her erkeğin hayatında aşkomm bana oyfoon ol aşkom bono şono ol oşkomm bono bunu al diyen bir kadın olmuştur punsksjfjf
oldu dimiiii😃

Elbetteki oldu... Sevgi karşılıklı ise eğer ve bu alenen görünüyorsa... O zaman elbetteki erkeğin sevdiği kadının her ihtiyacını karşılaması normal bir durum... Ama zaten (sadece kadın olarak de miyim) her gördüğünü istemek Bi hastalık çeşidi... Bence tabi...
İhtiyaçlarını flörtleştiğin kişiye yüklemek beklentiye girmek ben bir malım bana sahiplik yap demekten öte bir durum değildir evli çiftlerin bile devlet çalışmayan eşe maddi katkı sağlıyor "lafta sağlıyor tabi verdiği eş yardım parası vermiş olsun diye "
Çalışmıyorsan maddi bir özgürlüğün yoksa bunu istiyorum deme özgürlüğün yok yani dayatma yapamazsın
Ben babama minnet etmedim o kim oluyor benim masrafını üstlenip bana sahiplik yapabiliyor 😎
Şu ara bu parasal mevzular niye popüler oldu ya. :/ kimse kimsenin ihtiyacını vs karşılamak zorunda değil. Şahsen ben kendim kazanıyorum, kendime harcıyorum, o da öyle... En güzel şey yani bireysel alanlara fazla girilmemeli bence.
valla benim daha olmadı yani o tip insanlar ile hiç sevgili olmadım ama sevgililerim istemeden birçok hediye aldım tabi. soruna gelecek olursak illaki erkek sevgilisine destek olmalı kimde vazla iste az olana yardım etsin mantığı bana ter asla kızarkadaşımın desteğini kabul etmem
Cevap
51Cevap
Tabii ki ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Ama iş sevgililiğe kadar gittiğinde iki insan için o ilişki sadece sevgililikten çıkıyor. Sahiplenme duygusu, başkalarına ezdirmem gereksinimi, yardımcı olma isteği derken baya baya birbirlerini sahipleniyor bu çift ister istemez. E öyle durumlarda kadın da talep edebilir erkekte edebilir. Ama daha ilişki tam oturmadan kadın sürekli ya bunu al şunu an al et derse bilin ki karşısında ki erkeği kullanıyordur. bunun erkek versiyonu da sürekli ne kadar iyi Bi insan olduğundan bahsedip ilk fırsatta yatağa atmaya çalışan erkektir. O erkekler de kadınları kullanmaya çalışıyordur.
Sevgilisinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Ama eşinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Bu dinimizcede erkeğe verilen bir vazifedir ve ailesinin geçimini kasti olarak sağlamayan bir erkek bu durumdan mesuldür.
Vaaz gibi oldu😄
İhtiyaçtan kasıtın ne olduğu tartışılır ama. Saygı , sevgi, ilgi, maneviyat vs ise evet gerekli bunlar... Maddi anlamda bsy karşılamak zorunda değil kimse. Eli ayağı tutan herkes çalışıp kazanır sonuçta.
Kendisi istese bile ben istemem. Eşim anca masraflarin sorumlulugunu ustlenebilir. Sevgililikte birlikte oldugu erkege bisiler aldirtmaya calisan kizlar gozumde cok ezik bi konumdalar
"Sevgilisinin masraflarını" neden üstlensin? Kadın kendi masraflarını kendisi karşılar. Erkek de kendi masraflarını kendi karşılar. Ne kadın erkeğe, ne erkek kadına bir şey yapmak zorunda değil.
Erkekler eşine bile bakmak zorunda değil bence😅 bir sağlık sorunu yoksa hayat müşterek. Erkek her şeyi ödesin, hediye alsın vs diyenler sonra eşitlik falan diyince hiç olmuyor
Vallaha sırf ısmarladığım hesapları toplasam bi ev almıştım kendime yemin ederim. Lafa gelince hepimiz eşidiz. Kasaya gelince kadın milleti erkeğe bırakıyor topu :)
Ayy hayıırrr. Her birey kendinden sorumludur ve ekonomik ihtiyaçlarını kendi karşılayabilecek durumdayken başka birini sömürmek ne kadar saçma. Basit şeyler karşılıklı olarak bazen karşılanabilir. Ama birey olarak başkasına parası için ağız burun eğmemek gerekir diye düşünüyorum.
bu ülkede kadın erkek eşitliği diye birşey var, ve bir erkeğin tiki bir kızın her masrafını üstlenmeside çok saçma, o zaman kız da erkeğin tüm masraflarını üstlensin? eğer bu bi kızın bir masrafı üstlenmesi zoruna gidiyorsa erkeğede masrafını üstlendirtmemeli benim açım bu.
Madddi durumu varsa karşılasın tabi. Sevgi neydi? Sevgi fedakarlık, sevgi emek, sevgi saygıydı. Maddi durumu içinde ise tabiki alsın. Kız veya erkek ayrımı olmaksızın bunu diyorum.
Erkekler sevgilisinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Şahsen ben sevgilime aşkom bono şono bono al demem.
Öyle konuşana almam ama ihtiyaçlarını zaruriyet ölçüsünde tabii ki karşılarım, ortada evliliğe dönüş veya evlilik söz konusu ise..
Benim böyle bir ilişkim olmadı..
Olsa da almazdım..
