Delirmeme az kaldı, 1 tane ekmek nasıl 4 lira olabilir ya? İnsanlar sadece ekmeğe çalışsa ayın sonunu getiremeyecek bu gidişle yazıklar olsun be! 1 Ekmek dediğin 1 lira olur kitapsızlar! Şubat başından itibaren 1 ekmek 4 TL olacak? Sizin alım gücünüz ne durumda?
Ekmek 1 Şubat 'tan itibaren 4 TL olacak. Bu zamlardan nerelere sığınacağız biz ya?
Biz çöküşteyiz. Sattığımız ürünlerden sürekli 30.000 civarında vergi alınınca mağazayı kapamak zorunda kaldık şu an homo ofis şeklinde çalışıyor babam. 12 ay ev kirasını ödeyemedik ama ev sahibi hemşehri olunca babamında dürüstlükten yana iyi bir namı olunca adam 12 ay bekledi sağolsun. Geçen aylarda kira borcunu kapattık. Ancak işimiz gid gide çöküşe geçiyor sonumuz iflas o garanti de uzatabildiğimiz kadar uzatıyoruz. Ben de 13 yıldır evden çıkamayacak kadar hastaydım diye eve maalesef bir katkı sunamadım şu an %60 oranında iyileştim ancak henüz bir işe giricek seviyede değilim. Hasta olduğum yıllar boyunca sanatsal dekor ile ilgilendiğim için kendi masrafımı çıkarabilmek adına şimdi saksılar ve kolyeler yapıyorum ara sıra alan oluyor az bir şey de olsa. Bakalım sonumuz ne olucak
Geçenlerde bir videoda halk ekmek kuyruklarının kasıtlı olarak ekmeği büfelere geç getirmelerinden algı operasyonu olduğundan bahsediyordu. Oraya da 3-5 tane kişi yerleştirmişler onaylıyorlardı bunu. Ülkemizde bunlar gibi 3 kuruşa gururu ve şerefinden vaz geçenler oldukça o ekmek 5 lira da olur 6 lira da.
O ekmek 1 lirayken bile vitrinde dört, beş, sekiz, on liraya ekmekler vardı. Yani yeni bir şey sayılmaz. Lakin elbette ki alım gücü düşük olanların rabet gösterdiği ekmeğin de dört lira olması üzücü, düşündürücü ve sinirlendirici bir etken mi? Ne yazık ki evet.
Neye şaşırıyorsunuz ki zam geldi asgari ücrete o kadar zam istiyorlardı fiyatlar da yükseldi elektriğe şaşırdım ben fakat kirada olanlara üzülüyorum bizim durumumuz iyi ekmek 10 TL olsun umrumda değil ama geçinemeyen kirada oturan insanlar için çok zor durum..
Evet enflasyon var, tüm dünyada enerji, ilaç, gıda fiyatları artıyor, bu sadece Türkiye'ye has bir sorun değil, ben suçun yönetimden çok insanımıza olduğunu düşünüyorum, çünkü malları stoklayan, doları bahane ederek zama zam yapan, rafları boş tutup günde iki kez zam yapan 3 harfli marketler ve stokçular ile dolu piyasa, un fiyatları Eskişehir bölgesinde ekmeklik un olarak 250-360 ₺ arasında değişiyor, ekmek 2.5 ₺ şu anda zam Yok burada. Yeni 2₺ den 2,5 ₺ yapıldı. Yani başka şehirde yüksek olabilir, ama normalde insanımızda sorumsuz yani demek istediğim, israf çok, çok para kazanma hırsı, bereketsiz durumu getiriyor. Evinin sadece kirası hariç 1500/2000 ₺ lira aidat verenler hiç zaten şikayet etmemeli. Biz çuval un alıyoruz ve evimizde mis gibi ekmek yapıyoruz. Bu pandemiden beri yapılıyor bizde, hem uygun hemde lezzetli ekmek yiyoruz, birazda hazıra alışmamak lazım, yüz ekmek alacağına çuval un al , gezip cafede zaman geçirmeye, telefondan zamanını kıs ekmek yap.(Sözüm yapamayan, durumu olmayanlara değil !, Bilakis durumu sıhhati olduğu hâlde hazıra alışanlara).
