Borcum olmadığı halde icraya verilme tehdidi alıyorum, hakkımı nasıl ararım?

Merhaba yaklaşık 1 buçuk sene önce annemin israriyla bir güzellik merkezinde cilt bakımı yaptırdım. Parasını peşin ödedim. Odedigime dair belge istedim. Sözleşmemin de bir nüshasını aldım. Cari hareket dökümümü çıkartıp borcu yoktur yazıp müdür tarafından imzalanarak verildi. Tahsilat makbuzu da istedim. Kendileri çıktı gibi bir makbuz alıp, alınan ödeme tutarını yazıp kase imza yapıp verdiler. Şimdi borcunuzu ödemediğiniz takdirde icraya verileceksiniz mesajları alıyorum. Borcum olmadığını, mesaj atmamalarini istesem de durmadan mesaj atıyorlar. Borcum da yok bu arada. Mahkemeye verdiğim takdirde durum ne olur? Kendi verdikleri kaşeli imzalı belgeyi inkar ediyorlar çünkü. Konu ile ilgisi olan varsa lütfen bilgilendirebilir mi?
Güncellemeler:
En İyi Erkek Görüşü
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
16Benzer Benceler
Öğrencilik Hayatınız Boyunca Sizlere Yol Gösterici Olacak 7 Muazzam Uygulama!
Seksin Değil Kuralların Etrafında Dönen Bir Dünya: BDSM Perdesini Aralıyoruz-Sahne 2
Şimdi Kendinize Anlam Katmanın Tam Vakti!
Beylerin Dikkatine! Dünya Kadınlar Gününde Bir Kadına Alabileceğiniz Birbirinden Güzel Hediyeler!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu, TCK md. 123’te düzenlenmiştir.
Bu suçta, fail kasten mağduru rahatsız etmekte, mağdurun huzurlu bir özel ve sosyal hayat yaşamasına müdahale etmektedir. Hukuken bağlı seçimlik hareketli bir suç olarak tarif edilen bu suç ile korunan hukuki değerler, mağdurun iç huzuru, karar verme ve hareket özgürlüğüdür.Türk Ceza Kanununun Hürriyete Karşı Suçlar bölümünde 123. maddesinde düzenlenmiştir: ”Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.”
Mağduru rahatsız edecek düzeyde mesaj atılması ve borcu olmamasına rağmen icra ile tehdit edilmesi de bu suç kapsamında değerlendirilmektedir. Bu sebeple elinizde bulunan belgeleri dilekçenize ekleyerek bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmanızda fayda vardır.
Merhabalar benim elimde haklılığımı ispat edecek her türlü belge mevcut fakat ben onların ceza alması için TCK md 123 özelinde dilekçe yazmak dışında başka ne yapabilirim? Herkese bu şekilde dava açtıklarını öğrendim. Psikolojimi bile bozdular. Evde babam var kalp hastası. Tazminat davası açıp kazanabilir miyim?