Selâmm 🧚🏻
Sürekli ekside olan, borç ödemekten kenara para atma safhasına geçemeyen tek yetişkin birey ben miyim merak ediyorum da

Selâmm 🧚🏻
Sürekli ekside olan, borç ödemekten kenara para atma safhasına geçemeyen tek yetişkin birey ben miyim merak ediyorum da

Çalışmadan önce sadece kyk borcu olan ben artık 3 katı borca sahibim. Bir sistem ancak bu kadar kapitalist ve modern kölelik olabilirdi o nu da biz yaptık skdjds. Tek birikimim borçlarım teşkürler
Bu güne kadar sahip olduğum hiçbir şeyi para biriktirerek alamadım. Hepsini borç ödeyerek aldım. 23 yaşından beri aralıksız çalışıyorum. Yaklaşık 2 yıldır ciddi borcum yok. 2 yıldır da ele avuca gelir bir şey elde edemedim.
Kredi kartına çalışıyorum resmen..
bu benim işte
Teşekkür ederim..
Birikimlerim ufak tefek. Para harcamayı seviyorum. Ölmeyecek miyim sanki, şimdi değilse ne zaman harcayacağım
Cevap
63Cevap
Birikim yapamıyorum pek çok az yapabiliyorum yani
En son çocukken birikim yapmıştım annemler paramı alıp kendilerine sigara almıştı. O gün bugündür birikim yapma becerim yok :D
Oyy travma gibi travma 😂
cok fenaymis, bende harmazsam param varsa para vermiyorlardi, sonra mali disiplini oturtmak icin bayagi ugrastim.
Hayırlı evlat
haftaligin 5%'i 401k ya gidiyor bir o kadar da sirket ekliyor, 10% sabit + kalanlari icin de soyle bir metod uyguluyorum, haftalik hesapda bir base tutar belirliyorum o para yokmus gibi davraniyorum haftalik yatinca base tutar + haftalik olan tutar kadar parayi hesapda tutup kalanini komple birikim icin gonderiyorum. boylece hesapda fazla para kalmadigi icin harcama istegi olusmuyor. duzenli bir tutar olmasa da duzenli bir birikim oluyor.
Valla bu ülkede birikim yapmak için güzellik merkezi açıp kara para aklamak gerekiyor sanırım
Umreyi atlamışsın
Karışık ya yıl hesabı bakarsan bazen kenara Passat koyabiliyorum bazende o passatı satmak gerekiyor öyle diyim
Bundan önce 2 kerede battık ondan arta klanlarla gidiyoruz bi şekilde
Kendi yerimizi işletiyoruz işe odaklanınca kazanç elde edebiliyorum fakat hep olumsuzluklar içerisindeyim kendi hatalarımdan borçlar çıkıyor onları hallettim derken 3 ay önce aldığım araçla kaza yaptım pert oldu dava süreciyle uğraştım bir sürü giderler oldu neyse o da atlatıldı şimdi aracı toplatıcam yine para bilmiyorum ne zaman sıyrılıcam
Borçlanarak birikim yapıyorum 😅 faizsiz kredi cekmiştim onları değerlendiriyorum bir yandan da her ay maaşımdan ödüyorum borç gibi çektiğim kredilere de dokunmayıp borsaydı dolardı vs değerlendirdiğim için az biraz birikiyo.
Birikim yapma huyu olan bir insan değilim, yemeyi severim. Ama ister istemez 8-9 lira kenara atabiliyorum. 😂
:) yok. ben de öyleydim, geçiyorum eski günlere. 1000-3000 arası.
Ben de tek değilmişim sevindim :)
şu dönemde birikim yapabilen birisi ya çok iyi paralar kazanıyordur ya da ayağını yorganına göre uzatmak sözünü şiar edinip bizzat sözün kendisi olmuştur
Ayda 30-40 bin atan varmış, yersen…
Paranın adı var. Yine bekar olduğum için baya birikti. Tutumlu olsam ve paramı har vurup harman savurmasam şimdi iki katı olmuştu.
