yeşilliklerin içinde soba ile ısınan bir ev.. ve sevdiğin.. nasıl güzel olurdu dimi :)
Cevabın nedir?
Soba benim için ısıtma aracı değildi. o benim ailemle aramda olan en sıcak sohbetlerin bağlantısıydı. Hepimizi etrafına toplar bizi ısıtır yüzümüze güler ve bize yemekler, çaylar pişirirdi. Hele elektrikler kesildiğinde karanlıkta kalan bizim en sıcak dostumuzdu. Gerçekten onu özledim...
33 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKışın Azerbaycanda Donmamak İçin Şart Tabii ve Şükür Yaradana, Sabah Kalkdığımızda Camlarımız Donsada Sobanı Yaktıktan Sonra Ev Sıcacık Oluyo.
Ha... Bide Azerbaycanın Gence Şehrinde şimdi 7'C var ve sık dumanlı hava :)24 Yorumla- +1 yıl
teşekkür :) hep kardeşlerin yanındayız
- +1 yıl
Yok. Geceli Gündüzlü Soğuk... Dün Gündüz 14'C vardı :)
Sevdiğini felan sallada, geçmişteki günler geldi aklıma aile sıcaklığı.. sabah kahvaltıda sobanın üstünde kızaran ekmekler. banyodan çıkınca direk sobaya koşup ısınmaya çalışmak.. kestane pişirmek. sobanın arkasına minder atıp orda mayışmak.. Saysam daha uzar gider :) Güzel günlerdi..
13 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/pYEJ40.jpg direk bu geldi aklıma
18 Yorumla- +1 yıl
çocukluğum
- +1 yıl
güzel olmaz mı, hepimizin içinde örümcek adamlık vardı
- +1 yıl
aynen kardeşim.. üzülüyorum bunlardan uzaklaşıyoruz diye.. çocuklarımızı oyle yetiştiriyoruz ki aman onu yapmasın aman bunu yapmasın.. ders çalışşsın iyi bir meslek sahibi olsun.. aman şiveyi bilmesin düzgün türkçe konuşşsun vs diye diye öz kültürümüzden uzaklaşıyoruz.. teknoloji hayatımızı alt üst ediyor.. bilgisayar başından kalkmayan anne baba.. vs ler.. noluyo bize :S
- +1 yıl
evet haklısın, ama hayat böyle ilerliyor, benim abilerim hep 80'leri anlatırlardı ah şöyleydik böyleydik, sen görmedin etmedin diye bana laf sokarlardı, ben 90'ları anlatırım benden küçüklerime, onlar 2000'leri anlatıcak bu böyle devam edicek, keşke herşey eskisi gibi kalsa, artık insanlar bilgisayar telefon var diye birbirinin suratına bakmaz oldu.. yazık oluyo ama nerde o günler demicem biz yaşayan şanslı son nesiliz,80'lerde ki çocuklarla 90'lar da ki cocuklar arasında pek bir fark yok oturup konuşursun, ama hiç bir 2000'li insan gelipte bana çocuklukta şunu yaşadım bunu yaşadım diye anlatamaz
- +1 yıl
teşekkür ederim kardeşim :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
26Cevap
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. çocuklar yokken güzeldi.. üstünde kuşburnu demler içerdik. ama işte üşürler şimdi olsa:)
11 YorumlaIcim isindi ☺️ çok guzel bu, soguktan titreyip sobanin karsisinda oturmak, sicak bir kakao :)
117 Yorumla- +1 yıl
günümüz hayatında zor ama.. şehirleşmenin olduğu bir yerde biraz çağada ayak uydurmalı insan.. ama demem o ki muhakkak insanın bir köyü olmalı ve o köyde modern hayattan uzak daha doğal yaşayabilmeli.. modernlkten uzak derken ilkel yöntemleri kastetmiyorum umarım anlatabilmişimdir :)
+1 yılSobalı ev samimiyeti konulu geyikten sıkıldım artık. İsteyen taktırır amk, yok kestane pişirirlermiş, yok ekmek kızartırlarmış, artık samimiyetsiz geliyor bu laflar bana.
Soba sadece bulunduğu odayı ısıtıyor. Çok da uğraştıran bir şey. Doğal gazımız var, açıyoruz kaloriferi, hem uğraştırmıyor, hem her yeri ısıtıyor. Ohh mis.
