Erkek kardeşlerim babamın mirasından dinen kıza az verilir diye bana neredeyse hiçbir şey vermiyorlar?

1.5 sene olacak babamı kaybedeli. 2 abim birde ben 3 kardeşiz. Babam zamanında Hollanda’ya çalışmaya gitmiş ordan biriktirdikleriyle de Türkiye’den toprak, arsa almış hep. Ben 14 sene önce Trabzon’a gelin geldim. Dün abim aradı sana bunları bunları verdik dedim nasıl yani kalan diğer şeyler hayır o kadar olmaz sana yeter benim babam elin oğlu yesin diye çalışmadı eşşek gibi, ayrıca dinimizde kıza miras ya verilmez ya da az verilir zaten dedi! Güya dindar olacak ağzından içkisi küfürü eksilmez o ayrı konuda. Ben dedim eşit bölünmesi lazım bende babamın evladıyım tüm tapuları babam zamanında bize verdi yat kalk şükret lütfedip verdiğimize deyip kapattı. Ben akşamında mesaj attım abime çok yakın değiliz zaten eğer öyle bişey yaparsan avukata veririm benim çocuklarım var yazdım yazdıktan 10 dk sonra yengem aradı abimin karısı sen ordan ne işleri karıştıyorsunda ne paragözmüşsün de gözünü toprak doyursun zaten eşinin durumu iyi dedi suratına kapattım. Şimdi dinen böyle bir şey gerçekten var mı ve bir avukata gitsem gerçekten çözülür mü? Bir fikri olan var mı?
Erkek kardeşlerim babamın mirasından dinen kıza az verilir diye bana neredeyse hiçbir şey vermiyorlar?