Maaşım olduğu gibi başka ibana gidiyor. Gördüğüm yok ki birikim yapayım
O niye ya?
Birikimi faizler düşükken bol bol kredi çekerek yaptım şimdi azar azar ödüyorum kalanıyla da geziyorum
Kazandığımın yarısını kenara koyuyorum çok bir giderim yok, gereksiz harcama yapmam birikim oluyor böylece
300 500 atıyorum işte sjsjs
Eve katkı ve keyfî harcamalar dışında bir iki çeyrek alıp atıyorum bir kenara.
600-800 dolar atıyorum kenara. Kalanlar da ihtiyaçlara gidiyor işte.
Yapamıyorum elime biraz para geçerse dayanamayıp harcıyorum sjsjsj
Ayda yapamıyorum ama biraz altın birikimim var..
Valla borçlarımı ödüyorum kredi kartı ek hesap ödemesi kredi derkeenn birikim olmaaayor😂
biriktirmeye calisiyorum ya aylik 6 bin lira ile of
Birikim yapmanın püf noktası borçlanmaktır. Ürün emtia mülk almaktır.
Borç borç borç ama bu borçların sonrası aydınlık Allah'ın izniyle
Yok bende aynıyım borç falan oduyom ama birkim de yapiyom tabi
500 TL ama tabii yarısını yiyorum. Kalan 200 tl 😅
Üç beş bin civarı. Kredim var, olmasa on bin civarını bulur.
10 gr altın alıyorum birikimden sayılırsa bu devirde
Hesaplamadım giderimi ama çok değil kira ödemiyorum biraz birşeyler birikiyor
En iyi olduğum konuklardan birisiydi. Ama şimdilerde değil , hatta şimdilerde mümkün değil.
Çalıştığım dönemlerde 2-3 çeyrek atıyodum kenara
varımı yoğumu sokak kedilerine mama almak için harcıyorum
Para geldiği gibi bitiyor harcamasam paketim iptal oluyor
kendime yatırım yapıyorum ileriye donuk getirisi daha cok olabilir mantıken
Hic. Ondan bundan kısa kısa. Et rüyama giriyo artık
Ayda birikim yapamıyorum maalesef hiç gitme fırsatım olmadı daha önce
degişiyor ama iyi bir miktar ayırıyorum diyebilirim
Gel dernek kuralım. Başkan sen ol.
🍻
İcelim reis ne istersin söyle
yapamıyorum durmadan harcıyorum
al benden de o kadar ya
Ne birikimi borçsuz çıkarsam şükür cekiyorum dhaksnm
Genelde kazandığım paranın %20 kesin olarak bir birikim yöntemim var onunla değerlendiriyorum.
Birikim yapamıyorum yapana helal olsun
Ben beceremiyorum 🤷♀️
Bir çeyrek biriktiriyorum
Ben yapmam, kendi birikir.
Bu zamanda birikim yapanı ayakta alkışlarım
Bu şartlarda maalesef
Hala borc ödüyorum 😐
Kazansam biriktirecem ama yok maalesef
birikim mi o ne demek 🥲 yeni doğan bebek var evde birikimin b si nedir bilmiyoruz hatta -9k dayız
eksi 10k bankalar sayemde yatırım yapıyo 😃
Yapamıyorum borcum olmasin iyi
yapamıyorum ki her şey pahalı param bitiyor
Söylemem bereketi kaçar
Şu an calismadigim icin hic atamiyorum
Bekar hayatını keyifli yaşıyorum 🤪
Sabit değil bazen 1 bazen 10
Belli olmuyor hiç kalmadığı günde oluyor
Bundan kimene. İnsanlarin özeli de sorulmaz ki yaşın 18 olmalı.
İçine giydiğin donun rengini mi sorduk abartma mekanizması
Üsluba bak mahalle dilberi
Hooşşttt teyze hoşştt
😂
Giderlerime bağlı.
Yiyorum biriktirmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?