Yaşasın teknoloji.10 YorumlaValal benim evim sobalı kışın. kestane yapıyoruzzz :)
43 Yorumlabenimki hala sobalı hiç özenmeyin irenç bişiy resmen donuyorsun sadece bir oda sıcak digerleri buz tuvalete bile gitmek isdemiyom bazen soguk diye :D
13 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir şey ama yeşillik ormanda olmak istemem korkarim sobayi severim üstünde kestane falan :-)
04 Yorumla- +1 yıl
Yok o zaman fikrimi degistiriyorrum Ormandan korkmam senden korkarım ^_^
- +1 yıl
Evet benim ^_^
+1 yılsobayla çok haşır neşir oldum istemem artık :) doğalgaz candır <3
21 YorumlaSoba güzelde çok uğraştırıyor başkası ilgilenecekse olabilir ama :)))
115 Yorumla
+1 yılBen çocukken sobalıydı ev. kestane eksik olmazdı mandalina kabukları atardık uatune mis gibi kokardı oda. guzelmiş şimdi farkettim de
02 YorumlaHalen daha sobalı bir evimiz var. Onun yeri başkadır başkaaa :)
01 Yorumlaaynen ya ben hep ormanın ortasında bier evde yaşıcağımı hayal ettim
01 Yorumla
+1 yılpatatesi közle tost yap cayi koy ketane yap ohhh misss
01 Yorumla1 sene yaşadım öğrencilik için ama aile için zor.
Allah yardım etsin.00 Yorumlasürekli o sobalı odada televizyon izleyip uyuklamak isterdim valla :(
01 YorumlaSobayi yakma zamani geldi bayramdan sonra odun kirma işlemi var sonrada sobanin ustu de kestane mantar ohh ohhh mis miss :)
00 YorumlaMuhtesem olurdu aksam da kestane at bir de cay demledin mi tamamdir :)
03 Yorumla
+1 yılben sobalı bir yerde yaşıyorum hemde şehrin göbeğinde :)
00 Yorumla
+1 yılPerde aralık disarda kar... sobadan gelen çitirtılar..
01 Yorumladediğini yarın yapacagım köye gidiyorum sobayı yakıp ohh mis gibi kuzeneli soba patates közlerim kestane bulursam birde benden daha şanslısı var mı
00 Yorumlayaaaa ne güzeldi demii üstünde kestane yapardık aklıma geldi bak o sıcaklıkta ne güzel uyurduk :))
03 Yorumlakaradeniz turuna cikmistik 2 sene once ormanin icinde artvin taraflarinda mukemmil sirin bir ev sobali tabi sobayla ugrastikca sirinligi kacti sonuyo yanmiyo ugras dur
00 YorumlaGüzel olurdu sıcacık bir kenarinada kestane olsun oh ne güzel
00 Yorumla
+1 yılsobalı bir evde yaşıyorum, bahçeli ve ormana bakıyor bir yanı. gayet keyifli ve hoş.
10 Yorumla
+1 yılSobayi yakacak baska insan varsa olur. Zor onun pisligiyle ugrasmak. Allah kolaylik versin sobali evde oturanlara ^-^
20 Yorumlasobayı severim. temizlemeyi sevmem. coğrafi yer ve konuma göre şartlar neyi gerektirirse o olur. tercih doğalgaz.
00 Yorumla
+1 yılevet çocukluğumu özledim. sobaya patates atmayı. sobada yaptığımız tostu...
05 Yorumla- +1 yıl
ekmeğe yağ sürüp peynir koyup atıyosun sobada tost oluyo:)
- +1 yıl
hayır bastırmıyosun. peynr öyle günümüz yörsan beyaz peynir olmayacak ama. köy peyniri... zaten eriyo o üstü açık oluyo. yaaa offff:(soba silindir olandan değil dikdörtgen olandandı:)
Diğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. Sobanın uzerıne mandalina kabuklarını koymak ıstıyorum
00 Yorumla
+1 yılSobanın üstünde kestaneler böyle odun attıkça güp güp güp güp sesler gelcek off eskiler of
00 YorumlaDiğer konusunda 328 cevap paylaştı. Sobanın üstünde çıtır çıtır kestaneler bir tarafta çay oy oy oy
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaşamışlığım var zor yaa kurumla filan uğraşmak :/
231 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyaa herşeyin kolayı çıktı ama :D Allah darda bırakmasın :)
Cevap sahibi+1 yılyaa tabii pisliğini sen temzilemiyon yan gel yatak erkekler.. kadınlar sobayı yaksın sobayuı temzilesin kvayı doldursun boşaltsın.. soba vosst desin her yer kurum olsun kova getirip silsin ohooo.. o zaman erkekler tüm işi üstüne aslında kabul sobayla ısınırım
Cevap sahibi+1 yılyardım etme hepsini sen yap o zaman konuş :D gerçi bunu söyleyen ben hiç ev temizliği yapmam ama sonuçta evlenince yapacam dimi :D
Cevap sahibi+1 yılsen istesen ben gelir miyim sana :D valla iş miş bunlar kolay önemli olan eşinle anlaşman :) temizlikte yemekte çok iyi olur ama başının etinin yer öyle bir kızla evlen o zaman :D :D
Cevap sahibi+1 yılaynen :) Allah herkesin gönlüne göre verir inş :)
Cevap sahibi+1 yılgizliyim ama :D
Cevap sahibi+1 yılkısmet :D
Cevap sahibi+1 yıl:DD :))
Cevap sahibi+1 yılbilmem herkeste var biraz bence :D bende de vardır :D
Cevap sahibi+1 yılne yani çook muymuş?