Hiç bir yere sığınmaya gerek yok bu kaderi insanlar kendileri seçti. Göz yummaktan başak hiç bir şeye yaramayan insanların sayesinde buralara kadar geldik. Şahsen ben en ufak bir acıma bile hissetmiyorum sadece olan bitene üzülüyorum. Üzülüyorum çünkü dünyanın önde gelen ülkesi olmak varken sırf bu cahil cühela takımı yüzünden dünyanın en geri ülkesine hızla dönüşüyoruz. Zamanın Maliye Bakanının dediği gibi Allah sonumuzu hayır etsin diyorum bende.
Kitapsizlar harika bir maden bulmuş, o yüzden halk kime sığınacak umurlarında değil. Onların işi sığındırmak değil, boylu boyunca sığdırmak... Madeni merak ettiyseniz söyleyeyim. Bu topraklarda hiç bitmeyen, aksine her geçen zaman artan dünyaca meşhur. "KERİZ" madenidir.
Bedava mı olacaktı yani 5 lira olsun fırıncılar da kazansın. Ayrıca un lobisi de işin içinde onlar yükseltiyor reis tepelerine çöktü tabi ki. Aslında yine ucuz Avrupa'da ekmek 1 Euro Türkiye'deki insanlar değer bilmiyor bence her şey çok ucuz orada. Oyumun adresi yine belli reisimize , Türkiye büyüyor görmeyen nankörler kör olsun. Almanya'dan selamlar.
Köyüme. Köyde yaşıyor kendi buğdayimi ekiyorum. Sebze meyve yetiştirip kışın mutfak giderlerinin neredeyse %70 ini kendim üretiyorum. Bir kıytırık asgari ücret ve lüks yaşam için koyunu memleketini tekr edenlerinde bu yükselişte payı var. Yönetimi saymıyorum bile.
Fırıncı ne yapsın, Bir çuval un 550 lira 1 litre motorin 14 lira (ekmek dağıtımından ziyade ekmek fırınları motorinle ısıtılır cehennem denilen yeri. Bir fıtın günde kaç yüz litre motorin kullaniyor) Asgari ücretin işverene maliyeti 6129 lira. Kaç personel çalışıyor. Elektriği, kirası, vergisi, algısı.
Bi sen kalmıştın delirmeyen. Her Allahın güne her halta zam geliyor. 1 kg helva 45 tl nasıl olabilir. Anlam veremiyorum.
Geçen markete gittim artan fiyatları görünce ağzıma ne geldiyse sövdüm. Sinirden fark etmemişim yanımda ki bayan beyefendi inanın size hak veriyorum duygularıma tercüman oldunuz demişti.
Onlar 20 odalı saraylarda otursunlar, eşleri milyonluk çantaları kıyafetleri alsın, muslukları altından olsun, çocukları askere gitmesin lise mezunu olmayan akrabalarını her yerleştirsinler bizim halkımız zorluk çeksin cidden çok yazık. Allaha şükür maddiyatım iyi durumu olmayan ailelere de ayda bir yardım yapıyorum gücüm yettiğince gıda veya ekonomik.
Bu haberin aslını öğrenebilir miyiz? Hala bu... oy verenler nerede, sesleri neden çıkmıyor merak ediyorum. Koyun sürüsü diyip koyunlara hakaret etmek istemiyorum. Ama bu ezik halk yüzünden bizler de mağdur oluyoruz. U. lan ben vermedim sen vermedin kim verdi bu oyları!!!🤬🤬🤬
4 lira olduğuna inanmak istemiyorum. 4 lira ne ya 4 lira. Duydum ama inanmak istemiyorum. Diğer tarftan ise her şeye zam geliyor ve fırıncıların ise maalesefki ona göre fiyat düzenlemesi yapmaları lazım. Üzücü ama gerçek. 4 lira mı olur bilmem ama vatandaş bir şey demesi lazım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şu dddddinn elden gideyoorr diyenler için ve yaşlı çıkar telefonu diyen moruk teyze ve dayılar için sıkıntı yok. 😆 Siyasal islam harbiden garip kendilerine dokunmadan önce her şey hoş dokunduğu anda din elden gidiyo dedikleri dini kitabı bile göz kırpmadan yerler 🤔 Asıl müslümanlar benim için deist, ataist vs. gibi inancını içinde yaşayan insanlar. Keşke dini şeylerin konuşulması yasaklansa. İçi boş gösterişçiler ve mürridim olun demeye çalışan geri kafalı din sömürücülerden kurtulunurdu.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur. Asgari ücretin 4250 ve ekmeğin 4 tl olduğu bir ülkede halk iktidarı tükürükle boğmuyorsa işte o halkta sorun var demektir. İlk seçimde bu millet bunların zamcığına koymazsa mehmet Cengiz'in dediği gibi olur ve bu halkın amuna kuyar bu iktidar.
