Öyle ya da böyle o simidi bu millete yedirecekler yoksa millet kendi kendini yiyecek. Aç kalan insanların ne yapabileceklerini venezuela arjantin gibi ülkelere bakarak görebilirsin. Sokaklarda insan kaçırma, dükkan yağmalama gibi bir çok toplumsal olaylar meydana gelir. Benim asıl anlamadığım şey şu, tarımda kendine yetecek kadar üretim sağlayabilen bir ülkede nasıl olurda bu kadar fahiş fiyatları ortaya çıkar aklım almıyor. Belki de bile isteye yapılıyordur bilemiyorum.
Simit demek sizin ne Haddinize simit bey diğer ismiyle gevrek bey diyeceksiniz. Bir de utanmadan simit bey 5 lira olacak diye eleştirisiniz. Siz yırtık çorabınızi yamalayin önce bre gafiller
Ekmek te simit te pahalı. Sanırım artık hamur işine veda vakti geliyor. Ülkede fakir olan ekmek yerdi herşeyi ekmekle yerdi. Onu da elimizden alıp bizi zayıflamaya zorluyorlar
A'dan Z 'ye herşeye zam geldi.. Böyle olunca herşeyde olduğu gibi simitinde maliyeti arttı.. Una zam susama zam.. haliyle simitede zam gelicek.. Simit çok severim.. Hele taze ve sıcaksa yanında kalper çay muhteşem ikili.. Halkın simitine bile göz diktiler.. Göz dikenler utansın ne diyeyim..
Aklıma şu sahne geldi soru sayesinde. Türkiye'de yaşamak gitgide zorlaşıyor. Ülkeyi yönetenler ve onlara oy veren cahil halk sayesinde. Üzerlerinde büyük vebal var.
Bizim ülkedeki apklı dayılar'ın zamlanma haberlerine karşı bir sözü var! "Yemeyin" geçenlerde bir tatile gitmek bile kişi başı 8000tl olmuş dedim "adam gitmeyin" dedi simit 10 lira olmuş desem "yemeyin" diyeceginden hiç şüphem yok! Eskiden döner fakir yemeğiydi şu an hatay döneri 25tl! Döner+ ayran menüsü 30tl olmuş! Buna da "yemeyin" der yobazlar ordusu! Yakında don alamayacaz ona da giymeyin derler...
Ünlüler hergun ayrı bir restorantta yemek yerken bizde onların tavsiyesine uyup simit mi yiyecegiz Allahım saçma insanların elimden kurtar beni ünlüler parayı buldukça g*tleri zirve yapıyor biri dini kötüler biri fakirleri ya da parası az olanları küçümser aptal insanların hali başka oluyo tabi sinir oldum şu an yaaaa
Gün be gün değişiklikleri bünyem kaldırmıyor artık. Simite dokunmadıkları kalmıştı bir onuda aldılar elimizden. Eski günleri özlüyorum ne tadı kaldı ne tuzu...
Hülya avşarda simit yiyetim dedi baktı simit zamlarını görünce yurtdışına yerleşmeye karar verdi 😀😀😀 hülya avşarın bile niyetlenip yiyemediği ve yurtdışına yerleşme kararı aldıran bi yiyecek öyle küçük görmeyin simidi...
Zaten o paraya kim sokakta bağırarak simit satmaya kalkar ki sokakların birinde gasp ederler adamı Artik en fazla simit satan değil de simit arayan bağırır simit diye sonucta artık çocuklar sokakta simiiiit diye oyun oynamıyor 🤣
Yine saçma sapan bir soru sadece simit yiyerek nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz? Vitamin eksikliği, obezite olursun herşeyden yemen gerekiyor sadece sinirle beslenirsen sağlığından olursun 🤦
Kahvaltıya en büyük alternatifimiz simit, çay yanına da üçgen peynir alırdık. Peyniri zaten bıraktık şimdi simiti de alırken düşüneceğiz desene, yazık!
Ulaaan eskiden Kemal Sunal filmerine güler geçerdik. Önce bir ekmek ister Sonra yarım olsun der. Esnaf tam oradan kesecekken yok yok çeyrek olsun derdi. Lokantanın camına yaklaşıp camın dışından kızaran tavuklara ekmeği bandırırdı. Hayalini kurarak yerdi. Canımmmmm memleketin geldiği ve geleceği yer Kemal Sunalın 70 lerde çektiği filmler sahnesi. Allah Belayı başımızdan tez zamanda def etmeyi sağlar inşallah
porsiyonları küçülteceğiz diyen o kişi nerede? gerekirse simit yiyeceğiz diyenler nerede? onlara laf yok tabii ama doğal afet var adam gitti balıkçıda balık yedi diye söylenirler.. Sanki adam kazma kürek alıp yola çıkacaktı. Ki çıktı da yalan değil. Bizim (halk) bunları gündemde tutmamız gerekirken adamın mobese görüntülerini yasadışı olarak televizyonlara servis etmekle uğraşıyor bu hükümet. Lanet olun bunlara yatacak yerleri olmasın!!!
ülkeyi rezil ettiler :) üstelik bu rezillige ortak olan zekasız secmenle dolu ülke :) asla kimsenin oyunu kücümsemem ama gecrek 5 tl iken hala beka sorununu baska yerde arayan zekasızlara da artik anneleri bile tahammul edemez:))))) pardon sorun ; 5 tl lik gevregi yiyen de satan da gecinemez.
Onceden ekmek 50 kurus iken simit 25 kurusdu simdi nasil bir hesap yapiliyor onu anlamiyorum ekmek 2.5 tl simit 3 tl cjnku denetleme yok hicbirseyde serbest piyasa oldu surece turkiye boule gider
ben yemiyorum sağlıksız sizde yemeyin ben akşam 8 de yemeyi bırakıyorum ertesi gün 12 ya da 13 e kadar 16-17 saat açlıkla bekliyorum evden getirdiğim genelde sebze yemeğini yiyorum bir meyve yiyorum biraz leblebi fıstık sonra akşam yemeği biraz valla cok cok iyi yim simit keke börek hele ki poğaca düşman düşman
Burası siyaset yeri değil ben liberalim herhangi bir tanesini tutmuyorum ki kaldı ki tutulucak yerleri de yok ama olan kurunun yanında yanan evine bakamıyor die intihar eden okumak istemediği bölümü olmak istemediği bir yerde bulunarak okuyan onca suçsuz insana oluyor😞
Bir ülkede her şey lüks nasıl olabiliyor bilmiyorum. Amerika da bir kişi Türkiye lüksler ülkesi demişti kaç sene öncesinde inanmamıştım meğer ne haklıymış 😅
Ülke iyice yaşanmaz hale geldi bildiğin marsa döndük
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Millet artık onu da almayacak. Küçük esnaf bitecek onun yerine büyük dükkanlarda zenginler yiyecek ve büyük esnaf kazanacak. İşsizlik bundan bile artabilir, bu işi yapanlar ne yapsın. Büyümek o kadar kolay mı. Millet sürünüyor. Bilen yok.