Yıllar öncesinden beri akrabamız borcunu hala ödemedi ne yapabiliriz?

Bundan seneler öncesinde babam ve amcam sayılır kendisi ama uzaktan ona 8 tane cumhuriyet verdiler eskiden de onun iş yerinde deride çalıştı bir düzgün maaş bile vermediler hatta bizden de gene para alıyorlardı şimdi kendileri 1 trilyon borç yapmışlar ve bunu kızının üstüne yapmışlar bize de bunu odemiyorlar ama hala daha sanki bizim borcumuz var onların yok bizden iyiler her sene bir odalarını yeniliyorlar hicbirseyden eksik kalmiyorlar biz kalsak nolur ama bu sene riskli bir ameliyatim vardi bunu olmak zorundaydim annemler ne etti birşeyler yaptı buldular hala daha ben tam duzelemedim bunun için ayrı bir ameliyat lazım ama bu ilerki yaşımda bir rahatsızlık olmayacağı için olamadım şu an fizik tedavi görüyorum bunun parasini hic bahsetmiyorum babam bir ortakla dükkan açtı ortakla anlasamadilar babamda 30 bin tl olsaydi alacakti o dükkanı ama yoktu şimdi biz o ortaktan da para bekliyoruz ondan da o dukkan meselesi de ayrı bir konu zaten biz çok zorluklar çektik gene istedik biz paramizi 8 cumhuriyet 25bin tl para az da değil kim bulabilir bu zamanda bunu hiçbir şekilde vermiyorlar mesajlara donmuyorlar ama tabi bunu sadece bize de yapmiyorlar saf bulduklari herkese yapmışlar babam verirken elinde hicbirsey yoktu sadece verdi yani bunu verdigimize dair bir kanitimiz falan da yok hiçbir şey yok gerçi babam hep öyleydi elindeki herşeyi hep borcum var diyene verirdi babanem annemin tüm altinlarini almıştı arkadaşına bir şirketi kutarmak için borç verdi daha neler neler hala daha akillanamiyor babam ama napalim ailem alamadi o parayi ama ben ailem için almak istiyorum biri lütfen bir öneri paylaşabilir mi
Yıllar öncesinden beri akrabamız borcunu hala ödemedi ne yapabiliriz?