Turkiyeye elektronik parça export isi yapiyoruz siz odemeleri tarafimiza ulastiracaksiniz diye bir is var dolandırıcı olabilirmi?

Merhaba ben birkac hafta once sahibinden. com dan ek is bakarken bir is ilanina denk geldim ilan aciklamasinda "firmamizin siparis takip bolumunde evden veya isten calisabilecek bilgisayardan anlayan eleman ariyoruz" yazıyordu. Bende sahibindenin mesaj kismindan merhaba ucret nedir diye mesaj yazdim ilanin sahibi H. K. diye biriydi ve ilandaki tel no da turkiyeye aitti birkac gun sonra biri bana watsaptan ulasti ve ben sahibindendeki ilan hakkinda yaziyorum buradan ulasiyorum dedi, numara 84 kodlu baktigimdavietnama ait oldugunu hordum ismi de kemaldi sahibindenden hicbir sey yazmadi neyse daha sonra is hakkinda bilgi almak istedim o da açıkladı: simdi bunlar koreden turkiyeye elektronik bilgisayar telefon parcalari falan ihrac ediyorlarmis, ve odemeleri benim banka besabima yansiyacakmis bende benim hesabima gelen para ile kore sanal parasi ripple alip onun bana verdiği cuzdan numarasina gonderecekmisim benim karim ise o gelen paralarin %3 u imis mesela 3000₺ gelirse ben onlara 2910₺ lik ripple gonderecekmisim. Odemeyi bu sekilde yapmalarinin sebebi ise bankanin cok daha fazla almasiymis. Bana tatmin edici geldi ama birine bunu danistigimda dolandirici olabilecegini falan soyledi icime kurt dusurdu. Birde kayit icin benden isim soy isim ve adres istedi adresi neden istediğini sordugumda nereden islem yaptigimi bilmek icin oldugunu soylediler bende safimya kapi numarama kadar kopyala yapıştır la verdim. Sorum: 1- bu isi yapmam yasalmı? 2- adresimle bana bir zarar verebilirlermi? 3- eger bunlar elektronik cihaz degilde baska birsey satiyorsa birsey olunca sorumlusu ben olurmuyum?

* Biraz uzun oldu ama cevaplarsaniz sevinirim:)
Turkiyeye elektronik parça export isi yapiyoruz siz odemeleri tarafimiza ulastiracaksiniz diye bir is var dolandırıcı olabilirmi?