Erkekler sünnet olursa düğün, kızlar regl olursa tokat... Küçükken bize neler izletmişler😾
Olurmuş
Olmazmış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkekler sünnet olursa düğün, kızlar regl olursa tokat... Küçükken bize neler izletmişler😾
İşte sorun burada erkek sünnet olur düğün biz reglinoluruz tokat sorun burada erkek ve kadın ayrımcılığı burada başlıyor cinsiyetin vasfı yoktur maalesef yıllardır bu böyle sen dedin ya sünnet oluyorsunuz düğün reglinoluyoruz tokat bunu geçemediğimiz sürece ayni kalacak
Ne alaka olanı söyledim cinsiyetçilik yapan ben değil toplum
İşte toplumsal aterkil düşüncede olduğu sürece geçemeyeceğiz erkek yapar erkek eder ulan ped bu yani ped alırken hala markette bön bön bakanları görüyorum bir kıza
Buda sizler yüzünden neden erkek kadın diyorsunuz hala
Ne diyelim
Diyeceğimiz şey şu normal olan kadın reglisinin gayet doğal olduğunu sınıflarda ve eğitim sisteminde öğretilmesi hahshsh vallaha artık bu şekilde olsun
Umarım kötü niyetle demedim zaten ama toplumdaki bazı gelenekler çok saçma
Yaa efsane saçma düşünsene dedim ya ped alıyor kadın öküz gibi bakılıyor hshshhs hala bu cagdayiz tokat nedir arkadaşım
Evet hiç unutmam lisedeyim bakkala gitmiştim arkadaşım için ped aldım çok karnı ağrıyordu kendisi gidemedi bakkaldaki kadın pedi önce gazeteye sardı sonra şeffaf poşetler vardı ama siyah poşet arayıp onun içine koydu şaşırmıştım
Hshshs düşün ya ne bu alaka yani ne alaka bu kadar gizli ve özel olan şey nedir sen regli olmayı secmedin sen regli olmak için ameliyatta olmadım mantıksız
Sünnet ettikten sonra erkek çocuklarının fotoğraflarını çekip hatıra diye saklamaları, daha bilinci oturmamış çocuğa "göster bakalım amcalara çükünü" diyerek iradesinin dışında eyleme geçirmeleri çok canımı sıkıyor.
Şimdi soruyorum. Seçme şansın olsa istemediğin halde birinin elinde senin müstehcen fotoğraflarının olduğu, ve bunu yine senin yanında birçok kez başkalarına gösterdiği ve gülüp eğlendikleri bir olay örgüsünü mü seçerdin? Yoksa yine güle eğlene (ama bu seferkinde somut bir tokat var) vakit gecirdiğin bir anda sana birinin bir kereliğine tokat atmasini mi?
Düğün meselesine gelirsek. Kaç tane aklı başında kadın ilk regl olmasının şerefine bir ziyafet düzenlensin herkes bunu bilsin ister? Hiçbiri. Peki kaç tane aklı başında erkek çükü kesildi diye ziyafet verilsin bunu herkes bilsin ister? Yine hiçbiri. O yaştaki bir erkek çocuğun muhakeme yetenekleri tam anlamıyla gelişmis olsa kendisinin böyle bir şeye dahil olmasına izin vermezdi. Mesela be 2 yaşımdayken sünnet oluşum. Düğün yapmışlar. Elimde olsa böyle bir rezilliğe izin vermezdim. Ve yine ne tezattır ki eşitsizliklere karşı çıkan kadınlar, kızı ilk regl olduğunda tokat atıp oğlunun sünnet düğünü için fiyakalı mekanlar, şaşaalı gösteriler düzenleyenler de yine kadınlar.
Eşitsizlik olmasın istiyorsunuz, ama bu olmasın istediğiniz eşitsizlikleri de yine sizler yaratıyorsunuz.
İsteyip de alamadığı toprak olamayan mı fetheder toprağı, yoksa toprak mı fetih eder insanı? Hangisi emek verir diğeri için? Hangisi sadık kalır diğerine? Hangisinin içini sarar diğerini kaybetme korkusu? Hangisi bağlanır diğerine? Hangisi yapamaz ötekisiz? İnsan mı yoksa toprak mı?
