Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman kuraklık yüzünden gelişimini tamamlayamayan ekmeklik buğdayın bir çok yerde saman veya hayvan yemine dönüştürüldüğünü, bu gidişle halen 1.5 liraya satılan 200 gram ekmeğin 4 liradan satılmak zorunda kalınacağını söyledi. Bu haberi okuyunca aklıma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları geldi, ekonomi ilerleyen aylarda şahlanacak demişti. Ekmek bile 4 TL iken, ekonomi şahlanır mı cidden?
Ekmeği 4 TL'ye yemek zorunda kalabiliriz! Ekonomi şahlanıyor mu?
Ya bırakın ne şahlanması. Erdoğan zamanında günü kurtarma babında ekonomik hamleler yaptı 4-8 yılı birazcık ekonomik ferahlık içinde geçirmemizden başka bir işe yaramadı bu ancak erdoğan hükümetini uzmanlar çok uyardı. Ekonominin büyüdüğü o ilk evrelerde alt yapısız ve temelsiz büyüyen ekonomi ardından yıkım getirir ekonomi politikanızı değiştirin dediler ama dinlemediler oy alabilmek için günü kurtarma anlamında ki hamlelerin bedelini ödüyoruz. Tarım çiftçilik zaten birmiş konumda. Haberde paylaşıldığı üzere buğdaydan tutun daha başka bir çok ürün tam gelişimini sağlayamıyor. GDO lu tohumların ve çeşitli ilaçlama girişimlerinin bedelini toprak bize çok fena ödetiyor daha da ödeticek. Önümüzde bundan çok daha kara günler var. Aklıma bir haber gelmişti googlede arayan bulur. GDO lu tohum kullanmayan çiftçiler hibe desteğinden faydalanamayacak tarzı bir haberdi. Bu habere şok olmuştum buna ses çıkartmayan halka ayrı bir şok olmuştum.
Ya ne diyorsun sen ya yolluyor kızılı köprü yapıldı Kanal İstanbul yapılacakmı eskiden tüp kuyrukları var da şeker kuyruğu vardı şimdi kuyruk yok bak hastanelerde bile kuyruk yok işsizlik azalıyor ekonomist kanatlandı uçuyor hava savunmamız var uçak yapacağız uçan araba yapacağız kendi arabamızı yapmaya başlayacağız ekmeği 4 TL yesek ne olacak askeri ücretimiz çok güzel emekli emekli olduğundan bu yana en güzel parayı ve dönemlerde aldı durmak yok yola devam
Bunu tahmin etmemek zor değil, bizim burada şu an ekmek 1,50 TL' ye değil 2,00 TL' ye satılıyor. Ekmeğin içindeki maddelere gelen- gelecek zamlarla maliyet artıp önünüzdeki sene 4,00 TL' ye satılabilir. Allah' tan halk ekmek var da parası olmayanlar 1,00 TL' ye ekmek alabiliyor.
bi kez zaten ekonomi hiç iyi olmadı belliki bi 10 yıl çok zor olucak ve zaten bir arabanın vergili ile vergisiz fiyatı ile farkı dağlar kadar sırf bu ekonominin kötü olduğunu gösterir ekmek 4tl olursa büyük tepki göreceği için kaldırılır ki zaten vergiler çok yüksek dolara gelirsek 8-9 lira civarında bu konuda ithal ürünleri çok fazla alıyoruz ve ihracatımız ithalatın altında ve düşük üretim seviyesi olmadığı için zaten beyin göçü olduğu için insanların bilgi seviyesi burda düşüyor 4 işlem ve alfabeyi bildiği için memur olan dayılar boş boş konuşuyor şahsen durumum iyi ama işsiz güçsüz gençler kepenk indiren esnaf zor durumda ve bildiğim belli bir yardım yok olsada çok az olmalı 1000 lira falandır yani burda zaten emek hırsızlığı var doğalgaz bulduk demesine bakmayın hükümetin seçime son yıllar olduğu için böyle diyorlar ki zaten indirim yok doğalgaz vb. faturalarda zam var yani anlayacağımız türkiyede doğduysak zengin bir ailede değilsek ve de hayatımızı yaşayamayız avrupa-amerikaya gitmek zorundayız tüm türk halkına allah rahmet eylesin
