Metropoll Türkiye'nin Nabzı Ekim 2021 Araştırması'nın sonuçlarına göre; Ekim ayında halkın yüzde 81'i ekonominin kötü yönetildiğini düşünürken, iyi yönetildiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 16.3'te kalmış.Kur rekorları, doğalgaz ve akaryakıttaki zamlar halkın ekonomik gidişat üzerindeki algısını etkilerken, her 10 kişiden 3'ü gıda enflasyonunu yüzde 100 ve üzerinde hissettiğini açıklamış.
Evet, iyi yönetiliyor
Hayır, kötü yönetiliyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Halkın yüzde 81'i ekonomi yönetimini beğenmiyor. Sence ekonomi iyi yönetiliyor mu?
Önce devlet memurlarını hizaya soksunlar köpek gibi rüşvet yediklerini düşünüyorum çoğunun ondan sonra Devlet iş adamları ile dirsek temasını bırakmalı ve vatandaşa kulak vermeli ülke 2000 öncesine döndü Kemal sunal filmleri gerçek oldu işin tuhafı yıllarca 2000 öncesinü gömen devlet üç maymun oynuyor sandıkta bakalım ne olacak ama
Ülke hak ettiğinden güzel yönetiliyor. Tarihin en kötü ve ahlaksız partisi tarafından fütursuzca darmadağın edilen ülkede sadece alnı secdeye değiyor denilerek desteklendi. Onları destekleyenlerde en az onlar kadar suçlular.
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
10
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ülke iyi yönetiliyor. Ancak ülkenin iyi yönetilmesi engelleniyor. Amerika zamanında yaptırımlar yaptı bir sürü. Millet hâlâ Erdoğan bok'u yiyor. Amaçları zaten halkı Erdoğan 'a kışkırtmak idi ve sonunda başardılar. Erdoğan çok büyük başarılar elde etti. Yazık yazık.
Daha fazla üretim, daha fazla iş (fırsat) anlamına gelir. Bir ülkeye daha fazla yatırımcı gelirse, bu yatırımcılar kendi para birimlerini o ülkenin para birimiyle değiştirmelidir. Dolayısıyla bu para birimine olan talep artacak ve bu da fiyatın (döviz kurunun) yükselmesine neden olacaktır. Daha yüksek bir döviz kuru, pahalı bir para birimi anlamına gelir. Ama yurt dışı için artık eskisi kadar üretim yok. Neden? Yaptırımlar! Yaptırımlar! Türk Lirası Neden Hep Değer Düşürüyor? Bunun cevabını, örneğin Fed (ABD) veya Federal Rezerv yöntemine bakarak bulmak kolaydır, çünkü bu yöntem dünya çapında, Avrupa Birliği de dahil olmak üzere, bunun bir parçası olan güçlü zengin ülkeler tarafından kullanılmaktadır. Bir Fed çalışanı yaklaşımını şu şekilde açıklıyor: "Çalışma yöntemimiz mafyaya benzetilebilir. Ülkelerle temasa geçip bir teklifte bulunuruz. Söz konusu ülke teklifimizi kabul etmezse o ülkede kaos yaratmaya çalışırız. Bu da olmazsa katil göndeririz. devlet başkanına Bu da işe yaramazsa, oraya bir nevi ordu göndererek bir şeyleri tersine çevireceğiz! Saddam bunun bir örneğidir. Saddam petrolü için Dolar'dan başka bir para birimi seçti ki bu da milyarlarca dolar kayıp anlamına geliyordu, biz de o ülkede kaos yaratmaya çalıştık, sonra onu çıkarmaya çalıştık ve sonunda ordumuzu gönderdik. Saddam teklifimizi kabul etseydi, şimdi yaşıyor olurdu ve örneğin ona tank satıyor olurduk."
Dolayısıyla Türk Lirası'nın Türkiye dahil ülkeleri sürekli sömüren Euro ve Dolar karşısında hiç şansı yok. Türkiye bir miktar başarı elde ederse, bazen onlarca insanın öldürüldüğü 'sözde' protestolar veya terörizm anlamında hemen kaos göreceğiz. Daha sonra bunların ağırlıklı olarak Euro ülkeleri ve bu göstericileri ve teröristleri özgürlük savaşçısı olarak gören ve bu teröristler Avrupa'ya ya da Amerika'ya kaçarsa Türkiye'ye iade etmeyen Dolar ülkesi tarafından organize edildiği ortaya çıkıyor. Elbette Avrupa ve Amerika, Türkiye ekonomisini kasıtlı veya kasıtsız olarak olumsuz olarak nitelendiren veya ithalat ve ihracat vergilerini Türk lirasının zararına olacak şekilde düzenleyen kuruluşlar gibi başka sömürücü stratejiler de kullanıyor. ( Kısacası: Türk Lirası 'her zaman' düşmeye mahkumdur.
