Arkadaşlar benim reglim çok fazla oluyor, başım dönüyor diye oturmuştum canım sen hamile misin de oturuyorsun dedi 🤦🏻♀️ ben de sadece kadın doğuma sadece hamileler gelmiyor dedim sjsjsjsjsj
20 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar benim reglim çok fazla oluyor, başım dönüyor diye oturmuştum canım sen hamile misin de oturuyorsun dedi 🤦🏻♀️ ben de sadece kadın doğuma sadece hamileler gelmiyor dedim sjsjsjsjsj
Bazılarından öyle bir düşünce yapısı olabiliyor. Kimisi kadın Doğuma sadece evliler gider kafasında
Harbi ya
😆 bu algı var gerçekten ve ciddi bir şekilde bu kırılacak bir şey değil bazen benim hastalarımda da yaşanıyor
Kadın doğum doktoru musun
Bende bakacağım bu algıyı yıkın dedim
Hemşiriyim, o algı yıkılmaz çünkü toplumsal olarak ruha kazınmış bir durum sık sık karşılaşırım
Sonra rahatsızlığımı söyledim sonra evlen geçer dedi bende şehir efsanesi olduğunu söyledim
Kadın doğum bölümünün etrafındakileri biraz camda dedikodu yapan teyzelere benzetiyorum sanki camlardan kadın doğum bölümünün önüne gelmişler gibi 😆 evet bir şehir efsanesi haha
Kalktım otursun diye snnsns oturmadı da deli etti beni shshhshshshs
teyze evlen ağrıların geçer diye öneri yaptıktan sonra bide yer mi verdin iyi yürekliymişsin 😆 gurur yapmıştır o sen şehir efsanesi dedikten sonra hahaha
Terbiyesiz ya bi de onu diyor djjdjdjd napıyım ya dibime yapıştı yer versin diye
😅 kadın sonra ben o kadar cahil değilim dedi hshshshs ama hoş değil birine hamile misin diye sormak ndjdjdjdjs
Kadın daha ne desin sana 😆 tamam teyze ben doktora görünmeden şuradan ilk çevirdiğimi nikah dairesine götürüyorum deseydin haha teyzeler tehlikeli o kadar yer vermek için curcuna kopardı sonunda da gurur yaptı demek hahaha
Yok ya 30 yaşında filan vardı kadın
Bu nasıl mantık ya jsjsjs orada 65 yaşında kadın da vardı o da hamile jsjsjs o kadına göre
Kadın olduğun için rahatça sormuştur😆 ağızlarının ayarı yok cahil değil işte kim bilir kaç çocuğu var da sana bu öneriyi yapıyor senin hastalığının sebebini biliyor hahaha
Neymiş sebebi ona göre ilişki yaşamamak mı
Kadın doğum bölümündesin her an doktorlar bile hamile olabilir diyormuşum hahaha eskilerin mantığı işte
Evet ona göre sebebi oymuş ama tabi bana göre sorunu bilseydim daha farklı yorumlayabilirdim ki ona göre kessin o 😆
Dzgxgdgdgddfd ya sen daha iyi bilirsin o kadar kız kadın gidiyor yok pcos du yok kitleydi
Ben genetik mi diye araştırmıştım
Kendini teyzenin ocağına ve fikirlerine bırakma yoksa bir anda nikahlı gezersin😆 evet ben daha iyi bilirim haha
Dvebssssbb yok ya hastaydım o gün beni deli etti dndndndn
Genetik olan kanamanın mı fazla olması yoksa reglın kendisini 1 ay içerisinde 1 den fazla yaşaman mı onu bilmek istiyorsun
Genetik mi diye düşünüyorum
Hasta olduğun gün illa ki birilerinin seni deli etmesi tutar 😆 hayat bu ki kadın doğum bölümünde normal ya biz ne yapalım hahaha genetik olan nedir birkaç soru sordum ama gözün çarpmadı galiba
Şöyle tam anlayamadım ayda 1 kere oluyor ama ceste dönüyorum 2 aydır böyle oluyorum
Cesete
Haa şimdi anladım sorununu 😄 sadece durum buysa regl döneminde aşırı halsizlik bitkinlik ağrı uyku hali ve ruhsal çöküntü yaşamak belirgin olabilir ama eğer genetiklikten bahsediyorsan bu biraz ailede aynı problemler varsa yaşanıyor ki mesela sen son 2 aydır böyle olduğunu söylüyorsun bunu yalnızca genetiğe bağlamamak ve şunu eklemek gerekir ki demir eksikliği kansızlık hormonal değişiklikler veya başka bir durum da etkileyebiliyor olabilir
