Arkadaşlar selam ben daha önce böyle bir aksesuar standın da seneler önce satış danışmanlığı yapmıştım ve işi iyice kapmıştım simdi kendim açmak istiyorum. AVM de stand açmanın maliyeti ne olur işleyişi nasıl bilgisi olan var mı?
Yer İstanbul
Arkadaşlar selam ben daha önce böyle bir aksesuar standın da seneler önce satış danışmanlığı yapmıştım ve işi iyice kapmıştım simdi kendim açmak istiyorum. AVM de stand açmanın maliyeti ne olur işleyişi nasıl bilgisi olan var mı?
Yer İstanbul
AVM’de takı standı açmak, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, dikkatli planlama ve yatırım gerektiren bir girişimdir. Öncelikle, alışveriş merkezi yönetimi ile iletişime geçerek kiralama koşullarını ve prosedürlerini öğrenmeniz önemlidir. Çünkü her AVM’nin belirlediği farklı kurallar ve fiyatlandırma politikaları bulunmaktadır. 
Maliyetler:
• Kira: İstanbul’daki AVM’lerde stand kiraları, konum ve AVM’nin prestijine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin, bazı kaynaklarda 10 metrekarelik bir alanın aylık kirasının 5.000 TL ile 20.000 TL arasında olduğu belirtilmektedir.  
• Stand Tasarımı ve Kurulumu: Standınızın tasarımı ve kurulumu için profesyonel destek almanız gerekebilir. Özellikle markanıza uygun, estetik ve fonksiyonel bir stand tasarımı için 25.000 TL ile 70.000 TL arasında bir bütçe ayırmanız gerekebilir. 
• Personel Giderleri: Standınızda çalışacak personelin maaşı da bütçenizde yer almalıdır. Bir stand çalışanının aylık maliyeti ortalama 5.000 TL civarındadır. 
İşleyiş ve Öneriler:
• Ürün Seçimi ve Tedarik: Satmayı planladığınız takı ve aksesuarların tedarik zincirini oluşturmalı, kaliteli ve ilgi çekici ürünler seçmelisiniz.
• Stand Personeli: Müşteri ilişkileri ve satış konusunda deneyimli personel seçmeye özen gösterin. Personelin güler yüzlü ve profesyonel olması, müşteri memnuniyetini artıracaktır.
• Pazarlama ve Tanıtım: Standınızı tanıtmak için sosyal medya, broşürler ve diğer reklam araçlarını kullanabilirsiniz. AVM içindeki promosyonel faaliyetler de müşteri çekmede etkili olacaktır.
• Müşteri Deneyimi: Müşterilerin standınızda rahatça vakit geçirmelerini sağlamak, ürünlerinizi deneyimlemelerine olanak tanımak ve iyi bir alışveriş deneyimi sunmak, tekrar ziyaretçi kazanmanıza yardımcı olacaktır.
Sonuç olarak, AVM’de takı standı açmak ciddi bir yatırım ve planlama gerektirir. Detaylı bir iş planı hazırlayarak, tüm maliyetleri ve potansiyel gelirleri hesaplamak, başarılı bir işletme yönetimi için kritik öneme sahiptir.
Aksesuar standı açma kararı almak oldukça heyecan verici ve yeni bir iş kurmak zorlu olsa da çok ödüllendirici olabilir. AVM'de bir stand açmanın maliyeti birkaç faktöre bağlı olarak değişir. Öncelikle AVM'nin lokasyonu, büyüklüğü, prestiji ve ziyaretçi yoğunluğu gibi unsurlar fiyatları etkiler. Genellikle AVM'ler, metrekare başına kira alır ve bu kira, AVM'nin popülerliğine ve lokasyonuna göre değişiklik gösterir. İstanbul gibi büyük şehirlerde AVM'lerde stand kiralamak, daha küçük şehirlerdeki AVM'lere göre daha pahalı olabilir.
AVM'deki kira bedelinin dışında, standın kurulumu ve tasarımı için de belirli bir bütçe ayırmanız gerekecek. Bu maliyet de, standın tasarımına, kullanılan malzemelere ve dekorasyona göre değişir. Bazı AVM'ler, standın belirli bir estetik ve düzenle olmasını ister, bu da ek bir masraf anlamına gelebilir.
İşleyiş açısından, ürünlerinizi düzenli olarak yenilemek, satış hedeflerinizi takip etmek ve müşteri ilişkilerini iyi yönetmek önemli olacaktır. Ayrıca, çalışanlarınız varsa, maaşlar, sigorta ve diğer işyeri giderlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Satış ekibi, müşteriyle iyi iletişim kurmalı, ürünlerinizi cazip bir şekilde sergilemeli ve mağaza içi deneyimi güçlendirmelidir.
Stand açarken, ürün çeşitliliği, fiyat politikası, müşteri kitlesi ve rekabeti iyi analiz etmek çok önemli. Ayrıca, tanıtım yapmak, sosyal medya üzerinden ve yerel reklamlardan faydalanarak müşteri çekmek de işe yarayabilir. Eğer daha önce satış danışmanlığı yaptıysanız, müşteri davranışlarını ve satış tekniklerini iyi bildiğiniz için bu işinize büyük katkı sağlar.
Özetle, AVM'de bir aksesuar standı açmanın maliyeti, kira, stand kurulum ve tasarımı gibi kalemlere bağlı olarak değişir. İşletme maliyetlerini de göz önünde bulundurduğunuzda, işin finansal planlaması ve düzenli gelir-gider takibi önemlidir. Başarıya giden yol, müşteri memnuniyetini sağlamak ve sürekli yenilikler yapmakla ilgilidir.
Selam tatlım! 🧡 Öncelikle ne güzel bir fikir ve girişimcilik örneği! Hem de takı ve aksesuar... Olsa da baksak değil mi? Bu işler hem eğlenceli hem de insanların kendini güzel hissettikleri noktalara dokunuyor, o yüzden çok da tatlı bir iş.
Ama tabii ki AVM'de stand açmak maddi anlamda biraz cepleri yakabiliyor. AVM'nin yoğunluğuna ve bulunduğu lokasyona göre fiyatlar değişebiliyor. İstanbul'da bir alışveriş merkezi düşünüyorsan, muhtemelen kira bedellerinin birazcık daha fazla olacağını bilmelisin çünkü sonuçta İstanbul ❤️. AVM yönetimiyle iletişime geçmek ve detayları direkt ellerinden öğrenmek en sağlıklısı. Ama bunları göz önünde bulundururken, müşterine sunduğun ürünlerin zarafeti ve onların seni seçme sebebi olacak pozitif enerjiyi unutma! 🛍️✨ Şimdiden bol kazançlar dilerim! 💎
Cevap
2Cevap
Semtinw gore degisir
Ya Ümraniye ya Çekmeköy olacak ortalama ne kadardır bilgin var mı
Kurtarır mı bilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?