Toprak insanı kucaklar, toprak insanın emeğine 2 misliyle cevap verir meyve verir sebze verir ama insan vefasızdır insan topraksız yapabileceğini düşünür ama bilmez ki öldükten sonra yine toprak olacaktır topraksa insana değer verir ama insansız da yapar
Haklısın çok şairane
Üzerine bir o kadar da soruyla alakasız bir görüş 😂
Gizliden çıksana merak ettim seni
İstek at bana
Merakımı gidermiş olacaksın yoksa gece uyuyamam
🥺
Ne
Bu bir iltifat mı 🍁
Kardeş kimseye kendimizi beğendirmek gibi bi derdimiz olmadı çok şükür sen önce gizliden çık ondan sonra benim tipime laf edersin
tipinize laf etmedim matmazel. yanlış anladınız, yüzünüz gayet iyi. hem harhangi bir özelliğiniz hakkında açıkça ya da imalı bir dilde bir eleştiri yapmadım. sadece ağaç, yaprak resimlerini insanlarınkine tercih ettiğimi söyledim. onları yüceltmem sizi küçük gördüğüm anlamına gelmez ki
Anladim
Demicem
En en en baştaki yorumun için diyorum bunu gizliden yazmasan da olurdu ben her türlü görüşe açığım 🌸
Şu an izliyorum. Bitince yorum yapacağım.
Türkiye'de bu bir gelenek olarak görülüyormuş. Hatta Fransa, Afganistan ve İsrail'in bazı bölgelerinde hâlâ uygulanan bir yaygın gelenekmiş. Sünnet düğünleri kadar, gereksiz bir gelenek daha öğrenmiş oldum, teşekkürler miniğim. :)))
Ne demek 🥲 ama şaşırdım hadi afganistanla israil neyse de demek fransada da varmış
Dünyanın her yerinde tarih boyunca bundan dolayı utandırıldılar maalesef. Bence tokat bunu ifade ediyor. Mesela Japonya'da kırmızı fasulyeli pilav pişirip aile yakınlarına dağıtıyorlarmış. :D Kutlama yapmaya ne hevesli canlılarız. Ya düğün gecesi gelenek adına damadı evinin kapısında döverler ya da bir kadın ilk kez regl oldu diye tokatlarlar. :D
Damadı dövmeyi de ben de ilk defa senden duydum off biz insanlar ne garibiz kendi kendimize gelenek üretip kendi ayağımıza sıkıyoruz 😂
Şaka bi yana aslında bunlar biraz devede kulak kaliyo asıl töreler çok kötü kan davası, çocuk gelinler vs vs.
Fransa'da nerede var bu gelenek? Belki ağır Katolikler de vardır ama genel olarak bu geleneğin varlığının olduğunu düşünmüyorum
İslamiyetten önce Türkler soyun kadından geldiği görüşüne inanıyordu çünkü doğuran kadın dünyaya bir insan getiren kadın sonra İslamiyetle sadece dini değil Arap toplumun ataerkil yapısını da benimsedik ve benliğimizi bu yönde kaybettik. Keşke sadece dini alsaydık.
Yorumunun alnı olsa da öpsem o kadar haklısın ki
sağol ☺️ aynı düşüncede olmamıza ve böyle düşünen insanların olmasına sevindim
👏👏👏👏
İslam da böyle bir şey yok kafandan uydurma
@Zekikız2022 yazdıklarımı tekrar okursan zaten böyle bir şey demediğimi anlarsın
İslamiyet dememiş arap kültürü demiş kimsenin avukatlığını yapmak istemem ama yazılanları iyi okuyun lütfen
Bilakis İslam kadına regl döneminde çok öenm verdiği için bazı ibadetler de onun yapmamasını emretmiştir yine eziyet olmasın diye eşiyle cimaya girmesini yasaklamıştır ve islam da reglken kadınlarınıza vurun dyie bir şey yoktur.
Ben ne okuduğumu çok iyi biliyorum söyle bakalım bu yazıdan ne anlıyorsun : islamiyetle sadece dini değil Arap toplumun ataerkil yapısını da benimsedik
@Zekikız2022 anlaşılan nickinin özelliklerini pek taşımıyorsun😄
@ahusiderinn00 aslında aynı şeylerden bahsediyoruz ama arkadaş anlamadı olsundu 😄
Özelliklerini çok taşıyorum sen nen yazdığını bilmiyorsun islamiyetle diyorsun yarın gel sana türkçe öğreteyim :D
Kanka pardon ya sinirden sondaki yazını okumadım :D
Yazının başını okudum sinbirlendim sdfsdf
@Zekikız2022 iyi de soruyu soran arkadaş beni anladı😄 bak bir dini benimsersen o dinin yaygın olduğu toplumun geleneklerini de benimsersin. O topluma benzemeye başlarsın. Din burada sadece aracı olur. Örneğin Türkler maniheizmi ve budizmi kabul ettiği zamanlarda sadece dini değil din dışında o toplumun başka geleneklerini de benimsedi. Mesela yerleşik hayata geçti ama bunun maniheizm ile bir alakası yok. Oğuz Türkleri ise islamiyeti kabul etti ama İslamiyet sayesinde Arap kültürünü de aldık hatta Osmanlı zamanında alfabesini bile kullandık. Araplar erkeklerin üstün görüldüğü bir toplumdu İslamiyet ile birlikte onların kültürünü aldık yaşam tarzını benimsedik. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir
@Zekikız2022 anladım bazen bu konularda gergin olabiliyoruz hassas konular😄yoksa İslamiyet mükemmel bir din indirildiği toplum sıkıntılı 😄
Bu saydıklarının hiçbirisi Müslüman olan kişide olmamalı sadece insanlar kafalarından uyduruyorlar yoksa hangi hadiste hangi ayette geçiypr araplar üstün diye
evet daha yeni biriyle tartıştım epey sinirlendim buradada bunu görünce sinirdem elim ayağım titredi ksuura bkama :D
@Zekikız2022 sorun değil boş ver takılma yobazlara 😄
@Fevzi34 şuna bak şuna 😂
Şok içinde izledim. Geleneklere kültür diye sarılıp kalmak çok bağnazca. Hayat değişiyor ve gelenekse gelmiş ve gitmesi gerek. Kadınlara şiddetin "gelenek" diye şakaya yorup normalleştirmek çok ama çok yanlış. Zaten dizide de sanırım hoş göstermemişler.
Aaa rezalete bakar mısınız bana kimse vurmadı ondan mı böyleyim sjsjsjak
Vurim mii ahahahaaha 😄
Çabuk
Mwah 💋
Yiiaa 🥹❤️
Ben bunun butun bolumlerini izlemistim bu buyuk hallerini niye simdi gordum bence bu exxende yayinlanan yeni cekim ki
Olabilirr ben de tvde izlemiştim ama böyle bi sahne hatırlamıyorum
Yok yok eminim ya bence bu yeni cekim
Ailem böyle şeyler izlettirmediği için böyle bir zihniyete sahip değilim.
Bende yemiştim 😬
Cidden mi
Geçmiiş olsun takma kafana insanların cahilliği :((
Öyle gerçekten her bakımdan cezalandırılıyoruz
Aaa sana bişi dicemm diyim mi
Adet sonuçta yapılabilir
Ne diyorsunuz efem nəcə diyərsəniz 😢
Olmaz
Olurmuş demek ki :D
Sende de az buçuk uyuzluk varmış 😄
Neden öyle dedin :D
Ha dur bir saniye ben kızlar kendi aralarında tokat atıyor sandım :D yoksa bu cahiller umarım biter
Sjfşsjfjs yan çiz bakalım barış bey 😄
Hayır yan çizmiyorum :D sdjsdj
Hmhmm 😉
o değilde sihirli annem femenist bir dizi, bilmiyorum fark ettiniz mi hiç. Adına bak önce adını geçtim, kadınların üstün güçleri var, orada erkekler a. ptal karısından korkan tipler, taci k. öpek. Küçükken bilmiyordum ama büyürken nasıl bir oyun dönmüş anladım
Kedinin derdi can kasabın derdi et 😂
ne kedisi lan o koyunun derdiydi, kasap kedi kesmez ki :D
Ayy tam da havalı olacaktım 😂 şu an çok büyük pot kırdım
Genç kızlık tokatı ne ya jfjfkfk
Hayatımda en saçma duyduğum şeylerden biri 😳
https://youtube. com/shorts/Lqyqn4ObQNI? feature=share
Sfjsjfl
saçmalık umarım birine yapıldığına denk gelmem saçını başını yolarım yoksa yapanın
Benim için de yol 😂
Olur bana da ekşın olur valla😝
Tokatı şeyini sünnet için utanmayıp doktorun eline uzatan erkekler tokat yemeliydi 😂😃 kızlar masum ve suçsuz
Oluyomuş demek ki jsjs
Geldi panda 🐼
Çay yokmu çay
Var efem içine de tükürdüm afiyet olsun 😊🙏
İğrenç içmiyorum
İçceksin verilen mal geri alınmaz
Tokat yemek istiyorsan gel jsjss
Sen bana kıyamazsın ki😄 😢?
Bilemem 😀
Sen de peynir herif oldun 😤
😀😀
Erkekler sünnetsiz olsa olmaz mı zorunlu mu 😂