Ya hep çpk olurdu kendimi bildim bileli bxnxnxnx ama bu son 2 aydır felaket geçiyor öncesi sonrası sürekli kıvrandım hdjdjdjd hormonlarıma baktı sadece biri yüksek çıktı ona da normal dedi elime sjsjsj kadın doğum hapınin kâğıdını iliştirdi onu da kulanmama engel bir sağlık sorun var kaldım öyle ortada sjsjsj
Yani sende regl dönemleri zaten hep ağır geçiyormuş ama son 2 aydır resmen seviyeyi başka bir yere taşımış 😅 Hormonlarına da bakılmış ama yüksek olan hormon hangisiydi östrojen miydi progesteron mu? Kadın doğum haplarını vermesine rağmen kullanamamanın önündeki engel tromboz bazı karaciğer hastalıkları kontrolsüz yüksek tansiyon bazı kalp damar hastalıkları mı yoksa? bence sen çözümü kadının dediklerinde ara hahaha
Snaa da sövmiyim hemşir bey
Süt hormonu 32 çıktı
Epilepsi ya
süt hormonu dediğin büyük ihtimalle prolaktin oluyor bunun yüksek sayılıp sayılmayacağı laboratuvarın referans aralığına göre değişir birçok laboratuvarda hafif yüksek borderline kabul ediliyor bak Prolaktin stres uykusuzluk kan verme öncesi göğüs uyarılması bazı ilaçlar gibi nedenlerle geçici olarak yükselebiliyor belirgin yüksekliğinde ise adet düzensizliği göğüs ucundan süt gelmesi veya libido değişiklikleri görülebiliyor aslında stres uykusuzluk haricinde pek kötü bir şey değil hahahah
Aman aman küçük hasta sövme bana zaten kim bilir gündüz vakti o sıralarda kimler ne sövüyordur 😆
Aynen önemli değil dedi ama başım da ciddi ağrı var
Epilepsi mi kadın doğum haplarını kullanmandanki engel demek
Evet önemli değil zaten hahaha o kadar da teyze senden yer almak için cebelleşmiş ciddi ağrı olması normal süt hormonlarının yüksek olmasından kaynaklıdır
Ondan sanırım kendiliğinden düşer ya
Evet kendiliğinden düşer zaten 😆 gidip geliyorlardır arada sadece
Ölmeyi bile diledim sinir krizi bile geçirdim
Yok kızım sakin ol sende bu sinir krizi ile bi yere varamazsın bak ne de iyi bir enerjin var
Dayanamadım napıyım geçti ama
Hiç ultrason bile çekmedi belki kitle var
Geçti ise az önceki enerjine dön acil 😆 sohbet etmemiz gereken başlıklar var
Doktorlar hassas değil bu konuda sana bunu bütün gerçekliği ile üzülerek ifade ediyorum özellikle de devlet hastanelerinde bu durum daha sık görülüyor çok yoğun hasta bakımı var ve her biri ile uğraşmak bir saatten sonra doktorların kayış kopuyor
Aileme özele gitmek istediğimi söyledim
Özel hastane ama kenarda köşede insanların fazla tanımadığı bi hastane olabilir
Gerek yok diyorlar da Reglden sonra bile ön tarafın sadece sağ tarafı çok ağrıyor ağrı gelince çok kıvranıyorum
Evet ya hiç doktorla güvenmiyorum sjsjsj bi de doğum kontrol hapından korkuyorum bi kere kullandım böbrek taşım oluştu tamam alakası yok tesadüf olmuştur ama şüphelendim 😂😂
Reglden sonra da sadece sağ tarafta bu kadar şiddetli ağrı olması bana normal regl ağrısı gibi gelmedi açıkçası özellikle kıvrandıracak kadar oluyorsa kadın doğumda ultrasonla yumurtalıklarına falan baktırman iyi olur kist gibi bir şey olabilir boşuna çekme o kadar ağrıyı
bulantı kusma bayılma baş dönmesi ateş var mı veya belirgin karın hassasiyetin var mı?
