Benim çok güzel kazancım var, aslında öyle çok gezip tozan, marka giysiler ayakkabılar alan, kozmetiğe bakıma binlerce lira yatıran biri de değilim ama, birikim yapmak şurda dursun ayın sonunu zor getiriyorum. Neden böyle oluyo?
Bitki düzeydeki harcamaların elde ettiğin gelir ile orantılı ise normal durum. Ek gelir gibi durum yoksa ülkede birikim yapmak imkânsız hal alır. Bu durum son bir yılda daha çok arttı. Özellikle konut ve gıda fiyat artışı bunu etkiledi. Elde ettiğiniz kazanç ve aldığınız zam bile bu kaynakları enflasyon ile karşılayamaz oldu. Kısaca bugünün özeti. Ek gelir gibi fonksiyonlar olmadan birikim yapmak imkânsız. Heleki asgari ücret elde ettiğiniz gelir ile orantılı ise bu durum vahim hal alır. Nedeni bir kirada oturmanız için yeterlidir. Yatırım fonksiyonlarını denemek lazım
Parayı yönetmek , kazanmaktan daha zordur. Eğer ay sonu gelmiyorsa 2 sebebi var. Ya kazancın iyi gibi görünüyor ama iyi değil ya da harcamalar dediğin gibi değil. Özelllikle kredi kartı taksitleri aslında bize kurulmuş bir tuzak gibi. Aylık harcamalarını kalem kalem tek tek not al. Kalem kullanarak yapamam, unutum dersen telefonda güzel kasa defteri uygulamaları var. Çaya vereceğin 5 TL'yi bile hemen not alabilirsin. Ay sonu geldiğinde kara delik nerde görürsün. Eğer hiçbirisi karadelik değil ve yapmak zorunda olduğun harcamalar ise de kazancın iyi değil demektir.
Ben borsada değerlendiriyorum. Teknik grafik felan bilmiyorsan al sattan uzak dur, temettü yatırımcılığına yönel, kendine hedef belirle ve her ay düzenli alım yap
Dolar alip satsan daha cok kazanirsin ama riskli alip satacagin zamani bil ,,, tio vereyim bu 2 hafta icinde dolar al , cünkü tayyip faiz inecek temmuz agustosda dedi , tayyip den korkusuna indircekler ve dolar ucacak 9 üzeri ,, bütün parani göm faizde aldigin 1 yillik kari 1 ayda al gec 😉