Sünnet düğünü yapıp regl konuşmayı tabu sayan bu kültürü normal mi buluyorsunuz?

Ben sünnet düğünlerinin yapılmasına karşıyım çünkü bir erkek çocuğunun sağlık açısından özel bölgesi kesildi diye davullu zurnalı kutlama yapıp altın takmaları, hediyeler almaları kafama girmiyor, daha saçma bir gelenek duymadım. Kızlar adet olduğunda aman ayıp aman sus diye markette, bakkalda gerek gazete kağıtlarına gerek siyah poşetlere ped koyulan bir ülkede yaşamak o kadar can yakıcı ki kız çocukları baskılanırken erkek çocuklarına düğün yapılmasını doğru bulduğum bir şey değil. Bu zihniyette olan bir toplumda doğup büyütülmek çok sinir bozucu. Kadınların regl olması niye ayıp oluyor, o da üremek ve büyümek için gerekli bir şey ya hani, niye saklama ihtiyacımız olsun? Bana kızmayın çünkü benim eskiden konuştuğum biri bana "Regl ne?" diye sormuştu yani cinsiyet fark etmeksizin regl hakkında az da olsa bilgi sahibi olunmalı çünkü karşınıza çıkacak tüm kadınlar belirli bir yaşa kadar regl dediğimiz döngüyü her ay yaşıyor ve bilinçli olunması gerektiği fikrindeyim. Ki bu ayıp bir şey değil, sünnet ne kadar normalleştirilmişse bu da normalleştirilmeli.

Sünnet düğünü yapıp regl konuşmayı tabu sayan bu kültürü normal mi buluyorsunuz?