Nişanlım ilkokul öğretmeni onun kazancı belli bende Nöroloji uzmanıyım. benimde kazancım belli evlenmemiz maddi açıdan sıkıntı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen baskın bir karakterim her zaman kendi bildiğimi okurum. Biri bir şey der hemen kabul etmem gider kendim bakarım huyum böyle. İlişkilerimde de bunun lafı çok edildi yok sen beni adam yerine koymuyorsun yok sen bana güvenmiyorsun... şeklinde çok kavga çıktı. İlerde evlendiğimde bir de eşimden çok kazanırsam kesin çok kazandığım için böyle olduğum düşünülecek ve kavga edip duracağız bu yüzden birbirimizin eksiğini kapattığımız ama kimsenin kendini yetersiz hissetmediği bir evlilik istiyorum. İnsanlar özgüvenin bir şeye bağlı olmak zorunda olmadığını anlamıyor. Fiziği güzel diye kendini bir şey sanıyor, parası çok diye kendini bir şey sanıyor, işi iyi diye kendini bir şey sanıyor gibi sözlerle özgüveni yüksek insanları yargılayıp duruyorlar. Ben hiçbir şeyim olmasa bile kendimi seviyorum ve kendi kendime yetebiliyorum. Eşim olmadan da güçlüyüm o da ben olmadan güçlü olmalı ama birlikte daha güçlü olmalıyız. Ben ondan çok kazanıyorsam o da benden başka bir konuda iyi olmalı eğer böyleyse sıkıntı çıkmaz ama diğer türlü başta da dediğim gibi benim kendime olan güvenim yanlış anlaşılır ve hayatımız cehennem gibi olur çünkü kimsenin egosu zedelenmesin diye kendi benliğimden vazgeçmem.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Maddiyat önemli değil ne güzel meslegin var, önemli olan birgun hayatta tek başına kaldığında ayakta durabilecek gücün olması.
71 Yorumla
Soran+1 yıl☺🤍 tesekkur ederim
Para & Ekonomi konusunda 369 cevap paylaştı. Hayır. Asla engel değil, olmamalı da. Kadın ve erkek evlilik kararını alırken, bir elmanın iki yarısı gibi birbirlerini tamamladıklarına inanarak kararlarını kesinleştirirler.
Bu kararı alırken ruh uyumu ve ten uyumlarını da dikkate alırlar. Birbirlerini cins*l yönden de eksiksiz tatmin edebiliyorsa sorun yoktur.
Evlilikte para en son düşünülmelidir. Para evlilik kararında tabiki aklımıza gelir. Ama bu hep en don sırada olur. Çünkü kazançlar hem zamanla değişkenlik arz eder ve hem de herczamsn biti diğerinden fazla alacaktır, denklik mümkün değildir.
Üstelik İlkokul Öğretmenliği çok güzel bir meslek. İleride isterse idareci de olabilir, Milli Eğitim Bajanlığının bünyesinde çok farklı çok güzel konumlara makamlara isterse gelebilir. Yine isterse yüksek lisans yapar kariyerinde daha ileri gidebilir. Bunu onunla konuş. Seni anlayacaktır. Artık her ilde Üniversite var. Kariyer yapmak eskisinden daha kolay.
Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Zaman içerisinde Özel Eğitim Kurumuna geçebilir belki de siz ikiniz birlikte kendiniz bir Özel Eğitim Kurumu kurarsınız.
Bak, şimdiden size alternatifler ürettim bile. Para bulunur ama mutluluk huzur her zaman bulunamaz.
