AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
Hayata 5 sene geriden başlıyacak. Anne babası için de olsa önce kendi hayatını ve geleceğini düşünmeli
Yani yapılıcak şeyelr basit... düğünler olmucak sadece bri nikah olucak bu... düğüne boşu boşuna 40-50k para gidiyor onun yerine evi düzülebilir... Malesef insan sayısı arttıkça bazı şeylerden feragat etmek şart.
bunun arkası gelir bu işle kalmaz bu borç bitince bidaha kredi çektirirler en iyisi arkası gelmeden önünü almak çünkü para sürekli ihtiyaçtır
Benim ifade etmek istediğimi çok iyi anlamışsınz. Peki ben bu işin önünü nasıl alabilirim
nişanlınla konuş ciddi olarak
Krediyi onlar icin cekmemismi niye kendi oduyor anlamadim
Evet ailesinin o ara maddi durumu iyi olmadıüı için kendi ödüyor
Büyük problem ilerde sıkıntılar illaki olcaktir
Ne gibi sıkıntılar sizce
5 yildan bahsediyor buyuk bir yukun altina girmis yarin oburgun evlenmeye kalksa bu adamin sirtindaki yuku stresi kaygiyi tshmin edemiyorum, bu karisinida yansir ailesinede sonra ben senin icin bunu ettim sen benim icin sunu ettin mevzularina girilir yani zor
Onunla parası için mi evleniyorsun? Sana ne istediğini öder. İşine gelmiyorsa evlenmezsin.
neşanlım ya da sevgilim bana böyle bişey söylese sen kimsinde benim ne ödeyeceğime karışıyosun derim açıkçası, aramızın iyi olmadığı kardeşlerimde var ama sonuçta kardeş bunlar iyi zamandada kötü zamanda da birbirlerine destek olurlar
Reis öyle diyorsunda 5 sene az değil. Heleki yeni evlilerin ilk 5 yili çok güzel vakittir. Eşinin borç ödemesi maddi açıdan zora sokar evi. Belki kadinda çalışıyordur ama yinede ev bütçesine adamin katamamasi çok dara sokar.
Her aile bir değil malesef, birçok aile çocuğunu maddi olarak istismar ediyor.
Bazı aileler evladını kollar yemez yedirir, bazı aileler çok zorda kalmadıkça yardım etmez ama yeri gelince kıyamaz yetişir, bazı aileler evlat ayrımı yapar kıymetli evladına yağdırır diğerine yok der birinden alır diğerine verir, bazı aileler çalışan kazanan evladını sömürür tembel evladına bakar, bazı aileler tam yiyicidir tüm maaşını alır veya baktı vermiyor veya yarısını veriyor veya evlenmeye niyetli gibi görünüyorsa bişey uydurup gidip kredi çektirip parayı bankaya koyuyor.
Bazı aileler oğlu iyi bir maaşla çalışmaya başlayınca hemen evini yeniliyor arabayı yeniliyor lüks araba alıyor krediyi de oğluna çektiriyor. Bakıyorsun aile lüks içinde oğlan maaşının çoğuyla 10 yıl kredi ödüyor hiçbirşeye sahip değil yaşı da geçiyor.
Düşünsene öğretmen adam maaşının büyüm çoğunluğuyla kredi ödüyor bu nasıl düğün yapacak nasıl ev geçindirecek? Öğretmen kız buluyorlar o kız bunu alır mı? Kız mı düğün yapıp ev geçindirecek? Oğlanın ailesi oğlunu bu duruma düşürürken hiç düşünmüyor. Dediğim gibi her aile bir değil
@betterböcek anlattıklarının hepsine harfiyen katılıyorum fakat arada bir fark var senin anlattıkların kendini kullandırmaya girerki emin ol öyle adamla evlilik hayalleri bile kurmaya değmez adam kötü olduğu için değil yanlış anlama ama bugünle sınırlı kalmaz o bahsettiğin durumlar ömrünün her noktasında aynı durumlşara düşer anne baba kardeş zor durumdadır yardım edilir fakat senin anlattıkların tamamen kullanılma durumu ve tabiki kabul edilemez ama sen daha yolun başındasın kardeşin durumu ne ailenin durumu ne tam olarak emin olmak gerekir kullanılıyomu yoksa gerçekten ihtiyaçmı var
@husey1nk haksızsın diyemem ama alttada yazdım ailenin durumu ne onu bilmek lazım mecburmu kullanılıyormu kullanılıyor durumdaysa haklısınız sonuna kadar ama bazende yapmak gerekiyor
Kız diyor ya oğlanın abisi evlenirken para yokmuş kredi çekmişler düğün yapmışlar. Sonra abisi evlendikten sonra eşiyle birlikte durumunu düzeltmiş ev araba almış ama kredi borcunu halen küçük kardeşi ödüyormuş. Ne abisi ne babası el atmamışlar işte. Adam nişanlanmış düğün yapacak daha da ses yok.
