Ya voleyi vurursun ya da seni tokatlarlar. Topraktan girdin diyelim. plana uygunsuz oldu ve tapu alamadın nolcak? Ya da inşaat firması kapandı, ne yapabilirsin?
cok kari var biz 105 bine girdik 4 yil once duan 400 bin site ici kapali acii havuz vs. mutahitin projelerini incrleyin gecmisde yaptigi bitirtigi idleri arasdirin
Ben ev istiyordum. Ancak ev fiyatları uçmuş. Tek memur maaşımla alamam bir sürü kredi ödeyemem. Böyle birşey düşündüm. Ne kadar az kredi. çekersem o kadar iyi.
Riskli olduğu için karlı da tabi. Dolandırılabilirsin ya da çok güvenilir bir şirketden alırsın ama şansa şirket bile batabilir. Tamamen şans işi. Ama işler yolunda giderse çok kârlı bir yöntem.
O riskli çok var dolandırılmış öyle. Alacaksan evi toptan alacan. Eğer evli değilsen girme öyle borc içine. 1+1 al en kötü. Ben girmiyorum birikim vsr iken evler uçuk o para verilmez
Altına vs dolara yatırım yapmadın mı ben atandıktan sonra yaotım şimdi evlilik işi olmaz ise nasşp işi arsa vs para yatıracam veya araba alıp dağa sola gezecem
Ben memur halimle o topa girmem olur ya bir evlilik işi çıksr birde düğün masrafı strese görmek istemiyorum garanti iş yapmak lazım uzun vadeli borç boğar beni. Sen tek başına güveniyorum diyorsan al aylık 6 bin maaş var ise gir
İlla ki aile önemli seni yetiştiren anne baba bakman Allah katında sevabı çok ben çok görüyorum hastanede hele şu corona sürecinde anne babası atıp kaçan
Duasını alırsın. Çok yok artık anne babaya bakan ben ortalama son 3 ayda neler gördüm neler. Ailen de destek çıkacak durumu vsrsa ev alırken destek versin aynı ilde değilsen yanına alırsın tek durmak gerçekten bir süre sonra bunaltıcı
Şu dönemde ev ve araba almak mantıklı değşl yinede sen bilirsin girilecek mevla az değil ben düşünce yılda 60 65 bin arası gelirim vsr maaştan bunun kirası yemesi içmesi faturası 40 geriye kalsa 300 bini 7 8 senede ödersin hastalığı olur Allah korusun tek maaş ile zor. Mesleğin nedir bilmiyorum ama ek gelir sağlayabilirsiniz meslekten
Yerimizde sayıyorum türk lirası geriliyor. Ne yapıcaz biriktirsekte çoğalmıyor ki. Nr zamana kadar bekleyeceğim. Ev fiyatları da araba fiyatları da artıyor.
Arazi araştır 5 10 yılda katlanıyor. Ben öyle düşünüyorum açıkcası altın da alınmaz zamanında yükseleceğini biliyordum 220 lira iken aldım. Türk ekonomisi iyi değil enflasyon yüzde 30 ila 40 arasında devlet toz pembe gösteriyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Ya voleyi vurursun ya da seni tokatlarlar. Topraktan girdin diyelim. plana uygunsuz oldu ve tapu alamadın nolcak? Ya da inşaat firması kapandı, ne yapabilirsin?
Güvenilir firmalar olacak o yüzden
Güvenilir firmalarda topraktan girmek çok fark etmez
cok kari var biz 105 bine girdik 4 yil once duan 400 bin site ici kapali acii havuz vs. mutahitin projelerini incrleyin gecmisde yaptigi bitirtigi idleri arasdirin
Ben ev istiyordum. Ancak ev fiyatları uçmuş. Tek memur maaşımla alamam bir sürü kredi ödeyemem. Böyle birşey düşündüm. Ne kadar az kredi. çekersem o kadar iyi.
Ya topraktan da girsen yine ara ara toplu para vercen otemelirede bira yuksek olur ama yari yariya karli olur
350 binle bitmiş ev ben topraktan girersem ne kadar olur mesela?
250civari
Çok iyiymiş☺
Aa soyletim ya mutahiti arasdirin bitiris oldugu projelrre bakin
Birikim yapmak mı topraktan eve gitmek mi sizce?
Birikim yapilmaz ya birikdirdigin ladar eveler uzerine koyuyo saglam bir mutahitle toprak taha karli
Aslında kârı var. Hatta en güzeli ama doğru guvenilir kisiyi bulmak lazım. Malum zaman kisiler babasina bile güvenmediği zamanlar
Bildiğim firma güvenilir. Yıllardır bu işi yapıyorlar.
O zaman sıkıntı yok demektir
Aslında var tek sıkıntı uzun zaman alıyor. E insan olarakta tezcanliyiz bekleyemiyoruz ve güvensizlik var 😀
İşte o ara içinde bende başka eve kira ödüyorum. Belki 2 yıl diyecekler 5 yılda bitecek.