Sakın mutluluğunuzu para için bozmayın.42 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim yorum için 😊 fakat bizim iliskimizde aslinda sıkıntı olan şey benim sürekli hastane de olmam ve nişanlım da görüşemiyoruz diye şikayet etmesi
+1 yılSen evlenince onu basit görmezsen , ezmezsen veya bunaltmazsan , onu ve onun düşünce söylem ve eylemlerini , umursamaz veya hiçe sayar tavırlar içine girmezsen , kısaca duygularini evliliğini, paraya endexlemezsen sıkıntı olmaz. Aklında bu tarz durumlara yönelik ihtimaller varsa , bir an önce ayrıl , çocuğun hayatını zehir etme. Hayat sevgili heyacanindaki , nişanlılıta bir an önce evlenelim hevesindeki gibi geçmiyor. Mesela düğün için ona fazla yuklenmeler olacaksa senin veya ailen tarafindan şimdiden bitmesi iyi olur. Evlendiğinde , biraz daha para olsaydı şöyle olurdu dersen bu onu yaralamana sebep olur , şükür sahibi kanaatkar bir insansan eğer sorun olmaz. Para bende diye gerek yaşamla ev ile ilgili gerek çocuklarla ilgili kararlarda onun düşüncelerini veya ailesinden gelecek iyi niyetli durumları hor göreceksen ve ezip gececeksen , benim düşüncem bu diyerek hiç yorma insanları. Bu gün seviyorum dediğin adamı ve onun değerlerini bir ömür her gün paramparça ederek , hayatını zindana çevirme derim.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
132Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. seviyorsanız evlenin
paraya takılmayın70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim tanıdığım bi kadın doktor vardı eşi inşaat ustasıydı. Dışardan bakınca aptal derler ama aralarındaki sevgi saygı bir çok doktor, öğretmen, hemşire vs eşlerden çok daha fazlaydı. Yıllar olmuş evleneli ama hala birbirlerine aşkla bakıyolardı ve kadına eşin ne iş yapıyor dediklerinde inşaat ustası demekten asla gocunmazdı gururla söylerdi çünkü alnının teriyle kazanıyordu. Çocuklarına bir lokma haram yedirmezdi. Maddi açıdan düşünürsen belki inşaat ustası değil de doktor olsa gelirleri daha iyi olurdu tabiki ama o insan için sevgi saygı paradan daha önemliydi. biraz kişilik meselesi yani kimi insan için bu sorun değilken kimisi için problem olabilir. Sizi asla yargılamıyorum kimsenin de haddine değil zaten ama bence en azından okumuş ve her ayın belli bi gününde yatan bi maaşı var. İyi yönden de düşünün bence asgari ücretle çalışıp ev geçindiren milyon tane insan var en azından okumuş bi devlet memuru. Bu tamamen sizin statü algınızla alakalı bi durum yani. Düşünceniz değişirse hayatınız değişir diye boşuna dememişler. Düşünceniz değişirse hayata eşinize ailenize bakış açınız da değişir diye düşünüyorum. Kendimi ifade ederken kusurlu bi kelime kullandıysam affola.. :) hayatınızda tüm güzellikler sizinle olsun🌸
29 Yorumla- +1 yıl
Hahahaha
Cevap sahibi+1 yılKomik olan ne?
- +1 yıl
Senin saçmalığın
Cevap sahibi+1 yılSaçmalık olan sensin. Senin soruna görüş atmadık boş yapma yol al
- +1 yıl
Kesin türbanlisindir bb
Cevap sahibi+1 yılAhahahaha😂😂😂 evet kapalıyım ama bu seni zerre kadar alakadar etmiyor. Kendinize gelince hepiniz istediğiniz gibi yaşama hakkına sahipsiniz ama Müslümanlara ve başörtülülere bu özgürlük tanınmasın istersiniz. Dolayısıyla benim başörtüm seni asla alakadar etmiyor. Hadi uza şimdi.