@betterböcek yine söylüyorum aile içini bilemeyiz ama durum düzeldide hala yardım etmiyolarsa zaten dediğim gibi sorun büyük ama gerçekten hala zor durumdalarsa yardım edilirki bunu emin ol sende yaparsın
Ailen gerçekten zor durumdaysa yapılır zaten misal anan baban gecekonduda kötü şartlarda yaşıyorsa sen gidip lüks evde yaşayamazsın illa ki onlara düzgün bir ev kiralarsın. Annenin dişleri tutmuyorsa yemek yiyemiyorsa dişlerini 30 40 bin lira da olsa yaptıracaksın, ahir ömründe anne babanı tabi ki hacca veya umreye göndereceksin, çok fakirlerse her ay düzenli harçlık vereceksin ama çoğunluk böyle değil tam tersine aile rahat yaşarken oğlunu sömürüyor.
@betterböcek bu konuda hem fikiriz ama anlatım şekillerimiz farklı oldu insan kendini kullandırmamalı sonuç buraya çıkıyor
Kredi ödüyorum diye fazla beklentiye gitmemen için, fazla bişey isteme diye söylemiş olabilir. Sende bokunu çıkarma tabi. Kimbilir ne istedin de böyle bir yalan uydurdu.
Açıkçası bu seni pek alakadar etmiyor. Eğer ki istemiyorsan o yüke girmeyi ya evlenmezsin ya da ertelersin. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor sonuçta.
Neden alakadar etmesin inşallah vde herşeyden kısmak zorundalar ve buda mutsuzluk getirecek kavgalar olacak, elini verip kolunu kaptıracak
Neden etsin? Ondan önce olan bir şey ve ailesi. Yabancı değil. Kolunu kaptırmak nedir kardeşim? Yabancıya mı yapıyorsun yardımı annene babana yapıyorsun. Demek ki şartlar onu getirmiş o zaman yapılmış böyle bir şey. Konuşulur, ben evleniyor yine bunu ödeyeceğim ama sizde destek vereceksiniz diyecek. Bu kadar basit. Kısacaksa eğer evlenmeyecek bekleyecek. Kaçmıyor sonuçta.
Kaç senedir syda 2.000 tl ödüyorlar ve 5 sene daha ödeyecek ne borçmuş iyi kemiriyorlar oğlanı ailesi valla, ailede bunlara çekiversinde görelim çekmezler düğündede yolarlar
Her aile bir değil malesef, birçok aile çocuğunu maddi olarak istismar ediyor.
Bağzı aileler evladını kollar yemez yedirir, bağzı aileler çok zorda kalmadıkça yardım etmez ama yeri gelince kıyamaz yetişir, bağzı aileler evlat ayrımı yapar kıymetli evladına yağdırır diğerine yok der birinden alır diğerine verir, bağzı aileler çalışan kazanan evladını sömürür tembel evladına bakar, bağzı aileler tam yiyicidir tüm maaşını alır veya baktı vermiyor veya yarısını veriyor veya evlenmeye niyetli gibi görünüyorsa bişey uydurup gidip kredi çektirip parayı bankaya koyuyor.
Bağzı aileler oğlu iyi bir maaşla çalışmaya başlayınca hemen evini yeniliyor arabayı yeniliyor lüks araba alıyor krediyi de oğluna çektiriyor. Bakıyorsun aile lüks içinde oğlan maaşının çoğuyla 10 yıl kredi ödüyor hiçbirşeye sahip değil yaşı da geçiyor.
Düşünsene öğretmen adam maaşının büyüm çoğunluğuyla kredi ödüyor bu nasıl düğün yapacak nasıl ev geçindirecek? Öğretmen kız buluyorlar o kız bunu alır mı? Kız mı düğün yapıp ev geçindirecek? Oğlanın ailesi oğlunu bu duruma düşürürken hiç düşünmüyor. Dediğim gibi her aile bir değil
@betterböcek çok güzel yorumlamışsınız. Katılıyorum.
Bazı kelimesini bağzı yazdığını görünce gerisini okumadım, tdk’ya göre doğru olan ‘’bazı’’ yanlış olan ‘’bağzı’’dır. İnsanlar birileri için yorum yapacaksa önce yazdığını okutabilmek için kendini geliştirmeli veya eğitimini yükseltmelidir. Kitap okuyan bir insan kitaplarda bile bazı yazdığını görecektir. Bağzı yazan insan ya üniversite eğitimi almamıştır ya da almasına rağmen inatla kendini geliştirmemiştir
@efefor üniversite eğitimi aldım canım. Ayrıca sen bende imla hatası ararken kendi yazılarına da aynı hassasiyetle bakmanı öneririm bak yukarda "düğündede" yazmışsın daha "de" bağlacını ayırmayı bilmiyorsun gelmiş ders veriyorsun 🤣 başkasında kusur ararken kendine kör bakma
Bence konuşmalısın güzelce. Belki o zaman sana bir hak verir. Ama sonuçta oda ailesi, sen olsan ne yapardın. Empati kurmaya çalış
Abisi neden ödemiyor Şu an peki? Söyle bişey de olabilir sizin için abisi kredi çeksin. Sizin masraflarını da abisi karşılasın madem.
Kalan borcu abisiyle bölüşmeleri gerekiyor. Nede olsa o kredi abisi için çekilmiş ve şimdi siz evleneceksiniz yakında. Ondan borcu bölüşmeleri gerek.
