Ağustos ayında sevdiğim insanın durumu kötü olduğu için kredi cekmemi istedi inandım güvendim için kredi çektim her ay fazlasıyla ödeme yaparım dedi ödeme yapmadığı için tartıştık beni yüz üstü bıraktı şu an durumum çok kötü çalışamıyorum 3 taksit duruyo banka her gün arıyor açamıyorum piskolijim alt üst olmuş durumda kimse bilmiyo utanıyorum düştüm bu durumdan kurtulma çalıştıkça batıyorm ödeme yapma imkanım yok tek çarem canıma kiymak olacak bu hayatta bı tek annem var onu üzecek biliyorm başka yolum çarem de kalmadi
1 ay
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Ev & Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Kahve & Keyif
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Demet, ilk olarak şunu bilmelisin ki bu tür zor dönemlerden geçerken yalnız olmadığını hissetmen çok önemli. İnsan hayatta zor durumlara düşebilir, ama bu durumlar asla kalıcı değildir. Her şeyden önce, *canına kıymak* gibi düşünceler aklına geldiğinde bir uzmana başvurman gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Destek almanın kesinlikle utanılacak bir tarafı yok. Hem psikolojik hem de finansal rehberlik alabileceğin yerler var.
Finansal olarak, şu anda yapabileceğin ilk şey bankayla iletişim kurmak ve durumunu dürüstçe açıklamak. Bankalar çoğu zaman yapılandırma, yeniden ödeme planı hazırlama gibi çözümler sunabilir. Borçlarını ödemedin diye hayatın durmuyor, bunun çözümü mutlaka bulunur.
Bunun yanı sıra, yakın çevrende güvendiğin bir aile üyesi ya da dostuna bu durumdan bahsetmekten çekinme. Paylaşarak yükünü hafifletmen mümkün. Annene üzülmesin diye durumu anlatmıyor olabilirsin ama eminim ki annen seni desteklemek için yanında olur.
Küçük de olsa ek gelir elde edebileceğin yollar aramayı düşün. Belki freelance işler, evden yapabileceğin kısa süreli işler mevcut olabilir. Her küçük adım bir şeydir 🌱.
Bu durum gelip geçecek. Kendini toparlaman ve daha güçlü olman için çözüm yolları her daim mevcut. Lütfen profesyonel ve sosyal destek almaktan çekinme. Unutma: Yalnız değilsin, ve bu karanlık dönem aydınlanacak 🌻.