“Ne zaman nikahlı karım olur, tapunu alırım o zaman” derim :))
#Vesselam
Zorunda değil
İçinden gelirse alır gelmezse almaz bu konuda ısrar eden kadınlar haysiyetsizdir
İyilik asla görev haline dönemez!
Hiç olmadı hesabı ben ödeyim dediğim de kabul etmeyip birlikte ödemişizdir ya da ben odediysem diğerini mutlaka geçen sen odedin diyip o ödemiştir
Sevgilisini sadece cüzdan olarak görenler var malasef. Kimse kimsenin bir şeyini karşılamak zorunda değil. Burada o karılardan tonla var adamı yerler.
En nefret ettigim kadin modelidir ve bana bu şekilde yaklaşan 10 yıllık sevgilimden bile ayrilirim gozunun yasina bakmam arkama donmem bir daha
Mızmız sevgilim
Hayır değil cüzdan mıyız biz ak ama gerçekten ihtiyacı olur falan o zaman karşılasin bir zahmet bunun kızı erkeği olmaz
Bence değiller insanlar yeri geliyo kocasına bile ihtiyaçları konisunda rahat olqmiyo evlenmeden fazla samimi olmak güzel bişey değil
Kesinlikle degil ayrica insanda gurur olur biraz sevgilin o annen baban degil.
tam benim yapidasin tanisalim istersen
?
Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan bir insan ne yarar
Hayır sevgiliyken ihtiyaçlarını karşılamak bence enayilik
Bunu bir erkek olarak diyorum
Erkek kadının kölesi olması lazım
Kimse kimsenin maddi ihtiyacını karşılamak zorunda değil
Zorunda deyil nezaketen elinden geldigince yardimci olur
Değil. Bu zamana kadar sevgilime şunu al diye hiç söylemedim, söylememda. O benim anam değil, babam değil niye ihtiyaçlarımı karşılasın ki. İhtiyacım olan şeyin adını bile geçirmem konuşurken
Değiller. Bunu talep etmek bir kadın için çok küçük düşürücü ve çirkin bir durum.
Değil tabi ki. Öyleleri aile terbiyesi almamış basit kişiliklerdir.
Zorunluluk doğru değil lakin yardımlaşmak başka bir konu
Hayır tabii ki. Bunu erkeklerin üzerine yıkan kızları da anlamıyorum
Eskiden görüştüğüm bi arkadaşım vardı sevgilisiyle buluşunca resmen yarim saatte bir restoran cafe tarzı yerlere giderlermiş erkeğin parasını yemesini bilen yiyor 😀
Sevgiliden maddi acıdan birşey istemek mi nee yüzsüzlüğün kaçıncı leveli?
Imkanı varsa ıcınden geliyorsa baska ama böyle bir gereklilik yok
Kadınlar erkek arkadaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundamı?
İlişkinin boyutu ile taleplerin boyutu orantılı ise olabilir
Yani büyük ihtiyaçları olamsa bile küçük ihtiyaçları karşılamalı diye düşünüyorum
niye erkeğin ihtiyaçları kadinlar tarafından karşılanmıyor hanı eşittik aynıydık
Hayır elbette, kimsenin böyle bir sorumluluğu ya da mecburiyeti yok.
Hele ki telefon, kıyafet, kozmetik masraflarını asla..
Sevgililik döneminde hayır, evlilikte olabilir. Evlilikte de bütçeyi zorluyorsa o kadından hayır yoktur.
Her şeyi erkekten bekleyip sonra niye ataerkil toplumda yaşıyoruz diye isyan ederler
bence hayır..
çünkü bu durumda sevgiliden çok yancı olur o kadın..
Yani seviyorsa karşılamak istiyorsa ve maddi imkanı varsa karşılamasında bir mahsur yok bence. :) yoksa sende mi karşılanmasını istiyorsun
Senin adına sevindim :)
Erkek kızın masraflarını tabi ki de karşılaşmaması zaten olgun bir kadın veya kız bunun farkındadır. Erkek de gerçek bir ilişkideyse kadının sınırlarını bilip ona göre davranmalıdır.
Kimse sevgilisinin ihtiyacını karşılamak zorunda değil.
Ihtiyaclarinin karsilanmasini isteyenler degisik türde odemeler yapmalidir
Hiç bir ihtiyacını karşılamak zorunda değildir erkek.
Zorundalik degil ama ben alırım bana demese de. Sonuçta çalışmıyor olabilir
Bence böyle bi zorunluluğu yok çünkü erkeği bankamatik olarak görmedir bu yani
Kimse kimsenin ihtiyacını karşılamak zorunda değil. İçinden geliyorsa karşılayabilir sadece
Bıktık şu tip söylemlerden ya. her birey kendi masraflarını üstlensin.
E tabikide karşılamamalı.
Tabi evlenince mecbur.😃
Cok sacmaa. Yani ozel gunde bilmem nede erkegin icinden geliyorsa yapar zaten. Bunu surekli soyleyen de ne bilim kullaniyordur adami
Ben karşılarım şahsen
Abartılmadığı sürece evet. Her ne olursa olsun
hayır ama evlenince karşılamak zorunda
Değil. Saçma geliyor asla sevmem böyle şeyleri
Her ihtiyacını değil.
Manevi olarak sonuna kadar maddiyat değil
Hayır değil ve hayatımda öyle biri olmadı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?