Bence bu sadece bir başlangıç babam da böyle ona buna para dağıtıyor lafa gelince elinizde avucunuzda bir şey yok diyorlar yiyici bunlar hep.
Bence baba-oğul arasina girme gerekseydi babasida ona cekerdi simdiden ailen mi benmi lafları etme sakin bastan kaybedersin
12×5=60 bin tl off be bence uzak dur kardes at gitsin nisani bldaha evlendin direk kemer sikicaksin tsbi sende calisiyoran ayri o zaman laf yok
*2 yap ayda 1.000 tl değil 2.000 tl diyor.
120 bin oldu bence olmaz bu is
Hele ki böyle bir dönemde
Kosarak kacc ordan
😂 Aynen
Valla ben samimi bir soru sorduğu için samimi şekilde iyiliğini düşünüyorum bu kardeşimizin artniyetim kesinlikle yok olamazda öyle biri degilim
Bende espri yapiyorm canm yine de siz blirsnz... ama diyim yani bak benm 60 bin liralikk arabam var Şu an borcu 4 bin lira kaldi... bitince 70 bin kredi cekocem 120 binlik araba alicam 5 sene odiycem aralikda ins almis olurim olmez sag kalirsak 😀 ama sen sabit
İnşallap nasip olurda alırsınız 😊
Insallah eda hanim bir tur atariz dermisim 😎
Teşekkür ederim size nasip olsun yeter
Tesekkirler size de ins.. sakaydi bu arada afedersn
İnşallah.
Anladım problem yok 👍
✋✋👏👏
Kredi kendi adınaysa ya da kefil olduysa mecbur öder. Olur böyle vakalar çok da şapma geçer zamanla bulaşık makinesi falan almayın dengelenir.
Nişanlının maaşı geliri yüksekse bir sorun olmaz. Fakat az ise evlenince maddi zorluk çekebilirsiniz.
Zor bir durum ama senden önce olan birşey sen müdahale etme kötü olursun, onlar kendi aralarında anlaşsınlar
mebla büyükse bak işine millet parayı yesin siz cefasını çekin sokarlar öyle mevzuya
Her ay 2.000 tl beş yıl ödenecek borç
geliri nedir nişanlının
Her iki taraf ta haklı. Biri ailesini düşünüyor diğeri geleceğini. Bence de herkes kendi yoluna
7.000
5binle gecinirim diyorsan sıkıntı yok bu tamamen sana kalmış bir durum
Her ay ödüyorsa o parayı 7 binden hiç para kalmaz ben anlamadım yani bir de nisanlanin abisi ne iş yapıyor kendisi niye ödemiyor borcunu
şu sözü hiçbir zaman unutma "Ölsem candan anam ağlar, elin kızı yalan ağlar, unutur başka yar arar hakiki yar anam, babam, canlarım"
Her aile bir değil bunu da zamanla görürsün
Böcek elbette öyle ne anne babalar var
Bir insan ailesine sırt çeviremez üstüne düşeni yapacak fedakarlıktir bu saygı duymak lazım helal olsun
Ypapaacak bir şeyin yok bence ödeyecek onu paşa paşa sana da beklemek ve bu konu hakkında o konuşmadık a konuşmamak düşer
Bence onu ilgilendiren bir konu çok üzerinde durma bence
Ama eve girem gelir beni de ilgilendirmiyor mu hem zaten benim korktuğum şu ailesi hep böyle bizi sömürmeye çalışır mı
Ya şöyle nişanlısın daha bu şeylere şimdi karışma evlendikten sonra bu borç bittikten sonra yine yardımcı olmak isterse o zaman engelle
Haklısınız. Peki sizce şimdiden konuşup önünü kesmeli miyim
Zamana bırak
Abisi devralsın borcu olmuyor mu öyle.. veya ailesi destek olurlar illaki sen canını sıkma
İnanın canım çok sıkkın. Yorumunuz için teşekkür ederim. Abisi veya babası borcu devralmıyor üstelik bu sürçete kendine ev bile aldı.
O zaman sende çalışır yardım edersin kocana. Ya da ayrıl zengin birini bul.
Düğünü kız yapsın evi kız geçindirsin eee gelinliği de damat giysin madem 🤣 kafaya bak
Saçma sapan konuşuyorsun. İşiniz gücünüz para pul
İyi sen parasız geçin nasıl yapacaksan 😂
Ya boş konuşuyorsun. Kıza çalış yardım et dedin saçma sapan yorum yapıyorsun yok damat gelinlik giysin falan. Ne var çalışsa? evleniyorsa yardım edecek. Senin gibi kocam bana baksın kafasında olanlardan nefret ediyorum
Kafan güzel mi senin? Elin kızı çalışıp başkasının borcunu ödemek için mi evleniyor? Onu öz ailesi sevmemiş düşünmemiş elin kızından fedakarlık bekliyorsunuz 😂 sanki 40 yıllık kocası çocuklarının babası da
Yahu ne kadar sığ beyinlisin. Kız çalışıp borcu ödesin mi dedik. Çalışıp kocasına yardım etsin ev masraflarına yardım etsin alla alla. Yahu git yorum yapma bana
Haa adam çalışıp ailesine vermiş oluyor kız da çalışıp evi geçindirecek düğün borçlarını ödeyecek. Sonra da bu parayı kocasının ailesine vermemiş mi oluyor? Dolaylı yoldan olunca olmuyo mu illa direkt mi verecek?🤣
Allah'ım ya nasıl bir varlıkla sınıyorsun. Sanki çocuk bütün maaşını abisinin kredisine verecek. Hey allahım ya. Kızım sen evlenme veya kendine zengin birini bul poponu büyütür oturursun sana bakar. Ok
Pardon müdahil oluyorum ama. 2 bin lira niye abisinin borcuna gidiyor? Yani ne alaka
Abisi kendi borcunu kendi ödesin. Ya da en başta cekmeyecekti
Çünkü aynı durumda abisi olsa 5 kuruş vermicek belki de.