Cevap sahibi+1 yılnedenmiş?
Cevap sahibi+1 yıltamam yaa cevap vermiyorum rahatsız ettik kusura bakma. hoşçakal
Cevap sahibi+1 yılbir dövmediğin kaldı ne duracam burada :(
Cevap sahibi+1 yılböyle yaptın diye zaten hiç açmam :D :D
Cevap sahibi+1 yılbahaneye gerek yok ki :) neyse kendine iyi bak :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet ici disi bir olurdu. d soba ayri bisey yaa valla bak onun sicakligini baska yerde bulamazsin
01 YorumlaBizim evi günlük kiralarim, miss gibi sobali, ama karı kız atmak yok
00 YorumlaOdun sobası cayır cayır yanıcak kapıyı açınca buzz gibi soğuk gelicek özledim o günleri :D
00 YorumlaEskiden kaldı be kardeşim şimdiki kızlara bakma böyle diyorlar orda bir iki gün yasayamazlar..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet isterdim onun etrafında toplanmak çok güzel olurdu ama klimalı evdeyiz maalesef
00 Yorumla
+1 yılYanımda da sevgilim ne güzel olurdu 😢💏
02 YorumlaDiğer konusunda 363 cevap paylaştı. Sobayi ben yakip ben temizlemiceksem olabilir :)
07 YorumlaSobayı sevdiğim yakacaksa çok hoş :)
01 Yorumla
+1 yıldubleks bir evde şömine olurdu
02 Yorumla- +1 yıl
hmm bende sobayı
+1 yılzaten bizime v sobali:D
00 Yorumlakombimi bir sobayla asla aldatmam..
10 YorumlaSoba ile ısınan bir evde yaşıyorum :D
00 Yorumlaıhlamur bir köşede kaynayacasa :)
01 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılBizim ev sobalı ya la ;) :))
00 Yorumla
+1 yılSobadan zehirlenir ölürdüm kesin
01 Yorumla
+1 yılisterdimde ben ugrasmıcaksam :D
08 Yorumla- +1 yıl
böyle dıyınce hatırladım len :D:D
- +1 yıl
aynen :D
- +1 yıl
alla allaaa tamam ben affettim üzülme :D
- +1 yıl
tamam sustum :D
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. hiç yaşamadım. ama güzel olurdu :)
01 YorumlaSobayı bu kadar özleyeceğimi hiç düşünmezdim.
00 YorumlaEveeet ama korkardım eskiden uyurken falan
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvett ya uzerinede kestane :))
00 Yorumla
+1 yılevt ya valla sobalı evleri özledim :/ ne güzeldi
00 YorumlaSobayi ben yakmiyacaksam evet
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevett hem de nasıl isterdim sıcacık kestane felan
02 Yorumla- +1 yıl
başka ne yapardınız mesela
+1 yılsobayı yakamam ben panpa
00 Yorumla- Diğer konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılistemiyorm ben :D
03 Yorumla- +1 yıl
soba demek rezillik demektir kışın hepimiz bir ortamda ailecek hatta aynı odada yatmak felan uhh düşüncesi bile kötü :D
+1 yılyaşıyorum zaten.
05 Yorumla- +1 yıl
o mühim değil yaşıyoruz işte.
- +1 yıl
işine gelirse cevap verdim vermem gerekene.
Valla güzel olurdu
01 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılTabii
02 Yorumla- +1 yıl
Isterdim manasinda.
Ay çok isterdim :)
01 YorumlaAyyyyy deme öyle :)
01 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi