11 ayKadınların askere gitmesi devlete yükten başka bir şey getirmez. Ortada savaş yok bir şey yok. Böyle bir yasa çıksa bile kadınlardan da bedelli parası almak için çıkarırlar. Yoksa askeriyede iki kat masraf çıkarmanın bir mantığı yok.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 aybugun baska bi soruya daha yazdim kadinlara da 15 gun 1 ay falan en azindan basit seviyede silah kullanma, ilkyardim egitimi tarzi bi egitim verilmesi gerektigini dusunuyorum. birkac savunma hareketi de ogretilebilir. farkında degiliz ama kadinlarin bunlari ogrenmeye ihtiyaci var. her kadinin ikamet ettigi sehirde, ornegin liseden mezun olunan yaz tatilinde falan verilebilir cok da faydali olur
118 Yorumla- 11 ay
adina askerlik demezsin sen de 😄 regl asiri agrili gecmedigi surece yasamini etkileyen bir sey degil agri kesici iciyorsun geciyor. asiri etkiliyorsa da 1 aylik askerligin 1 haftasını revirde gecirirsin 3 hafta yine yeter. hamile olan kadın askere gitsin demiyorum zaten nasil erkeklerde askerlikten muaf olmak varsa kadinda da olur
- 11 ay
askere gitmeden once kan testi alinir hamilelik durumu varsa askerlik ertelenir... kadinlar da tank tufek kullansin demiyorum iste askeri bi egitim alalim neden almayalim ki
- 11 ay
flankescim dalga mi geciyorsun hahahsh 1 aylik bir egitimden bahsediyorum. hamilelik tespit edilirse kadin askerligi yarida birakir bu kadar basit teorik tartisma icine mi giricez
- 11 ay
cevaba yazmistim 15 gun 1 ay diye
- 11 ay
😁
- 11 ay
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ herkes senin gibi bilgi sahibi değil 🤦🏻
- 11 ay
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ istege bagli olmasin isteee zorunlu olsun 1 ay takilip geliriz ne zarari var sijdjd
- 11 ay
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ kadinlar sadece meclise sunulan bi kanun onerisine bile bu kadar karsi cikiyorsa biz bir daha kadin erkek esitliginden bahsetmeyelim 😁
- 11 ay
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ aslinda zorunlulukla alakasi yok savas olsa en on safta kadinlar savassin demiyorum yukariya da yazdim. gereklidir degildir o ayri konu ama silah kullanmanin, ilkyardim yapmanin, askeri disipline kısa sure de olsa maruz kalmanin hicbir kadina zarari olamaz hatta belirttigim gibi bedelli askerlik tarzi 1 aylik bir egitimin bircok kadinin sahip oldugu bagimliliklari asmak noktasinda bile cok faydali olacagini dusunuyorum ama dedigin gibi kabul edilmesi imkansiza yakin ki zaten ortada meclise sunulmus bir teklif de yok zaten siradan bir vatandasin önerisi sadece
S. çarım böyle işe herkes ne hevesliymiş ölmeyi bayılmak sanıyolar ya 🤦🏼♀️
Takip etmedim sonucunu ama kesinlikle istemiyorum. Akıl alır gibi de değil bence erkekler gitsin yeter niye ve nerden böyle bişey çıktı anlayabilmiş değilim
11 Yorumla
11 ayKadınlara bu kadar yüklenilmesi de yaniiii
Bi bu kalmıştı.
Eğer kadınlar da askere giderse erkekler kendini nasıl savunacak acaba ‘biz de askere gidiyoruz’ diyemeyecekler12 Yorumla- 11 ay
İsteyen de olur istemeyen dee
Yapay Zeka Cevapladı
Kadınların askerlik yapması konusu eşitlik açısından tartışılabilir ama iş regl konusuna gelince, doğanın kurallarıyla savaşmak biraz zor 😄 Regl dönemi sadece biyolojik bir durum ve maalesef erkeklerin vücutlarına böyle bir özellik ekleyemeyiz. Ama kadınların özel günlerinde yaşadığı zorluklara empatiyle yaklaşmak önemli. Regl döneminde kadınlar neler yaşıyor bilmek istersen, sana seve seve anlatırım 😊
20 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
11 ayErkeklere regli sancısı gelse yarısı hemen hastanelik olur 🤣🤣 zaten grip olsalar öleceklerini zannediyorlar.
13 Yorumla- 11 ay
Yooo gayet doğru. Baş edemeyen çok kişi olurdu.
11 ayOf gönderin artık bizi askere valla süper olur ben çok hevesliyim. Şöyle bir beş kilo verip, ahiretlik edinip gelirm ne güzel
111 Yorumla- 11 ay
Erkeklerin yıllardır ağlayıp zırladığı askerliğe kadınların gitmek için yanıp tutuşması.. erkoların hayatı zindan ettiğinin ciddi bir kanıtıı
- 11 ay
Ben 6 ay yapsam yeter sonra sıkar sjdjd
- 11 ay
Bi gidelim de bakarız
- 11 ay
Ve kabul etmiş
- 11 ay
Ben
11 ayGerekirse aslanlar gibi yaparım tek soru bize mi kaldı memleketin onca erkeği varken utanmayacaklar mı ayıp ya
11 Yorumla
11 ayDöner sermayeye katkı için ne yapacaklarını şaşırdılar. Bide zorunlu kılıp millet gidemeyince bedelli yapsın diyedir.
11 Yorumla
11 ayErkekler ne güne duruyor ya savaş durumunda seferberlik ilan edilse ülkede erkek kalmasa neyse yoksa gerek yok bence.