hiç hesap ettinmi sen benbizim gibi şu anda internette kaç milyon insan ggereksiz internett elektrik harcıyoruz ekonomi dünyada sıkıntı sebebide korona bunu görmeyen cahildir ben bay bayan kuaför salonuımu kapatmışım canım sağ olsun ayrıca bekar bir erkek ekmeğin alasını evimde kendim yapıyorum zevkle sende yap burada laylaylom yapıp küfeyi büyüteceğine yine istemeden siyasete sokacaksınız eni de sitenin sahipleride iktidar düşmnımı ne geçen zillinin biri bana ak hayvan anlamında akkoyun demişti bende ona beyinsiz dedim diye uyarı aldım ve o yorumum silindi kardeşim 2 yaşındakiler eski türkiyeyi bilmez 30 yaşında olanda donsuz geziyordu ülkenin itibarı kalmamış yokluk sağ sol kavgası ne yol ne elektrik İstanbul'da su yok hastane yok ilaç yok bitmezki şimdi gece sabahlara kadar otur ya düşün bir ailede en az 4 kişinin gereksiz telefon u inttterneti bizim köyde bir telefon vardı İstanbul'da mahallede bir komşumuzda gece gündüz allah razı olsun rahatsız olmadan bizi çağırırdı hem eve telefon almak çok lüx idi torpilin paran varsa 12 senede yoksa 15 senede ev telefonu alabi liyordun dedim ya 2002 den öncesini bilmeyen sussun ben cebimde 35 milyar la o zamanın milyarı almanyaya gittim bozmadılar ttl burda geçmiyor dediler şimdi almanlar aspirini burdan alıyor biiliyormusunuz nese az kaldı gazımız petrolumuz u zamanında gevurlara peşkeş çekmişler ya şimdi hepsini çıkartıyoruz dünyada platformu olan 4 mü 8 mi ülkeden biriyiz şükür bir araştırın
Kanuni zamanında fırıncılar ekmeğe zam yaparken dönemin şeyhülislamı Ebusuud Efendi zam yapan fırıncıların kulaklarından çivilenmelerini istemişti. Bu cezayı ağır bulan Kanuni ona bunu neden yaptığını sorar. Ebusuud da "Bugün halkın ekmeğe ulaşımını zorlaştırırsan yarın seni de tahtından ederler" şeklinde mukabelede bulundu.
Ekmeğin çok ayrı bir yeri var bizde. Sağlıksız ve komple kaldırılması halk için çok iyi olsa da bu büyük tepkilere neden olur.
Ayrıca ekmek 4 TL olmaz, Mine Ataman epey sallamış.
Yerli tohum kullanımı yasak tohum üzerinde dışa bağlıyız gelenler tek sefer kullanımlık pazarcılar ile bile bununla ilgili çok röportaj yapıldı, çiftçiye tam şekilde destek yok, aracı işten parayı götürüyor, kuraklık mümkün ama insanlar tarafından doğanın uğradı tahribatlarda göz önüne alınmalı, en kötü ihtimal de herkes 1 çuval un alır ekmeğini evde yapar, bu arada şahlanan ekonomi yandaş ve kendilerine yarıyor zaten insanların açlığı doymadığından değil bunları doyuramadığından. Çok kızıyorum çok.
