Merhabalar arkadaşlar.
Henüz 24 yaşındayım. Üniversiteden öğretmen olarak geçen sene mezun oldum ancak atanamadım. Ağustosta sınav var ancak branş dağılımları bu şekilde olursa bu sene de atanabileceğimi düşünmüyorum. Şimdiye kadar hem okudum hem çalıştım ve kenara belirli bir miktar para ayırdım. Bu para ile tekel bayi açmayı düşünüyorum. Sizce tekel bayi işi mantıklı mı? Önceden esnaflık ile uğraşan veya halihazırda bu işi yapan arkadaşlar tecrübelerini başka işler ile uğraşan arkadaşlar da tavsiyelerini yazabilirlerse sevinirim.
Kimseden borç almayı düşünmüyorum, bu iş ile uğraşan bazı tanıdıklarım var girişime geçmeden onların yanında 1 ay ücretsiz çalışıp işin dinamiklerini öğrenmeyi düşünüyorum.
( Tekel bayii Ahmet abi videosunu izledim :D )
Henüz 24 yaşındayım. Üniversiteden öğretmen olarak geçen sene mezun oldum ancak atanamadım. Ağustosta sınav var ancak branş dağılımları bu şekilde olursa bu sene de atanabileceğimi düşünmüyorum. Şimdiye kadar hem okudum hem çalıştım ve kenara belirli bir miktar para ayırdım. Bu para ile tekel bayi açmayı düşünüyorum. Sizce tekel bayi işi mantıklı mı? Önceden esnaflık ile uğraşan veya halihazırda bu işi yapan arkadaşlar tecrübelerini başka işler ile uğraşan arkadaşlar da tavsiyelerini yazabilirlerse sevinirim.
Kimseden borç almayı düşünmüyorum, bu iş ile uğraşan bazı tanıdıklarım var girişime geçmeden onların yanında 1 ay ücretsiz çalışıp işin dinamiklerini öğrenmeyi düşünüyorum.
( Tekel bayii Ahmet abi videosunu izledim :D )
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Güzel kazanırsın Antalya’da açarsan daimi müşterimin olurum 🤣
Antalya düşüncem arasinda ancak ilk önce bildiğimiz ve çevremiz olan yerde açmayı düşünüyorum. Orada çevremizin olmadığını bilen d*ngalaklar gelir haraç falan işlerine girmeye çalışır durduk yere canımız sıkılır gibi geliyor. Ancak bu iş ile uğraşan tanıdıklarda aynı görüşte sahil kesimi özellikle Antalya'da bu sektörde güzel cirolar yapıldığını söylüyorlar.
Pandemi biterse mantıklı. Pandemi de aşıyla biter. Şimdiden tecrübe kazanmaya başla, Türkiye' nin aşılama konusunda durumunu takip et. İngiltere' de aşılama %50' yi geçti, 2 Mayıs ile 3 Mayıs arası sadece 1 kişi öldü.
İşte şu an beklediğim bir sınav var Ağustos a kadar beklemek durumundayım. Atanırsam zaten bu işi yapmayacağım ancak atanabileceğimi düşünmüyorum.
Doğrudur. Alkol her zaman kazançlı olmuştur. Sadece işini disiplinli yap, normal bakkal seviyesinde esnaflık bilgin olsun. Tabi ki gerisi şans. Beladan uzak kalmaya dikkat edersen, kimseyle inatlaşmazsan, gerektiğinde yalan söylemeyi bilirsen yani bir tekel bayin işletmek için tüm yetilere sahip olursan kısa süre içerisinde standart bir ciro elde edersin. Karı %10' dan fazladır. Tekel bayideki çikolatalar, yiyecekler diğer yerlerden çok daha pahalı satılıyor. Belki alkollerde kar %12 filandır onu bilmiyorum. Ona da eşantiyon vesaire gelir, yılbaşı öncesi zamlanmadan fazla fazla alır kar seviyeni %1 de olsa arttırırsın.