Sigarada yaptıkları gibi bunda da çıkıp ülkemizde obezite sorunu var yemeyin diye zam yapıyoruz derlerse hiç şaşırmam. Destekleyicileri de çıkar hemen avrupa'da bilmem neymiş biz uçuyoruz süperiz diye devam eder konu kapanır gider.
6 kişilik orta gelirli bir aile düşünürsek günde yaklaşık 20-30 TL sırf ekmeğe gidecek. Yakında sadece ekmek alıp yanına katık bulamayacağız yazıklar olsun hepsine.
Zamlar boşuna verilmedi. Mücadele edilsin diyen verildi. Keşke zam olmasa ama şu anda serbest piyasa ekonomisi. Ve maalesef dünya ekonomik krizde. Sadece biz değiliz. Birkaç sonra biraz daha rahatlarız gibime geliyor
Buna kendin de inanıyor musun? 😂😂😂😂😂🖕🏻 Ulan Avrupa ülkelerinin kıçı kırık balkan ülkeleri de dahil yıllık enflasyonu senin aylık enflasyonundan bile düşük onların yıllık enflasyonu senin üzerinde oynama yaparak açıkladığın aylık enflasyondan bile düşük 😂😂😂😂 kendinizi böyle kandırmaya devam edin.
@CevapVerin518 bu kadar iyi ekonomist isen dünyada neden ekonomik kesi var neden benzin fiyatları bu kadar yükseldi mesela neden çip krizi var bu konulara da değinir misin? Avrupada herkes şu anda refah içinde mi yaşıyor. Mesela onlarda hiç doğalgaza benzine VS zam gelmedi mi. Lütfen bunlara da değinir misin.
Değinelim. Mesela Avrupa Birliği ülklerinde enflasyon yuzde 1 den 4 e çıktı. Bizde de şu an yuzde 80. Yersen tüik 36 diyor. Şimdi sen Avrupa ile bizi mi kıyaslıyorsun? Ahaber izlemenin zararları
@CodeGenesis bu mu yani açıklaman. O zaman şöyle diyelim mi CHP geri gelirse yeniden başörtüsünü yasaklar ayasofyayı kapatır ezanı susturur kuran okumayı yasaaklar hdp ye kritik bakanlıklar verir savunma sanayiini iptal eder. Sakın ben CHP li değilim deme. Rezil olursun
Ahahaha sen bu söylediklerine inanıyormusun? Ben solcuyum ve sizin gibi sağcılar yüzünden ülkenin hali ortada. Kimse kuranı yasaklamadı bu ülkede kimse ezanı da susturmadı. Saçma argümanlarınızı söyleyip komik duruma düşmeyin.
@CodeGenesis onu dedelerin sor sen Bi. Daha neler anlatırlar Bi bilsen. Tarihin yazmadığı. Sen yukarıda yazdıklarına inanıyorsan ben de her cümlemin altına imza atarım.
Boş konuşuyorsun. Tarih bilgin yok. Kulaktan dolma şeylere inanıyorsun. Bu ülkede olmayan şeyleri olmuş diye söyleyen bazı tiplere inanırsanız olacağı bu. Sen şimdi şapka takmadılar dedelerimizi astılar da dersin. İşte cehalet bu
@CodeGenesis olmamış olaylar derken tarih cahilliğini ortaya koyuyorsun. Tarih kazananlar tarafından yazılan geçmiş bilgisidir. O yüzden dedelerine sor dedim. Git akrabalarından en yaşlı olanlara danış. Google a sormakla ya da belli yazarlardan tarih okumakla olmaz bu iş. Cesaretli olun biraz arada farklı kaynaklara göz atın. Herkese ön yargıyla yaklaşmayın. Ü bu ülkede kuranı Arapça okumak ta yasaklandı, ezanlar da Türkçe okutuldu, askeriyeye başı kapalı alınmayan kadınlar da görüldü. Sen bile görmüşsündür. Ama 3 gün önce gidip cami açtılar o okulda. Yani okumak ta yetmiyor bazen öğrenmek için. Önce kalıpları önyargıları kenara koymak lazım. Çok basit bir soru sana. Etrafındaki ak parti veya Erdoğan düşmanlarına bak. Kaç tanesi alkol kullanıyor kaç tanesi namaz kılıyor, kaç tanesi başöetüsüne ya da çarşafa karşı. Bunlar kişisel özgür seçimleridir elbette ama bazen iyi okumak lazım hayatı
@CodeGenesis bak gördün mü tahammül sınırınız yok tartışmaya. Siz nasıl ki başörtüsünden sakaldan çarşaftan nefret ediyorsanız karşı taraf ta sizin seçimlerinden nefret ediyor. Hem de sizin tavırlarınız ve geçmişteki baskılarınız yüzünden. Siz özgürlük felan savunamazsınız. Sadece konuşursunuz. Bir arkadaşım bir gün başörtülü Bi kadının lüks bir jipe bindiğini görünce ülke ne hale geldi diye hagıflanmıştı. Neyse anlayacağını sanmıyorum çünkü bakış açınız belli. At gözlüğü ile hayata bakmaya devam ettiğiniz sürece bu ülke size yeniden iktidar yüzü göstermeyecek. Hatta elinizdekileri de tamamen alacaklar yakında. Gücünüzü ve despotluğunuzu yani. Az kaldı biz sabırlıyım. Güzel günler devam edecek
Eeee buna halk istedi ağlamayın sakın ağlamayın uleeennn ağlamayın. Buna halk istedi zamlı ekmeği yerken düşünün ben bu duruma nasıl getirdim diye ağlayarak yiyin
Battık. Saraylarda yaşayan insanlar gerekirse soğan ekmek yeriz felan filan diyip halen bunlara oy atacak olanlar var. O yüzden sorgulamayan tipler yüzünden daha çok zam da gelir başka şeylerde gelir.
50 kg 360 ile 500 arası.. Kira, yakıt, çalışan, elektirik, nakliye, poşet /paket vs derken 4 lira ekmek için çok çok yetersiz bir rakam. Ki daha da artacaktır zaten. 4 lirayla kalması imkansız bu koşullarda.
E çüş yani!!! Bu ne ya, ne günden ne günlere geldik, maddi durumu olmayan aileler ne yapsın peki? Allah sonumuzu hayretsin diyorum. Ve bizi bu durumlara getirenlerin Allah belasını versin en yakın zamanda. AMİN.
Ya bu saçmalık ötesi, millet çok mu zengin ya? 4 TL nedir Allah aşkına. Adamlar ekmek bile yiyemez oldu. Zam zam zam, bir günde iyi bir şey söylensin bize, ülkece rahatlayalım artık.
Benim aldığım ekmek 20 kağıt oldu unonun çavdarlı tahıllı bi ekmeği var o, alım gücü çok düştü tabiki, her gün kat kat fakirleşiyoruz, araba var ama otoparktan zor çıkarıyoruz, benzin litresi 14tl yi geçti, seçim kurtuluş olur mu bilemem
Bekliyorduk zaten böyle bir şey olacağını çokta şaşırtmadılar sağolsunlar. Bir anda herşeye %100 zam nasıl gelebilir sorguluyorum akla mantıga uygun bir cevap bulamıyorum.
