Cevremde tanidigim insanlar is begenmiyorlar.. Ornek bizim holdinge (150 kisi calisiyor) resepsiyona kadin alinicak, postalari alip Telefona bakicak.. Birkac kisinin arasindan biri secildi, kadin ilk gun geldi deneme surecinde ve 2. gun gelmek istemedi. Neymis resepsiyon buyukmus isiklar varmis ama penceresi yokmus gun isigi gelmedgi icin yeterli Hava alamicakmks depresif olucakmis diye Kabul etmedi... Bu nasil kafa dir simdi? 🙃😏
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bazıları aşırı seçici ya. Benim bi yakın akrabam java yazılımısı. Adam 50 yaşına geldi hala ivir zıvır mazeretlerden olayı işini kuramadı. emir alma diye bi kelime hayatında yok🤦♂️
Ben hayallere degil pratige bakarim ama bircok kisi Ben bunu yapmam, buna bu kadar alicaksam oturur hergun Bulgur yerim havasinda... bu insanlara da Hak issizlik.
Mesleğimi değiştirmek zorunda kalsam şuna bakardım, bu meslek ne kadar hoşuma gitmiyor. Aralarından öyle tercih yapardım yani. Aslında kuaför olmayı da istiyorum ya da hobi olarak ücretsiz calissam güzel olurdu.
Artik oyle bir dünya da yasiyoruz ki, sevdigim sevmedigim is diye ayirim yapma luksumuz yok. Bende guney Amerika dyra adalarina gidip buyuk beyazlari arastirma merkezinde bilimadami olmak ya da basarili bir forensic patolojist olmak isterdim DNA uzerinde uzman olmak vs. Ama tip derslerinde basarili degilim. Bu bir butun, sadece sevdigimiz yeterli degil elimizin yatkin olmasi gerek. O Alanda basarili olmak kafanin basmasi gerek, karakter gerek (deneme yanilma testleri sabir ister) yani bazen ego yapmayip tum firsatlari degerlendirmek lazim. Bunu yapan insan sayisi az. Bicok kisi koyde yasayip ciftci olmak istemiyor, temizlikci olmak istemiyor. Meslek (marangoz, terazi, ayakkabici vs) olmak istemiyor. Elinde secim olsa derim en iyi olani sec ama secim de yok o Zaman umdugunu değil buldugunu egonu indirip calisicaksin.
Gençler iş beğenmiyor diyenlere katılıyorum fakat şartların iyileştirilmesi lazım çalışanların yüzde 60-70lik kısmı asgari ücretli yemek+yol+yardım ve ek ödemeler yapılmalı. İşsizlik stresine gelicek olursak çok sancılı bir süreç ama umudunu yitirme aramaktan yılma. İlk girdiğin yer istediğin gibi bi yer olmayabilir ama sen tecrübe edinmeye bak.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Umutlar yitirilince işler de sarpa sarıyor. Bu doğru
Bir Kova soğuk suyun içine kafamızı batırıp çıkarıyoruz 🤦🏻♀️😅 Şaka bir yana işsizlik zor ya. Ama kendimizi hırpalamadan rızkın Allah'tan geldiğine inanarak, ümitsizliğe düşmeyerek sanırım.