AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
geçinmek mesele değil. üstüne refah sağlayabilen bir devletimiz var mı? o önemli yoksa güney sudandaki adam da türlü yollarla geçiniyor. ama refah?
geçinmek derken sadece aç kalmamayı kastettim ama özel olarak burda yanlış anlaşılmasın*
Irak'ın gerisinde olduğumuzu düşünen net bilgisizdir. Adamların giyecek donları yok. İstanbul'da 100 kişyii çevir 99 unda en iyi cep telefonu vardır
Elalemin yarım asgari ücretiyle alabildiği maaşı bir Türk 12 taksitle alabiliyorsa kesin zengindir aynen.
@mutantnproud Bunu mükemmel telefonunla yazdın dimi.
Ayfon 17
Bu oranları herhalde siyasetçileri baz alarak hesaplıyorlar.
Açıklanan enflasyon oranının da gerçeği tam yansıtmadığını hesaba katarsak vay halimize.
İleri demokrasiye geçtik, aya gidecez, uzay programları falan yaptık.
Avrupa bizi kıskanıyor, sen tutmuş Irak falan diyorsun ya 😂
Arkadaşlar bu ülkeden kaçın. İmkanınız yoksa bile imkan yaratın bu ülkede daha durulmaz :)
Turkıyede enflasyomn cok yuksek
Alim gucu dusuk refah seviyesi alcak.
Son 10 senedir daha cok baskılanıyor.
Her şey iki yıl öncesine göre %200 artmış. Maaşlar yerinde sayıyor.
duzgun beslenemedigim icin vitamin eksikligim var. karnimiz doyuyor ama ekmekle falan.
Asgari ücrette artıkca alım gücü yükselmek yerine alım gücü düşüyor ben hiç bişey anlamadım bu işten
Aslında anlaşılır fakat eksiklik var şerefsiz karaktersiz namussuz olunca alim gücün yükselir gelirin artar tabii fakat anlamadığın için manevi değerler hala yerinde
Birer birer ülkeleri altımıza alıyoruz. Var bir gelişme demek ki. Böyle istikrarlı devam 🙄
Irak mi ben somonli sanıyordum , Erdoğan ülkeyi komple verip gidecek az kaldı şahit olacaksınız.
Herşey ateş pahası marketi pazarı giyimi bı poşette iki ürün yüz lira etmiyor. Gelde geçen Allah kirada olanların yardımcısı olsun.
Kesinlikle öyle ; Rabbim kirada olanlara ve darda olanlara yardımcı olsun.
@ÖmerÖ41 amin
ki bu enflasyon oranını belirleyen ürünle çok adil olmamaına rağmen
Geçinemiyoruz diyenler telefonunuzu gösterin
~ Kahvede Oturan Amca
Market fiyatlarının çok pahalı olmasına rağmen nasol oluyor da bu kadar kalabalık olabiliyor bends buna şaşırıyorum
Çünkü ihtiyaç var.
Bide başımızda olmasaydı daha kötü olurduk mantığı usb
@turgayatacan ne zamandan beri abur cubur ihtiyaç? Benim annem markete gidiyor 2 3 parça alıyor her pazartesi ve cuma özellikle marketler tıklım tıklım alınanlar pek temel ihtiyaç da sayılmaz...
@turgayatacan benim dediğimi farklı anlama ama bizim evde para olsa da olmasa da hep aynı şekilde yaşıyoruz. Mesela eve en fazla haftada 1 kere abur cubur alınır oda az. Sıcak su banyo dışında kullanılmaz hatta vanadan kapalı. Dışarıdan ayda bir falan yeriz. Çevremde durumum yok diyen insanlar bizden daha lüks yaşıyor benimde inanasım gelmiyor açıkçaso
@turgayatacan insanalr paramız yok diye ağlıyor ama tiktokda birilerine hediyeler atılarak zengin ediyorlar veya böyle uygulamalarda. Fenerbahçenin mesut ol kampanyasındada dakikalar içinde çok yüklü miktar toplanmıştı. Bu insanalr nasıl böyle aptal şeylere para harcayabiliyoe onu anlamıyorum gerçekten. Gerçekten ihtiyaç sahipleri elbette var ama bu çok sesi çıkanlar özellikle samimi gelmiyor bana.
@4i4i4i4i4i Sizin yaşam tarzınız olması gereken gibi bir yaşam ne kısıtlı ne serbest fakat bizim milletimiz böyle değil sosyal sitelerde alışveriş yaparken ihtiyacı olan olmayan herşeyi alabiliyor.
Akabinde yine marketler için söylediğiniz de haklısınız. İnsanlar da çalışıyorsam yiyeceğim mantığı var veya bu yaşa tekrar gelmeyeceğim evet çalışıyorsun ve yemelisin fakat ihtiyacın olanı arada kaçamak yapabilirsin Ve yine tekrar bu yaşa gelmeyeceğini biliyoruz fakat gelecek içinde yatırım yapmalısın. Öyle değil mi?
@4i4i4i4i4i Bugün markete gittim ihtiyaç doğrultusunda aldıklarım net 300 tl tuttu.