Ileride de ona ödemeseydin dicek
Durumu bilmeden, yaşananları bilmeden yorum yapmak kolay. Abis ödesin o niye ödemesin diyorsunuz. Demekki bir sebebi var keyiften değil. Hanımefendi çok takıyorsa evlenmesn o zaman
5 senede 300.000 bin lira az para mı ya🙄 bu kadar yabana atmayın
Neyse abisi de sağmalık ineğini bulmus, kardeşi sayesinde ev araba almış. Enayiler olmasa uyanıklar nasıl rahat yaşasın dimi haklısın 😂😂
Dediğim gibi insanların hayatlarınu bilmiyoruz, abisini de tanımıyoruz ailesinide. Oturduğunuz yerden sallamak kolay. Dediğim gibi zor geliyorsa evlenmesin
Iyi madem öyle. Eltisi evde yatarken kendi çalışsın da onlarin borçlarını ödesinler. Artik koysa koymasa da ödesin bakalim mecbur 😂😂 borçlar örmüşler başını
İns adam kızı denemiyodur
Ödüyosa da helal olsun sağlam enayi bulmuşlar 😂😂
En sevmediğim şey, malesef yapacak bir şey yok daha onun çok parasını yerler.
Borcu artık abisi ödemeye başlasın sonuçta sizde bir hayat kuracaksınız..
Bence ayrıl gitsin valla kim ne derse desin sevgi aşk yetmiyo bide abisinin oduyormus peki Şu an abisi neden borcu odemiyor? Hemde 5 sene oh valla kendi borclarinizda olsun ekstra bu borç zor işin...
Düğün borçlarınıda sen ödersin olur biter çocuk tek başına evlenmiyor ya
Düğünü kız yapsın evi kız geçindirsin eee gelinliği de damat giysin madem 🤣 kafaya bak
Giyerse giysin ben karışmam aranızda halledin teyze
Teyze diyenin tipe bak 🤣🤣🤣 gülmekten karnıma ağrıdı 🤣
Adam yaşlanmış amcaya dönmüş tipi zaten kayık millete teyze diyo. Sen kendini iyi hissedeceksen nine de diyebilirsin 😂
Olur ninem
Çok saçma bence ailesi ödesin krediyi yoksa çok zor durumda kalırsınız
Abisinin gücü varken o süreçte ev araba almışken nişanlının bu borcu üstlenmesi abes. Nişanlının aylık geliri ne kadar
kazandığı kazançla doğru orantılı bence..
20 bin kazanıyorsa problem yok ama 3 bin kazanıp 2 bini krediye gidecekse problem..
Yedi bin kazanıyor
ayda yedi bin kazaniyosa iki bin borc odese bes bin kalir hadi sende calisiyosun desek dokuz bin sekiz bin ayda eve para girecek hem sen calismiyo olsan bile ayda bes bin az parami.
bence ayrilma mesela benim babam asgari ucretle calisiyo ve biz zamaninda ne borclar odemisizdir yani senin ve nisanlinin durumu cok iyi eger boyle bir sebepten onunla ayrilirsan zaten hic sevememissin demektir.
Senden önce olmuş bir olay yani sanki yapacak bisi yok gibi
Para önemliyse o kadar düğün yapmayıver gereksiz masraf zaten millet oynucak ne diye gircen 50 100 binlik masrafa
Tamam da 50-100 bin TL yi kendi düğünü için yapıcak 125 bin Tl ödemeyi neden bedavaya kocasının ailesi için yapsın.
@Manisalı1987 nişanlısının abisinin borcu için neden düğün yapmaktan vazgeçsin ki?
@Ggecce yanlış anlamışsın beni; bende senin demek istediğini diyorum.
Laa olm gidin başka yerde sohbet edin ank
Ödemesi şart- borç bu. Krediyi kim çektiyse onun boynunda kalır. Yani başka seçeneği yok.
Hem siz ne iş yapıyorsunuz? İkinizin de işi iyi olsa ödemesine yardımcı olurdunuz. 5 yıl az değil yani evlenirseniz 1 sene sonra çocuk olur varsayalım bu da çok masraf. Ama şimdi de onlar sizin için redi çeksin diyemeyiz ömür boyu borçlarla yaşanılmaz. Ama çok seviyorsanız beraberce öderseniz belki bu kadar büyümez gözünüzde ama yine hoşnut değilsiniz ayrıca evlilik bu toz pembe değil herşey bazen sorunlar kavgalar olur o borç ise kavgayı kapsamamalı. Yani bunları iyi düşünmelisiniz.