Bu iş ile uğraşan tanıdıklar mevcut alkol satış bölge mudurleri ile araları da iyi bildiğim kadarıyla. Dediğim gibi 1 aya yakın yanlarında ücretsiz çalışıp, sonra desteklerini alarak ve tecrübelerinden yararlanıp, dükkan konumu ve toptancılar ile tanışma konusunda yardımlarını almayı dusunuyorum.
Aynen. Öğretmenlik veya tekel bayiliği umarım dilediğin gibi olur. Teşekkürler.
sermayeye yazık edersin içki satışı yasağı olan bir ülkede bu işe girişme. Türkiyede alkolün geleceği belli değil
Hocam Türkiye kişi başına alkol tüketimi ortama 1.5 lt ne kadar yasak gelse de bu oran yıllara göre pek düşüş göstermiyor. Yani talep var ben de bu talebi karşılayan tarafta olmayı düşünüyorum.
Geçen gün kurumsal bir marketin bu yasaklardan. Ötürü alkol satısını yapmayacağını duyurdu o kurumsal marketin adını veremem ama ona dayanarak söyledim.
Hocam ben öyle bir habere denk gelmedim. Zaten gelen son genelge ile temel ihtiyaçlar dışında tüm ürünlerin satışı yasaklandı. Sigara temel ueun saylırken çoğu şey sayilmadi. Devlet buradan bu kafar vergi alırken bu kurumun satışını tamamen durdurmaz diye düşünüyorum. Ayrıyeten bu iş ile de uğraşan çok fazla esnaf var yani.
Kazançlı bir işse yap
%10-12, arasında kârı oluyor diyor kim ile konuşsam. Bu kâr vergileri düştükten sonra kalıyorsa bence hiç küçümsenecek bir kazanç değil.
Mantıklı geliyor banada iyi kazanıyorlar.
Riskleri neler acaba sarhoşlar ile uğraşmak dışında bunları merak ediyorum.
Riskleri hakkında bir bilgim yok sadece pandemi de iş yapamayabilirsin.
İnsanlar temel gıdanın yanında alkol de alıyorlar tabiki pandemi de ilk kısacakları yer burası olacaktır. Ancak geçindirmem gereken bir ev ya da ödemem gereken bir borç olmayacak dükkan kirası dışında. Yani ilk aylar dükkan kirası çıkması benim için yeterli olacaktır. 6 ayın sonunda güzel kârlar bırakması gerekir tabiki.
Kârı oluyor diye düşünüyorum. İşi öğrenmen lazım dediğin gibi.
Forumda şu an bu is ile uğraşan arkadaş var mı acaba ya da bu şekilde işletme açıp batmış olan. Batan insanlar nerede hata yaptıklarını çok iyi biliyorlar.
İllaki uğraşan ya da uğraşmış insan vardır ama denk gelmez zor. İnternetten araştırdın mı bilgi veren olmuştur belki
Buradaki bazı konular hariç bu icerik ile alakalı güncel bir bilgi ya da konu bulamadım. YouTube de videolar var en az kazanan 20 bin kazanıyorum demiş. Bir diğeri dükkan kirası çıkmıyor kredileri odeyemiyorum diye kapatmış. Birinci elden daha temiz bilgiye buradan ulasabilme umudu ile ben de burada konu açtım.
Bulunduğun yere göre değişiyor heralde kazanç işlek yerler var işlek olmayan yerler var. Bilen vardır elbet
Hiç işlek görünmeyen bir yerde tanıdığım bir arkadaşın dükkanı var mahallede sadece bim ve onun dükkanı var daha doğrusu. Günlük 5-6 bin TL ciro yapıyor müşterileri hep araba ile gelip alıp gidiyorlar.