Ülkemizde ekmek tüketimi yok ekmeği israf etme var herkes yeterince ekmek alıp evine götürse yese birde şu lokantalara restorantlarda ekmek yemek olayına bir düzenleme getirilse o kadar yemek ekmek çöpe gitmese de insanlara veya hayvanlara verilse ciddi anlamda Türkiye ekonomise ve talep arz dengesine iyi gelecek. Ha ekmeğin pahalı olmasına sevinirim neden atılmaz mesela en azından etin yerine ekmek pahalı olsa keşke
Evet ekonomi şahlandı zaten. Fetöcü hainler bunu görmezden geliyor. Yoksa bilal erdoğan kendine gemi alabilirmiydi? Dünyanın en güçlü ülkesiyiz. Sümeyyenin bir sürü vakfı var. Bunlar hep itibar. Amerika başkanı erdoğan karşısında saygı duruşuna geçiyor. Hülooooooğğğğ
Ekmekle siyaset yapılmaz bunu kafanıza sokun gardasim. Sen mutlu Olcan hükümet te senin gazını alacak diye buğdayı ureten ciftciyle firinciya çöküp çöküp duruyosunuz böyle bir soygun olabilirmi yaa hükümet ve muhaliff çetesi. kendinize başka ciddi konular bulun böyle OLMAZZZZ 😆
İlkokulda bana öğretilen ilk cümle “Anadolu bir tahıl ambarının, Konya ovası Çukurova daha sonra Harran gediz saymakla bitmez bir coğrafya” Şimdi hepsini ithal eder olduk yetmedi tohumlarında dışa bağımlı olması cabasıOrtalıkta bu kadar petrol gaz fışkırıyorsa bunları dile getirenlerin sıçması yakın demekki
Daha ne kadar sahlanacak ben evimde 50 lira elektrik kullaniyorken fatura 130 geliyo ee kullandigim bedelden cok vergisi bakim ucreti kacagi oduyorum yazik gunak degil mi bu kadar insana ve bi kac gun odeme hemen kesiliyor yaziklar olsun bu ulkeyi yonetenlere
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yok ya ben artık acımıyorum bu halka cidden bunlara ne olsa müstehak ülkeyi istersen abd işgal etsin zerre umrumda olmaz okadar saldım halk cahil çünkü hala cumhur başkanı müjde verecekte süper güç olacaz diye inanan kitle var işte ne bekliyon üretim yok birşeyim yok Süleyman soysuz çıkmış Almanyadan güçlü olacakmışız aynen kerdeşim Almanyadan güçlü olacaz al bismillah 🧠 ♿
Dolar euro yükseliyor, enflasyon artıyor, işsizlik tavan bu şartlarda ekonominin büyüdüğüne inanan varsa elimde sağlam boğaz köprüsü var uygun fiyata..
Maaşını dolarla alanlar için şahlanıyor. Malum Berat Albayrak sorduğunda altında bir şey aramayıp millet sen ekmeği dolarla mı alıyorsun demişti. Hayırlısı mı yoksa şer mi Allah bilir
Ekonomi çıldırıyor neredeyse Mars'a koloni kuracağız ama dış güçler yok mu o dış güçler ayağı uzun yorganı kısa gelesice dış güçler dış güç olmasa dünyada süper güç oluruz öyle yani
Ekmeğin zaten şuanki fiyatı 5 TL olmalı. Hiç bir hile, hurda karışmamış hali. Ekonomi şahlandı hatta dört nala gidiyor da cebimizdeki paraları çalarak gidiyor
Artsa bile hiç şaşırmam. Vaziyet ortada herkes farkında zaten. Konuşuyolar yok şahlanıcak, yok büyüyoruz hepsi laf kalabalığı başka nişey değil. Sosyal mühendislikle milleti iyi kandırıyolar. 🤨
Kuraklık nedeniyle deniliyor bu da önemli bir faktör ekonomi ile alakası yok diyemem ama kuraklık piyasa da unun ham maddesi olan buğdayı azalttı yani bu da ekmeğin başlıca ham maddesi olan unu pahalilaştirir bu da ekmeğe yansımış alım gücü çok yüksek bir para birimimiz olasydi örneğin bir ekmek 15 kuruş olsaydı kuraklık nedeniyle ekmek 40 kuruş olurdu bu da kuraklığın çarpan etkisi diyebiliriz.
Siz halen daha (1 yıldır bu sitede yoktum) bırkatığım yerdesiniz lan. Hatta olaylar olaylar... biri şu sedat pekerin videolarına hiç olmadı türkçe altyazı koysun valla anlamıyorum ben o adamı.