- +1 yıl
Türbanlı cok severim bı adım ondesin
Cevap sahibi+1 yılKes çeneni defol git
- +1 yıl
Tm 💐
+1 yılBilmiyorum ama sen bu soruyu sorarak zaten 1/0 evliliğe yenik başlıyorsun gibi geliyor bana eğer kafanda daha bu sorular oturmamış sa nasıl bir evliliği hazırsın onu Anlamış değilim evliliğe hazırlanmak bu değil yani senin buraları çoktan aşmış olman gerekiyordu... bence seni onun yaşayış tarzi rahatsız etmiş ve sana hissettirmiş evet senin kalitende yaşamak ona uymuyorsa bırak evlenme
Çünkü doktordur Ama parasını çok iyi kullanan biri değildir evcildir Ama öğretmendir Çok da iyi sosyal cıdır yani Çok da iyi değerlendiriyor dur bence yaşayış tarzı seni ürkütmüş Eğer yaşam tarzına uymuyorsa işte orada gel tartışalım burada para kısmı değil Bence burada seni yaşayış tarzi etkilemiş
Nacizane fikrim bu...20 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorabiliyorsan bence senin için uygun bir evlilik olmaz diye düşünüyorum. Evlenince sen onu daha aşağıda göreceksin, orası kesin gibi. Sen, senden daha fazla kazanan birini istiyorsun çünkü erkeğin daha otoriter olduğu, daha baskın olduğu bir ilişki istiyorsun. Bir de adam kendini ezik hissetmesin istiyorsun galiba. Bana sorarsan mesleklerin, kazançların hiçbir önemi yok. Bir doktor, bir garsonla da evlenebilir, inşaatta çalışan bir ameleyle de evlenebilir. Millet ne der düşüncesi oluşabiliyor kimilerinde. Evet siz milletin istediği gibi bir hayat yaşamaya çalışıyorsunuz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe sacma bir soru🤔Bu soruyu bur doktorun sorduguna gercekten inanamiyorum. Insanlarin evlenmesi icin maddi durumlarinin esit mi olmasi gerekiyor? Ya da ataerkil toplumda yasadigimiz icin, erkegin gelirinin kadindan daha mi yuksek olmasi gerekiyor? Sen, evlenecegin erkegin gelirinin senden daha yuksek olmasini isteyen biriysen o baska. O zamanda aranizda sevgi yok demektir. Sen mantik evliligi dusunuyorsun demektir. Mantik evliligi icin de ogretmen nisanlin yanlis tercih demektir. Bir de nisanlanana kadar bu soruyu sorsayin daha iyiydi sanki.
02 Yorumla- +1 yıl
Yaw ne doktoru bimde kasiyer
- +1 yıl
Erkek bir tık üstte olmazsa kadın sıkılıyor ama ilişkiden
+1 yılYok yok siz doktor degilsinizdir. Bir de neroloji doktoru olacaksınız. Evlenmeden parayı düşünüyorsanız siz değil nisanliniz sizi bıraksın. Bu nasıl bir düşünce evleneceginiz adamı kişiliğini size olan sevgisi ve bağlılığını değilde maaşını düşünüyorsunuz. erkek çok maaş aldığı zaman bu kadının maaşı az olmaz evlenmem mi diyor?
10 YorumlaBu soru aklına geldiyse sen evlenince bunları düşünüyor olursun devamlı. Bu konuyu asla açmayacaksan evlen, açtığın an karşı tarafı çok kırarsın haberin olsun. Ayrıca tam tersi olunca sorun olmuyor, erkek doktor ev hanımıyla bile evleniyor da kadın fazla kazanınca mı sorun oluyor?
10 YorumlaBen avukatım, eşim de uçak mühendisi. Benim gelirim Euro olduğu için tabi ki daha fazla kazanıyorum ama önemli olan bu mu? Hayır. Benim için, ailemiz için emek verdiği ve alın teri döktüğünü bilmek yeter de artar bile.
Zaman konusunda ise evet gerçekten çok zorluk yaşarsınız ama belli bir süre sonra düzen kurarsınız kendinize göre. Karşılıklı anlayış ve sevgi olduktan sonra emin ol ne maddiyat ne de zaman sıkıntı olur sizin için.01 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel böyle anlasmaniz
Evlenmeniz yanlıştır demek kimsenin haddi değil ancak erkek kadından az kazanınca sorunların çıkma olasılığı var. Burada sana biraz iş düşüyor. ... kendin gibi bir doktorla evlenmiş olma durumuna kıyasla onu özellikle de başkalarının yanında bir tık daha fazla pohpohlamalısın, tartışmalarda bir tık daha fazla alttan almalı ve yine özellikle başkalarının yanında yeri geldikçe onun ailenin reisi oluşuna vurgular yapmalısın.
