Merhaba, nişanlıyım. Nişanlım bir abisi var babası ticaretle uğraşıyor abisinin düğün zamanında babasının işleri yolunda gitmeyince nişanlım kredi çekmiş ve ödemeye başlamış biz tanışmadan önce. Aylık 2.000 tl. Bana bu borcu beş yıl daha ödeyeceğini söyledi ve biraz bozuldum açıkçası. Siz olsaydınız ne yapardınız ödememesini ister miydiniz? Yeni evleneceğiz her şey masraf borçken bir de beş yıl boyunca ailesinin borcunu ödeyecek olmak rahatsız etti beni. Sizce ne yapmalıyım böyle bir durumda?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Senin maaşını alıp vermeyecekse sorun olmamalı, yerden bitmedi ya ailesi nihayetinde 🙄 bu evlenince adamları malınız olarak görmekten ne zaman vazgeçeceksiniz. Onun parasının idaresini sen niye düşünüyorsun 🤔 evlat olarak bunu yapmak istiyorsa yapar, bu da sadece onu bağlar. Misal sen kendi maaşından annene versen Emin’im sorana sanane be dersin yani , ...
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılDert ettiğiniz şeye bak. Önlem alabilirsiniz. Evlenmeden önce mal rejimlerinden birini seçersiniz yani mal ayrılığı rejimi , mal ortaklığı rejimi , paylaşmalı mal rejimi bu 3 rejimden birini seçin benim önerim mal ayrılığı rejimi veya mal ortaklığı rejimi eğer bu 3 rejimden birini seçmezsen devlet siz evlendiğinizde mal rejiminizi otomatik olarak yasal mal rejimini ekler.( Bu hiç iyi bir durum değil )
Sonra nişanlınız şimdiden borç veriyorsa ya bunu yazılı olarak yapın noterde ya da olağanüstü mal rejimlerinden birini seç bunlardan birini seçtiğin zaman evlendikten sonra eşin senden habersiz onun üstüne kayıtlı olsa bile size ait evi arabayı veya başka bir mülkiyeti satamaz devlet izin vermez. En başta bahsettiğim rejimler ise farklı mesela evlenmeden önce mal ayrılığı rejimini seçersen evlenmeden önce ve evlendikten sonra kendi paranoya almış olduğun herşey senindir boşanırsan alamaz. İcra gelse bile senin malına zarar gelmez. Eğer mal ortaklığı rejimi seçersen evliliğinizi sürdürdüğünüz herşey ortak geriye kalan kişisel tüm mallar sizindir. Evliliğinizi sürdürdüğünz herşey derken ortak kullandığınız şeyler mesela beraber oturduğunuz ev ortak gerisi sizindir gibi. Paylaşmalı mal rejimi ise evlenmeden ve evlendikten sonraki herşey ortaktır. Şeklindedir. eğer bu 3 rejimden birini seçmezsen devlet sizi otomatik olarak yasal mal rejimine ekler yasal mal rejimi evlenmeden önce şahsınıza ait olan herşey sizindir ama evlendikten sonra aldığınız herşey ortaktır boşanınca paylaşmak zorundasınız şeklinde.16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@imahunter niçin
Cevap sahibi+1 yıl@imahunter bu benim verdiğim bilgi tedbir amaçlı iki taraflı olaraktan geçerli. Ve ben burda soruyu soranın sıkıntısına cevaben yazdım.
- +1 yıl
Benim görüşüm temelde bu değil. Eleştiriyorum ama şöyle söyleyim. En başta bu davranışa mecbur bırakan hukuk rejimi aralarındaki sevgiyi aşındırır. Bence, e devlet gibi bir platform üzerinden tercih edilebilmeli. Bayanlar fedakarlık yapması beklenen taraf oluyor ve bu baskı zayıfı zorlar. Şu an zorlanıyor. Devletler hukukunu evliliklerde pozitif ayrımcılık yaparak gizli yapmalı. Diyeceksin ki karşı taraf kabul etmeli, bu bir sözleşme. Ben de diyorum ki sözleşme değil , hukuk bunu net olarak ayırmalı, özel de imtiyaz tanıyacak, varis ilan edecek veya ayrıca hakkında tasarruf yetkisi verecek seçimleri e devlet üzerinden gizli yapabilmeli. Yani ben insan temelli pozitif ayrımcılık ile yaklaşma taraftarıyım.
Cevap sahibi+1 yıl@imahunter kişi bunu söylemek zorunda değil kendiside bunu yapabilir bildirir eğer arasından iş çevirmeye kalkarsa eşi öğrenir. Ki zaten arkasından iş çevirip oturdukları evi satabiliyorsa veya başka birşey kadın bu durumda gayet haklı karşısına çıkacak insanın nolduğunu bilemez insanlar evlendikleri insanları 40 yılda bile tanıyamıyor. Bu arada sizin hukuk sistemini doğru bulup bulmamanız sonucu değiştirmez. Hukuk insanlara bu hakkı tanımış isteyen yapar. Benim fikrim neyi varsa sıkıntı borç evlenmeden önce öğrenilmesi bu şekilde 2 taraf için daha sağlıklı birbirlerini tanımadan evleniliyor sonra ben bunun bu huyunu bilmiyordum diyor adam mesela. Bilmediğin araştırmadığın kadınla nie evleniyorsun. Kimse seni nikah masasına zorlan oturtmadı. İki taraf içinde geçerli söylediklerim. Ama genelde kadın darp edilir kadın susturulur bu yüzden kadınlar konusunda hassasiyetim fazladır. Çoğu zaman eşlerinden para kaçırırlar eşlerini para yok derler ama anne ve babalarına yedirirler sonra kendisini acındırarak eşlerine takılan takıları isterler.
Aile konuları hassas konular empati yapmak lazım. Nisanlinda borç ödemeye bayılmıyordur ama aile söz konusu mecbur ne yapsın adam. Senin başına ayni durum geldi sende ailen icin elini taşın altına koyardın. Hem artik evlenince senin ailen benim ailem olmamalı bizim ailemizin borcu var hep birlikte fedakarlık ediyoruz diyebilmelisin. Ama dememe hakkında var tabi eger hayatı kendine de eşine de zehir edeceksen adam zaten maddi olarak dertli bide manevi dert ekleyeceksen yol yakınken bırak derim
20 Yorumla
+1 yılRahatsız olmanız çok normal Öykü Hanım, öncelikle bu onun kadar sizin de hayatınız ve gayet tabi kendinizi de düşünmelisiniz. Etrafımdan edindiğim bir çok deneyime göre; bu tip ilerlemek sonrasında yani evlilikte dahi minik problemken dev bir sorun haline gelebiliyor maalesef. Hayat bu çünkü inişlerimiz de çıkışlarımız da olabiliyor. Her şey bizler için. İleride örnek veriyorum ödeyemedi misal, siz bunun için kredi çeker misiniz? Bence aylık 2k para da az değil bu zaman da. Neredeyse asgari ücret. İnsanlar ev geçindiriyor bu parayla. Özetle bu durumu iyi düşünmelisiniz.