Normalde bu masrafın 200 tl olması gerekirdi fakat pandemi bahanesiyle ürünlere gelen zamlar gramaj oyunları milletin belini büktü diyebilirim öte yandan diğer söylediğiniz de size hak veriyorum.
Bugün markette iken her araba dolu ve hepsinde fındık badem fıstık alın tabii ki fakat her hafta nasıl yiyebiliyorsunuz bunu anlamıyorum benim 1 ay önce aldığım ülker ürünleri kuruyemişler hala yarıya gelmedi. İnsanımız da müthiş bir doyumsuzluk var ve buna mani olamıyorlar.
Öte yandan takımlar kazandıkları paraları zaten bu şekilde kazanıyor para bitti hop yap bir kampanya yağsın paralar tabii nasılsa fanatik olan bir milletiz 😊
@turgayatacan işte bende bunu anlamıyorum ya zaten. Fakirim diye kendini yırtıp milletten fitre zekat toplayan insnalar yemin ederim benden daha iyi yaşıyor. Eve 10000 de girse ben inanmıyorum bizim evde fazladan birşey olsun 😅 Ömrümde harçlık ne onu bile bilmedim ilkokul çocuğuyken bile stickerlar vardı o zaman 50 kuruşa alır 1 liraya satardım, ortaokulda bileklik yapardım, hint kınası yapardım, çocuk bakardım, lisede ders veriyordum, kıyafet satıyordum. şu an da kendimce paramı kazanıyorum kardeşlerimin de belli isteklerini ben karşılıyorum. Düşünüyorum insan istedikten sonra gerçekten para kazanabiliyor. Haklısın market fiyatları çok pahalı fiyatlar artıyor marketler bozulana kadsr tutup sonra çöpe atıyor ama yine fiyatları indirmiyor. Pazar pahalı, ekonomide sıkıntılı. Ama oturup ağlamanın kime ne faydası var ki? İşsiz kalanlar, zor durumda olan insanlar tabiki var yok demiyorum ama çaba şart her ağlayana inanasım gelmiyor ya da ben çok duygusuzum bilemiyorum
Fakirlik elinde hiç olmayan kişiye diyoruz ama bunlar ultra fakir parası olup gelecek hariç herşeye yatırım yapan cinsinden...
Ömründe harçlık nedir bilmemişsin merak etme yalnız değilsin. 😊 yaşınızı bilmiyorum fakat benim zamanımda 1 milyon yüz bin 250 bin lira vardı babam birgün bana 250 bin lira vermişti okula gidip o gün istediğim ne varsa almıştım ki para bitmemişti evet 2001 den bahsediyorum sonra bir daha harçlık almadım... Akabinde ümraniye semt pazarında buz gibi soğuk su içen var mı? Diye bağırış içinde gezdiğim günleri unutamam. Ve yine pazar harici eline geçirdiğim ahşap kutu ile birlikte boyacılık yaptığım günleri ve yine bahçeli müstakil evimizin etrafın da bulunan 4 firmanın çıkan kartonlarıni çöpe değil bahçeye atmasını istediğim yılları unutamam. Çünkü güzel yıllardı bazı insanlar hayatı erken öğreniyor. Hani demiştim ya babam 250 bin lira harçlık vermişti işte o benim aldığım ilk ve son harçlıkti Babamın çalıştığı yer iflas etmiş uzun dönem iş bulamamıştı tabii 2001 yılının getirdiği büyük kriz sonrası piyasa da işsiz kalmamak büyük bir uğraşı istiyordu yaşım o zaman 11 falandı fakat neyin ne olduğunu bilecek yaştaydık. Çocukken içimde ukte kalmış bir süre şey vardı o zamanlar üzülsem bile şimdi büyüdüğüm için hepsini alabiliyorum..
İş konusuna gelicek olursak istisnai durumlar olsa da genel olarak milletimiz de iş beğenmeme hastalığı akabinde yalan söyleme rahatsızlığı var. Çalıştığım yer de 13 yıldır çalışıyorum ve neredeyse hergün 1 girip diğeri çıkıyor sebep iş zor geldi hayır efendim masa başı istiyordun olmadı bu sana zor geldi.
Çaba konusunda hemfikiriz insan çaba göstermeli çaba göstermediğin hiçbirşey senin olamaz. Önce istemek sonra çaba göstermelisin. Küçüklükten beridir insanlarla içli dışlı olduğum için kimin ne olduğunu nasıl durumda olduğunu anlayabilirim çok şükür.
İhtiyacı olan insan ihtiyacım var demez diyemez çekinir utanır ama demez bayat ekmek diyemez.
İhtiyacı olmayan insan ise daha çok olsun diye ister defalarca başıma gelen bir durum.
Bilmiyorum gördünüz mü? Bazen burada bile soru acıyorlar ihtiyacım var falan tamam diyorum ihtiyacın olduğu belgeyi bana göster gıda okuyorsan kitap veya burs yardımı yapacağız sonuç engel yiyoruz 🤣 fakat aralarında gerçek ihtiyaç sahibi çıkıyor onları da çok şükür hallediyoruz.
