Selam. Biraz önce aylık kazancım ile neler yapabildiğimi düşündüm. Yıllar geçtikle 1 ay içinde yaptığım aktivitelerin, hayat standartlarımın düştüğünü fark ettim. Siz aylık geliriniz ile 1 ayda neler yapıyorsunuz?
Aylık geliriniz ile 1 ayda neler yapabiliyorsunuz?
Hiç bir şey yapamıyorum. Aylık gelişimle ancak aylık zorunlu genel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Özellikle aylık gelirimi geçmeyeyim diye kredi kartlarımı kontrol altında tutuyorum. Tasarruf da yapamıyorum, tatile de çıkamıyorum. Spor salonlarına eskiden yıllık aboneliğim olurdu onları da bu yıl yenileyemedim, artık mahallemizde yürüyüş yaparak spor ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. Gerçekten ülkemizde ekonomik sıkıntı, tüm ailelerin bütçesinde hissedilir hale geldi. Mutfak yanıyor. Artık pazara bile gidemiyoruz çünkü ihtiyaçlarımızı ihtiyacımız oldukça ihtiyacımız kadar adet olarak marketten alıyoruz. O hale geldik makesef. 😎
Yatırım yapmak çok daha karlı. Harcamanın bir getirisi yok kitap alırsınız okur öğrenirsiniz ama onu internetten de öğrenebilirsiniz. Yeni bir telefon veya bilgisayar alırsınız almanız için bir sebep yokken paranızı çar çur etmiş olursunuz yatırım her zaman çok daha akıllıcadır bana göre. Ben böyle yapıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Pek gezme tozma kılık kıyafet alma ve dışarıdan yemek yeme alışkanlığım yok. Ailem ne kadar verirse o kadar harcıyorum. Arada kitap alırım. Bazen de dışarıda çay içerim. Zaten hanımefendiler de yüz vermiyor. Halime şükür. Ekonomi kötü benim de hayattan pek beklentim yok.
Fatura ödüyorum. Aylık temel ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Ayda 3-4 defa da arkadaşlarımla dışarı çıkabiliyorum. Eskiden bu sayı daha yüksekti ama şu an buna bile şükür diyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Faturalar Toplam 800 Market Ürünleri 1250 Yeni Alınan Şeyler 800 Araba Benzin Vb 750 Yeme İçme Gezme 800 E*cort Falan Filan 1250
Para biriktiriyorum😃✌🏼 Ve her ay olmasada hoş aktivitelere para harcarım sinema, restoran, tatil vs vs paraları mezara götürmüyoruz nede olsa 😃 biraz da hayatı yaşamak gerekir☺️
Eve harcarım, geri kalanını biriktirmeye çalışırım ama ayda bir kaç kez arkadaşlarımla dışarıda buluşup yemek gibi şeylere harcadığım da oluyor. Lazım oldukça da kıyafet alırım ki bu yılda iki kez falan😄
Çok şükür yapmak isteyip yapamadığım pek bir şey yok. 2 çocuğum özel okula gidiyor, tüm masraflarını karşılayabiliyorum. Ailece haftada en az 2 defa dışarıda yiyoruz, buna ek olarak en az 1 defa sırf gezmek amacıyla çıkıyoruz
Çok aşırı çalıştın gece gündüz hiç hile yapmadım okumadım okuldan kaçıp yine calistim ve pişman olmayacak kadar kazanıyor şükür Allah kimseyi yoklukla sınamasın
arabanın yakıtı masrafları kafadan 2 bin tl mi götürüyor. Kalanıylada her ay 1 yarım altın alıyorum. zaten bekarım, artanını da harcıyorum. ev bakma derdim yok zaten
Borç ödüyorum. Ve bir sonra ki ayı bekliyorum. Kişisel masraflarıma ve hayatı standartlarda yaşamama ancak yetiyor. Ekleyeyim ki asgari ücretin 4 katından fazla maaş alıyorum.
Şükür! "şunu da alsam mı" dediğim her şeyi alabiliyorum, kalanı da biriktiriyorum ama almak istediklerim ben 1 koyarken 2 uzaklaşıyor. Anlam veremiyorum son bir senedir.
Faturaları ödüyorum, markete çıkıyorum, haftada bir iki kere işten sonra veya izin günümde dışarda çıkıyorum. Bu gençlikten bir şey anlamıyorum, boşa gidiyor.
Kış geliyo gidip üst baş bisey bakayım dedim, waikikide bi sweet baktım 140 tl etiketi vardı, yelek baktım 250 tl fiyatı vardı. Ordan de factoya geçtim orada da 100 tl ye anca bi sweet buldum aldım sinir olup direkt çıktım.
:) adınızla profilde çıkıyor ya ama geneli İstanbul yazar diye düşündüm hem İstanbul şu an Türkiyeyi kucaklamış durumda her yerden var yani hem para fatura dışı bi şey yetmiyorsa evliyse üstün borçla yaşıyorum diyorsa muhtemelen İstanbul diye aklıma geldi.
Mantıklıymış 👌🏽 asgari ücret kimseye yetmez sadece karın tokluğuna yaşarsın ama kendine yani bu ülke için ödediğin bedelin karşılığı olarak yaşaman gereken hayatı yaşayamazsın mecbur risklere girip belki legal belki illegal işlerle para kazanmaya çalışıcaz umarım her şey yolunda gider de devletin vermediğini tırnaklarımızla kazıya kazıya alırız
illegala bulaşmayın derim inşallah helal kazanmak nasip olur. Hem eşiniz de çalışsın o zaman aileycek rahat edersiniz. Bekar erkek için de mi asgari ücret az sizce?
Bence az evli adamın ailesi var ama bekar adamın da hem kendi hayatını yaşayıp hemde ufak tefek ileriye dönük birikim yapabilmesi lazım sonuçta aile kurması evlenmesi çocuk yapması bu ülkenin ihtiyacı olan şeyler
Haftalık alıyorum daha iyi öyle bi şansınız varsa kullanın örnek 5.000₺alıyosanız 1250₺ haftalık alın en azından her hafta elinizde bi miktar paranız olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir eski evde ölece kıös kös oturmamı ve açlıktan ölmememi sağlamakta.😪
2/3 biriktiriyorum. Geri kalani kira, yiyecek, icecek, sigaraya gidiyor. Evli olmadigim icin tasarruf ettigimi aileme destek ve kuzenime burs tarzi harclik olarak harciyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dolarla çalıştığım için enflasyondan etkilenmiyorum.
5.400 TL maaş alıyorum, ay sonu elime kalan para 2500 TL civarı, 2000 lirasini kenara atıyorum her ay. Çok fazla sosyal biri olmadığım için birikim yapıyorum. Evli olsam birikim yapmam zor olabilirdi
İstediğim Herşeyi Yapabilecek Kadar Kazanıyorum Ama Hiç Bişey Yapamıyorum Hepsi Bi Yatırım Olarak Kalıyor Neyseki İşimi Parası İçin Yapmıyorum Bu Tatmin Ediyor.
kira, aidat, ev masrafları, araba ve yakıt masrafları, aylık market alışverişi, konser veya maç ayda 2 kez, her haftasonu dışarıda gezme vs. 2 kere bar veya club sonrası 0 tl kalıyor :) :) :)
Bershkadan kıyafet alıyorum 200-400 TL arası oluyor zaten faturalar falan etti 500 lira makyaj malzemeleri temel ihtiyaçlar falanda 400 ediyor 1.400 aylık maaşımız 3.000