Hiç kendiliğinden adet görememe, küçük yumurtalık ve göğüs gelişimi için Nisfertil mi Ocean Polysitol mü?

Ben 24 yaşındayım. Kendimi bildim bileli, ergenlik dönemim de dahil olmak üzere hayatım boyunca bir defa bile kendiliğimden adet olmadım. Yani "adetim gecikiyor", "düzensiz oluyorum" gibi bir durumum yok. Doğum kontrol hapı kullanırsam ilaç desteğiyle adet görüyorum, ilacı bıraktığım an sistem tamamen duruyor ve hiç adet olmuyorum. 6 yıl önce doktora gittim yani 18 yaşında. Doktora gittiğimde yapılan muayenelerde yumurtalıklarımın ve rahmimin yapısal olarak yaklaşık %60 oranında küçük olduğu söylendi. Yani klasik bir Polikistik Over (PCOS) veya yumurta tembelliği durumum yok. Vücudumda sistemi çalıştıracak o hormonal sinyal (FSH/LH) kendiliğinden hiç devreye girmiyor, yumurtalıklarım uykuda ve küçük kalmış durumda. Ayrıca gelişim döneminde yeterli östrojen hormonu salgılanmadığı için göğüslerim de yapısal olarak oldukça küçük kaldı. Bunların yanında hafif düzeyde tiroid düzensizliğim var (bunun için guatr ilacı kullanıyorum) ve demir eksikliğim mevcut.
Geçtiğimiz dönemlerde, içeriği çok zengin olan (içinde L-Arjinin, L-Karnitin, Coenzyme Q10 barındıran) Progenix adında bir takviye kullanmıştım. İnanılmaz bir şekilde, daha ilk ayım dolmadan hayatımda ilk defa adet öncesi akıntı şeklinde çok olumlu bir hücresel reaksiyon aldım. Vücudum resmen o zengin içeriğe tepki verdi. Ancak o üründe saklama/nemlenme yüzünden küflenme sorunu yaşadığım için bırakmak zorunda kaldım ve şase formunda daha hijyenik bir alternatif aramaya başladım.
Şimdi önümde iki seçenek var ve hangisiyle devam etmem gerektiği konusunda çok kararsızım:
Nisfertil For Women: İçeriğinde Myo-Inositol'ün yanında tıpkı benim daha önce vücudumun tepki verdiği o zengin bileşenler (L-Arjinin, L-Karnitin, CoQ10) ve hormon dengesi için hipofiz bezini uyaran Hayıt Ekstresi var. Şase formunda.
Ocean Polysitol: Çok daha popüler bir marka ama içeriği sadece Myo-Inositol ve folat ile sınırlı, yani oldukça sade bir ürün. Şase formunda.
Bazı yapay zekalar ve doktor görüşleri benim durumumda sadece inositol içeren sade ürünlerin (Ocean gibi) yetersiz kalacağını, Nisfertil gibi zengin formüllerin hücreleri uyarmak için daha iyi olacağını söylüyor. Bazı kaynaklar ise takviyelerin benim durumumda (hiç adet olamama, yapısal küçüklük ve göğüs gelişiminin az olması) tek başına sistemi çalıştırmaya gücünün yetmeyeceğini, asıl çözümün Biyo-eşdeğer Hormon Tedavisi (HRT) olduğunu belirtiyor. Kafam çok karışık, moralim de çok bozuk...
Sizlere sormak istediklerim şunlar:
Benim durumumda olan, yani doğum kontrol hapı dışında bir defa bile kendiliğinden adet olmamış, yumurtalıkları ve göğüs gelişimi yapısal olarak geri kalmış olan ve bir şekilde sistemi çalıştırmayı başaran var mı? Nasıl bir tedavi yolu izlediniz?
Bu iki takviyeden birini, özellikle de Nisfertil veya Ocean Polysitol'ü kullanıp benim gibi ciddi durumlarda faydasını gören oldu mu?
Kadın doğum dışında "Jinekolojik Endokrinoloji" uzmanına gidip biyo-eşdeğer hormon tedavisi alan var mı aranızda?
Tecrübelerinizi, tavsiyelerinizi ve bana umut olacak hikayelerinizi heyecanla bekliyorum. Şimdiden cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.
Hiç kendiliğinden adet görememe, küçük yumurtalık ve göğüs gelişimi için Nisfertil mi Ocean Polysitol mü?