3 ay önce de gitmiştim bir şey çıkmadı sjjsjsjsjsj daha önce zararsız kitle vardı kendisi kaybolmuştu ndjdndndn
Bulantı oluyor nefes darlığı oluyor yemek yiyince tansiyonum düşüyor şakaklarım ağrıyor bazen çok az ateşim oluyor mide hassasiyetim oluyor o ağrıyan yeri kontrol ediyorum bastırınca ağrıyor sürekli uykum geliyor halsizim biraz tüylerim arttı lazere gitcem
Doktorlara açıkçası güvenmemen lazım ki doktorlara güvenmiyorsan da bari bir tane güvenebileceğin doktor bulalım sana ya da kendimi bulayım sana hahaha seni kıvrandıran ağrıyla baş başa bırakmayalım 😆doğum kontrol hapından korkma o tesadüftür bence nasıl bir şüphe olabilir hahaha
3 ay önce ile bugün aynı değil çok zaman geçmiş aradan güven bana hahaha git bidaha baktır zararsız kitle mi vardı iyi ki onu farketmiş en azından 😆
Hangi
Şehirdesin ki ndndndnx
Gülma jsjsjs senin başına da gelebilir
bunu sadece regl hormonlarına bağlamamak lazım o zaman baktır
İstanbuldayım ben 😆
Onu o gittiğim doktor fark etmedi ki taş düşürürken emar da jdjdjd çıktı
Ben motoruma baktırırım kendim bu işin piriyim başıma gelirse hemen çözüm bulurum benim başıma başka bir sorun gelmişti zaten hahaha
Sen nasıl bir doktora gittin merak ettim kimdi o hahaha bu nasıl bir doktor
Ne yaşadın kanser mi öyle deme bak ünlü bir doktor böbrek yetmezliğinden ölmüştü
Kanser değil kızım Allah korusun bende ürolog bölümü ile sorunu yaşamıştım ama küçüktüm tabi o zamanlar
En son ki gittiğim mi jdjdjdjdj
Evet en son ki gittiğin 😆 nasıl bir doktor bir şey bilmiyor
Oooo hdhdbd bulman çok zor bana İstanbul'da değilim
Nerelerdesin söyle de bulalım 😆 zor olan istememektir
Anadolu da sürünüp gidiyorum djjdjd
Niye her mesajın sonunda sjsjsj gülüyorsun 30 yaşındaysan neşeni kaybetmen gerekirdi somurtan hemşirlerden değil misin sjsjsjsjssjsjs
Anadolu’na sürünüyorsan Anadolu’ya gelelim diyormuşum hahaha gülmek yasak mı kızım alla alla hahaha somurtan hemşirlerdem değilim 😆 30 yaşında olduğumu kim söyledi sana hahah
😂 yazıyor diye sjjsjsjsjs iyi bari somurtayın 😂😂 zaten hastayız biz jsjsjsjsjs evet sürünüyorum öyle sjsjjsjsnssj
😆 her yazılana inanıyor musun hahah somurtmam güler yüzlüyümdür evet bizim hastamızsınız zaten😝 sürünme yürümeye çalış hahaha
Dhhdhdhdhd bu gençliğimde bir sürü sağlık sorunu yaşıyorum ya nxnxnx ona rağmen bende gülüyorum 😄
Herkesin gençliğinde böyle papaz olduğu sağlık sorunları var ama önemli olan gülmek 😆
Bilmiyorsun benim e nabız kayıtları epey kabarık shhshshsh
Kabarık olman çok kötü anlamına gelmiyor 😆 gayet te enerjik bi kadınsın
Ydkdmdkdn teşekkür ederim mizahla ayakta kalmaya çalışıyoruz sjsnsnsn
Mizah ayakta kalmana sebep olduysa mizaha sarıl bence baksana mizah anlayışın ve bakışın aurana yansıyor 😆
Önce de böyleydim. Jxjxjxjx umarım bana acıyıp bunları demiypsundur dhjdjdjdjd
Önceden böyle isen güzel hahaha yaşın kaç bakim senin ne acıması kızım doğruları söylüyorum alla alla 😆
22 jgfvbbccc
Ciddi misin 😆
Evet bu yaşa shshshsh bu kadar hastalık normal değil demi sbsbshshsb
Normal normal hemen yerden yere vurma kendini hahahaha sende varya yerden yere vurmak için yer arıyorsun
Evet snnsnsnsn eleştiriyi kimseye bırakmayız djdjdjdjs
😆 eleştirilecekse ilk ben kendim kendimi eleştiririm dercesine hahaha
Öyle valla sjsjsjsn kaç yaşındasın
Güzel en azından eleştiriyi kendin yapıyorsun hahaha 25 yaşındayım ben 😆
Evet herşeyin fazlası zarar sgshshshs
😆 sohbetinde öyle mi
Sohbetin fazlası mı djdjdjdj
Herşeyin fazlası zarardı hani hahaha sohbetin de fazlası zarar mı doktor hanım
Ben doktor değilim ndndnd
Yani değişken bir durum
Az önce doktormuş gibi davrandın hahaha evet çok değişken insandan insana değişir bazı insanların hiç sohbeti sarmıyor 😆
Benim sohbetin de mi sarmıyor dbdbdbdbdn
Sarmasaydı 97 mesaj olur muydu hahaha
Hahahahahahahsh ne bilim sormak istedim
😆 o kadar da değil kızım sende sardı ki buralara kadar geldik
Hahahah
😆 dünden beri konuşmadığımız konu kalmadı
Evet djjdndn bütün hastalıklarımı konuştuk hshshs
Zaten bütün hastalıkların dün gece elden geçti 😆 bakalım bugün ne geçecek
Bilmem dnndndndnd
Onu ben bilirim diyormuşum hahahaha
Neymiş sjsjjss
Bilmem bu gecenin konusu ne acaba haahah ne çıkabilir ki 😆 sürpriz yumurtadan
Jdjdjdjdj 😂 anlatacak bir şeyin yok mu
Bugün çok yorgunum sadece hahaha ayaklarım ters dönmüş olabilir 😆
Çok mu yoruldun işte Djjdjdjd
Çok haha yoruyorsunuz kızım siz kadınlar bizi bizde canız 😝gün boyu sana sataşan teyzeden 2 teyzeye denk gelsem anam ağlıyor 😆
Noldu ki bugün hdjdjd
Hangi birini anlatsam ki 😆
Dinliyorum
Dinliyorsun hoş güzelde buradan mı 😆 şöyle bi göstersem kendimi içeri mi gelsen artık haha
Gddfggg peki
Allah razı olsun 😆
Kadın sana kimin geldiğini sormamış yalnız orayı kaçırmışsın
Karnı çıkıktı kendisi hamileydi o kadar canım değilim
İyi de hamilelerde bu çok şık görülüyor normal soru
Hamile değilim ki ben
Hamileler regl mi oluyor
Soruyu yanlış anlamışsın djdndndn
Yok baş donmesi
@ hamile değilim ben sadece reglim çok fazla oluyordu
@thanksgiving34
Orayı anladım basın dönmüş oturmussun kadın da iyi misin anlamında hamile misin sen diye sormus
Hamilelerde baş dönmesi çok sık görüldüğü için bu soru normal regl durumda ise genelde gorulmez
Abo soruyu sen çok anlamışsın shsjsjsjss
Yanlış
Yer mi istedi senden
Ben bakireyim bu kadın oturdupumu gördü hamilesin misin dedi bende hayır dedim sonra hsjsjs neden oturuyorsun dedi bende regl kanamam çok olduğunu başımın döndüğünü söyledim Djjdjdjd sonra yer vermeye çalıştım hdjdjd oturmadı canım canım tavsiyelerde bulundu
Gereksiz yere salça olmuş
Slk karı beni deli etti hdjsjdjdjxjx
Yanında bıçak tasi komando bıçağı 40 cm
Oturunca çıkart psikopat sanarlar salça olmazlar
Hamile kadını bıçakşayaxak değilim anlıyorum şaka yapıyorsun ama bazı toplumsal algıları şiddetle çözemem dhdhdndjdjdjsj
Caydırıcılık açısından sapla demiyoz
fhffgggfhhh
Akli orada kalmis
Bazıları diplomalı cahil maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanların detayını bilmeden yorum yapması bazen gerçekten can sıkıcı olabiliyor 🌸 Kadın doğuma sadece hamilelik için gidilmediğini, regl düzensizlikleri ve ağrılar için de muayene olunduğunu anlamak çok önemli ✨
Yoğun regl dönemlerinde baş dönmesi çok normal. Ben bu süreçte kendimi zorlamayıp hafif nefes egzersizleri ve hafif esnemeler yapıyorum 🧘♀️
Peki senin doktor randevun nasıl geçti, ağrıların için rahatlatıcı bir çözüm önerdi mi ☕