Market fiyatlarına gelince görüşte belirttiğim gibi normal de ağzı bozuk İnsan değilim fakat her markete girdiğim de farklı bir korku filmi ile karşılaştığım için ister istemez Ağzımın Şirazesi kaçıyor
@turgayatacan kesinlikle öyle. Bu yüzen insanlara acıyamıyorum
İnsanların duygularıyla basitçe oynadıkları için gerçek ihtiyaç sahiplerini anlayamıyoruz ve müthiş bir algı yarattıkları hepsi aynı bu sebeple yardım etmekten soğuyoruz
@turgayatacan al işte biri 2 aracımız var zar zor geçiniypruz yazmış hakikaten insanlarla dalga geçiyorlar 😂
Bunları varya ibretlik olsun diye döveceksin bizim milletimiz de uyanık geçinen canım çok var.
Hatırlarsın pandemi yardım parası dağıtılırken Ferrari si olan şirket müdürü olan kamu kurumun da müdür fakat eşini yazdıran bu kulaklar neler duydu artık şaşırmıyorum direk sövüyorum 🤣
@turgayatacan vallahi ya kafayı yemiş bunlar
Kafayı kırsalar yine iyi para yüzünden yapamayacağı halt yok para gelsin de nasıl gelirse gelsin
pazarlar marketler bile pahalılandı artık geçim zorlaştı tek maaşla
ben bir tek kiz arkadasimla gecinebiliyorum onun disinda aslaa
Geçiniyorum diyenin kastettiği günü kurtarmak.
Hayır, geçinemiyoruz.
Yaşıtlarım Amerika da kafeden kafeye koşup son model telefonlarla gezerken ben 4 duvar içinde, derslerin başında kötü bir hayatta...
Türkiye'yi bu hale getirenler utansın
Bi porschem yok ama geçiniyoruz şükür
Asgari ücret e geçinmek mümkün mü bu devirde
Bu ülkede asgari ücretle bir tek bekarsan ve ailenle yaşıyorsan geçinirsin.
@ÖmerÖ41 aynen
Öyle boyle geciniyoruz
Çok şükür geçinebiliyorum.
Evet çok şükür geçiniyoruz
@Sertsevenadammm Kendi adıma bir işletmem var ve ben bu işe ömrümü verdim ülkenin durumunu pekâlâ takipteyim merak etmeyin , serzenişinizi anlayamadım.
Serzeniş yok estağfurullah her kriz para kazanma ortamını ortaya çıkarır pandemi sürecinde bende e ticarete ağırlık verenlerdenim ve oldukça memnunum
@Sertsevenadammm Bu aralar biraz hassasım sanırım sizede kolay gelsin
Kadınlar her daim hassastır ☺️
Size de kolay gelsin
Bu zamanda bir evi geçimini sağlamak çok zor
Çok şükür geçinebiliyoruz 🙏
Geçinebiliyorum çok şükür.
Irak daha cazip geldi şu an
Geçiniyorum diyen cindir
Daha da kötüye gidecek
geçinemiyoruz a* ülke battı
Kendi işim olduğu için bir sıkıntım yok
😂😂😂 ooo daha Arjantin falan var.
Umarım dolar 0.50 krs olur amin
Geçinmesine geçiniyoruz ama eşitlik adalet sıfır.
Yunanistan nasil binde 2 yaaaaa
Tek rakibimiz Venezuella kaldı desene 😂
Daha da umutsuz oluyorum bunları görünce.
Hayır gitmeyi bile düşünüyorum.
Ne geçinmesi abi TC milletine mi soruyorsun bunu
Zaten ekonomi kötüydü korona daha da mahvetti.
Sahi nerede bu paralar?
Allah sonumuzu hayır etsin
Enflasyon yedi bitirdi parayı
devletim sağolsun gayet geçiniyorum hemde rahat
Az çok geçiniyoruz işte
Ohooo daha sahlanip aya bilem gidecez.
yunaistan bile bizden iyi pes
Fazlasıyla rahat geçiniyorum
Geçiniyorum ne var diyenler ağır g. t kılıdır.
Kurt kışı geçirir ama yediyi ayazı kimse bilmez
kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz :)
Yemişim kurdu da kışı da. 10 senedir Türkiye'nin kötü bir ekonomi modeli yürüttüğünü söyleyen ekonomistler vardı. 10 senedir iktidarı eleştiren bir muhalefet de vardı ve 10 senedir ''ehonomi çoh iyi'' kafasındaki gerizekalılar ile kendine finansman buldu diye ülke ekonomisi toparlandı zanneden salaklar el birliğiyle zıçtı ülkenin ağzına.
Yemişim hatırlayacakları ayazı da donan popolarını de.
@Ragnar_Lodbrok sakin :)
çok şükür geçiniyorum ama kriz olduğu bir gerçek..
Yunanistan’da enflasyon nasıl 0.2ymiş ya.
Çoğu kişi geçinemiyor
Gayet rahat geçiniyorum çok şükür
Reisin yollayacağı patatesleri bekliyoruz.
herşey ½150 zamlı kim geçine bilir
Geçiniyorum çünkü tek yaşıyorum
Hep dış güçlerin oyunu bunlar