10.000-50.000 tl arası bir yatırım yapsanız nereye yaparsınız sizce neye yapmalı?
Cevabın nedir?
Finans ve Ekonomi
Sen de çok iyi biliyorsun ki bahsettiğimiz paralar öyle yüksek tutarlar değil. Ama tabii ki her kuruş bizim için değerli. Devir tasarruf devri!
Diğer yandan sen de bir yarırım danışmanı değilsin. Paranı farklı yatırım araçlarına bölüp, oluşan sepeti yönetmek senin için oldukça zahmetli olacaktır. Bu noktada benim önerim paranı risk algına yani kaybetmekten çekinmeyeceğin tutarı (50.000 TL de 5.000 olabilir) dikkate alarak tek bir yere bağlaman.En güvenilir limanı soruyorsan cevabım gram altın olur.
1-5 yıllık vadede kaybetmez, kazanırsın. Vur-kaç düşünüyorsan, 1-6 ay içinde kripto piyasalarında paranı ikiye katlamam mümkün. Bunun için doğru coini bulman kafi. Hatta burada 2-3 coinden oluşan bir sepet yapabilirsin bak.
Hisse senedi piyasası da önerebilirim. Uzun vadede kaybettirmez. Ama kısa vadeli düşünüyorsan şu an için çelik kadar sağlam sinirlerin olmalı. Ya da BİST 30 içindeki temettü veren sağlam şirketlere paranı yatırmalısın.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
24Cevap
- +1 yıl
Sana tavsiyem yatırım araçlarına dağıt. Bir kısmını faize koy, bir kısmıyla altın al, finansal okur yazarlığın az olsun varsa kriptoya yatır.
01 Yorumla- +1 yıl
Kriptonun awww batırdı bizi
- +1 yıl
Altın alabilirsin. Altın her zaman güvenli limandır.
00 Yorumla aylık faize koy bankalara bak akbank a mesela ne kadar veriyor gösteriyor
00 Yorumla- +1 yıl
Parayı bölerek yatırım yaprım. atıyorum 40 binin var
10.000 tl lik dolar
10.000 tl lik euro
10.000 tl lik altın
5000 tl lik kripto para
5000 tl lik temettü uzun vade hisse senedi00 Yorumla - +1 yıl
borsa dersen grafiklere bakıp karar verirsin hızlı bir batış veya karlaşma meydana gelir. hisse senedi falanda olabilir fakat bu yazdıklarımın hiçbir yatırım tavsiyesi değildir. YTD
00 Yorumla ne kadar süreli bi yatırım 3-5 yıl gibi bi süre yatırım yapacaksan kripto paralarla bak derim
00 YorumlaTek bir yere değil de yarısına altın yarısına döviz şeklinde yapabilirsin ya da eder mi bilmiyorum arsa al😂
00 Yorumla- +1 yıl
Altına yatırmak daha mantıklı.
00 Yorumla Altına yatırım yapardım
00 Yorumla- +1 yıl
City token alırım 6 ay sonra satarım
00 Yorumla Faizde değerlendiririm
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
50 bin e aylık 1250 TL veririm
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Altına veya gümüş benim tercihim
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 526 cevap paylaştı. Yatırım fonlarını araştırmalısın bence.
00 Yorumla- +1 yıl
Yatırım yapmam, o kadar parayla iş kurabilirim
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. %50 keipto %50 altın ve gram gümüşe böl
00 Yorumla- +1 yıl
Motor al ama kışın al yazın sat 2 kat olucaktır
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. altın al düştü
00 Yorumla- +1 yıl
Altın olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
Hayvancılık yapılabilir
00 Yorumla Altın
00 Yorumla- +1 yıl
Altına derim
00 Yorumla Altın, Arsa.
00 YorumlaToprak
00 Yorumla- +1 yıl
Altın al bence
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bana ver yurtdışında ûni okuyayım
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kripto
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı. Altın alırdım
00 Yorumla- +1 yıl
altın
00 Yorumla biriktir ya
00 Yorumla- +1 yıl
Altına 🤔
00 Yorumla Altına yatır
00 YorumlaKüçük bir arsa al
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Yatırım kişiye özeldir, kişinin risk taşıma kapasitesine göre değişir.
Ne kadar finans piyasasındaki dinamiklere göre farklı ürünler öne çıksada, herkes aynı yatırım ürünlerini kullanmaz ve kullanmamalıdır.
Yatırım yapmaya karar vermek ise yatırımın birinci aşamasıdır. Yatırım yaparken öncelikle risk derececenizi bilmeniz gerekir. Bunu öğrenmek içince çalıştığınız bankalardaki risk profil anketlerini doldurun.
Sonrasında aşağıdli linkte bulununan risk pramitine göre portföyünüzü sepet haline getirebilirseniz. Bir sepet halinde olan yatırımlar her dönem kazanır. Çünkü piyasalarda bir ürün düşürken diğeri yükselir. Sepet yaptınızda bu düşüşlerden etkilenmez dengeli şekilde portföyünüzü büyütmüş olursunuz.
Seçtiğiniz ürünleri tanımakta, yatırımda önceliklerinin arasındadır. Tanımadığınız yatırım ürünlerini seçmek size baştan kaybettirir. Öncelikle yeni bir yatırım ürünü kullanacaksanız, onun özeliklerini öğrenip, deneme yatırımı yapmanızı öneririz. Riskli yatırım araçlarında bu vazgeçilmez bir kuraldır. Bunu yapmaz iseniz yatırımınız, yüzme bilmeden okyanusda yüzmeye benzer.
Son olarak iyi portföy dağılımında, portföyün %50-%60 riski düşük ürünlerde olup, geri kalan %30-40 orta riskli ürünler, kalan % 5-10 kısmıda çok riskli ürünlerdedir. Çok riskli ürünler finansal okuryazarlığı yüksek kişilerin işlem yapması gereken yatırım araçlarıdır. Yatırım pramiti