10 YorumlaBu soruyu genelde erkek kafasına takar. Kendinden çok kazanan biriyle olmak bazen erkeklere ağır gelir, kendilerini ezilmiş gibi hissederler. Doğru bir duygu değil bence ama oluyor işte bazen. Sizin ilişkinizde erkek buna takılmamış düşünmemiş ama sen soruyorsun. Belki de o sorun yapar mi diye sormak istedin. Ama bu noktada problem yok ona ezik gibi hissettirmezsen sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılAslında cevabı sizde. Bir süre sonra onu ezik olarak görecek misiniz? Kafa yapınız uyuşuyorsa sıkıntı yok aslında ama kadınlar genelde güçlü erkeği ararlar bir süre sonra pişman olup daha güçlü bir erkek aramayacaksanız elbette ki evliliğiniz yanlış değil. Sizin ekonomik gücünüzün yerinde olması ve maddi olarak istediğiniz belli şeylere zaten ulaşabiliyor olmanız farklı arayışlara mahal vermeyecektir diye düşünüyorum.
10 YorumlaBence degil askeri ücretten daha düşük insanlar ev geçindiriyor çocuguna bisiklet alamıyor her yıllı geçtim 5 yılda 1 de olsa tatile gitmek onlara lüx geliri iyi olanlara ihtiyaç olsa da ay sonunu getiremeseler de evlerine et gitmesede ülkemizde ne yazık ki böyle geçinen yok İkinizde gayet güzel yerlere Gelmişsiniz bence çok da güzel geçinirsiniz ayrıca bir insan 1 trilyon da kazansa harcamasını bilmedikten sonra oda gider bazı insan 1 TL kazanır bir lirasını 2 TL yapar
00 Yorumla
+1 yılKarakter ve kişiliğiniz ile olgunluğunuza bağlı, gösteriş meraklısı/bağımlısı birisi iseniz ve kararlarınızı aileniz ile çevrenizin bakış açılarından etkilenerek veriyorsanız bence yürütmeyi başaramazsınız ancak kişisel bütünlüğünüzü tamamlamış ve hiç kimseye kanıtlayacak bir şeyiniz olmadığını anlamışsanız kimin ne kazandığının hiç bir önemi olmaz.
10 Yorumlayani her insan kazanca bakar ama karsınızdaki egitim yönünden denk biri, lise mezunu değil üniversite mezunu. ve karsınızdaki calısıyor, acıkcası boyle dusunmeniz düsündürücü, karsınızdaki mühendis de olabilirdi, işletmeci, ekonomist de. açıkçası yanlış anlaşılmak istemem ama sanki karşınızdakini kendinize layık görmüyormuş gibi izlenim veriyorsunuz, çünkü ikiniz de çalışmasanız veya biriniz asgari çalışıp diğeriniz çalışmasa anlardım belki ama iki üniversite mezunu çalışan insan var.
00 YorumlaBeni lutfen yalnis anlama ama cok sacma bi soru sormussun. Sen calismayan biri olsaydin nisanlin ogretmen diye evlenene kadar maasi yuksek bi is mi bulcaktin. Yani tabi ki de sikinti olmamali aksine cok güzel bir durum hem maddi hemde manevi anlamda birbirinizin yaninda olcaksiniz. Arti nisanlin sen hastanede oldugun icin goremicegi stresine giriyor diyosun. Benim esimde oyle bi durumdan muzdarip. Ama sonucta bunu bile bile bizimle evleniyorlar. Evlenmel bence ait olmaktir, uzakta veya yakinda olsanda. Benim sahsi görüşüm budur eger yalnis bir kelime kullandiysam affola. İnsAllah hakkinizda da hayirlisi olur. Allah utandirmasin simdiden mutluluk kapinizdan hic ayrilmasin 😊
04 Yorumla
+1 yılYani olmaz sonuçta ikinizde okumuş etmiş insanlarsınız çalışma şartlarınızı biliyorsunuz. Tam tersi durumda olsaydı eşiniz doktor siz öğretmen o zaman o şikayet edecek miydi. Kısaca şöyle toparlayabilirim bu tarz bir düşünce varsa oturun uzun uzun konuşun anlaşın sonuçta evlilik kısa süreli iş sözleşmesi gibi 6 ay değil öyle değil mi? 😂 gittiği yere kadar gitmeli diye düşünüyorum tabii son karar sizin 🥰
00 YorumlaEv ekonomisine bakış açınızla ilgili bi cevap seni doğru yere götürcektir,
gelirlerinize seninki benimki gibi mi bakıcaksınız yoksa bizim gelirimiz gibi mi bakıcaksınız?
