Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildi.EPDK: "Elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeni ile 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapılmıştır. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2021 itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 91,56 Türk Lirası ödenecektir" açıklamasını yaptı.
Elektriğe yüzde 15 zam geldi. Aylık elektrik faturalarınız ne kadar geliyor?
Benim asla ama asla anlayamadığım şey şu. Yüzlerce ırmaklar nehirler var, neden bunlardan elektrik üretilmiyor? Hadi bunu geçtim, aptal saptal heykellere, yol süslerine milyarlar harcanıyor da neden bu paralarla rüzgar tribünleri kurulmuyor? Hadi bu da mı olmadı, dağlık ülkeyiz yahu dağlık, kursana dağlara güneş enerji santralleri. Neden bunlar yapılmıyor? Bir ülkenin en önemli kaynağı enerjidir. 10 sene içinde elektrikli araçlar aktif olmaya başlayacak o zaman ne yapacaklar acaba. Az bir para bulunca asla ihtiyaç olmayan şeylere para veriyorlar ama gel gör ki ülkenin kendine ait harıl harıl çalışan fabrikaları yok. Bunca milletvekili, devlet büyüğü ne yapıyor. Suç partilerde değil, suç devletin bekâsını düşünmeyen hiçkimsenin olmamasında. Turizm bakanlığı desen tamamen berbat bir halde, gidin Mardin'e Diyarbakır'a Konya'ya, oradaki tarihi eserler korunmuyorlar, aptal insanlar kalemle bir şeyler çizmişler üzerlerine. Yemin ederim şu ülke Almanya'nın falan olsaydı, her sene milyonlarca turist buraya binlerce yıllık muhteşem sanat eserlerini görmek için gelirdi. Kültür bakanlığı desen zaten yok. Diğer bakanlıklarında her gün altından bir şey çıkıyor. Hele öğretmenler... Öğretmenler bir ülkenin geleceğidir ancak aldığı maaş günümüz koşuluna göre rezalet. Denetleyicilik yok, eğitim sistemi zaten yok. Sanki Osmanlı'nın bıraktığı değil de, Afrika'dan ayrılmış gibi bir halimiz var. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.
Dolarla maaş almıyorduk hani? Yapılan nükleer santral bu şartlarda devreye alınmayacak gibi duruyor. Çünkü kilovatı 0,14 dolardan anlaşılmı bu da 1,25 TL yapıyor lakin yerli üretici 39 kuruşa satıyor. Bu da demek oluyor ki 3 kat yani %300yüz fark var. 150 TL gelen eve 450 TL fatura gelecek
Arkadaş ne yapalım artık mum ışığında mi yaşayalım. Bu kadar zam mı olur? Milletin maaşı doğalgaz zammı , elektrik zammı , gıda zammı , benzin-lpg zammına gidiyor.
O zammı CHP yapsa aman Allahımmmm CaHaPe zihniyetiiii, bunlar halktan ne anlarrr, bunların geçmişi böyledirrr. Belediyelerle bile uğraştılar yapılan zamlar yüzünden. Evine 2 kilo et alamaz, ya İstanbul belediyesi de akbile zam yapmış duydun muuuu... Hııı duyduk evet. Sen açık dötüne bak. 😂
Yapacak birşey yok gadası. Adamlar yıllardır başa geliyor. Yol köprü hastane diye diye hala başta kalıyorlar. Kendi düşen ağlamaz. Oy veren insanlarımız demek ki hallerinden çok memnunlar.
Hep güne güzel düşünerek uyanıyorum ve hükümetin bir haberini görüyorum. Yemin ediyorum Mustafa Kemal Atatürk'ün tek yanıldığı konu "Türk Milleti Zekidir" sözü. Atam yanılmış bu konuda Aziz Nesin doğrusunu söylemiş bu ülkenin % 40'ı aptal değil. Bir de destekçilerin %90'ı fakir. Hadi diyelim 40 yaş üstünün fikirleri değişmiyor. 40 yaş altı neden kendilerini zekadan mahrum bırakıyor. Artık bu oy değil, demokrasi değil, özgür düşünce değil milli güvenlik meselesidir.
Zam iyidir insanı diri tutar.. Porsiyonları küçültün.. bilsayarı tvye baglamayın birini kullanın.. Banyo yaparken ışıgı kapatın.. Klima yerine pencereleri açın.. yemeginizi mum ışıgı da yin aile romantizminiz yükselsin.. Bunlar hepsi tasarruf edip daha kaliteli ve mutlu yaşayın diye... Daha az yiyin.. Daha az yaşayın... Daha çok çalışın... İtaattkar köleler olun... Herşey sizin iyiliğiniz için...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu gidişle çocukları bakım yurduna verelim hanımla da ayrılalım böyle olacağı yok bende bekar arkadaşların evine gidim ortak oturalim bir evde 5 kişi anca öderiz ihtiyaçlarımızı hanımda kızlarla otursun ya da ne biz nede kimse evinden olmasın yuvasından olmasın hep birlikte sokağa cikalim buna dur diyelim iki seçenek var siz olsanız hangisini seçerdiniz
Yaklaşık 130 küsür lira çok fazla bir şey kullanmadım oysa. Kullanım bedelimi bilmiyorum ama vergileri katarsak 100 lirası vergidir bu paranın ona eminim. Ama elimden ne geliyor hiçbir şey allaha havale ediyor sandıkta görüşürüz diyorum.
Zam değil “güncelleme” lütfen! 🙃😥 imamoğlu da suya zam teklif etmiş artı her yıl mutlaka zamlanması gerektiğini söylemişti. Köleyiz bunlar için başka bir şey değil
Hukumetı ayakta tutan vergıler Saray var gunluk gıderı 10 mılyon olan odeyın kardesım rahat etsınler bırde cevaba eksı yapacaklara o artıları elektronık esya, beyaz esya, araba faturalarda sana artı olarak fazla fazla eklıyorlar 😉
Enerji maliyetleri.. Yersen. Zam yapmayı bir alışkanlık haline getiren zihniyet kılıfı uydurur.. Nasılsa özel ve denetim yok. Devlet politikası vatandaşın cebine göre işliyen ülke. Yazık yahu biz bunu haketmiyoruz..
Kel bakan Temmuz başında ekonomimiz uçacak diyordu ne oldu?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ne güzel ne güzel, her kim nemalanıyor ve faydalanıyor ise bu paradan zehir zıkkım olsun, kursaklarında kalsın yiyenlerde de yedirdiklerinde de. kafalarına meteor düşsün
Süslü sülü temmuzda ekonomimiz ucacak almanya, fransa, ingiltere hele amerigssı çatlayacak patlacak diyordu geçen ay.. uçan yine zamlar oldu. Doğal gaz, elektırık ve lpg ye zam geldi...