Yanlis anlama ama evlenme o zaman borc bitene kadar bosanmalarin cogu parasizliktan dolayi istedigin gibi bisi alamicaksin kendi borclarinizimi oduceksiniz onun ailesini mi sirtinizda tasicaksiniz. babanin evinde kendi parani yee bence
Sizde bu kafayla evlilik yürütemezsiniz, para düşünen kadın evlilikte cinsel araç gibi görülür mal gibi değer görür, sevgiyle evlenilir parayla değil, erkek bunu anladığında aldatmalar başlar, sen baba evinde yemeye devam et bencede
@efefor dusun bir de cocuk yapsalar o borc bitmeden ne olucak akilli bir insan isimi nasil gecinecekler sen kira fatura vs odediklerini de dusun ne anladim ben evlenmekten uzaktan da sevebilir illa sevmekse mesele... ayni cati altinda huzurlu olamadiktan sonra evlenmenin anlami ne
👏🏻
@efefor durumlari olsa direk borcu kapatirlardi bence ustune bir de kendi dugun borclari eklenecek? Evlilik tek seks mi? Ev sahibi geldiginde asklariyla oderler faturalari borclari insan 1 kez evleniyor. Istedigi gibi yapsin her seyini
Erkekler için %90 seks Türkiyede malesef
@efefor ben kadin icin yorum yaptim. Girmesin cinsel iliskiye kafasi rahat olsun. Para dusunen kadinla evlilik yurumezmis onune ne yemek koyucak o kadin? Ustune basina bisi alamadiginda.. 5 yil diyor 5 ay demiyor. Bir dugun maliyeti ne? Durumu yoksa iki tarafinda evlenmek niyee ben paraci mi oluyorum realist olunca.
Haklısınız, yaşınız kaç merak ettim , olgun fikirleriniz var
@efefor 23 olucam😂 her acidan dusunmek lazim. Neden rahat hayatimi birakip cile cekeyim.
Mantıklı 👏🏻
@efefor iste sen boyle bakmiyorsun kadini paraci goruyorsun. Parasiz ne yapabilirsin bir gunde kadinin calismasina guveniyorsa adam hamile kalsa cocuk dogursa kadin cocuga kim bakacak bakici parasimi vericek bir de. 5 yil senet mi imzalicak yasi gelmis 30 a dogurganlik zamani da geciyor. Niye bu kadar stresi yasasin evlenmenesi daha mantikli oda 5 yillik borcu 2 2 degilde 3 3 4 4 odesin cabuk bitirmeye baksin...
Evlendikten sonra bu süreç devam edecekse başarılar diliyorum
Babasi sonucta odeyecek tabi bunu karisman cok sacma sen baban icin kredi cekmezmisin.
Kusur bakma size gelip evde yatmak istiyorsunuz güzel kiyafetler yemekler oh daha çok beklersin evlenmeyi eskisi gibi kimse seks için evlenmiyor artık aradaki fark bu.
İyide babası ne iş yapıyor kardeşim krediyi çektiyse babası ödesin.
Hem benden önce diyorsun bilerek nişanlanmışsın.
Nişanlıyken bilmiyordum. Babası ticaretle uğraşıyor ama sanırım benimkini saf bulup ödetiyorlar
Safmı
Tanışmadan önce ödemeye başladı diyorsun
Sonuçta nişanlınsa eşin değil. Eğerki kendinde bir gelecek korkusu uyandırdıysa başka bir erkek bak sonuçta erkeklerin sonu gelmedi
Ayıptır sorması evlenen abi krediyi çeken niye senin ki?
Senin adami iyi yontarlar benden demesi
Ailesi taşın altına elini koymalılar. Boylede olmaz.
Mecbur ödemek zorundasınız onu ama ayrıl derim senden habersiz bir iş yapmış karı koca arasında böyle şeyler olamaz asla
Daha nisanliyken boyleysen seni dusunemiyorum. abisi babasi o yasa kadar büyütmüş okutmuş 2 aylik nisanlisi gelcek kredi oduyor diye ailesini elestircek paragözsün bana bir boyle birsey desin paragöz olduğunu düşünür ayrılırım
Bnce ınsanları boyle yargılamamalısınz. Evet herkesın aılesı var ama, bazen ogulları ya gercegı goremıyo ya da herseyı bılıyo bısey dıyemıyo. Bazı aileler kullanıyor resmen daha dogrusu eve ıkı uc maas gırıyo ama maksat karısıyla arası bozulsun, mecbur ödesin bosver parası zaten cok, beklentımız olsun hep boyle gtsın dıye ogullarına acımayıp yüklü miktar kredi cektırıyolar ödettiriyolar. Ama iş dger ogluna gelınce ayırdım yapıp herseyı alıyorlar buda bir haksızlık.. Mevzu para degıl kullanlmak.. Gercekten boyle aıleler var.. Zaten cocugunu düşünen aile hakta yemez.. Kardesler arasında Ayırdım da etmez. Arabasını vs bseylerın satar evladını düşünür yüklü borca sokmaz.. Gercekten cok darda mecbur kalan aıleler için demıyorum..
