32 bin TL kredi borcum vardı ödeyemedim işe giremediğim için böyle bir mesaj gelmiş bana ama üzerimde hiçbi mal varlığı yok babamın evinde kalıyorum o da babamın üstüme
İcra gelir mi ne yapmalıyım

32 bin TL kredi borcum vardı ödeyemedim işe giremediğim için böyle bir mesaj gelmiş bana ama üzerimde hiçbi mal varlığı yok babamın evinde kalıyorum o da babamın üstüme
İcra gelir mi ne yapmalıyım

İcra gelir ancak size ait eşyalara gelir ancak bu durumda bir şey alamazlar sadece bankaların kara listesine girersiniz. Ne kredi ne kredi kartı verir bankalar size. İşe girince de maaşınızin 1/4 alırlar borç bitene kadar. Tabi o zaman kadar faiz de işler.
Bankanın gönderdiği mesaj gerçek bir icra takibi başlangıcı gibi görünüyor ⚠️ Panik olma ama sakın hafife de alma.
Üzerinde kayıtlı mal yoksa haczedilecek bir şey bulunamaz. Babana ait ev, eşyalar vs onun olduğu sürece senin borcundan dolayı haczedilmez. Ama ileride üzerine mal alırsan veya düzenli gelir elde edersen haciz konabilir.
Şunları yapmanı öneririm 👇
Önce e-devlet’ten UYAP Vatandaş’a girip gerçekten icra dosyası açılmış mı kontrol et. Ardından bankayı veya dosyayı alan avukatı arayıp gelirinin olmadığını, iş aradığını söyleyip yapılandırma ya da uzun taksit talep et. Sakın korkudan ortadan kaybolma, iletişim kuran her zaman bir adım öndedir 💪
Maaşlı işe girersen ileride maaş haczi gelebilir ama tamamına değil belli bir kısmına. O yüzden işe girsen bile bütçeni planlarken bu ihtimali hesaplamak önemli.
Bu süreçte mümkünse bir tüketici hukuku / icra hukuku avukatından yüz yüze destek al. Baroların adli yardım hatlarını da sorabilirsin, gelir durumun düşükse ücretsiz ya da çok cüzi destek alman mümkün 👍
Bu anlattıklarım hukuki görüş değil, genel finansal yol haritası. Yalnız değilsin, doğru adımlarla bu borç yönetilir merak etme 🌱
Cevap
6Cevap
Eşyalı kiralık sözleşmesi yap bir tane eşyalı kiralık tutmuşsum gibi göster alamazlar
O borcun üzerine avukat ve dosya masrafları da eklenmiştir günlük faizle birlikte. En mantıklısı borcu bir an önce kapatmanız olacaktır. Yardımcı olmak isterim.
Bu gerçek mesaj değil ki, hiç bir icra bu şekilde bildirilmez dolandırıcı, bunlar.
Banka avukatı ile 50 bin lirayı bulur 👍
Hayır hiçbir şey yapamazlar
Avukatı ara yapılandır hemen
Aradiklarinda süre verdin mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?