aranızda zamanla kariyer açısından bi hiyerarşik durum oluşmayacağından emin olacak kadar samimi misiniz?
Bunlar temel sorular, bunları bi sor kendine, dürüstçe de cevapla,
cevaplarını al gel
sonrasına bakarız :)00 Yorumla
+1 yılSeven insan İçin maddiyatın bi önemi yok bence, milyar dolarlık insan tanırım çevremde zerre huzuru yok evinden kaçar mutlu değil ama öyle insan tanırım çalışmıyor bi şekilde geçindiriyor kendini evini çocuklarını mutluluğuna diyecek yok kıskanılır.
Sevginizden eminseniz problem yaşamazsınız.00 Yorumla
+1 yılSenin doktor olmadığına o kadar eminim ki..
Çünkü doktor olup o olgunluğa gelmiş birinin evliliğin para demek olmadığını bilmesi gerekirdi.
Eğet doktorsanda hastalara müşteri, para veya kazanç olarak bakma para göz21 Yorumla
Soran+1 yılİşimi nasıl yapacağımı sizden öğrenecek değilim. Beğenmiyorsanız yorum yazmazsınız.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle düşünmez iseniz sıkıntı olmaz, ne güzel meslek sahibisiniz ikinizde. Ben çirkinim, TC kadınlarının istediği gibi en az 1.85 değilim ve p*nisimden utandığım için hiçbir zaman evlenemeyeceğim, çocuğum olmayacak ve mutlu olamayacağım. Eğer benim gibi sorun ve kusurlarınız yoksa şükredin ve hayatın tadını çıkarmaya bakın.
10 YorumlaBizim bir erkek Edebiyat hocası dahiliye uzmaniyla evlenmişti. Halen de evliler bir sıkıntı yok. Siz baştan bu düşünceye kapıldiysaniz evlenmeyin zaten akibetiniz pek hayır olacak gibi gözükmüyor çünkü
20 Yorumla
+1 yılAslında bu durum ikinize de bağlı ilerleyen zamanda sen fazla kazandığın için bunu gözüne sokarsan sıkıntı yaşarsınız ama benim annemde babamdan fazla kazanıyordu bizim evde hiç bu durum sıkıntı olmadı
10 Yorumla
+1 yılAfedersin ama, bence sizin, nişanlı, hatta arkadaş olmanız yanlış. Sakın evlenmeyin.. Hatta nişanı atın ve arkadaşlığı bırakın
Bu soruyu soran birinin hatta meslekleri bu soruya dahil eden birinin sevgisi sevgi değil canım!10 Yorumla
+1 yılNişanlın aşağılık kompleksi olan biri değilse veya seni para için kullanmiyorsa erkek adamsa evlenebilirsin kızım. Zaten kadınların kazandığı çoğunlukla giyime kozmetige gittiği için herif paranın hayrını pek görmez.
14 Yorumla- +1 yıl
@Caesaris Ne diyorsun çocuğum sen? Kadın bütün parayı kendine harcar demedim. Fazla maaş alan kadin aradaki farkın çoğunu kendi giderlerine harcıyor zaten. hemen hemen adamla aynı parayı eve sokmuş oluyor. benim yeğenimin karısı 2000 lira fazla kazanıyor ama aylık masrafı 2500 3000 filan. erkeğin giderleri ile kadınınki aynı değil. hele çalışan kariyerli kadınların gideri daha fazla. ben de onu anlatmaya çalıştım.
- +1 yıl
@Caesaris Gereksiz değil onlar için ihtiyaç maalesef. Bakımlı ve prezentabl olmak zorundalar kariyerli kadınlar. Evde de yine kocası kendisine yardım etmiyorsa temizlikçi filan çağırıyorlar. bizim gelin temizlikçi de çağırıyor her hafta. Ona da bütçe ayırıyorlar. yemeği sadece yapıyor o kadar. Çok para kazanan insan yoğun insandır. Zamanın yok paran coksa mecburen paranı kullanırsın. Sen eve daha fazla katkisi olsun istiyorsan esinin sorumluluklarini paylasirsin o zaman. Zaten çocuğuna filan illaki daha iyi şartlar sağlamaya çalışır evinde değiştirmek istediği şeyleri de değiştirir katkısı böyle olur. Ama çalışan kadının maalesef çalışması da maliyetli oluyor. O yüzden çok uçuk fark olmayan masalarda kadının fazla almasının bir önemi olmadığını söylüyorum.
+1 yılhavalara bak.. yok drmusta öğrtmenle olurmus mu.. bu para kazanma arzusu insanların karaktwrini böyle bozuyor
34 Yorumla- +1 yıl
@Staycoool boş işler bunlat..2 kuruş para gören biraz mevki görünce şımaran nankör insandır geldiği yeri unutmuştur
- +1 yıl
@Staycoool ikisideüniversite okumuş sen hangisi daha cahil diyorsun..
+1 yılBu soru nöroloji uzmanının soracağı bir soru mu Allah aşkına? Yani oturup düşünsen zaten onca yıl kafa patlattığın kitaplardan, yazılardan, okulllardan öğrendiklerinden bulurdun cevabını..
10 Yorumlaİçinde sevgi olmayan bir ilişki işte.
bunu düşünen bir kadın bana göre mutlu olamaz haketmiyor da zaten. Sevgisine , ahlakına , merhametine bak bunları düşünmek gerçekten Saçma olur hanımefendi.20 YorumlaSevginiz ve saygınız dan ödün vermediğiniz sürece kuru ekmeğe şükredersiniz. Akıllı ve mantıklı insanlar iseniz eğer , paranızı doğru kullanabiliyorsanız ve kendinizi , tutumunuzu kontrol edebiliyorsanız bence sıkıntı çekmezsiniz. Düğünden gelen altınlar ve varsa sizin birikimleriniz ile ev almanız şart. Ondan sonrası Allah'a tevekkül
10 YorumlaAradaki farkı kapatacak kazanımı yoksa sorun olur...
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSeni duyan da çöpçüyle kiyasliyorsun sanar, bırakın bu işleri ya, şimdiden bunun hesabını yaptıysan hiç o yola çıkma... Hoş niye adama umut verip yüzüğü taktın baştan bu da ayrı konu...
10 Yorumla
+1 yılNöroloji uzmanı olup da beyinde bu derece sıkıntı olması çok komik. afasfasf Nöroloji uzmanı da olup burada bu soruyu sormazsın ya (tabii olup da)🤣🤣
33 Yorumla- +1 yıl
Süper yorum olmuş cidden tebrikss ahsgdjdbb😅😅
- +1 yıl
@Sustumiçimeattım Teşekkür ederim, ezik beyinleri ile burada bu soruları sorup akılları sıra kendilerini tatmin ediyorlar.
- +1 yıl
aynn
+1 yılDaha evlenmeden onu aşağılayacak konuma gelmişsin evlendikten sonra sen o adamı o evin içine sığdırmaz edersin. Sen bekarlıkla devam et, belki bi gün akıl olarak olgunluğa erişirsen evlenirsin
10 YorumlaBelli bir eğitim düzeyine sahip insan bu dediğini sorgulamazdı. Bu sorunun amacı, kurgu bir örneklemeyle kamuoyu araştırması yapmak ve üyelerin bu tip durumlarda vereceği tepkileri öğrenmek.