Bu faktörlerden kaynaklı, hangi ekonomik eylemlerin alınması gerekip gerekmediğini hesaplamak, çok zor oluyor. Bu yüzden de ekonomi kötü yönetildiği sanılıyor
sen cidden sorunlusun telefonu cıkar diyen dayılardan farkın yok yoksa maaşlı trollerden misin bu kadar savunamazsın bu adamı olabilirsin bak onu unutmuşum
@linkerboy1991 pkk ile ilişki kurmak mı trt ye teröristin elebaşını çıkaran kimdi ya da fetöyle yakın ilişkiler kuran kimdi adamlar ülkeyi soydu soğana çevirdi hala utanmadan bana başka olaylarla geliyorsun
@linkerboy1991 helal. Bunlar bize koyun der, koruz biz de (: ama bunların kendisi koyun 🐑. Ellerinde güya kanıt var CHP'nin ekonomiyi düzelteceğine dair. 2005'te ya neden 1 Euro 2 TL idi. Birden bire Erdoğan yolunu mu sapıttı. Ne alaka... CHP yıllardır iktidara dönmedi ve millet rahattı. 15 Temmuz 'dan sonra işler birbirine karıştı. Ben kendim AKP'liyim ama ülkede ekonomi kötü. Bunu kabulleniyorum. Eskiden daha iyiydi, o zaman değer bilmedi bu nankörler ama. Şimdi pişman olmuşlardır. Her neyse. Bunlara laf anlatacağına heykel dik. Kendini yorma. Akıllı sanıyorlar kendilerini. Bu arada ben Z kuşağındanım
@linkerboy1991 imamoglu tam bir zengin patron, o servete uyanik olmasa zaten sahip olamaz. ADAM BAS BAS ANLATIYOR , HALEN INANMAYAN SAF KERIZLER VAR, CHP IKTIDAR OLSA TÜRKIYE ALMANYAMI OLACAK, O DOLAR 30 TL coktan olmustu. KLADIKI KRIZ TÜRKYIEDE OLAN BIRSEY DEGIl TÜM DÜNYA EKONOMISI KRIZ YASIYOR. ALMANYADA ISCI MAASLARI , 2 YILDA BIR SENDIKALAR ISVERENLER BIR ARAYA GELIR EN FAZLA %3 ZAM GELIR. SON BIR YILDA ALMANYA CEREYAN FIYATI %40 artti. ALMAN VATANDASI SAGDUYULU GERCEKCi PETROLÜ ARAPTAN ALIP VATANDASINA BIZDEKI GIBI HEDIYE FIYATINA DAGITMIYOR, ALMANYADA SU AN SÜPER BENZIN 1,75 EURO TÜRKIYE KARSILASTIRIRSAK TÜRKIYEDE 0,70 EURO. ECEVITIN ZAMANINDA BIR ANDA %200 Benzine ZAM YAPMISTI.
Üretim yok. Dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Malum şahıs ve yandaşları gitse de zaten bu ülkeyi bu hâlden kurtarmak toparlamak gerçekten çok zor olacak. Allah sonumuzu hayır etsin.
Kötü bile olsa jr yönetim vardır. Keşke yönetilmiyor, bayır aşağı kendi halinde gidiyor seçeneği de koysaydin çünkü kötü de olsa bir yönetim yok maalesef..😔
İyi yönetildiğini düşünenler ne mantıkla demiş merak ediyorum.. issizlik sorunu var çözemediler hiçbirşeyi hala yerinde sayıyorlar ve oy bekliyorlar böyle olmaz sistem.
Enflasyon resmi rakam %18 gerçeği % 50 Döviz, altın, borsa sürekli artıyor Her gün zam geliyor 1 TL ' ye artık bir şey alınmıyor. Ekonomi iyi demek aptallık olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ekonomi iyi değil ama genede erduvan çünkü namaz kiliyor