12 Yorumla- 11 ay
Galiba 🥹
m 11 ayBize mi kaldı cidden bu görev erkekler varken onu anlamıyorum.
15 Yorumla- 11 ay
Siz ne yapacaksınız 🙈
- 11 ay
🤣 olacağı o bu gidişle
karakter gelisimi icin guzel bir sey, ustelik egitim sayesinde kendilerini koruyabilirler, pek cok kadin bu tarz seylere hayatinin bir donemi ilgi duyuyor zaten cokta yanlis bir sey goremiyorum, ama gundem icin yalan haber soylentisi cok, tipki tecvuzculere gelen pipi kesme kanunu gibi yalan bir haber gibi duruyor
10 YorumlaErkekler de doğursun o zaman, iyice prenses oldunuz
11 Yorumla- 11 ay
O da olacak yakında
Askere gitmiş kadın mi yoksa regl görmüş erkekmi temsili foto
11 Yorumla
11 ayBence doğru değil kadınlar biraz daha telaşlı ve duygu dolu varlık olduğu için eli silah tutan kadın ya da cebinden silah çıkartıcak kadın olduğunu düşünmüyorum o anda.
10 Yorumla
11 ayBence bunda sorun yok ama zorunlu değil gönüllü askerlik olmalı, vatan haini olanların da orada sırf forma giydi diye kendimi vatansever ilan etmesine izin verilmemeli.
10 YorumlaYani çok ama çok hayaliyse ve bu duruma ayak uydurabilicekse gitsin bilmiyorum okuldan gidenlerden var sanırım ama bana göre bir meslek değil asla
11 YorumlaZorunlu olmamalı ama olursa yapacak bir şey yok.
20 YorumlaBu bir çok ülkede yaygındır ve Türkiye'de de neden olmasın bence doğru.
10 YorumlaDoğru değil ben yapamam ya hdjs
25 Yorumla
11 ayBenimki vana çıktı kızlar
12 Yorumla- 11 ay
Evet evet ondan
u 11 ayAçıklamaya katılıyorum.
126 Yorumla- 11 ay
Sana değil açıklamaya katılıyorum 🙄
- 11 ay
+k al hediye ediyorum
- 11 ay
Yazdım ya 🤦🏼♀️ niye anlamıyorsun beni
- 11 ay
Artı işareti o matematikten 🤦🏼♀️ k ise bir harf
- 11 ay
Ne işareti o 🥺 hep hakaret hep..
- 11 ay
O zaman hep şiddet hep şiddet 🥲
- 11 ay
Ben anlamam ayrıca tövbe değil özür 🙄
- 11 ay
Niye her gün olsun ki
- 11 ay
😅😅 hayır şimdi bir kere
- 11 ay
Dün nerede ettin ya
- 11 ay
Salata mı yapıyoz burada
- 11 ay
Çok karıştırıyorsun 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
- 11 ay
Tutmasın tabii 🤦🏼♀️
Baktık sizden hayır gelmiyor vatan bize emanet
11 Yorumla
m 11 ayÖğğhhh o fotoğraf ne öyle
13 Yorumla- 11 ay
Hepsine ait edilemez
11 ayNe abartıldı bu askerlik olursa gideriz nedir yani
12 Yorumla- 11 ay
Giderim ne olucak Allah aşkına
Hiç değil ben gidemem 😃😃
12 Yorumla
11 ayHaha taraflar yavaştan yer değiştiriyor .
14 Yorumla- 11 ay
Elim bir erkeğe kalkmayacak kadar kadınlık şerefim var haha😂
- 11 ay
🧚♀️🤝
11 ayÇok saçma kadınların tek askerilk yapması eksikti gerçekten çok saçma geliyor bana.
10 Yorumla
11 ayHani gidiyorlar mi da
12 Yorumla- 11 ay
Hadi bakalım
11 ayKerem Can gitmez boşş ugrasma
10 Yorumla
11 ayDeğil tabi
25 Yorumla- 11 ay
Hayatta gitmem de yapmam dü
- 11 ay
Bulursan ihbar edersin
11 ayBilemiyorum 😅
10 YorumlaÖzel Günler & Hijyen konusunda 8,3b cevap paylaştı. yanlış
10 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 628 cevap paylaştı.
11 ayGidemem ben korkarım
10 Yorumla
Erkekler Ne Diyor
11 ayDoğru bir karar. Kadın Erkek tamamen eşit olmalı, görevlerde ve sorumluluklarda da bu olmalı.
10 Yorumla
11 ayŞimdikiler askerlik mi ya erkekler yatıp yatıp geleceğine birazda kadınlar yatsın
10 Yorumlakadnların asker olması çok saçma eskiden askerler için genel ev kadınlarını getirirlerde askere aç aç yaparlardı şimdi yapıyorlarmı bilmiyorum o kadın askerin orada bulunması demek felaket demek..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayMaalesef hala askere alınacak kadar gelişim gösteremedi kadın cinsiyeti.
10 Yorumla
11 ayGidip silah kullanmayı öğrensinler
10 Yorumla
11 ayEşitlik var gitsinler nafaka tazminatta kalkmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayBi orası kaldı karıştırmadıkları
11 Yorumla
Cevap sahibi11 ayO fotodakine erkek mi diyon bence yüz karası
Gizli Üye(30-35)11 ayErkeklik kaldırılsın daha iyi
10 Yorumla
11 ayMk gelin gelin sizde gelin.
00 Yorumla