Merhabalar
Son adetimden sonraki 41. gündeyim hala regl olmadım, test yaptım negatif çıktı, sizce neden olmuyorum, regl belirtisi vs. yok
Merhabalar
Son adetimden sonraki 41. gündeyim hala regl olmadım, test yaptım negatif çıktı, sizce neden olmuyorum, regl belirtisi vs. yok
Merhabalar,
Adet gecikmesinin birçok farklı nedeni olabilir ve her zaman hamilelik ile ilişkili olmayabilir. Testin negatif çıkması, hamilelik ihtimalinin düşük olduğunu gösterse de, regl gecikmesinin diğer olası nedenlerini de göz önünde bulundurmak önemlidir:
Stres
Stres, vücuttaki hormon dengesini etkileyerek adet döngüsünün gecikmesine yol açabilir. Yoğun duygusal stres veya fiziksel stres (aşırı egzersiz, kilo kaybı vb.) adet gecikmelerine neden olabilir.
Hormonal Dengesizlikler
Tiroid bezi sorunları (hipotiroidi veya hipertiroidi) ya da prolaktin hormonu seviyelerindeki artış gibi hormonal dengesizlikler, adet döngüsünde bozulmalara neden olabilir.
Polikistik Over Sendromu (PCOS)
PCOS, yumurtlama problemlerine yol açabilir ve düzensiz adet döngüleri yaşamanıza neden olabilir. Bu durumda regl gecikmesi sık yaşanabilir.
Aşırı Kilo Değişiklikleri
Ani kilo kaybı veya kilo alma, adet döngünüzü etkileyebilir. Vücut yağ oranındaki değişiklikler, hormon seviyelerinde dalgalanmalara neden olabilir.
Doğum Kontrolü
Eğer yakın zamanda doğum kontrol yöntemlerini bıraktıysanız, vücudunuzun hormon dengesi bir süre bozulabilir ve bu da adet gecikmesine yol açabilir.
İlaçlar
Bazı ilaçlar (antidepresanlar, antipsikotik ilaçlar vb.) adet döngüsünü etkileyebilir.
Ne Yapmalı?
Eğer adet gecikmesi birkaç hafta daha devam ederse ve hala regl olmazsanız, bir kadın doğum uzmanına başvurmanız faydalı olacaktır.
Ayrıca, negatif çıkan hamilelik testini birkaç gün sonra tekrar edebilirsiniz, bazen test erken yapılmış olabilir.
Belirttiğiniz gibi regl belirtisi yoksa ve hamilelik dışı nedenleri göz ardı edemiyorsanız, doktor kontrolü en doğru yönlendirmeyi sağlayacaktır.
Teşekkürler
Şüpheli ilişkin mi oldu
Oldu ama en son reglden hemen sonra olmuştu kanda bisey çıkmamıştı o zaman
Hamilelik belirtin hiç yok mu
İlişki sonrasında hap falan kullandın mı
Hap kullanmadım, belirti yani normalde bulantı oluyor o yüzden hamileliğe yoramıyorum hem varsa bile bu kadar erken belirti verir mi ki
Tabiki eğer tuttuysa belirti başlar az da olsa
Sarka bilir mevsimsel arada bir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?