@YaaReeeN kesinlikle haklısın her aile bir değil ve böyle evladını istismar eden yeni ev yeni lüks araba için bunu yapan çok aile var ve bunlar genelde iyi maaşı olan gelin seçiyorlar oğullarına. Asla ev kızı seçmezler dikkat edersen
Şu zamanda herkesin paraya ihtiyacı var. Parasız ne alabiliyorsun?
@HolOluluT yav bos yapma 7bin ayligi varmış 2si krediye gidiyormus parasız ne alınıyormuş herkes giderde aile kalir yemisim parasini eline para gecmeyen kisiler yorum yapmis hep
Benim mi elime para geçmiyormuş? 🤣
Iyi ödesin bakalim 300.000 bin lira madem para b. o. k gibiiymiş baska işi ne 😂😂
@betterböcek canım aynen öyle bunu kullanarak yapan, kavga etsinler dıye yapan aileler var. Snradan pişman olan oğulları oluyo. Öyle bı zamn gelıyo kı snra oğlanın zoruna gdıyo, hepsi ailesi yalan oluyo eşinden fayda oldgnu anlıyor. Bazen ailesının yapamadığını eşi yapıyo.. En büyük gercek, bılerek kullanarak yapan kişilere o para yaramaz Allah fazlasyla cıkarr bu bir gercek.. Kimsenin hakkı kımsede kalmıyor..
Kendi seçimlerin, kendi hayatın, ve dert para ise bunun çözümüde sende, galbia işsiz ve ev hanımısın heralde, para 100 TL bile büyük miktar sana göre ozaman...
2 bin lira az bişey mi? Tipik istismarcı aile modeli. Tüm maaşıyla kredi ödeyen ve öğretmen kızlarla evlenmeye kalkan erkekler var.
kim bu? 🙊 bende eğitimli düzgün biriyle evlenmek istiyorum çünkü kendi arabası vs olsun isterim. Özgür olsun çünkü
Yaa bırak sizin gibilerin amacı belli. Ailesi onu düdüklüyor o da düdükleyecek başka bir enayi bulmaya çalışıyor 😂
İlk buluşmada maaş soran kadrolumusun diye soran bit yatırımın var mı diye soran erkekler de bu model 🤣
Ama pek düşen yok genelde bu erkeklef evlenemiyor yaşlanıyor istediği kızın başkasıyla evlendiğini görüyorlar , valla benim abim bu duruma düşse kahrolurum uyku uyuyamam yemek yiyemem ama bu erkeklerin ailesi gayet rahatlar
@betterböcek Benim ne suçum var evleniyorlar nişanlanıyorlar pişman olup sonra lakası olmayan bana laf atıyorlar. Benim evim arabam var, durumum iyi, yatırım amaçlı şeyleri seviyorum. Tutup bu yaşıma kadar sevgili de yapmadım. beni diğerleriyle nasıl karıştırıyorsun, işim iyi, krizde olsa birşey olmaz, yurtdışı ile yazılım işleri yürütüyoruz, yanlış kişiye tosladın. Karşıma düzgün biri çıksaydı ve isterim ki onudna ayrı arabası vs olsun ehliyeti olsun oda özgür olsun, benim ne suçum var ben evlimiyim? nişanlı mıyım?
Yaa bırak sizin gibilerin ciğerini bilirim. Mantık hep aynı. Evlenirsem elin kızına bakmam o da çalışsın diyen zihniyet. Doyuracak boğaz aramıyorum diyen zihniyet.
Var öyle tipler. Bunların ekmeği suyu haramdır zaten
@betterböcek Çoğu erkek böyle Kadını sömürüyor, çoğu erkek ise tam tersi evde dursun hapis gibi diyor, Benim suçum ne? Benim planım şudur, yıllardır kimseyi hiçbirşeye zorlamadım, dürüst oldum, ve kendimi kimseye sömürttürmedim, kimsenin parasınıda istemedim o yüzden kariyer yaptım kendi ayaklarımda duruyorum, karşımdaki nasıl bir insan olacak bilemem ancak, nasıl daha mutlu oluyorsa ben o konuda bir strateji izleyecegim ancak kendi ehliyeti arabası olsun mutlaka isterim gerekirse ben duruma göre alırım hatta, çünkü çocukları okula filan götürür hem gezdirebilir, evde hapis durmaz :D
Ondan mı çalışan arabası olan kız istiyon? 😂 Yeme bizi birader. Senin gibiler kızdan önce kızın mesleğine bakar. Kadrolu mu geleceği olan garanti bir iş mi maaşı iyi mi vs vs.
Benim akrabalarımda da var öyle erkekler. Bankacı kız buluyosun görmek bile istemiyor onların maaşı düşük çok çalışıyorlar işleri garanti değil diyo, öğretmen olsun ama kadrolu olsun diyo hem maaşı iyi hem yarım gün çalışır 😂
@betterböcek Yemin ediyorum ki benim suçum ne? bu zamana kadar bir kız ile teklif edip buluşma bile yapmadım. Yemin ediyorum ya, linkedinden kariyerime bak kolay bir işmi? Böyle analitik ve karmaşık bir işim varken kızın zengin olması filan bunlara kafa bile yoramam 2 Bin TL veya 300 TL hiç önemli değil, karşıma daha bir kısmet bile hiç çıkmıyorken birde eğitimli kadrolu devlette işi olsun filan istemek mi? hatta bunu kızın yüzüne karşı sormak mı? yuh be 40 yıl düşünsem yine aklıma gelmez, eğitimli düzgün biri olsun yeter çalışsın bile demedim ben, çünkü eğitimsiz, dedikoducu ufak şeyleri dert edenleri sevmiyorum, Zaten kafam yogun hem ingilizce ağırlıklı bir iş, tek tek anlatayım mı? algoritma method class Scrumm ekibi, analiz, Test yazmak, Code refactor etmek, Defect çözmek, zerre kadar fikrin yoktur. İşim zaten ciddi ve stresliylen birde beni seven kişiden üç kuruş kazanmayı mı düşünecegim? Anneler günü bile olmadan anneme Otomatik suyu kendi koyan türk kahvesi makinesi alan birisiyim, üç kuruş önemli değil karşımdaki mutlu olsun yeter. Tabiki cahil eğitimsiz biriyle hiç uğraşamam bu yüzden işte.100 TL nin hesabı yapılırmı devamlı? Cahil ve açgözlü birisi yaoabilir sadece.
abisi de size kredi çeksin bakalım da hak yerini bulsun
Siz evlenmicek misiniz? 5 yıl evlenmryi düşünmüyorsanız sorun değil. Ama bir kaç yıla sizde evlenceksiniz. Sizin evlenmeniz için kim kredi çekecek?
Onun yerinde siz olsaydınız ne olurdu acaba? Çünkü öyleleri de var.
Ben kızı işe başlar başlamaz lazım diye yüklü kredi çektirip parayı bankaya faize koyan babalar duydum. Hatta bir arkadaşımın babası kızını sevdiğiyle evlendirmedi sırf maaşı gidecek diye. Yani bunu kız babaları da yapabiliyor. Her aile bir değil.
Oğluna 10 yıllık kredi çektirip yeni ev yeni arana alan çok aile gördüm. Sonrada maaşlı öğretmen gelin buluyorlar kıza kalıyor bütün yük.
Kesinlikle çok doğru
Düğün zamani takilari falan satıp kapatmayı planlıyordur belki olamaz mı?
Ben ona izin vermem
Sakince detaylı konuş herşeyi bence
Doğru söylüyorsunuz evlenmeden önce her şeyi açık açık konuşmak en mantıklısı sanırım... peki borcu nişanlım ben ödeyeceğim bitene kadar derse benim tepkim nasıl olmalı sizce
Borcun bitene kadar düğünü erteleyelim desen çok mu ters olur acaba bilemedim ki ama hak ediyor sanki
Ama borcun bitmesine beş yıl var
Sen herşeyi en ince ayrıntısına kadar konuş bence bu böyle olmaz de aldığımız maaslar belli de biz yeni bir başlangıç yapıyoruz de enine boyuna konuşun kafana yatmiyorsa ayrıl en basindan ilerde sorun yasayacagina en mantıklısı bu olur ha kafana yatarsa da devam edersn ama en azından kafandaki soruları ortadan kaldırmış olursunuz..
Çok teşekkür ederim yorumunuz ve desteğiniz için
Rica ederim 😊
Ödeme diyemezsiniz aralarındaki hukuku bilmiyorsunuz, anlatmadınız biz de bilmiyoruz, şu aşamada seçim yapsın istiyorsanız hayal kırıklığı olur, bu arada konu maddiyatsa siz ne koyuyorsunuz ortaya
Kızdan ne ortaya koymasını bekliyorsunuz? Düğünü o mu yapsın? Evi o mu geçindirsin? Çeyiz olarak ev araba mı getirsin?
@betterböcek ev araba getirsin demiyorum elbette ama sadece evde dizini kırıp bu şöyle olsun buna bu böyle olsun demekte olmuyor herhalde, kendi çalışıyor mu bak ne diyorum aralarındaki hukuk bilinmiyor belki o adamın ailesinden göreceği dayanışma hanım efensi ailesinde olmayacak, damat bey bu dediklerinizi yapacak olsa gayet normal ama değil mi? sıfır sıkıntı o zaman. Kimse kimseye ev arabayla git demiyor ama ekonomik özgürlüğü varsa o da kendi sınırını ona göre çizer ya da bir hukuk varsa ona göre hareket eder. Aynen hint adetlerine göre evlensinler dedim ben (! )
Müslüman mısın bilmiyorum. İslamiyette bile eşinin çocuklarının geçimi erkeğe aittir kadından çalışıp para getirmesini bekleyemez. Haa kadın düzgün bir işte kendi isteğiyle çalışıyorsa da kadının parasında hak iddia edemez, kadın kendisi verirse o ayrı. Yani erkeğin yükümlülükleri vardır evlilikte. Ayrıca çoluğunun çocuğunun rızkını başka yerlerde harcayamaz bu da günahtır. Haa diyeceksin aç mı bırakıyor? Bir adam düşün aylık 20 bin kazanıyor ama evine 2 bin harcıyor, eşi ve çocukları düşük bir standartta yaşıyor. İşte bu da günahtır.
