Evet isterdim ama bunu kötü işlere kullanmaz insanların faydasına kullanır aç olan açlık çeken ülkelere yardım yapmayı tercih ederdim. Bir yandan da geçinecek kadar olsun yeterli, fazla para insanı bozar kendini bir halt oldum diye düşünür ve insanlara tepeden bakan kibirli bir insan haline gelir.
Herkes daha çok parayı sever muhtemelen. Son zamanlarda çok param olmasını ister miydim diye sık sık düşünüyorum. Elbette miktar fark etmeksizin her para harcanabilir lakin bence istek ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak miktardan fazla paranızın olmasının hiçbir anlamı olmuyor. Sonuçta harcadığınız miktar belirli bir rakamda oluyor bunun 100 katı paranız olsa ne yapacaksınız ki? En iyisi bu parayla zorda kalan insanlara yardım edin, gittiğiniz yere paranızı götürmeyeceksiniz belki ama bir çok insanın hayatını kurtarabilir, saygılı bir adam olarak anılabilir, bir kahraman bile olabilirsiniz.
Bence ihtiyacınız fazlasını iyilik yapmakla değerlendirin derim, param olmadığı için belkide böyle düşünüyorumdur ama en mantıklı bulduğum durumda budur.
Ortalama bir hayatım zaten var. Kimseye muhtaç değilim. Birkaç ev gecindiriyorum. Hiç de gocunmadan.
Yakında ortalamanın üzerinde bir gelir için üzerinde çalıştığımız proje de son derece iyi gidiyor.
Bu sefer yöneticisi değil 3 ortaktan biri olarak yer alacağımdan ve 400 yıllık bir işletmenin gelecek 25 yli bize ait olacağından kısmen zenginlik olacak.
Zengin olayım derken her şeyden vazgeçmeyin. Eğer dibe vurmuş bir insansanız, elinizdeki tek şey işiniz ise, o zaman bilemem. Lakin sevgili dolu aileniz, sağlam akrabalık ilişkileriniz var ise ya da bir ilişkiniz var ise kesinlikle kazanacağınız paranın önünde bu değerler olsun. İş > aile ve aile > iş argümanlarını denemiş biri olarak bunları kesinlikle söyleyebilirim. Her şey para değil insanın huzurunu para belirlemiyor. Her şeyden önce sağlık.
Soruya bak, tabii ki isterim. Off alabileceğim saatleri düşünüyorum da: Yatımla açılırken Rolex Yacht-Master, Özel jetimle uçarken Rolex GMT-Master II, Grand Seiko GMT Hi-beat. Audi RS6 arabamla gezerken Omega Speedmaster Professional Moonwatch, Günlük hayatta Skoda Kodiaq L&K Crystal arabamla gezerken Rolex Submariner Date, Datejust 41, Milgauss, Omega Seamaster Aqua Terra, Seiko SKX009. Her yıl en yeni iPhone'un en üst modelini alırdım. Hem MacBook Pro hem de Monster oyun bilgisayarı alırdım. Şu hayatta var ya İstanbul trafiğini bile takmazdım çünkü acelem zaten olmayacak ki :)
Hayatın tadı mücadele ederek çoğalıyor. Hep bir amaçlara bağlı yaşıyoruz. Istediğimiz birşeyi elde etmek için uğraşıyoruz. Bu da bize biz farkında olmasak bile bu durum bize yaşamı daha keyifli kılıyor. Ve her şeyin kaynağıda para. Eğer çok zengin olsaydım elde etmek istediğim pek bişey olmamış olucaktı. Bu yüzden çok zengin olmadiğım için üzülmüyorum.
Çok param olursa, sadece 20 yaş ve üzeri en sevdiğim karışık arabalardan (özellikle 6 adet Tofaş, 5 adet Renault, 3'er adet Suzuki, Skoda, 2'şer adet BMW, Fiat, 1'er adet diğer markalar) toplam 40 adet alırdım. Geriye kalan 10 adedi (3 adet Fiat Doblo XL, 1'er adet Toyota Corolla Hybrid, Fiat Palio Van, Ford C-Max Titanium X ve diğerleri), 2000 model ve üzeri olmasını isterdim. Şu anki 5 yıllık evim dahil, 3 adet (biri dev garajlı) evim olurdu. Klasik araçlara ilgim var.
Cok zengin insanlarin, cok asiri derecede paralarini kaybetme ya da eksilmesi korkusu yasadigini bunun icin bircogunun turk ya da yabanci psikolojik sorun yasadigini biliyormusunuz. Zenginlik bu dunyada cok guzel rahat ve cok cazip gibi gorunsede isin asli oyle degil. Zenginler oteki dunyanin fakirleri olacak eger parasinin 40ta birini zekat sadaka vermediyse her sene, fakiri kollayip gozetmediyse. Gunumuz zenginleri iki uc torba yiyecek dagitinca kendilerini gorevlerini yapmis sayiyor bilmiyorki o varlik kendisine ait degil emanet. Keyfine bakiyor. Hakkiyla geregini yapanlari tenzih ediyorum. Sozun kisasi bu dunyada zengin olup ruhum fakir kalacaksa istemiyorum. O malin hesabi cok zor.
Kim istemez ki zengin olmayı. Ama fazla zenginlik de zararlı bence. Mesela her şeye kolayca sahip olabiliyorsan yaşamın ne anlamı ne zevki var. Bir şeyler için çabalamak, bazı şeylerde sabırla beklemek güzel bir duygu bence.
Ben istemezdim kalabalık icinde yalnızlık yaşarsın herkes etrafındadır ama seni kim seviyor bilemezsin sahte insanlar dolar etrafın şatafata gerek yok sıradan normal kendime ve aileme yetebildigim bir hayat olsun isterim
Paranın sade bir hayat yaşamaya engel olduğunu düşünmüyorum. Çok param var diye lüKS bir hayat yaşamak zorunda değilim. Evet, çok zengin olmak isterdim. Sahip olduğum bu maddiyatı da dilediğim zenginlikte kullanmayı tercih ederdim.
Helalse bu para tabi isterim. Ama diğer seçenek ahirette kazanmak ya da cennet gibi bir seçenekse tabiki cenneti seçerim. Ama zaten eli, ayağı tutan herkes zengindir. Kalben demiyorum çünkü kalp zenginliği daha az kişide bulunan bir beceri 🌸
Para huzur ve mutluluk getirmez önce onlar lazım bana para enson yani dediğin kadar olan para biZi bozar zaten allah fakire para vermesin çok para fakiri bozuyo eşini çocuğunu bırakip gidiyolar hrmrn hayat değiştirmeye
Yok ya istemezdim. Asıl zenginlik Aile. Bazı şeyler var parayla satın alınamaz. İşte en önemli şeyler onlar msla sağlık, zaman, huzur ve sevdiklerin ❤️
şu an bankanda 1 milyon doların olsa 6 ay sonra o para sana sıradan gelmeye başlıyacak Tıpkı şu an ki imkanlarının sana sıradan gelmesi gibi Aynı etki ne eksik ne fazla
Zenginlik istemiyorum. Onun yerine başka isteklerimi yerine getirmek istiyorum. 6 saat uzayda 1 milyon TL imiş. Bak bunu yapabilirim. 4 yıl içinde. Bunu istiyorum
Olabilir ama paranın alamayacağı şeyler var. Mesela bir doktor alabilirsin ama sağlık alamazsın. Bir ev alabilirsin ama yuva alamazsın. Yani ilk önce huzurum olsun isterim.
şu an yatları villaları olan kesimle aynı yerdeyim ve şunu rahatca söyleyebilirim ben sade hayatı tercih ederim çünkü israf gerek yok o lüks yaşantı yerine bir ailenin karnını doyurabilirsin , hayır yapabilirsin diye düşünüyorum ve bence en güzeli bu
İstediğim çok zengin olmak değil, ama çok güzel hayat yaşamak o da kendi karakterim , ailem, çevrem ve şansıma bağlı. Para da önmli ama parayla olmuyor içte her şey
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
param olcak ama göze batmicam. kötü insanlari cekmeye gerek yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok zengin olsaydım belki aşırı derecede kibirli olurdum, bilemiyorum.