@xxXBlackkXxx 🍑’ne oy sandığı sokulasıca pezzzevenk değeri olmayan kağıt parçasına satmaz ülkesini diyorsun da akp 2003 seçimlerini ve ondan sonraki tüm seçimleri nasıl kazandı a at yarrrrrrrrağı beyinli? Doğuda İç Anadoluda halka makarna, kömür, odun, beyaz eşya dağıtmadı mı? En son 2017’deki belediye seçimlerinde 100 liralık BİM çeki dağıttı. Çay seti dağıttı. Mitinglerinde milletin kafasına attığı çaylar için halk birbirini linçledi. Ben 2016’da üniversitede öğrenciyken mitinge gidecek otobüsün yanına tavuk pilav kazanları kurulmuş, millete 1 tabak tavuk pilav 1 ayran verip miting otobüsünü öyle dolduruyorlardı. Akpye oy verenler para için 🍑’nü bile verir. Televizyonlarda çıkıyorlar din kuran kitap başörtüsü diyorlar. Bu devlet kimin altından seccadesini çekti? Bu devlet ibadet edilmesin diye camileri mi kapattı? Kurban kesilmesin diye koyun mu satmadı? Hacca gitmeyi mi yasakladı? 4m-k din tüccarı pezzzzzevenkleri sizi. Öyle diye diye bu ülkese tarikatlar küçücük çocukları s1ker hale geldi. Gençler intihar ediyor. Kaçak yurtlarda çocuklar yanarak can veriyor. Ülke doğudan batıdan talan ediliyor her taraf mülteci milletin karısına kızının ırzına geçiyorlar, milleti çırılçıplak soyup gasp edip yalın ayak soğukta gezdiriyorlar da ayakları kesiliyor. Bu millet 5 para etmez ki BUNLARI GEREKÇE GÖSTERİP OY VERMEM DEMEK YERİNE EKMAAAAAH 4 LİRA OLDU DİYOR. OLSUN EKMEK MAKARNA BEYİNLİLERE HAKTIR. Böyle kafayla giderseniz karınızı kızınızı mülteci de s1ker sizi de gasp eder öldürür depremlerde, orman yangınlarında sellerde de gebersiniz yiyecek ekmek de bulamazsınız.
@xxXBlackkXxx o kadar felaket geldi. İstanbul depremi kaldı bir olmayan. Hala kanal İstanbul diyor. O İstanbul depremi inşallah akp hükümeti iktidardayken olur. Ha, çok insan ölecek doğru ama eşeklerin oy kullandığı yerde olan maalesef mazlumların da canı yanacak. Belediyecilikten bahsediyor 20-25 yılda üstelik iktidar partisi de akp, belediye de akp sen nasıl TÜRKİYE NÜFUSUNUN %20’sinin yaşadığı, SANAYİNİN, OTOMOTİVİN, EĞİTİMİN, TURİZMİN BAŞKENTİ OLAN DÜNYA BAŞKENTİ OLAN BİR ŞEHRİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ BİTİREMEZSİN? BİTİRMEK BİR YANA NASIL İMAR BARIŞI YAPARSIN DA O GECEKONDU, KAÇAK YAPILARI YASAL KABUL EDERSİN? NASIL BELEDİYECİLİK BU? O İstanbul depremi bir olsun görürsünüz o zaman da suç CHP belediyesinin olacak. Neden çünkü AKPNİN 20-25 YILDA YAPMADIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 5 YILDA YAPACAKTI CHP DEĞİL Mİ? Belediyecilikse madem bunları konuşsunlar. O kanal istanbulu savunanlar bakalım o zaman ne diyecekler? Aslında muhalefet kanal İstanbul'a hiç itiraz etmemeli 20 milyonluk şehir 2-3 milyon daha nüfus alacaklarmış. Alsınlar. Çok güzel olur VAHŞETİN BOYUTU ARTAR NE GÜZEL. Yapsınlar kanal istanbulu. He he yapsınlar (!!!)
Ancak agzınızı bozarsınız değilmi? Ancak karamsar bakarsınız degilmi herşeye sorgulamadan Sizim gibiler e ihtiyacı yok bu ulkenin Gidin avrupaya size cok iyi. bakarlar orada
İsraf yapan biziz, alıp alıp kufleten biziz, çok alınca fiyatının artığını bilmeyen de biziz. Çuvalla al değil mi, 250₺ ekmeklik un, al evinde yap. Yok amaç o değilde devleti kötülemek,