Neden öyle diyorlar biliyor musunuz bunları anlamanız lazım un üreticileri diyor bunu nedeni milleti gaza getirip bı anda un alımında patlama yaşatmak Korona başlangıcında da bu böyle oldu bır aç kalicaz karantinada diyenlerden dolayı millet un ve makarnalar saldırdı hatta un bulamayıp esmer un aldım ben Yani diyeceğim ekmek 4 lira olmaz millet bı anda ekmek pahalandi diye una saldirsin diye soyleniyo inanmayın hatta güldüm ben buna
Bu ne ya ! Ben köyüme gidiyorum arkadaş 😂 orda dedemin tarlasini eker biçer unumu koyar bazlama börek yapar karnımı doyururum en azından iki gram huzurum olur
simit.2.50 t ekmek 1.50 t 2011 de simit 50 kuruş du ekmek 75 kuruş yani bu neye gore hesaplaniyor anlamis degilim bu sadece ornek bunun gibi cok ornek var
Onlar sıkıştığında her yerlerinden herşey çıkarabilme özelliğine sahipler bugün bulsalar 2024 de kadar çıkaramazlar anlaşmaya göre ama bizde bir canım güruh var bulunca hemen çıkacak bundanda bize pay verecek sanıyorlar yazık çok yazık dünde altın gümüş rezervi bulduklarını söylüyorlardı sen gör bu yıl gram altın 600 ü görecek
Beyfendi bilmiyorsanız söylim, üretim ve ekonomi birbiri ile doğru orantılıdır. Ekonomi olmadan üretim olmaz! Ayrıca her devletin kasasında, kriz, kuraklık, olağan üstü haller için acil durum bütçesi yani kefen parası olur ve halka zam yaptırılmadan bu bütçe ile krizi, kuraklığı geçirirler. Bizde ki gibi üzerine zam koyup halkın sırtından geçinmezler! Asıl sizin gibi gerzek ve konudan uzak cahil muhalifler ne zaman son bulacak?
@Cjdldkldkd yine sallama atma fikirlerle salagg bir muhalif kendini belli etti zaten başkanları gibi hep bi hayal dünyası hep bi ben böyle böyle diyeyimde halk yer kafası... yine ülke dinamiğinden bütçeden yapılan sosyal çifçi ve vatandaş ödemelerinden habersiz ya da unutmuş alkolden 5 dakka sonra kafası.. kuraklığı bile parayla yenebileceğini zanneden komple , mixing zero brain... ama doğruya seçin imamoğlunu yağmur bile yağdırır. .. seçin mansurcanı ankarayı yağmurdan yıkar geçer :)).. seçildiği şehirde deniz bile yüzüne tükürmüş... ama peşinden giden andaval oldukça bokk kokusunu takip ederek bulabilirsin nerde olduğunu
Zor günlere gidiyoruz. Bu virüste bitmedi gitti, aşılama da yavaş. Bir yandan hastalık, bir yandan ekonomik sıkıntılar...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hep şahlanıyor zaten ekonomi, ama nedense şahlanan döviz falan olurken uçurumdan paraşütsüz atlayan serbest düşmeye giren yerel para birimi oluyor, gerçek enflasyon zaten hissediliyor. ben lafa değil, olana bitene bakarım agaaaa
4 lira olması imkansız, Kuraklığın ekonomiyle ne alakası var ayrıca ne mal insanlarsınız siz ya ahahah, merak etmeyin en kötü ithal edilir 4 liraya ekmek olmaz bu minede sizin gibi paragöz malın birisi kesin
Adamın açtığı ekmek büfelerini yaktılar be herkese bedava demedi yoksulluk sınırı altında olanlara dedi yetmedi gitti ekmek büfeleri açtı halkın tamamına 1 liradan ekmek verdi ama sizin gibi aktroller maaşınız kesilmesin diye fakir fukarinin ekmeğine göz diktiniz. Tabi sizde haklısınız İstanbul'u 2 kere kaybettiniz hazımsızlık kolay değil
Bedava ekmek bedava süt ucuz sembolik ulaşım her aileye 6 bin lira destek dedi ama oy verdiğime öyle çok pişman oldum ki çok umutlandım ama maalesef helal etmiyorum hakkımı
Benim AKP'li olan halamın oğlu niye senin aksini söylüyor troll bişeyden haberimiz yok sanmayın geçti o devir geçti işinize bakınız kimse yemiyor sisin gibi siz yiyebilirsiniz
Ee 4 TL olmazsa nasıl şahlanacak ki soylunun kasttettigi şey de bu sadece biz millet olarak iyimser olduğumuz için olayı yanlış yorumladık döviz uçtu altın öyle son 1 yılda herşey en az iki katına çıktı daha da şahlanacakmış bakalım hayırlısı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
4 lira olmadı daha ve olacağını sanmıyorum. Reyting için abartılı verilen haberler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sanirim bu gidisle ekmegide alisveris listesinden kaldiricaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayatım kuralikligin ne demek olduğunu biliyor musun