Adam kendi annesi babasının zaruri ihtiyaçlarını giderebilir misal fakirlerse barınma gıda sağlık giderlerini karşılayabilir ama makul ölçülerde olmalı. Ayrıca onların ödeyebileceği bir borcu yüklenip kendi ailesinden kısmamalı.
Karısı kocasına bunu dile getirdiğinde kocası ona sen ne para getiriyorsun çalışıyor musun ev mi araba mı para mı getirdin ki konuşuyorsun derse o da o adamın karakterini gösterir.
@betterböcek evlilik bile yok kadının çalışıyor olması zaten ekonomik özgürlüğüdür bana kalırsa ancak şu anlaşılmıyor öyle aileler vardır ki adam babası ile çalışır maaş namına doğru düzgün bişey almaz ama evi arabası gibi imkanlar sunulur ona veya çalışıyorsa gelir parasını babasına verir vs vs örnekler çoğaltılabilir doğrudur yanlıştır bunlar tartışılır, her erkek evlenirken maddi ve manevi anlamda sorumlluğu üzerine alır istisnasız bence almak da zorundadır ama bu demek değildir ki müstakbel eşim gelip bana daha önceden kurulmuş ve kararlaştırılmış bir noktada bunu böyle yapamazsın diyecek nasıl ki evliliğin sorumluluğunu alıyorsa ağzından çıkan ve ailesine karşı üstendiği yükümlülüğün de sorumluluğunu alacaktır aksi halde bu da kişinin karakterini gösterir, hayırlısı olsun diyorum ama bu maddi kaygılar da ilişkiyi çok zedeler bana kalırsa, ayrıca evlilik içinde bir takım yükler bölüşülür bunun üzerinde çok durmaya lüzum yok arkadaşlar için hayırlısı olsun
Ailesi tarafından açıkça sömürülen kişiler hakkında ne düşünüyorsun? Senin kızkardeşin böyle sömürülen biriyle evlense ne düşünürsün?
@betterböcek bakın bu kişi bu borcun altına niye girmiş neticesinde ne olacak bunlar önemli, bir sömürü varsa zaten o adam ailesi ile arasında çizgiyi çizecek o çizgiyi çizemezse o adamın hayatını gelir herkes karalar da olayın bu şekilde geliştiği varsayımı ile konuşuyorsunuz bilmediğimiz şeyler var bunlar netleşmeli hanımefendi sebeplerini biliyor mu ona göre hareket etmek gerekir diye düşünüyorum, siz niye açıkça bir sömürü olduğunu varsaydınız anlamadım
Adam abisinin düğünü için krediyi çekmiş yüklü ve çok uzun süreli bir kredi.
Sonra abisi evlenmiş eşi de çalışıyor durumunu düzeltmiş ama ev almış araba almış ama halen borcu üstlenmiyor kardeşi onun borcunu ödemeye devam ediyor. Üstelik şimdi o evlenecek düğün yapacak falan. Bu bir sömürü değil mi?
Zorluk yaşarsınız kesinlikle evlenince yanlış yapmış
olabiliyorsan anlayışlı olmaya çalış evet zor durum.
Eğer nişanlın tek calisiyorsa. Aileden ailesini yüz üstü bırakmak olmaz ama başka çalışan varsa. Onlarda yardım edebilir..
Borç bitmeden evlenmem de. Resti çek. 5 sene ailesine çalışacaksınız
Aynı düşüncedeyim sizinle
Gençler dini nikahla evlenin ki böylesiyle evlenip ömür boyu nafaka mağduru olmayın.
Bence bir konuşun , tartışın malum sıkıntılı bir durum. Borcu paylaştırmayı da deneyebilirsiniz çözüm odaklı düşünün. Geriisi gelir zaten.
Borcu paylaşmayı hayatta kabul etmezler o kadar üste çıkan insanlar
2 kuruş parayı üstlenmeyecek kadar menfaatçi olmaları çok saçma yazık ya ne diyeyim başka.. Umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz🙃
Sanırım çözümsüz ama çok teşekkür ederim
Bence otur kendin düşün eksilerini artılarını tart çünkü durumu senden başka kimse en iyi şekilde bilemez
Çocuğun maaşı kaçVe ailesi ödeyecek tabi Büyüt besle ondan sonra baba ben evleniyorum kusura bakma derse ondan uzak duracaksın zaten.
Maddi durumu eğer iyice bence cokta sorun etme çünkü senden önce olmuş olay ya da nişanlına güzel bir dille soyleyebilirsin
Nişanlın ne kadar maaş oluyor yetmez o para size sende çalışıyor musun
Ben de çalışıyorum aylık geliri onun 6.000
Birbirinizi seviyorsanız bir ortak yol bulunmalı. Abisiyle konuşsa devamını o ödesin. Abisinin düğün masrafını karışamak zorunda mı seninki abisini düşündüğü kadarıyla abisi seninkini düşünmüyor. Seninkinin üzerine gitme bence yazık o arada kalır bir şey diyemiyor demek ki