Temmuz ayında elektriğe yüzde 15 zam yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sektörün talepleri doğrultusunda yeni bir elektrik zammını tartışıyor. Elektrik dağıtım şirketleri, önümüzdeki Ekim ayında ve ardından da 2022 Ocak aylarını kapsayacak şekilde yeni zam ihtiyacı oluştuğunu belirtirken, "Bankalara döviz üzerinden olan borçlar birikiyor. Kuraklıkla da maliyetler iki katına çıktı" gerekçesiyle yüzde 8 ile 15 arasında zam talebinde bulundu.
Geçen ay 360 TL gelen fatura bu ay 540 a çıkmış. Uçuyoruz kemerlerinizi bağlayın.
Elektrik şirketleri yüzde 15'lik zam bize yetmedi, bir yüzde 15 daha zam talep etti! Elektrik faturalarınız bu ay ne kadar geldi?
Oha diyorum artık... Elektrik faturaları zaten kol gibi oldu, g.. müze giriyor, yalnız yaşıyorum, sürekli çalışan sadece buzdolabı, haftada bir çamaşır makinesi çalışıyor, bulaşık makinesi ve fırını kullanmıyorum, aylık 110 TL geldi son fatura, 1 kişiyim, 1!. Elektrik şirketlerinin kur artışından kaynaklanan zararını tüketiciye yüklüyorlar işte. Dağıtım şirketleri özelleştirilince, kar etmek zorunda olan şirketler haline geldiler. Türkiye'ye dışarıdan yapılan özelleştirme baskısının nedeni buydu. Elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı devletin elinde olsaydı, vatandaşın ucuz elektrik kullanması için devletin zarar etmesi mantıklı olabilirdi, çünkü kamu ucuz hizmet sunmak uğruna bazı kurumların zarar etmesini göze alabilir ve almalıdır da. Kamu kurumları şirket değildir, dolayısıyla kar elde etmek zorunda da değillerdir, çünkü öncelikli görevleri vatandaşa ucuz ve kaliteli hizmet sunmaktır. Özelleştirince tamamen kar amaçlı şirketlere dönüştü dağıtım şirketleri, ve vatandaşı fahiş elektrik faturalarına karşı koruyacak bir mekanizma da yok maalesef.
Normalde 200 300 den aşağı elektrik faturası ölemiyorduk. Ki zaten klima vantilatör flan hak getire, evde elektrik harcayan şeyler TV camaris bulasik makinesi buzdolabı birde ketil o kadar. Akşamları zaten evde olmadığımıza ışık bile yapmayıp genelde TV kullanmıyoruz çalıştığınızdan. Bu sene iki klima calistirdik varsan baksan 1 hafta ya sadece fatura 750 TL gelmiş. Allah hepsinin belasını versin de o zamları münasip yerlerinden cikartsin onların. Birdaha gelip embesil teki ehonomi cok iyi yegenim Türkuye sahlanayooo derse yaşına başına bakmadan suratına cakicam bi tane. Yetkiler a. k
Sen bu ülkede herseyi özelleştirirsen birileride bunun kaymağını yiyecek tabi cengiz inşaat boşuna demedi bu milletin ya koyucaz diye ama burada üç beş tane ampul kafalı insanlara bunu anlatamazsın dünyada senin ülkenden başka ötv ve diğer vergilerle 100.000 TL lik araç 600.000 TL ye satılmıyor ne o dünya bizi kıskanıyor oldu canım itibardan ödün olmaz deyip sarayın ışıklarınıda bize kitledikleri için ülkemiz maşallah ışıl ışıl huzur içindeyiz Allah devlet büyüklerimize zeval vermesin ki onlarda bizi öpmeye devam etsinler...
Şimdi zam vaaaar, zamcık var. Herkesin cebinde 2 şer telefon, ev yazlık villa ile Saraylarının önünde arabaları ve son olarak gemileri var. Bunlar varlık faturası para var ki zam yapıyorlar.
Not: Biz koyun olunca çobanımız, inek olunca sağanımız ve eşşek olunca semer vuranımız çok olur.
Yazık be insanlara yani elektrik olmasa da olur diyeceğin bir şey değil çünkü şart şu anki yaşadığımız dönemde elektrik bize şart her ne kadar nefes almak bizim için bir ihtiyaçsa aslında elektrikte o kadar bir ihtiyaç sürekli zam zam zam nereye kadar bu zan değil soygun zan belli bir yere kadar olur. Avrupa bizi kıskanıyor diyorlardı evet gerçekten Avrupa böyle olursa bizi kıskanmış çünkü hiç kimse bu kadar yüksek faturalar ödemiyor.
Zaten gerçek enflasyon en az yüzde 30 larda... Tabi konu büyük şirketlerin talepleri olunca buna hayır diyemiyorlar.. Zira hesap ta ortada , gerçek patronun kim olduğu da. Memura, emekliye verirken aslında vermiyorlar, enflasyonun çok altında zam vererek var olanı azaltıyorlar.
saçma sapan şekilde artarak gidiyor fatura tutarı 350 geldi en son 80 lirası vergi ve izmirde yaşıyorum klima bir zorunluluk oluyor gözlerini toprak doyursun diyorum zammımıza koyuyorlar artık
Bence bu zam işi sadece zenginlere olmalı fakirler bedava geçinmeli 😂doğuda birçok kişi elektirik vermiyor elektrikçileri taşlamışlardı tv de gördüm herkesi biz bakıyoruz onlar yetmiyormuş gibi Suriyeli afkan yok bilmem nesi hani adalet zaten adaletin olduğu yerde eşitlik olmaz.😂
Ampula oy verenler ampul yakamaz hale geldiler acımıyorum kimseye her ne kadar bizde arada bunlardan etkileniyor olsakta beter olsunlar ve utanmadan oy vermeye devam etsinler
Arkadaşım seninki si ben zaten hep 50 TL benzin alıyorum banane zamlardan diyenler gibi olmuş kullandığın kilowat aynı olup odedigin fatura 360 TL geliyorsa bunun zenginlikle hiçbir alakası. Yok bak bakalım senden Ne kadar vergi nerelere kesiliyor önce onu bir sorgula burda boş boş konuşma
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Elektrik şirketleri yüzde 15'lik zam bize yetmedi, bir yüzde 15 daha zam talep etti! Elektrik faturalarınız bu ay ne kadar geldi?