 50 bin. Sosyal hayat az olsa nolur izin günlerinde veya haftasonu tatillerde yan illere gider eğlenirsin veya birikim yapıp tatile daha rahat gidersin.
İstanbul'da 50 olsa İstanbul disinda 30 olsa yine de İstanbul dısı daha iyi.
İstanbul dışı 50 bin. Hafta sonları farklı şehirlere gidebilirsiniz 🎈
İstanbul'da da sosyallikten ölüyoruz kenks:p
haftasonu sosyallikle buluşursun
Yetmiyor ki haftasonu akşam birlikte kız arkadaşla uyumak varken
30 bin tlde yetmez o zaman
Esenyurtta kalsam uygun orada kiralar sıkıntılı mı
ben orada değilim
Sen İstanbul'da mı yaşıyorsun
İstanbul sıkıcı İstanbul dışı 50 bin maaaşa her yere giderim 😂
İstanbul dışında neden 0 sosyallık olsun ki
Çok sakin ortam yok kızları soğuk mesafeli
İstanbul ile sosyalliğin bi bağı yok.
Direk var insan fazla kız çok küçük şehirde 2 hafta sürüyor minimum o da anlaşırsan
İstanbul'un dışı neresi?
Tekirdağ
Öyle mi dersin istanbuldaki ortam yok ama
İstanbul da kalmazdım
Neden
İstanbul dışında gerçekten sosyal hayat sıfırmı sanıyorsun sen? :D
İstanbul dışında çalışıp o maaşla miss gibi gezerdim başka şehirleri
o senin yaşadın ortama bağlı ya İstanbul da kalabalık yani sosyallikten kastın ne ki
İstanbul dışı tabi ki hem 30 bin İstanbul'da düşük bir rakkam
Kaç git Deprem olmadan kurtul ordan
En fazla ölürüm ölmekle ilgili bir sorunum yok
İstanbul'da sosyallik fazla gibi demişsin ama asıl İstanbul'da sosyallik yok bı hafta sonu gezmeye çıkayım desen trafik kargaşa mülteciler
Elbette İstanbul dışı 50 bin
İstanbul dışı tabi ki🙂
İstanbul dışı 50 bin tl
Tatillerde istediğin yere git yine sosyalleşirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?