00 YorumlaMaddi yat gerek ama çok düşünecekseniz evlilik ızdırap olur. Ohooo biz maddiyat ı düşünseydik evlenmezdik çünkü benim ve eşimin işi bile yoktu şu an benim bir işim var eşimde ev hanımı.
00 Yorumla
+1 yılBence geçinirsiniz hatta para bile birikdirisiniz eger eviniz varsa daha iyi amma yoksa biraz tuzlu ayda 4 5 ya da 6 bin tl gelir varsa bence gayet iyi gecirisniz
00 YorumlaYa bu komik olmuş cidden.
Eğer tabi gerçekten doktorsan.
Sağlık çalışanı olduğum için doktor sayfalarını takip ediyorum. Doktorlar o kadar çok ajitasyon yapıyo ki yok maaşımız az, yok ev alamıyoruz, araba alamıyoruz, maaş bordrosu paylaşanlar falan..
Şimdi de öğretmen maaşının küçümsenmesi.. garip cidden.
Sizce de tezatlık oluşturmuyor mu? Demek ki doktorlar kalburüstü bi maaş alıyolar ki öğretmen maaşını düşük görüyolar.
Baya baya iyi kazanıyosunuz o zaman diğerleri niye ağlıyo?00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce çok denklem kurmuştum. Bosanirken asıl olanın sevgi olduğunu anladım. İssiz olsa problemdi ama okumus mesleği varherşeyde denklik olmaz. Kalbiniz bir olsun yeter.
00 Yorumla
+1 yılBurada iş sende bitiyor sen parayı sorun etmezsen sıkıştığında ona karşı bunu bir üstünlük sebebi olarak kullanmazsan sorun olmaz. Önemli olan evlilikte paylaşımcı olmaktır.
00 Yorumla
+1 yılsorduğun soru çok ayıp bi soru. türk kafası işte sosyal statü herşeyimiz. kast sistemiyle büyümüş bi toplum. nişanlının yerinde olsam ayrılırdım şu soruyu görünce
03 Yorumla- +1 yıl
Ahahah hı tabi ayrılır doktordan😂
- +1 yıl
Adam zaten sosyal statü demiş. Sen hala ayrılır doktordan demişsin
- +1 yıl
@Sesindekuşlaryaşıyor bu sitedeki kızlar genelde böyle bişey bekleme
+1 yılDegil ama buna simdiden taktiysan skinti olabilit, ben umursamam diyorsan evlen ama yok ilerde skinti yaparim diyorsan iyi dusun, yarin bir gun pisman olma
00 Yorumla
+1 yılBu soruya cevap verebilmemiz için sizi iyi tanıyor karekterlerinizi bilmemiz gerekiyor, basit bir soru basit bir karar değil bu. Ama bir tavsiyede buluna bilirim ikinizde maaşınızı dengeleyin siz doktor olarak fazla alıyorsunuz ya o fazlalığı ihtiyaç sahiplerine verin sorun kalmaz 😃
00 Yorumla
+1 yılMaddi olarak niye sıkıntı olsun senin de maaşın devlet kadrolu mesleğin var onun da. Sen maddi olarak değil de kafa yapısı olarak anlaşır mısın ona bak çünkü çoğu öğretmenlerin kafası gidik
00 YorumlaHayır senin profesör veya ordinaryusla evlenmen lazım.
43 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı olan bu zaten:) çünkü maalesef erkekler bir süre sonra ilişki içerisinde aşağılık kompleksine kapılıyor, maddi kazanç bir erkek için güç sembolü olabiliyor. Bu da ilişkiyi etkiliyor ister istemez
- +1 yıl
Sen burada bunu soracak kadar kafanda irdelediysen sıkıntı olur zaten. Çünkü demek ki evlenseniz içinden bunları geçirip adamın gözüne isteyerek veya istemeyerek sürekli bunu sokacaksın. O da alınır tabi. Bence bunların bir anlamı yok birkaç bin az veya fazla almak önemli değil. Hepimiz aynı kesimiz yoksulluk sınırı 9000 TL sen orta sınıf filan değilsin yani.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızm az mantıklı düsün yaa nişanlı olduğunuza göre sevmişsnz birbirniizi sorun yokmuş demek ki ne maddiyati takıyorsun ki ortak olmicakmi herseynz paranz malnz mülknz sizn olacak iknzn ama sen parayi geliri takacaksan eger işinz zor maalesef
10 Yorumla
+1 yılNeden para sıkıntı olsunki iyi bir insansa seni mutlu edebiliyorsa para niye sorun olacak, sen ondan fazla kazanıver ne olacak yani hey Allah ım ya.