100 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
81
Cevap
108Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. kredi onun adınıysa mecbur ödeyecek
babası annesi abisi size yardım etsin54 Yorumla- +1 yıl
@efefor
Kesinlikle doğru söylüyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim babamin 4 erkek kardesi var. En buyuk babam. Butun her seyini babam yapmis. Annemde sinirlenir. Hayir nankörler bir de. Babam okutmuş, dershane paralarini, sinav paralarını ödemiş. Dugunlerini yapmış. Simdi ne oluyor? Bana yegenleri olarak bayramda harclik bile vermiyorlar maaslari olmasina ragmen. O maasi da babam sayesinde aldilar ellerine. Mesela taksiyle bir yere gittigimiz zaman hicbiri cikarip vermiyor. Alışmışlar babamdan bekliyorlar hala bu yaşta. Babam onlarin cocuklarina harclik verdigi oluyor mesela. Annemde cok kızar. Senin cocuklarina veriyorlar mi ki sen veriyorsun diye. Daha onlarin paralarini ödeme. Yapacaklarini yapmissin. Adam olmayacaklari yerde adam etmissin maaşa baglanmislar. Yeter daha da parani yedirme diyor. Bence de haklı. Simdi babam okutmuş ama bizden iyi durumdalar. Bizden daha iyi evde oturuyorlar. Arabalari var hepsinin. Bizim yok mesela. Kardeşte olsa bu kadar fedakarlık yapılmaz. Hatta babamin bir meslektas arkadasi uyarmis zamaninda. Sen boyle yapiyorsun ama sonra sirtlarini dönerler diye uyarmisti o arkadas diyor babam. Babam o kadar emek vermiş hepsine. Simdi arabalarina binmelerini istemiyorlar. Binince abi benzin parasını ver diyorlar. Ben bu kadar nankorluk görmedim. Babam buyuk cocuk olarak ilk o okumuszmeslek sahibi olmus hepsini kanatlarının altına almış. Simdi her seyin parasini istiyorlar. Babamda oyle yapsaydi da babannemgilin yanindalardi hala 5 parasız. Umarim senin nisanlinin abisi de böyle nankör değildir.
20 YorumlaSende kredi çek eğer çalışıyorsan babamların ihtiyacı var diye bir bahane bul. Ve 5 yıllık ödeme planı çıkart sende , ama parayı bir kenara at ne olur ne olmaz. Sevgiline de söyleme kenara attığını. Eper sevgilin sorun etmiyorsa bence sorunn yok. Çünkü evlendiğinizde eşin hala ailesinin botircunu ödemeye devam edecekse senin ailenin borcunu da ödemeye devam etmelisiniz. Şaetlar aynı olmalı. Eğer bu konuda farklı düşünüyorsa yol yakınken ayrıl derim çünkü çok ezerler seni böyle düşünen insnalar
52 Yorumla- +1 yıl
Olay da bu ya zaten. Nilanlın bu borca girerken bunu düşünmüyorsa sende düşünme. Yoksa işerde evlenseniz yine aynı şeyi yapacak. Sizin rıskınızdan kesip ailesine destek olucak. Ama aynı şeyi senin de ailene yapıyorsa o zaman evlen o adamla. Ama haksızlık yapıyorsa arkana bakmadan kaç
+1 yılNe olursa olsun o onun ailesi ve siz ailesi için yaptıklarına, göze aldıklarına karışamazsınız. Aynı şekilde o da sizin aileniz için yaptıklarınıza karışamaz. Eğer ödeyecek durumu varsa pek sorun etmeyin ama durumu pek parlak değilse onunla oturun yapın bir kahve ve borçları nasıl ödeyeceğini, evlenmek istediğinizde masrafları nasıl karşılayacağınızı konuşun. Bu konuşmayı yaparken mümkünse sakince birbirinizi kırmadan konuşun ki ilişkiniz zarar görmesin. Para dertleri çözülür, hayatta en değerli şey sevgidir. O olduktan sonra her şey çözülür :)
20 Yorumla
+1 yılBurada kullanmadığın paranın bedelini ödemenizi isteyenleri dinleme, o borç ödenmezse eşin çalışamayacak duruma gelse bil bakalım reddi miras yapılmazsa o borç kimin üstüne kalacak? Sen ve çocuklarının evet. Ayrıca baba 5 10 yıldır çalışmıyorsa, abi ne yapıyor yan gelip yatıyor mu? Saçmalama burada ya nişanlın yalan söylüyor ya başka bir şey var. Ben olsam ayrılırım bu kişiden çünkü 2 ihtimal var, ya yalancı bu şahıs ya da eşini ve çocuklarını düşünmeksizin sadece ailesi baki kalacakmış gibi borç çekiyor.
Ama şunu bil kayınvalide emekli değil, baba emekli değil, 10 yıl boyunca işi düzelmemiş bir adam, abi kendi borcunu direkt size yüklüyor ortada yok, abinin eşi varsa borcu o üstlenmeli o da çalışmıyorsa sen nasıl bir aileye gittiğini tekrar gözden geçir derim.21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbisinin düğünü için yapmış borcu. Ama bazıları da demiş ki "sen düğün yapmayıver." İlginç yani. Abisinin eşinin hakkı var düğüne, ama sen düğünsüz gitsen de olur :) Madem zamanında abisinin düğünü için çekmiş o borcu, şimdi kendisi evleniyor. Kardeşinin düğünü için abi çeksin şimdi de. Kardeşe gelince kendi ailesi yapmalı, ama iş şimdi kardeşe gelince hiç yardım eli uzatmak yok. Böyle aile dayanışması mı olur? Hep ondan hep ondan... 5 sene çok fazla. Hani ödediği borç 1000 lira altı olsa belki bir şekilde tolere edilebilinir. Ama neredeyse asgari ücret kadar. Evliliğin ilk seneleri hep borç içinde geçecek ve en güzel zamanlarınız mahvolacak. Zaten geçinmek normal şartlarda bile zor. Böyle hem abisinin borcu hem kendi borçlarınız derken mutsuzluğa doğru gidersiniz. Ailesinin size evlilik masrafları için yardım etmesi gerekiyor.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa canım moralını bozmak gbı olmasn. Aynı durumlar bnde de oldu ıster istemz sorun oluyo.. Karsı taraf evlenecegn kişi bu yüzü vermemeli bn evlencm ev gecndrcem odeyemem demesi gerekrdı. Boyle gdınce hep destek beklıyo lar hep bıseylerını uzerıne yıkmak istiyorlar ıstedıklerını goremeyınce sorun cıkarıyolar.. Tamm dıyelım ki çok zor durumdalar haa bna kalsa bagını bahce sını arabasını bseyını satar evladına yuklemez ama yaptı dıyelım rahatlayınca ailesi yardım edecekmı? Borcu üzerinden alacakmı. benim eski eşimde kredı ödedi ailesinn maddi imkanları el verdgnde de yardım etmedı ler. Üstüne üstün dger ogullarına araba aldılar ev de alacaklardı herseyden ayırıp hakkımızı yediler. Eşimle de ayırdılar evlendı dıye vermıycek degıl hep verecek dıye kavga cıkardı lar. Ailesi kıskandıgı için bızı bu evlılıgı btrdıler. Tabıkı her İnsan bır olmuyor..
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHaa bunun içinde ayrıl demem. Basit seyler degıl nısan atmak bosanmak. snrası kaldırma psıkolojısı var. Biz paradan dolayı bosanmadk huzurumuzu cok bozdular falan. Neyse annenle falan bir knus dırek nısanlınına bu knuyu acma bn senı anlıyorum ama o belkı farklı anlar.. Yakınlarınla annenle babanla knus ama dırek nişanlınla knusma..
Benim eşim kendi ev kiramız ve giderlerimiz varken anne babasının kirasını ödüyor, az gecikti karantinda babası aradı kıyameti koparttı. Anasının düğünde bana taktığı takıyı gidip sattı ve onların borcunu ödedi iyi mi? :). Sömüren aile hep sömürecek. Yol yakınken düşün bacım, daha evlenmeden bu kadar stres yaşıyorsun, sonrası ne olacak?
25 Yorumla- +1 yıl
Bunu engelleyemezsin maalesef, eşin hep ailesini desteklemek ister, sadece aranız bozulacak ailesiyle ki bu sen ve eşinin ilişkilerini de etkiler. Ailesi düğünde zaten bir kuruş masraf yapmadı, kendimiz yaptık borçla, artı yarı yamalak döşenmiş evde yaşadık, ne alabildiysek. Herşeyi bile bile hala demezler kendi hayatınıza bakın diye, ver oğlum ver, nereden alıyor kendi evinde yiyecek bir şeyi var mı yok mu umurlarında değil. Ben hepsiyle iletişimi kestim. Ama eşim işte aile sonuçta, görüşüyor da yine onların sorunuyla uğraşıyor.
- +1 yıl
Bir ömür eşinin cüzdan bekçiliğini yapacaksın, bir yerden sonra insan yoruluyor artık. Onlara yedirmemesi için sürekli rol oynayacaksın, param kalmadı şu lazım onu yapalım edelim diye parasına sahip çıkmak istersin. Çok yıpratıcı. Tek çare eşinin YOK, İşlerim kötü ve parasızım artı borcum var varsa siz verin demeyi öğrenmesi ! Ama bizim erkekler bunu yapar mı? Hayır! Son donunu dahi çıkartır verir!
+1 yılYahu ailesine yardım ediyor onunla gurur duymanız gerekirken niye bundan rahatsızlık duydunuz. Hayat bu ne getireceği belli değil yarın birgün sizin ailenizin yardıma ihtiyacı olsa siz el uzatmayacak mısınız? Eşiniz sizin gibi yaklaşsa ne hisseder ne düşünürsünüz onun hakkında? Evleniyor sizinle diye ailesiyle maddi manevi bağlarını kesmesi mi lazım. Evinin geçimini yaptığı sürece sorun çıkaran biri olmayın
25 Yorumla- +1 yıl
Yardim etmesi tabiki güzel birsey ama bir yerde insan kendi düzenini düşünmüyor değil..5 yıl gibi bir zaman var ortada.. geliri iyise yardımı sürdürmeye devam edebilir..
- +1 yıl
Kendini düşünen insanlar aslında şu anlık kısa düşünüyor. Gençliğinde sadece kendini düşünen insanların 40lı 50lili yaşlarında çok acı şeyler yaşadığına şahit olunca insan korkuyor bugün için sadece eşi ve kendi odaklı düşünüp yaşamaya. Ailesine yardım etmeyenler o yaşlara gelince ailesinden yardım alacak hale düşüyor, mutfaklarında pişirmek için aşlarını dahi aileleri alır olmuş çok üzücü bir hal o yüzden ben korkarım bugün için gerekeni yapmamaktan
- +1 yıl
Bugünün önlemini almak bir yerde geleceğe yatırım ve önlemdir.. hesapta olmayan şeyler olursa (sağlik) ona yapacak bir şey yok..
- +1 yıl
Sağlık gibi konularda tabiki yapacak birşey yok. Tedbir takdiri önlemez derler yani bugün ben aileyi önemseyerek adımlar attım diye geleceğim çok iyi olacak garantisini kimse veremez bana. Ama yıllar geçtikten sonra ne olursa olsun var mı elinde kalacak olan vicdan rahatlığı gibi değerli birşey
- +1 yıl
Baştanda dediğim gibi insanlar bir yerden sonra kendini düşünmüyor değil.. yuva kurmak ve evlendiginde geçim sıkıntısı yaşamamak herkesin hakkı bence..
+1 yılO senden önce olmuş bir borç . Bu seni ilgilendirmiyor. Nişanlına sor bu bizim geçimimizi etkiler mi diye. Eğer senin geçimini etkiliyor sende çalışmayıp evde oturup onun ekmek getirmesini beklersen ne çocuk evlensin ne de sen. O çocuğu o yaşa ailesi getirdi. Onu maddi bir borç değil manevi bir borç gibi gör. Sende çalışırsan eşinde üç beş kuruş koyarsa üstüne mis gibi geçinir hemde borcu ödersiniz ama olmuyorsa çocuğa da söyle kredi bitmeden evlenmesib
21 Yorumla- +1 yıl
👍👍
+1 yılSonuçta senden önce edinilmis bir borç bu.. Şu anda babası ya da abisi odeyemiyorsa yapılabilir birşey yok. . Yani bağır çağır ağla birşey degistiremessinki yapma zaten komik olur :)) destek ol Allah büyük hallederiz de geç. . Yani isyan sana birşey kazandırmaz..
02 Yorumla- +1 yıl
Bu süreci destek olarak ona manevi güç vererek geçirin ve bu borc bittikten sonra kazanılan parayı artık ne kadar ise kendi aileniz özel hayatınız için kullanmanin daha doğru olacağını anlatın..
Ailesinde herkes çalışıyor hep bir elden ödüyorlarsa sorun olmaz ama abisi için babası neden kredi çekmemiş bir de nişanlının bahanesi bu demek istiyor ki beş sene evlenemeyiz beş sene sonra da Allah kerim insan isterse her şeyi yapar bu çocuk seni yeterince sevmiyor ve istemiyor bence
10 YorumlaNisanlin aylik ne kadar kazaniyor meslegi ne isten cikarilma vs durumlari soz konusu mu biraz ayrintili yazsaydin ya bari goruslerdr gordum abisi ev araba almis falan yani abisinin size yardim edecegi yok nisanlinin maasi ne kadar yazarsan ona gore bisiler diyebilirim ama 5bin falansa ayril derim 2k si raksite gidio zaten nisanlin hic mi kendini dusunmemis ailese bile kaziklamis yazik.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılzaman makinasi yap ve hemen gecmise donmesini sagla... bu ilk cozum :)
annesi ve babasi ile konus sevgilini evlatlikdan men edip borcu odesinler... bu da ikinci cozum :)
ya da ustune vazife olmayan islere burnunu sokma :) ... buda ucuncu cozum112 Yorumla- +1 yıl
Bence damat abisiyle konuşup borcun kalanını ona devretmeli. Abisi artık evlenmiş eşi de çalışıyor ev ve araba almışlar. Bu ise yeni evlenecek düğün yapacak vs vs. Böyle durumlarda susmak problem yok demektir
- +1 yıl
@betterböcek yaww aile aile :)
belki o abisi ilkokul terk ve bu kardesi okusun diye butun hayati boyunca okul masraflarini karsiladi
belki babası onu ozel unv okuttu :) yani aile bunlar aile algisi vergisi borcu harci olmaz bu isin sevmiyorsa ayrilsin - +1 yıl
🤣 Sen bu dediğine inanıyor musun?
Abisi kardeşini okutmuş olsa bunu en başta söylerdi çünkü bunun yükü ağır olur ve sonuna kadar hakeder. Ama hiç böyle bişeyden bahsedilmiyor farkındaysan? - +1 yıl
@betterböcek adamin bir sikayeti yokki ihtiyac olmus gitmis hemen ailesi icin kredi cekmis zaten rahatsiz olan el kizı :))) aileden kimse sikayetci degil :)
- +1 yıl
Çoğu insan bunu farkedemez söylersen durumu ortaya dökersen de kızar. bunu kendisinin farketmesi çok zor ve çok zaman alır çoğu kez yuvası da yıkılır.
İnsanlar en güvendikleri yer olan ailesi tarafından istismar edildiği gerçeğini göremez görmek istemez bu psikolojik olarak büyük bir acıdır ve bunu inkara meyillidirler hayatı alenen bu yüzden mahvolana kadar kabul etmezler - +1 yıl
@betterböcek birakin psikoloji dersini :) soru sahibine anlamsiz bir haklilik veriyorsunuz :)
bakin mantik ve matematik biliyorsaniz hesap edin :)
aylık 2000 tl odeniyor yilda 24 bin yapar :)
5 yil daha odeme var 120. bin tl yapar :)
biz tanismadan once diyor 2 sene oncede olsa 48 binde ordan gelir :)
yani 160 - 200 bin tutarinda bir geri odeme bir :)
bir imkan bir dayanisma bir sevgi olmasa :)
200 bin tl lik istismar mi olur :))))
yapmayin lutfen - +1 yıl
Bir kız arkadaşım yaşadı bunu. Sevdiği adam 30 küsür yaşında seviyorlar birbirlerini evleneceklerdi ama adamın çok büyük borcu var aynı böyle yıllardır ödemiş daha da ödeyecek. Neymiş biliyormusun? Küçük kardeşi yıllar evvel bir kızı sevmiş kız çok zengin bir kuyumcunun kızıymış. Oğlanın ailesi oğlumuz ezilmesin biz ezilmeyelim ne icab ediliyorsa yapalım diye gelinin ailesinin maddi durumuna gibi çok şaaşaalı bir düğün yapmışlar lüks otelde yemekli düğün balayı ve dört dörtlük ev döşemişler yani zengin ailenin eşiti zengin dünürler gibi harcamışlar tabi ki bunun için kredi çekmişler. Abisi de borcu yıllarca ödemiş daha da ödeyecek beş parası yok. Kız memur oğlanı öyle kabul etmiş ama kızın ailesi kabul etmiyor. Kız diyor düğün istemem masraf olmasın, kızın ailesi diyor niye sen dul musun senin de dört dörtlük düğünün olacak, kızımızı evi olmayan adama vermeyiz falan. Kız adama demiş ki sen krediyle ev al biz beraber öderiz ailem sen aldın sanır demiş adam onu da yapamamış. Sonunda ayrıldılar kızın ailesi vermedi. Ve o kardeşi lüks içinde yaşadığı halde hiç abisinin borcuna yardım etmeyi teklif bile etmemiş. Kız sevmediği biriyle görücü usulüyle evlendi annesi ölüm döşeğindeydi hastaydı annesini de kıramadı. Yazık oldu sevenlere. Kız şimdi mutsuz adam da halen evlenemedi o da mutsuzdur.
- +1 yıl
@betterböcek yaw yapmayin :) lutfen yapmayin :) boyle hikayeler masallar bunlara inaniyorsaniz sirinleride gorursun inan :)
o adam kendi batmis kardesi dunurler dugun vs yalan :)
hatta belki bu cocukda ailem icin dedigi kredi kendi borcu :)))
bizdeki aile yapisi hala ebeveynler cocuklarina bakiyor :)))))
yanimda emekli ama oglunun kizinin icralari icin calisan 10 dan fazla insan calisiyor bunlarin 100 den fazlasiyla tanistim :)
yani bu ailesine kredi cekmis masallarina insnmayin lutfen ama lutfen :) - +1 yıl
Böyle yalan mı olur yaa bu olay olmamışsa kız bunu heryerden öğrenir 😄
- +1 yıl
@betterböcek hayir nereden ogrenicek gidip aileyi sizin borcunuzu oduyoruz mu diyecek :))))
neyse hakkatten soyleyecek birsey yok :)
evet ailesi cocuga 200 bin tl kredi cekip istismar etmis cok mantikli :))) 200 bin ne olucakki yeri geliyor bir gecede harcaniyor :)))))))
sonra erkekler akilli kadinlardan hoslanirmi diye soruyorlar :)
ah bir bulsak :)
sagolun size kolay gelsin. - +1 yıl
Niye demesin bunlar gayet de aileyle akrabalarla konuşuluyor sen hangi dünyada yaşıyorsun?
Ayrıca ailesi tarafından kullanılan çok kişi gördüm çevremde. Benim ablamı istediler ablam öğretmen ve babamın malı mülkü çok herkes biliyor, damat adayı da öğretmen ama onun da böyle borcu varmış. Kredi çekmiş o parayla babası eski evlerini satıp üzerine koyup yeni ev almış bide lüks araba almışlar araba da babasının olmuş tabi. Oğlan dımdızlak bide borçlu. Bunları sözlendikten sonra söylemiş ablama ablam da bize anlattı babam sözü bozdu. Bu adamın elinde para kalmuyor ki kızımın evini ben geçindireceksem niye evlendiriyorum dedi bize içgüveysi lazım değil dedi. - +1 yıl
@betterböcek iste borc o adamin borcu zaten ailesine ev araba falan almadi :)
oyle olsa o anne baba o evi arabayi satar o borcu oder :))))))
bak senin baban nasil duyarli davranmis gordun mu :)))))))
neyse uzasin istemiyorum :)))) adamlar hakli hatunlar hakli aileler serefsiz bu masal guzel :))))
+1 yılBence dogru olmayan seyler var, abisi icin kredi cekmisse onun odemesi sadece nisanlina yuklenmis olamaz. Ayrica ayda 2000 liradan 5 yil nedir? Bilemedm ama hikaye de oturmayan seyler var.
Bu durum sizin evliliginizi etkileyecekse evlenmeden once calisip ailelerden de yArdim alarak borcu kapatmayi düşünün derim. Sacma sapan dugun salonlarina davulcuya zurnaciya vereceğiniz parayi oraya harcayin mesela.11 Yorumla
+1 yılolabilir neden sorun ediyorsun. empati yapmaya çalış senin ailen zor durumda olsa sen yapar mıydın. nişanlının gelirine de bakar tabii. evlendiğinde ailesine senin ailen yardım etmek zorunda kalabilir bunlar senin için önemliyse baştan konuşmalısın. tabii bunu konuştuğunda nişanlının gözünde puan kaybedersin bunu unutma
15 Yorumla- +1 yıl
İşte bunu yapan aileler genelde çok muhtaç olmuyor yani yeni ev yeni lüks araba için oğluna kredi çektiriyorlar
- +1 yıl
haklısın alışkanlık yaptıysa çocuğunun yufka yürekli olmasını kullanan anne baba kardesler de var. Hatta bir tanede bende var. Ama bunu nişanlısı değilde kişi kendinin görmesi lazım nişanlısı sadece güzellikle küçük küçük uyarılarda bulunmalı. ama gerçekten sevdiyse bunu sorun etmemeli benim gibi nişanlısı da ilerde enayi yerine konduğunu farkedecektir
- +1 yıl
İşte bunu farketmesi çok zor ve çok zaman alır çoğu kez yuvası da yıkılır.
İnsanlar en güvendikleri yer olan ailesi tarafından istismar edildiği gerçeğini göremez görmek istemez bu psikolojik olarak büyük bir acıdır ve bunu inkara meyillidirler hayatı alenen bu yüzden mahvolana kadar kabul etmezler - +1 yıl
yaşla alakalı birazcık farkediyor insan. Sen onlardan yardım istediğinde tepkilerinden devamlı veren sen misin. Ama nişanlısı bunu ilk başta dile getirirse çok paragöz bir duruma düşecek. bunu uygun dille nazikçe nasıl geçineceğiz gibi dile getirmeli bence
- +1 yıl
aşağıda ki yorumlardan farkettiğim kadarıyla nişanlının ailesi bunu huy edinmişse hıç evlenme gerçekten ya da iyi konuş. onların aralarındaki hukuku iyi anlamalısın bazı aileler var anadoluda kazançlar ortak herkese birer ev alınıyor araba alınıyor. hep beraber ödeniyor. nişanlının bulunduğu durumu ailesini iyi analiz etmelisin. eğer nişanlını maddi olarak sömürüyorlarsa zaten seni ayırmak içinde uğraşacaklardır. ne kadar sevdiğini bağlı
Bence böyle şeyleri düşünmek yerine gerçekten doğru insan mı ve sen ne kadar karşılığısın bu doğruluğun? Bu cevaplar ile ilgilen. Borcun etkisi bu konjonktür de azalacak ama senin en ufak tepkin sende onulmaz yaralar açacaktır. Çünkü erkeğin yumuşak karınlarındandır ailesi, senin gibi.. Akışına bırak, fazlasıyla karşılığını alacağına inanıyorum eğer doğru insan olduğundan eminsen.
00 Yorumla
+1 yılBence sen abi kardeş arasına girmemelisin. Senden önce olan birşey bu ve eminim o onun borcunu öder abide babada onun için başka birşey yapar. Senin geçimini sağladıktan sonra istediklerini yerine getirdikten sonra ailesi kusura bakmada mecbur yapacak eş nişanlı her zman bulunur.
00 YorumlaNe yapmalısın.. Eğer bariz bir şekilde kullanılıyorsa uyar, dinlemiyor ya da anlamıyorsa bağır. Eminim hücreleri uyanmaya başlayacaktır. Sonuç olarak nişanlısın ve kısa bir süre sonra onunla aile olacaksın. En azından yarısını onlardan birinin ödemesi gerektiğini vurgulayabilirsin. Şu an çok fazla canını sıkmıyordur belki ama 60 ay, dile kolay. Elbet ileride sorun haline gelecek sizin olmayan bir borç.
01 Yorumlaben ödemesini isterdim acikcasi herkesin bir ailesi var sonucta ama bu borc odendikten sonra eger tekrar bir borc isi olursa kesinlikle banada soyliycek ve beraber karar vericez. neyse benim sana tavsiyem tamam de fazla uzatma yoksa sen kötü olursun bu borc bittigi zaman daha sonra boyle durumlarda beraber karar verirsiniz sakin ayriliyim deme cunku para falan degersiz eger bunun icin ayrilirsan zaten hic sevememissin demektir
08 Yorumla- +1 yıl
ya sirf bir borc odencek diye mutsuzluk olmaz hem aylik gelirleride iyimis ben kendi ailemden biliyorum babam da ben kucukken amca min borclarini oderdi hemde asgari ucretle calisirken zar zor oderdik eger mutsuzluk olsaydi annemle babam simdiye bosanmis olurdu yani senin dediginin alakasi yok
- +1 yıl
7.000 tl maas aliyomus nisanlisi 2.000 tl borc odese kaldi geriye 5.000 ne guzel para iste. ayrica ben ne kadar dusunsemde fikrim ayni olacak ya neler neler duyuyoruz heryerde o kadar cile icerisinde birbirini birakmayan insanlar eger bu kiz onu birakirsa sirf 5 yil odecegi borc yuzunden hic sevmeseymis daha iyiymis
+1 yılBence doğru olanı yapmış, çocukda "ailem" kavramı var, sizin bunu şu şekilde düşünmeniz gerekir, ne güzel her zaman ailesini düşünüyor hep, ben bununla evleneceğim için şanslıyım, demeniz lazım ( kimi insan, aileden önce işine filan önem verir ya ) diye düşünüyorum bilmem yanlış mı düşünüyorum
08 Yorumla- +1 yıl
O zaman şöyle düşün, o değil de senin ailenin borcu var ve sen ödeyeceksin, sen kendi aileni zor durumda bırakır mısın?
- +1 yıl
Delikanlı da evleneceği sıra da düğününü kendi yapmayacak sonuçta ailesi de yardım edecek, şu an delşkanlı ailesine yardım ediyor, ailesi de yardım etmeyecek mi sanki, ancak ailesi yardım etmeyecekse dediğin gibi borcu delikanlı ödeyip sefasını abisi filan sürüyorsa delikanlı bildiğin mal, enayi
- +1 yıl
Yav bende soruyu sen sordun sandım habire cevap verince 😅😅
- +1 yıl
ben bununla evleneceğim için şanslıyım, demeniz lazım? aynen be adamla beraber aylık 2.000 liralık kredi borç yok böyle şans. Maşallah kafalar pırıl pırıl
+1 yılSen evlenince anası babası senin borcunu ödüycek ya da sen bu çocuğun yerinde olsaydın anana babana yapmazmıydın ha hep bir çocuğun ödemesi tabiki uygun olmaz sen evledikten sonra bu olay olsaydı söz hakın olurdu ama sen nişanlısın birşey diyemesin öncden dediğim gibi ya sen onun yerinde olsaydın ne yapardın
00 YorumlaBen sizin gibileri anlamıyorum ya.
Ama şu da var dünyalılar - istisnasız hepsi- da beni anlamıyor.
Yahu ailesine yardım etmiyor da sanki genel evde yiyor parasını. Ailesi onlar ödesin destek olsun. Aileden kopuk birini istiyorsan başka kapıya yallah. Ya ayrıl ya dırdır etme.10 Yorumla
+1 yılBiraz zor olur sizin için bu durum ama kredi nişanlın adına ise odemeyj yapmak zorunda kalır. Krediyi o çekmek yerine ailesi cekseydi keşke ödeyemediği yerde ailesine yardımcı olurdu öylesi sizin için daha rahat olurdu çünkü sizinde kendinize göre ihtiyaçlarınız var sonuçta bir yuva kurmuşsunuz
00 Yorumla
+1 yılcocuklar ailelerine bakmakla yükümlüdür.
bu bir ahlak kurali.
isteyen yardim eder, istemeyen etmez.
nisanlinin ailesi de biliyordur bu durumu, evleneceksiniz diye illaki size kolaylik tanirlar.
bugün siz onlara, yarin onlar size hayat böyle.10 YorumlaOlması gereken kardeşi abisi kimse borcu onun devralmasi ya da borç bitince ona ödemesi borçlu insan istemem ben açıkçası aşkımdan oldugum biriyse de yukarıdaki şartlar dahilinde devam ederdim hayat çok pahalı
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO iş olmaz evlenip yuva kuracaksınız o borç ödeyecek, takılardanda ailesine verin tam olsun, ya yardan vazgeçicek ya serden, ben olsam ayrılırdım, el oğlu ve ailesine 1 kere tolerans gösterdin mi sonu gelmiyor herşeyi yutup sineye çekmek zorunda kalıyorsun, senin ailende çekmiş gibi davran bunuda benim ödemem lazım-ödüyorum de bak bakalım nasıl tepki alıyorsun
61 Yorumla- +1 yıl
Nasıl tepki alacak tabiki iyi niyetine karşılık suistimal edilecek
Bunca yıl ödemiş gerisini ya abisi ya da babası ödesin enayimi bu kendi ödüyor hala
17 Yorumla
+1 yılEn azından bu durum tanışmadan önce gerçekleşmiş. Tanıştıktan hatta nişanlandıktan sonra pratisyenken (şu an uzmanlığını yapıyor) ailesine taksitle araba alan, sonra ailesinin belli bir birikiminin üstüne yine taksitle para çekip arsa alan doktor ablam var 😅 Bu konular biraz hassas ve garip, yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal.
01 Yorumla- +1 yıl
Aylık toplam geliriniz ne kadar bu arada? Buradaki en önemli faktör ödediginiz paranın gelirinize oranı. Ben de açıkçası çok doğru bulmuyorum ama.
Bu büyük bir sorumluluk. Eğer evin maddi durumuna ve geçiminize yansıyacaksa evlilik düşünmeyin bu süreçte.
51 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenle nişanlı diye ailesini mi silsin, onlar yok mu artık? En tehlikeli ve kötü kadın profilisin. Aile doğduğun evdir önce, sonra evlendiğin evdir, bunu unutma. Herkes anne babasına bakmakla ve sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlü. Seve sevr yapacaklar.
21 Yorumla- +1 yıl
Her aile bir değil malesef, birçok aile çocuğunu maddi olarak istismar ediyor.
Bağzı aileler evladını kollar yemez yedirir, bağzı aileler çok zorda kalmadıkça yardım etmez ama yeri gelince kıyamaz yetişir, bağzı aileler evlat ayrımı yapar kıymetli evladına yağdırır diğerine yok der birinden alır diğerine verir, bağzı aileler çalışan kazanan evladını sömürür tembel evladına bakar, bağzı aileler tam yiyicidir tüm maaşını alır veya baktı vermiyor veya yarısını veriyor veya evlenmeye niyetli gibi görünüyorsa bişey uydurup gidip kredi çektirip parayı bankaya koyuyor.
Bağzı aileler oğlu iyi bir maaşla çalışmaya başlayınca hemen evini yeniliyor arabayı yeniliyor lüks araba alıyor krediyi de oğluna çektiriyor. Bakıyorsun aile lüks içinde oğlan maaşının çoğuyla 10 yıl kredi ödüyor hiçbirşeye sahip değil yaşı da geçiyor.
Düşünsene öğretmen adam maaşının büyüm çoğunluğuyla kredi ödüyor bu nasıl düğün yapacak nasıl ev geçindirecek? Öğretmen kız buluyorlar o kız bunu alır mı? Kız mı düğün yapıp ev geçindirecek? Oğlanın ailesi oğlunu bu duruma düşürürken hiç düşünmüyor. Dediğim gibi her aile bir değil
+1 yılBence bu yaptığı çok iyi bir şey. Neden diyeceksen de ailesine sırtını dönen insandan zaten iyi bir koca olmasını bekleyemezsin. Bugün kendi ailesine sırtını dönen yarın sana da döner. Bu nedenle nişanlını takdir etmelisin.
31 Yorumla- +1 yıl
Takdir etsin de. Abisinin borcunu da abisi kendi ödesin bir zahmet 300.000 bin lira az para mı. Yazık degil mi adam kendi yuvasını kurar
Abisi zaten kurmus yuvayı, kendi öder bir şekilde. Kaldi ki bu kız çalışıyormuş. Eltisini evde yattığını düşün bir de. Zoruna gider tabiki bu durum.
+1 yılVlla canım bo4cunu bitir oyle evlenelim de ben baskasinın borcunu harcını istemiyorum de.. direk soyle.. cunku senin ozgurlugun kisıtlanacak böylr hıyarla evlenilmez.. bak bende 30bin. kredi cektim 3senelik Şu an 2 senem kaldı asla evlenecem diye bir kızı bu borcun altına sokmam yani o ne ya hangi magarada yaşıyo
01 Yorumla- +1 yıl
Ayıp denen bisey var
Gizli Üye(36-45)+1 yılhikaye bana inandirici gelmedi.. yani nisanlin bence sana dogruyu soylemiyor ya da eksik söylüyor.. aylik 2000 tl den bu zamaan kadar ödenmiş ve daha 5 yil daha da ödenecek bir borca dair para , abinin düğün zamanı ile açıklanacak mevzu değil.. bence senden saklanan bir seyler var.. aylık 2000 tl cok fazla.. bye
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSırf bu nedenden dolayı gönlüme kilit vurdum evlenmeyi 30 taşına kadar kafamdan sildim.
Bende öyleyim kredi ödüyorum ev aldim aileme bende iki bin iki bin ödüyorum 5 yıl sonra kredi bitecek.
Bu seni rahatsız etmemeli sonuçta senden önce ailesi için alinmiş bir karar.
Yahu yorgani yatağı olmadan aile kurmuş büyüklerimiz bunlar sorun edilecek şeyler mi04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSevgili @HolOluluT haklılık payın var elbet borcu abisinin borcunu ödemek doğru değil ki zaten biz de konuya hakim değiliz içinde olmadığımız bir konu hakkında yorum yapmak da doğru değil. Ben kendi aileme bakarak konuştum az biraz benzerlik var. itlik serserilik pesinde lanet bir abim var anneme babama hayati zorlaştıran.
Hayrı dokunmayan. Düzelme belirtileri göstermeyen. E hal böyle olunca ailemi başka bir yerde ev aldim biri ev hanımı diğeri mevsimlik işçi büyükmüş okutmuş ev alıp bakmayacaksam abimden ne farkım kalır ki benden zaten nasıl bir es olur ki. Borç bitine kadar da gönlüm kapalı bu bana normal olmasibgereken gibi geliyor başkalarını bilemem onların kendi görüşü..
Biz burada 3. kişi gözüyle duyduğumuzu 4. 5. 6. kişi olarak değerlendiriyoruz bu konuda ne kadar doğru konuşabiliriz ki.- +1 yıl
Senin anlattığın olay farklı. Insan annesine babasina yapıyorsa koymaz ki.
Kızın sorusundaki ihtimaller şöyle
1- Kız evlenmekten vazgeçsin diye böyle dedi
2- Kızı deniyor bakalım birakacak mı bırakmıcak mı diye
3- Böyle bir borç yok, evlendikten sonra her ay bankaya atip, kendimi sağlama alırım, boşansam da koymaz bana diye düşünüyordur
4- Böyle bir borç var ve ödüyosa da sağlam enayiymiş. Abisi ev ve araba almış 😂😂 Ayrıca eltisi evde yatarken onun borçlarını bunlar öderse zoruna gider
5- Soru trol, gerçek degil
Cevap sahibi+1 yılE ben hepten yanlış anlamışım o zaman durum böyle ise şayet.
Diğer görüşleri okumadım kizin sorusundaki gerçek detayları anlayıp yorumlayacak zamanım yok. Trol soru ise hic uğraşamam.
Neyse başka soruda daha güzel bir muhabbet içindeyim buna sonra bir ara gelirim
+1 yılEğer ailesinin hiç durumu yoksa yardım etmesini anlarım ama eğer daha sonra durumları düzeldigi halde hala o parayı nişanlına ödetiyorlarsa nişanlın saf ve kullanılıyor demektir. Ailesinin durumu şu an nasıl bu önemli
10 Yorumla
+1 yılYanlış bir durum ama bence sen hiç müdahale etme nişanlıyken bu durumlara karışman pek doğru olmaz bence zaten evlendiğiniz süreçte düğün gelinlik eşya vs derken iyice bunalacak o zaman da bir zahmet abisi babası yardımcı olur emin ol
10 Yorumla
+1 yılAilesi , öder sana ne. Beraber mi kazandın adamla. sende çalış katkı sağla. Ne paragöz insanlarsiniz o zaman bekle ödeyince evlenin.
40 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Borcunu bitir, bankalardan temiz kağıdı al öyle gel evlenelim de. Insanlardaki bu rahatligi anlamak mumkun değil. Evliligin ciddiyetini kavrayamayan beyin fukaralari kisa sürede ayrilmak zorunda kalıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılOnun ailesi tabıki de ödicek zor günlerin de yanın da olmuş bu normal bişey dugun de takılan takılarla ödersiniz bu olayı bu kadar büyütmene gerek yok haa çok rahatsız olduysan da o borç bitene kadar evlenmeyelim de
07 Yorumla- +1 yıl
Abisi ödemiyor belki durumu yok belkı baska borcu var. Hayat müşterek zamanı geldıgın de aynı şey o kızın da basına gelse eşi ona da destek olur bencıllık olsa zaten çocuk bunu dile bile getırmez. Ayrılsın o zaman borcu olmayan bırıyle evlensın nasıl bir düşünceye sahıpsınız
- +1 yıl
Gayet mantıklı bir düşünce yapısına sahibim pembe gözlüklerle bakmıyorum 😊 evet o zaman durumu yoktu belki, abisidir yardım etmiş olabilir ama şimdi durum farklı. Yorumlarda okudum abisi ev almış araba almış karısıda çalışıyor sanırım. Sence şimdi durumu yok mu? Kendine ev araba alabiliyor ama
Düğün yapacak kardeşi hala abisinin borcunu ödüyor. Mantıklı mı bu? 2 bin lira az değil kusura bakmayın nerdeyse asgari ücret. Bu kadın evlendiğinde sürekli borç harçla geçim sıkıntısı ile uğraşacak bunlar hayatın gerçekleri. Abisi düşünceli olsaydı zaten borcunu adam gibi kendi öder üstüne alırdı veya anne babası yardım ederdi. Evet bu bencillik oluyor.. - +1 yıl
Bana göre hiçbir zaman bencillik değil bu bir hata yapmış belki de abisine güven miş ödemeye yardımcı olur dıye. Bu kadar önemliyse bu borç harç meselesi evlenmıcek Şu an çocuğun kötü günü belli o zaman kız kendını gerı cekıcek evlenmek istemiyorum dicek ayrılıcaklar.
- +1 yıl
Sen etrafına göre yorum yaparsın ben de etrafıma göre yorum yaparım😊😊 aynen öyle hakların da hayırlısı biz burda konuştuğumuzla kalırız😊🌸
+1 yılAile bağları kuvvetliyse , ödemeye razı olmuşturda... babasının abisinin işleri bir zahmet 5 yılda düzelsin, 5 yılda işsizlik maaşı 10 kere bağlanır. Ailenin kerizimi o çocuk ya? iki adam oturacak , seninki öde babam...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende evlendiğimde 1 senelik kredi borcum vardı... Ama benimki ev almıştık bana onun kredisi... Ve abime 150 gram altın borcum... Kredim bitti altın borcumu da kredi çektim 3 yıllık 6 aydır ödüyorum...
Ama gel gör ki şerefsiz e çatmış biriyim başka adamın kucağına giden kadın...
S. Ettim gitti...
Borç bir şekilde oluyor da ödeniyor da ihanet kadar serefsizce davranışları insan hazmedemiyor. 😔
Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah 😔10 YorumlaBorç seni ilgilendirmez. Nişanlı iken bile krediyi çekse seni ilgilendirmez. Evli iken çekse yine ilgilendirmez aile önce gelir. Seni niye rahatsız ediyor?
04 Yorumla
+1 yılSiz tanışmadan önce olan birşey bu. Ailesinde yardım ettiği kişinin durumu eğer düzelmişse o kişi en azından borcun geri kalan kısmının yarısını ya da tamamını üzerine alabilir diye düşünüyorum. Çünkü şu an evlenecek olan o, ailesi içinde ona yardım edilme sırası gelmiş.
10 YorumlaAylık ödenecek borç toplam gelirin ne kadarı? Kendi evinizde mi yoksa kirada mı oturacaksınız? Nişanlının işi nasıl işin geleceği nasıl? Sen çalışıyormusun? Vb soruların cevabına bakmanda fayda var.
10 Yorumla
+1 yılBence önce borcunu ödesin sonra evlenin çünkü o dönem boyunca illa ki anlaşmazlıklar olacaktır ya öyle kabul edeceksin ya da evlenmeyeceksin 5 yıl da uzun bir süre beklenmez ailesi de yardımcı olmaz demişsin bence sıkıntılar şimdiden belli yaşanacak olan sıkıntılarHayırlı bir evlilik olur mu onu Allah bilir ama görünen köy kılavuz istemez
10 YorumlaPeki ailesi para myhabbeto donduriyorlar mu sürekli yok bilmem ne diye.
Ilerde bu kadar olmasa da ailesine yune yardim edecek. Bu arada calisiyormusun?02 Yorumla- +1 yıl
Inan ki bu boyle devam edecek. Bnde evliyim esimin kendi kredi karti borcu vardi evlenirken 10 bine yakin hala kapanmadı o borc baktim ailesi surekli para muhabbeti yapiyor arana alalim dedim araba aldık. Babasinin 2 tane evden kira geliyor ama hala yok diyor esim evlenirken kredi cekmis cok zorlaniyormis yahu iki tane kira geliyor. Ama ne zaman otirsak yok onun odemesi var yok bunun odemesi var muhtemelen bu sizde de böyle olacak. Calisiyorsan esinle ayir paralari kime ne yarrim etmek istiyorsa yapsin ailesine mi disari mi kendi parasiyla kendi evinin ihtiyaclarini da alsin hiic kafa patlatma. Sen calistigin parani verme at kenara parani. Bn hamileyim çalışamiyorum calismaya baslayinca oyle yapicam. Cunku onlar benim ailem yardim etcem seni ilgilendirmez diyor.
Senin nişanlın keriz mi, abisinin düğün borcunu niye ödüyor ki?
Sonra da "ödemeseydin" diyip işin içinden çıkacaklar. Enayi misiniz🙄40 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAbisi devralsin kendi borcunu. Bende evlenecegim desin. Başka yolu yok ya da en azından yarı yarıya iki kardeş ödemeli. Adaletli olan bu...
20 Yorumla Yardımcı olmayı denesen
Hemen bırakıp gitmek neden?
Neyin açıkta kaldı ki?
Sen de onu desteksiz bırakırsan adam ne hale gelir, bir düşün?
Empati lazım34 Yorumla- +1 yıl
Bence. Cok halçklisın. Güzel düşüncelerin için. Onun adına tesekkür etmek isterm
- +1 yıl
Ektigini. Bulursun
Ayrıl derim çünkü bu tarz erkekler hep anasına babasına kardeşine verici olur eşi bişey diyicede tartışır şu an tartışmasa bile evlenince tartışır onlar için seninle.
04 Yorumla- +1 yıl
Çocuk anasını babasını atsınmı
- +1 yıl
Ha bir evladın ezilmesini istemem yapcaksa herkez elinden geleni yapcak ancak ayrıl demek ne kdar kolay vay be
- +1 yıl
Yalan bile söylüyor olabilir
- +1 yıl
Ya sen olsaydın o çocuğun yerinde bu nedenden dolayı senden ayrılmasını istermiydin
Mecbur ödeyecek bunu için ondan ayrılacak halin yok ki seviyorsan onun ailesi sonucta yani o simdi öder yarn öbür günde sizin düğünü onun ailesi yapar onlarda size yardım eder
00 Yorumlaherkes ailesi için fedakarlık yapar ama ailesi bu fedakarlığı görmüyorsa bende ödemesini istemem ne hakla diye sorarlarsa nişanlın ve yakında aynı evi aynı geliri paylaşacağız bu önemli bir şey. ama ailesi nankörlük yapmayan kişilerse ben bile seve seve yardım ederdim
00 Yorumla
+1 yılBence sorun etme.
Aile bahların güçlü olması. İyi. Bişey. Ve. Sorun etme sen. Bu zamanla. Nişanlin anlar. Ve kendi. Söyler. Ailesine sen söylersen. Ters etki olur. Ve kütü. Gelin olur sun. Buda. Ya erkenden biten bir ilşki. ya da . Ömür boyu. Aile içinde oluşacak bir huzursuzluk. Olarak sana döner.05 Yorumla- +1 yıl
Sen sorun etme ve. Hissettirmede. Bence
- +1 yıl
Niye. böyle. Yaziyorsunuz. efendim
- +1 yıl
Ne yazmişim. Efendim
- +1 yıl
Yanliş olan ne. Söylermisin
- +1 yıl
Benim kişisel fikrım bu çünkü. Benzerini. Yaşadık aile içinde.
+1 yılMerhaba,
Olabilir ailesi içib gerek ihtiyaç duyulmuş çekilmiş, onun yerinde sende olabilirdin. Sonuçta Ailesi yabancı değil. Gün gelir onlarda size destek çıkar, mal varlığı bırakır.02 Yorumla- +1 yıl
Sen bu dediğine inanıyor musun? Tipik yiyici aile tipi. Her aile bir sanıyorsun galiba? 😂
- +1 yıl
@betterböcek aile resmen son vuruşunu yapmış
+1 yıldoğru birşey değil. bir kredi varsa çekildiyse o krediyi kim harcadıysa o ödesin bir zahmet. sana borçlu niye geliyor. sende ailene kredi çekip ver öyleyse. ikinizde kredili olun bakalım ne olacak.
00 Yorumla
+1 yılEğer ailesi bir şey yapmadığı halde sürekli yardımına koşuyorsa uyarırım devam ederse ayrılık. Annemden biliyorum çekilmez öyle insan kendi için yaşamayıp baskası için yaşıyor
00 Yorumlaİstesende istemeyende krediyi o çekmiş ve ödemek zorunda.. söylemişte sana işte. Sürekli basının etini yiyip başına kalkacaksan ayrıl gitsin, yok ben bunu hazmederim dersen devam et bu kadar net
00 Yorumla
+1 yılAbiside ona kredi çeksin aynı miktarda.
Fiftileşsinler.
A yok çekmek diyorsa.
İyi bir patakla aklı başına gelsin.12 Yorumla- +1 yıl
Ya ne bileyim öyle diyaie hatırladım öyle bir söz vardı amkkjhg😂
+1 yılBozulmam sonuçta benim ailemin borcu olsa bende öderim ki ödüyorum da bunu sevgilim bilir karışmaz karışamaz hatta netice de söz hakkı yok bu konuda
10 Yorumla- Devamını Gör (129)
Devamını Gör(174)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Nişanlım ailesi için 5 yıl boyunca kredi borcu ödeyecek. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler