3 ü ilişki 4 adet oldum 12 sinde beta verdim 1.2 çıktı 15 i geri verdim beta HCG küçüktür beş çıktı ne demek şimdi bu olsa çıkarmiydi yani şimdi ne anlamda bu
referans aralığı 0-10 mlU/mL dir. sizin değeriniz 5 çıkmış. yani tam orta değer de. ancak ilki 1.2 çıktığı için bir hafta belki iki hafta sonra tekrar kontrol ettirin. yükselme, dolayısı ile hamilelik olası görünüyor.
0
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Beş değil beşten küçük deger işareti var zaten yanında
dalga geçiyorsunuz dimi. size ne yazsam boş. yorum gayet açık. sence hangisi büyük olur. < 1.2 mi, <5 mi. sen küçüktür işaretine takılma. kafanı karıştırıyor. senin anladığına göre yani beşten küçük anlamına gelse 1.2 niye, buna da <5 yazılması gerekmezmiydi. ilk tahlil sonucunu yazmışın sorunda. 12 sinde demişin <1.2. diğeri 15 inde <5. bende diyorum ki 2 hafta sonra bir tahlil daha yaptır. sonucu 20 çıkması muhtemel. belliki her tahlil sonucu artarak ilerleyecek.
şu an zaten negatif diyoruz siz anlamadınız. ama negatif olması ilerleyen günlerde pozitif olmayacağı anlamına gelmiyor. beta değeri her hafta yükselerek devam eder hamilelikte. baştan beri onu demeye çalışıyorum. emin olmak için 1 hafta sonra tekrar vere bilirsiniz. bir şey katbetmezsiniz. en yüksek pran negatif için belirlenmiş sınır. diğer yandan süre de önemli. örneğin yumurtlama döneminden itibaren kaç gün geçti. mesela pozitifse 1. haftanın sonunda 5-50 arası çıkar.
Hımm anladım. Endişeye gerek yok o zaman. Yumurtlama dönemi adetin başladığı günden başlayarak 10 gün sonrası baz alınırsa ardından gelen 10 gün içerisidir. Kalan 10 gün yine yumurtlamanın olmadığı 10 gün kabul edilir. Sizinki %70 yumurtlama dönemi dışında kalıyor.