Ailenle yaşamıyormusun gerçi ailenle yasasanda aynı sey
Yok yaşamıyorum.
Diğer sorunuzdan da anlaşılacağı gibi bekarsınız da. Bir çok bilinmeyenli denklede burda
Hıhı
Peki ne iş yapıyorsun nerde yaşıyorsun?
Riskli olduğu için karlı da tabi. Dolandırılabilirsin ya da çok güvenilir bir şirketden alırsın ama şansa şirket bile batabilir. Tamamen şans işi. Ama işler yolunda giderse çok kârlı bir yöntem.
Başvuracağım firma yıllardır bu işi yapıyor. Batma ihtimali yok. Dolandırılmaya bişey diyemicem
Batma ihtimali yok ve güvenilirse bence mantıklı.
guvenilir degilse firma buyuk risk ama kazancın %100 e yakın olur
Firma önemli
yarısın ya da bir miktarını peşin istiyorlar kanka
Var birikimim geri kalanını da bir şekilde veririm krediye bulaşmak istemiyorum
onalrda kredi kullandırıyor ama
Ama birikterebildiğim kadar biriktirip geri kalanını çekerim ne kadar az krediye bulaşırsam o kadar kar
eve gir ya da altın al. türk parası olarak durmasın da ne olursa olsun
Aynen
bence ev almak mantıklı ama piyasayı araştır. sonuçta topraktan giriyorsun. piyasadan biraz ucuz olmalı
Evet
Karlı sonradan artıyor fiyat
Öyle bir düşüncem var.
Daha karlı oluyo hertürlü
Güvenilirse mantıklı dolandırılma dikkat et
Yok güvenilir firmalar var.
O nasol oluyor?
Ev yapılmadan önce belli bir miktar para verip bittikten sonra geri kalanını ödüyorsun
O riskli çok var dolandırılmış öyle. Alacaksan evi toptan alacan. Eğer evli değilsen girme öyle borc içine. 1+1 al en kötü. Ben girmiyorum birikim vsr iken evler uçuk o para verilmez
Ne yapıcaz böyle ne ev ne araba sahibi olabildim. Herşey pahalanıyor. Türk parası geri gidiyor.
Altına vs dolara yatırım yapmadın mı ben atandıktan sonra yaotım şimdi evlilik işi olmaz ise nasşp işi arsa vs para yatıracam veya araba alıp dağa sola gezecem
Altına yaptım da ev benim olsun. Kira niye boşa ödüyorum yaa.
Alıyo isen 1+1 al bilmiyorum nerde duruyon il olarak büyük evler uçuk en azından 1+1 yeter sana
Ben memur halimle o topa girmem olur ya bir evlilik işi çıksr birde düğün masrafı strese görmek istemiyorum garanti iş yapmak lazım uzun vadeli borç boğar beni. Sen tek başına güveniyorum diyorsan al aylık 6 bin maaş var ise gir
Öyle istemiyorum. Yarın birgün annem babam yanımda kalırlar yaşlı insanlar. 2+1 olsun yine de
İlla ki aile önemli seni yetiştiren anne baba bakman Allah katında sevabı çok ben çok görüyorum hastanede hele şu corona sürecinde anne babası atıp kaçan
Evet onlara bakarım.
Duasını alırsın. Çok yok artık anne babaya bakan ben ortalama son 3 ayda neler gördüm neler. Ailen de destek çıkacak durumu vsrsa ev alırken destek versin aynı ilde değilsen yanına alırsın tek durmak gerçekten bir süre sonra bunaltıcı
Yok babam emekli kendine zor bakıyor.
Şu dönemde ev ve araba almak mantıklı değşl yinede sen bilirsin girilecek mevla az değil ben düşünce yılda 60 65 bin arası gelirim vsr maaştan bunun kirası yemesi içmesi faturası 40 geriye kalsa 300 bini 7 8 senede ödersin hastalığı olur Allah korusun tek maaş ile zor. Mesleğin nedir bilmiyorum ama ek gelir sağlayabilirsiniz meslekten
Yerimizde sayıyorum türk lirası geriliyor. Ne yapıcaz biriktirsekte çoğalmıyor ki. Nr zamana kadar bekleyeceğim. Ev fiyatları da araba fiyatları da artıyor.
Arazi araştır 5 10 yılda katlanıyor. Ben öyle düşünüyorum açıkcası altın da alınmaz zamanında yükseleceğini biliyordum 220 lira iken aldım. Türk ekonomisi iyi değil enflasyon yüzde 30 ila 40 arasında devlet toz pembe gösteriyor.
Altın düştü al tavsiye ederim çıkacak tekrar
Elbette mantikli
merhaba hayırlı akşamlar
Zor olursun ben yardimci olabilirim istersen
Tabiki karlı
Tek sıkıntı biter de ne zaman biter🙈
Hilal hanım nasılsınız
Hilal kim yaa?