Genelde iş yapar diye biliyorum bende sigara ve alkol tüketmeyen yok. Benim bir arkadaşımın dükkanı var vardı onlarda dediğin gibi ciro yapıyorlardı
Enerji içecekleri bölümü yapmış +18 falan yazıyor çoğunun üstünde millet deli gibi alıyor dükkana tek geldiği zaman diyor. %20-30 da kâr bırakıyormuş. Söylediği şey bunları alıp sahte para vermeye çalışanlar çok oluyor diyordu. Onu da anlıyoruz zaten diyor. Genelde sahte para vermeye çalışanlar dükkan sahibi uyanınca gerçek banknotu veriyormuş buna da bak bakalım diye. Çünkü dükkanlarda kamera var. Kalpazanligin da cezası direkt 2 yıldan başlıyormuş :)
Bende duydum onu dikkat etmek gerek o konuda. Fiyatlar herkesin aynıydı bide değil mi?
Alkollerin fiyatları genelde aynı oluyor. Migros biraz ucuza satıyor iskontolu aldığı için ama güzel satış yapan esnafa da aynı iskontoyu veriyorlar diye biliyorum.
Kaç TL ile başlanıyor peki
120-130 bin TL ile hiç borcun olmadan güzel bir dükkan düzersin diyorlar bu işte olanlar. Ancak pek detaylı konuşmadık ben sadece böyle bir düşüncem var diye söyledim. Ben yıllık dükkan kirasını peşin vermezsek 100 bin TL ile bu işe girebileceğimi. Kazandığım parayı da ürüne yatırarak ilerleyebileceğimi düşünüyorum.
Banada yeter gibi geldi mantıklı bir iş aslında.
Araştırmalarıma devam edeyim ağustostan sonra kesin kararımı vereceğim. Şu an işin sadece pozitif yönlerini görüyorum. Negatif yönlerini ve tecrübelerini anlatacak birilerine de denk gelsem keşke.
Tekelciye sorsan diyecem ama bilgi vermez heralde. Hakkında hayırlısı artık
Şu sınavı atlatayım ve su virüs yazın biraz azalsın. Tanıdıklarınn yanında gidip 1 ay kadar ücretsiz çalışacağım. Bakalım işin içinde olunca durumlar nasıl oluyormuş.
Aynen öyle öğrenirsin işi az çok
Size de muhabbet için teşekkür ederim hocam.
Rica ederim ben teşekkür ederim
Haramdan sana iş çıkmaz
Şu anda da zaten mevduat ve BIST 30 ile uğraşıyorum dinimize göre bunlar da haram diyorlar ama benim için bir hassasiyet konusu değil.
Hassas ol ya da olma. Haram sana kısa süreli bereketsiz para verir, Bela verir. İster ciddiye al ister alma.
Peygamberimiz ticaret ile uğraşmak bereketlidir rızkın onda dokuzu ticarettedir demiş. Alkol ticareti yapmayın diye birşey söylememiş ben mi yanlış biliyorum.
Lafı istediğiniz gibi çevirmeyin. Haram kılınmış bir şeyin ticaretini yapın demiyor. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz fakat lafı cımbızla çekip istediğiniz yere çeviriyorsunuz. Peygamberimiz içki haramda demiş bunu örnek al. Allah doğruyu buldursun
Ben alkol ya da sigara kullanmanın alkol satmaktan daha büyük günah olduğunu düşünüyorum. Varsa daha güzel iş fikri söyleyin onu yapalım. Her şeye dini açıdan muhalif oluyorsunuz çözüm önerisi sunmuyorsunuz.
İçene aracı oluyorsun nasıl daha az günah. Kendi mesleğinizi icra edin. Dükkan açmak istiyorsanız bir sürü iş alanı var. Ben sadece bu işe girseniz bile hayrını görmeyeceğinizi söylüyorum. Ne isterseniz onu yaparsınız.
Uzaktan eğitiminin bu kadar yaygın olduğu dönemde bilişim teknolojileri öğretmeni yerine din kültürü öğretmeni alındığı için işimizi icra edemiyoruz. Sarhoş ile uğraşmak kolay birşey değil zaten.
bu zamanda zor kral baksana ne olacagı belli degil
Ne konuda belirli değil hocam?
Kısıtlama falan
Kısıtlamaların baki kalacak hali yok diye düşünüyorum hocam.