10 YorumlaBence bunu hiç dert etmemelisin. Böyle maddi şeyleri unutup maneviyata bakmak daha uygun olacaktır. Mutlu olmana bak. Onunla birlikteyken kendini mutlu huzurlu güçlü güvende hissediyorsan gerisinin hiçbir önemi olmamalı
00 Yorumla
+1 yılerkek daha fazla kazansaydı böyle bir soru sorulmazdı muhtemelen.
250 Yorumla- +1 yıl
@bowie321 kesinlikle kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli.
+1 yılAh hayır siz evlenemezsiniz maaşlarınız ayrı dünyaların insanı anlaşamazlar!
30 Yorumla
+1 yılSen öğretmen olsan ay ben doktor bir bey isterim diye triplere girerdin ama
20 YorumlaBence sakıncası yok siz dert etmedikten sonra sanırsam siz kazancinizin ona gitmesinden endiselisiniz bence saygı varsa aranızda sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılYav neden sıkıntı olsun ki? Siz ikiniz birbirinizi tanıyıp, bildikten sonra her türlü her şekilde sevip kabul etmiş olursunuz zaten...
00 Yorumla
+1 yılAman aç ölürsünüz falan😂 ya da nöbette alay ederler ayy öğretmen mi bunun kocasııı derler😂evlenmeyin bile bile ateşe atlanır mı yahu
00 Yorumla
+1 yılBunu okuyunca gerçekten üzüldüm, böyle düşünen insanlar var mı cidden? Böyle düşüneceksen neden nişanlandın? Gerçekten insan hayret ediyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhey gidi hey Allahım ne günlere geldik hangi meslekten olursa olsun insanları o günlere getiren öğretmenken artık küçük görülüyor. Belki o insanın matematiği sevmesini sağladı vs. ama değer görmüyor az maaş aldığı için
00 Yorumla
+1 yılStatü anlamında kazanç değil de birinizde aşağılık kompleksi, diğerinizde de üstünlük kompleksi oluşabilir böyle düşüncelerimiz varsa ve devam ederse.
00 Yorumla
+1 yılSoru tam olarak ne? Evet, ikinizin de belli kazancı var. Sıkıntı olan ne? Senin ondan fazla para kazanıyor olman mı sıkıntı olacak?
00 YorumlaŞu sitede çıkar ilişkisini gördükçe midem bulanıyor artık , madem böyle pis zihniyete sahipsiniz hiç başlamayın
00 Yorumla
+1 yılErkek doktor olsa bunu sıkıntı etmezdin. Tıp fakültesini kazanıp okuyacak tus gibi bir sınavı geçecek azmin var ama karakter eksik kalmış gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKezban hanım sanki aramızda 15 milyar oynayacak altı üstü 5 bin oynar maksimum doktorsunuz neden kendinizi astronot gibi nitelendiriyor sunuz
61 Yorumla- +1 yıl
Kuzenim Ağrı da uzman doktor şu an aylık maaşı ortalama 25 bin civarında. Nasıl 5 bin oynuyor?
+1 yılMaddiyatla devam edecek ilişki sıkıntı olur sorun çıkıcak bir şey değil ama sorun hayle getirirsen sorun olur
00 Yorumla- Devamını Gör (172)
Devamını Gör(217)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Ben doktorum nişanlım öğretmen, maddi kazançlarımız açısından evlenmemiz yanlış mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler