Uzun zamandır bence paylaşmamıştım yine güzel bir bence paylaşmak istedim. Vaktim olmadığı için son dakikaya denk getirmiş olabilirim :)
ABD'nin tahvillerini en çok elinde bulunduran ülke Japonyadır. Ve japonyanın elinde bulundurduğu tüm tahvilleri yarın 05/10/2026 ( Pazartesi ) itibariyle nakite çevireceği söylentisi var.
Peki bu olursa ne olur ? Yüksek ölçekli satıştan kaynaklı olarak Dengeyi sağlaması için ABD merkez bankasının bu satışları satın alması gerekiyor. Alım için de para basmaktan başka çaresi yok.
Para basması enflasyonun yükselmesine sebebiyet verecek ve bu da Piyasaya giren nakit para ile Doların değerinin düşmesine sebebiyet verecektir.
Dolayısıyla en güvenli liman altın ciddi yükseliş elde Edecektir tarihi rekorları görebiliriz.

Diğer yandan ABD hisse senetleri ve borsada çökme meydana gelecektir. Bunlar yaşanırken Bitcoin de bu işte en karlı çıkacak 2. yatırım aracı olacağını düşünüyorum.
Çünkü ilk başta düşüş gerçekleşecek sonrada parabolik olarak yükseliş gerçekleşecektir. (tabi bu biraz zaman alacak bir yükseliş süreci olacaktır.)

Bu süreç tamamen japonların ABD tahvillerinin tamamını satacağı yönünde hareket edeceği söylentisinin yarın gerçeğe dönüşmesi ile gerçekleşecek bir süreç.
Bu söylenti ile ilgili bence yazmamdaki sebep ise japon merkez bankasının uzun süredir bu satışa yönelik hazırlık yaptığını düşünmemden kaynaklanıyor. En son faiz artırım kararı ile ki japonyada nadir görünen bir karar kendi para birimlerini dolar karşısında değerlendirmeye yönelik hamleler oluşturmuşlar ve buna zemin hazırlamışlardır. ABD nin savaştan dolayı hızla artan enflasyonu artık faiz getirisinin de üzerine çıkacağını düşündükleri için satıştan elde edecekleri parayı da altına yatıracaklarını düşünmekteyim.
Yapacakları bu hamle ile Avrupa borsaları bile nasibini alabilir.
şu an elinde uluslararası piyasalarda hisse ve hisse senedi tutan için pimi çekilmiş bir el bombası olduğu kime nerede patlayacağının belli olmadığını söyleyebilirim.
Umarım kimse üzülmez.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
O sırada tek çeyrekle altın gündemini takip eden ben sfdfd
Japonya nın bu hamlesi Amerika ile gerginliğe yol açmaz mı
Zaten ABD ortada hiç bir şey yok iken sırf İranın İsraile saldırmaması için irana saldırdığı ve petrol krizine sebep olduğu için ülkelerin çoğu gergin. En son israile BM de verilen tepki Filistinliler için değil ABD nin israili koruması sebebiyle iranla savaşa girmesinden yaşadıkları ekonomik dalgalanmaya tepkiydi. Trump a defalarca kez bu savaşı bitirmelerini söylediler dinlemedi. italya bile askeri destek vermeyeceğini açıkladı. Çin ve japonya da kendi yollarını çiziyor artık.
Vay arkadaş ghddhmfdbb