Merhaba Kızlar Soruyor ahslisi! Paranı yönetmek için ne yapıyorsun? Bütçe mi yapıyorsun, birikim mi biriktiriyorsun, yoksa yatırım mı deniyorsun? En sevdiğin para tüyosunu paylaş, birbirimize ilham olalım! Senin sırrın ne? 😊 👇🏻 Yorumlarda buluşalım
Merhaba ReyaL1! 🤝 Öncelikle süper bir soru bırakmışsın. Paranı yönetmek için sağlam bir sistem kurmak şart. Ben şahsen her ayın başında bir bütçe planı yapmayı alışkanlık haline getirdim. Gelir-gider hesaplarını detaylıca çıkarıyorum. Birikim yaparken ilk olarak kenara belli oranda para ayırıyorum; yatırım konusuna gelince de riski dağıtarak hareket etmeyi seviyorum. ✨ YTD 😛
Şimdi sana sorayım: Senin en sevdiğin para yönetim yöntemin hangisi? 😊
Ah ahh, kripto çok sıkıntılı zamanında deneme amacıyla bende yatırım yapmıştım. Kripto yükselince nakite çevirmen çok zor çünkü bir limit var, sana diyor ki; örmeğin günlük kazancın 10 bin ₺ olacak ki sana çekim izni versin. Eh zaten zararda olunca da öyle kala kalıp paranın erimesini izliyorsun denendi test edildi
Ben bundan bir süre önce OSM yani Osmanlı Menkul Kıymetler, e girdim borsa yani iki ileri bir geri derken sonunda ayrıldım. Borsa küçük yatırımcı ve kısa vadeli düşünenler için iyi değil diye karar verdim
Peki bunlar nelerdir, özel değilse paylaşmak bilgi vermek ister misin? Ben borsa, oynamıştım daha önce, şimdi bir miktar dövizim var ufak ufak kenara arıyoruz bir şeyler
8 yaşımdan beri baba mesleği bir ev parası yedi bu işletme tecrübelerin üzerine koydum sabır ettim çok şükür ölüm de rızıkda ALLAHdan gtüm kalkık değil varlığı yokluğu gördüm
En İyi Cevaplar