Çoğu ped markalarında yumuşaklık söz konusu değil hele ki tahriş yapması aşırı can sıkıcı. Ped'in boyutu ise ikinci önemli özelliklerdendir. Uzun ped hayat kurtarır. Peki siz kızlar ped alırken olmazsa olmaz dediğiniz bir özellik var mı?
Kızlar, regl döneminde ped alırken nelere dikkat edersiniz?
Selam DarkCat_! Hem yumuşaklığı hem üstün koruması ile Orkid Platinum’u denemediysen mutlaka denemelisin 💙 Pedin boyunu ise akıntının yoğunluğuna göre seçebilirsin. Akıntının yoğun olduğu günler için gece boyu, daha az yoğun günler için uzun boy, akıntının az olduğu günler için normal boy pedi tercih edebilirsin ✌️
Kotexinkini çok seviyorum da yengem tüp bebek için tedavi görüyor doktoru kotexi yasaklamış/: yumurtalara zarar veren maddeler bulunduruyormuş sanırım tam hatırlayamadım 🌝
Kotex hem tahriş etmiyor yumuşak pamuk gibi hem uzun güzel koruyor rahat ediyorsun koku zaten olmuyor naylon gibi değil ince de değil tek olumsuz yönü o dediğim yani
Ped alırken: -Üstünde %100 organik koton yazısınız olup olmadığına dikkat ediyorum -Naylon oranı en düşükleri almaya özen gösteriyorum. Yoksa öbür türlü enfeksiyon yapıyormuş diye duydum. - Pamuk oranı yüksek olmalıki tahrişin önüne geçebilsin. Ve dediğin gibi uzun olması iyidir.
İnce ve uzun olmasına dikkat ediyorum hantal kalın pedlerden hoşlanmıyorum orkidin mor kokulu olanı çok seviyorum tertemiz kokuyor genellikle gece boyunu alıyorum molpedin rengarenk paketli pedleri de güzel kotex de fena değil yumuşak
Öncelikli olarak yapısındaki malzeme önemli, naylon olanlar tahrişe sebep olabiliyor, hijyenik açıdan da daha da sık değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Pamuklu ya da pamuk türevi malzemelerden yapılmış peddler daha konforlu bence.
İnan ped çok daha rahatsız edici. Tamponun varlığını hissetmiyorsun bile eğer doğru kullanırsan. Kan havayla temas etmediği için koku filan da olmuyor, çok daha hijyenik.
Orkid Ne Diyor