Kadin kadini anlamiyor ki erkekler anlasin. Hatta bence bazi erkekler halimizden daha cok anliyorlar yaşamasalar bile. Benim kiz arkadasim sanci falan cekmezdi. Sadece adet olurdu, enteresan sekilde duygu durum degisikligi falanda olmazdi. Bana abarttigimi soylerdi.
Bazen okulda ogleden sonra icin falan izin alir eve giderdim cunku yatma, dinlenme, ayagima karnima sicak seylere ihtiyac duyuyorum. Tabi okulun verdigi devamsizlik yetmezdi buna. Bence kiz ogrencilere ekstradan 5-10 gun kadar fazla devamsizlik hakki taninmali.
Cok sancili gunlerimi o kuru tahtanin uzerinde gecirmek zorunda kalirdim. Zaten kan kaybindan üşürdüm, bir de hoca, sinif arkadaslarim falan cami acarlardi daha da üşürdüm. Hadi iş yasamini falan gectim ama ortaokul ve lise cagindaki kiz öğrencilere gercekten devamsizlik 5-10 gun kadar fazla verilmeli.
Ben butun devamsizligimi regl donemlerimde kullanirdim. Hastaysam, gripsem falan okula giderdim. Zaten lise sondayken bu sebepten dolayi az daha devamsizliktan kalacaktim. Bazi regl donemlerimde okulda zor oluyordu.
Bazen o regl haftasi yarim gun devamsizlik yapardim, bazen 1 gun, bazen de 2 gun gitmedigim olurdu. Lise sondayken de derslerimin hepsi iyi, takdir belgesi alacagim ama devamsizlik sıkıntıya girdi regl donemlerimde gidemedigim icin. Ayarlayamadim son sınıfta.
Ve belki universite sinav stresinden falan sanki daha da regl donemlerimin agir gectigi bir donemdi. Biraz ipin ucunu mecburen kaçırmışım. Bir de ustune sinif tekrari mi yoksa gectim mi stresi de eklendi tum bunlarin ustune.
Meb devamsizliktan kimse kalmayacak deyince gecmistim yoksa işim zordu. Is hayatinda da belki lazim ama kucuk yasta bedenlerimiz bu sanciyi belki daha zor geciriyor. Ortaokul ve lise caginda da yasimiz kucuk, bunun psikolojisini kaldirmak gercekten zor. Gerçekten okullarda ya devamsizlik genel olarak uzatilmali ya da kiz ve erkegin ayni fitratta olmadigini artik bazilarinin etmesi gerek ve kizlara fazladan 5-10 gun devamsizlik hakki verilmeli.