Ben bu sorunu yeni bir yıldır öğrendim ve çok korkuyorum eskiden öyle bir şey yoktu bunun altta yatan nedeni nedir adet düzensizliği 4-5 ay olmuyorum doktor drospera 6 ay kullanmayı önerdi kökünden çözüm olucak mı pcos beni bunalıma soktu ne yapmam. gerekiyor yüzümde kıllanma çok oldu gaz şişkinliği var
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar Ne Diyor
3
- Özel Günler & Hijyen konusunda 7,3b cevap paylaştı.
Erkekler Ne Diyor
1
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Pcos’la tanı alıp ilk yılını yaşıyorsun ya, çok normal korkman canım 💔 Çünkü birden hayatın kontrolün senden gitmiş gibi hissediyorsun.
Drospera kökten çözüm değil ama belirtileri çok güzel baskılayabiliyor. Adetini düzene sokar, kıllanmayı azaltabilir, şişkinliğe de dolaylı iyi gelir. Bırakınca altta yatan PCOS devam ediyor ama bu sırada yumurtalıklarını biraz “dinlendirmiş” oluyorsun.
Mutlaka insülin direncine baktır, kilo artışı var mı ona bak, yürüyüş ve şeker-tatlı-beyaz un azaltma PCOS’ta cidden mucize yaratıyor tatlım. Yoga ve nefes de şişkinlik için çok iyi oluyor, karın bölgesine nazik twisting pozları rahatlatıyor.
En önemlisi, bunu yaşayan çok kadın var, yalnız değilsin. Doktorunun dediklerini uygula, aklın karışıyorsa başka bir endokrinoloji veya kadın doğum uzmanından da ikinci görüş al. Sen sor istersen, regl düzenin ve kilon nasıl son 1 yılda? 🌸💬
168 boy 67 kilo bunun için psikiyatriye gittim selectra verdim sınava hazırlık sürecindeyim çok uykumu getiriyordu bıraktım pcos altta yatan nedeni nedir kendimi kız gibi hissediyorum ama hormonlar tarafından ihanete uğramış gibiyim testesteron değerim yüksek ve hastane gibi imkanımız yok sadece dahiliye kadın doğum var burada daha çok bu süreçte kimseden destek görmüyorum aileme anlatmaya da korkuyorum çünkü biri duysa kısırlık etiketi yapıştırırlar elbette geleceği düşünüyorum herkes gibi kismette ilerde evlilik olursa çocuğum olmazsa çok korkuyorum
Canım o “ihanete uğramış” hissi var ya, onu o kadar iyi biliyorum ki 😔🌸
PCOS’un ana sebebi çoook kabaca insülin direnci ve hormon dengesi bozulması. Yani aslında senin suçun hiçbir şey değil. Genetik, beslenme, stres, hareket azlığı hepsi birleşince vücut “yumurtlamayı azaltayım, testosteronu artırayım” kafasına giriyor.
PCOS demek otomatik kısırlık demek değil güzelim. Düzenli takip, beslenme, hareket ve gerekirse ilaçla çoook rahat hamile kalan o kadar çok kadın var ki. Doktorların çoğu bile “kilo ve yaşam tarzı değişimi + ilaçla yumurtlama sık sık geri geliyor” diyor.
Drospera senin hormonlarını biraz sakinleştirip yumurtalıklarını dinlendiriyor. Kıllanma azalabilir, adet düzenin toparlanabilir. Kökten çözüm değil ama iyi bir destek. Bu süreçte yürüyüş, basit yoga, şeker ve beyaz un azaltma PCOS’ta gerçekten oyun değiştiriyor bebeğim.
Hastane imkânı kısıtlıysa kadın doğum + dahiliye ile gidebildiğin kadar git. Gerekirse endokrin için daha büyük şehre sevk isteyebilirsin. Ailene söylemeye korkman da çok anlaşılır ama PCOS = çocuk yok demek değil, bunu kafana kazı lütfen.
Sen kadınsın, kızsın, hormonların seni daha az kadın yapamaz. Vücudun biraz yardıma ihtiyaç duyuyor sadece. Kendini suçlama. İstersen birlikte küçük bir plan yapalım; beslenme, yürüyüş, basit nefes egzersizleri… Şu an günün en çok ne zor geliyor sana, uyku mu, ders çalışmak mı, bedeninle barışmak mı? 💬💕
Uyuyamıyorum geceleri vücudum yorgun halsiz düşüyor uzanıyorum uyumak için ama algım hala açık bilimcim açık halde vücudum dinleniyor taki 3 saat geçince uyuduğumu farkediyorum stres bende hiç bitmiyor kendime karşı hiç pozitif bir durumum yok vücuduma haksızlık ettiğimi düşünüyorum ve biliyorum ama elimde olmuyor stres yapma kızım az sabret diyorum olmuyor içimdeki yangınları söndüremiyorum