Hani başkasına para göndermesi için kartımın numarasını versem kişisel bilgilerime falan ulaşabilir mi tehlikeli bir şey mi?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
29Cevap
- +1 yıl
Bilmediğin ve güvenmediğin kurumlara vermek tabii ki de tehlikeli.
00 Yorumla - +1 yıl
Kart numarası son kullanma tarihi ve arka yüzde bulunan 3 haneli güvenlik numarası ile verilirse sıkıntı olur.
10 Yorumla - +1 yıl
Iban numarası verilir, ordan da bişeye ulaşamaz, kart üzerindeki numara ve arkadaki 3 haneli numarayı kimseye vermemelisin.
10 Yorumla - +1 yıl
Kart numaran sorun olmaz ama CVC kodu son kullanma tarihi falan verme.. internet alışverişinde kullanır bu bilgilerini ve harcama yapar.
00 Yorumla - +1 yıl
kart numarası niye veriyorsun. hesap veya iban vermelisin
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Niye veriyorsunuz beleş para dimi. biri bana verdi. Valla borç dedi ödemedi ev adresine kadar öğrendim. Ama lanet olsun dedim bir daha kimseye acımam..
00 Yorumla - +1 yıl
Kartın sadece ön yüzü sorun olmaz arkada ki 3 haneli kodu da verdiysen o zaman tehlikeli olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Sen yinede kredi kartıyda ön yüzünüde verme , para kartıysa ön yüzden verebilirsin
Herhangi birine kart numaranı vermen için geçerli tek bi sebebin var mı
00 Yorumlakanka birde arka kısmında 3 hanili bi numara olacak onuda sana zahmet
31 Yorumla- +1 yıl
Sadece kart numarasını vermen sorun oluşturmaz, arkasındaki 3 haneli koduda vermediysen tabi.
00 Yorumla - +1 yıl
Birşey olmaz kart numarasına insanlar para atıyor sosyal medya dan şov iicn jdkd
10 Yorumla - +1 yıl
Tam anlamiyorum ama kart numarasi deken Iban mı telefon uzerindeki numarayi niye veresin Iban verirsin
00 Yorumla Evet tehlikeli FBI ın eline gecer mossat ile beraber gelir seni evden alırlar. Kesinlikle verme dünya senin kartın etrafında dönüyor.
00 Yorumla- +1 yıl
Kartın arkasındaki 3 haneli kod ve ön kısımındaki son kullanım tarihini atmadigin sürece bir şey olmaz
00 Yorumla - +1 yıl
Sakın hayatının hatasını yaparsın paranı anında hiç ederler.
00 Yorumla - +1 yıl
Kimse karttan bilgilerine ulaşamaz
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Birisi ulaşır yazmış
- +1 yıl
Dalgasına yazmış
Paran çok sa sıkın tı olma
00 Yorumla- +1 yıl
hangi amaçla gönderiyor?
00 Yorumla Tcni de ver tam olsun
00 YorumlaKart numara bilgi kimseye vermemelisin
10 YorumlaKart numarası değil iban verilmeli.
00 Yorumla- +1 yıl
İban numarası verdiğinde sorun olmaz.
00 Yorumla - +1 yıl
Niyeti bozuksa çekim yapar
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
tehlikeli iban gönder kart bilgisi gönderme
10 Yorumla - +1 yıl
Tabbiki tehlikeli ben 1 kere dolandırıldım
00 Yorumla - +1 yıl
Evett
00 Yorumla Kartın CV sini verme bir şey olmaz
00 YorumlaÖn yüzünü at sadece
00 Yorumla- +1 yıl
Tehlikeli
00 Yorumla yani sence nekadar mantıklı?
00 YorumlaTabiki tehlikeli
00 Yorumla- +1 yıl
Sanal kart ver
00 Yorumla - +1 yıl
usus
00 Yorumla - +1 yıl
İban atacaksın
00 Yorumla Kesinlikle verme
00 Yorumla- +1 yıl
Yoo bişey yapamazlar
00 Yorumla Ulaşır :D
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Paramı lazım
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kartlar vadesiz hesap kartları ATM kartı dediğimiz ve kredi kartları olmak üzere ikiye ayırabilir.
Öncelikle kartın ATM kartı mı yoksa kredi kartı mı olduğu önem arz etmektedir sorunun cevabı için. Bunu belirtmediğinizden ben ikisi üzerinden de cevaplayım sorunuzu.
ATM kartı ise verdiğiniz bazı banka ATM kart numarası ile para gönderme işlemi yapmaktadır, bu sebeple sizden kart numarası istenmiş olabilir. Sadece kart nosunu verdi iseniz sorun olmaz. Sorun kartın son kullanma ve cvs no değimiz arka kısımdaki güvenlik nosunu verdi iseniz tehlike arz edebilir. Çünkü kart internet kullanıma açık ise (Bunu bankanızdan kapattırma imkanınız var.) hesapta da tutar var ise alışveriş yapılabilir adınıza. Fakat son uygulamalarda bunun içinde sms ile onay geldi banklara. Yani tek kartın üzerindeki numaralar gelen güvenlik önlemleri ile oldukça azalmış durumda.
Kredi kartı ise verdiğiniz numaralar, aynı şeyler orada geçerli fakat orda kredi limiti olduğu için risk biraz daha fazla. Daha dikkatli olunmalı ve internet ve Mail order işlemlerine mutlaka kartızın kapalı olmasını öneririm. Siz işlem yapmak istediğinizde açıp, işleminiz bittiğinde kapatabiliyorsunuz. Ayrıca zaten internet yapılan işlemler için SANAL KREDİ KARTLARI var.
Sadece numalardan ibaret olup, fiziki olmayan ve limiti asıl kartınıza bağlı olup, sizin limit belirleyebildiniz. Bu tür internet işlemlerinde sanal kredi kartını kullanmanızı özellikle öneririm. Sanal vadesiz kartlarda kullanabileceğiz.
Sonuç olarak günümüzde size ait verileri başkalarına verirken eskisine nazaran daha fazla dikkatli olmalı ve düşünerek hareket etmeliyiz. Dönem dikkatli olma devri.