Merhabaa 🌸
Bir günlüğüne erkeklerin regl olduğunu ve son derece sancılı ve ağrılı bir regl geçirdiğini düşünelim. Sizce bizi anlarlar mıydı?
Beyler, bir günlüğüne regl sancısı çekseydiniz kadınlara bu konuda hak verir miydiniz?

Merhabaa 🌸
Bir günlüğüne erkeklerin regl olduğunu ve son derece sancılı ve ağrılı bir regl geçirdiğini düşünelim. Sizce bizi anlarlar mıydı?
Beyler, bir günlüğüne regl sancısı çekseydiniz kadınlara bu konuda hak verir miydiniz?

Ne reglmiş arkadaş şunhayatta çektikleri tek sıkıntı bu regl onuda amma abarttılar, bu senin doğanda var kardeşim yaşayacaksın bunu erkek olarak bizimde yaşayıp anlamamız gerekmiyor siz gidin parayla erkek olun sonra erkek gibi bir yaşayın ağır sanayiler de madenlerde çalışın askerlik yapın hayatın zorluklarını bir görün sonra regl regl diye ağlayın scym reglinize
Yazık kafana içinde beyin var ama bir işe yaramıyor kafanın o kadar ağırlığı taşıması ama bir işe yaramaması ne üzücü
Ya cidden ne abarttiniz arkadaş. Biz erkekler cok laylaylom yasiyoruz degil mi? Utanin biraz U-ta-nın!.. Daha 1 ay olmadi maden kazasinda kaç erkek işci hayatini kaybetti. Her hafta ne yazik ki asker ya da polis şehit haberleri aliyoruz. Biz erkekler bu isleri laylaylom oldugu icin mi yapiyoruz? Ulkemizde ki erkeklerin en az %50 si agir sanayide calisiyor. Her gün kaç erkek agir sanayi vb islerde iş kazasinda ölüyor haberiniz var mi? Benim gozlerimin onunde bir işci forklift altinda kalafak ezildi ve hayatinı kaybetti. Bakin bu erkekler ailelerine bakabilmek icin ölüyor farkinda misiniz? Hala maden kazasinda olen isciler aklima geldikce gozlerim doluyor. Bu insanlar aileleri icin oradaydi. Yapmayin ama abartmayin. Gercekten kadin haklari diye diye sacma sapan dramatize edilmiş hayatlar yasamaya basladiniz. Biraz ozeliniz olsun biraz! Yarin bir gün herhangi bir sira beklerken ben Regl oldum en öne geceyim de dersiniz. Bakin bu hak eşitliği degil pozitif ayrımcılıktır!. Yapmayin kendinizi yermeyin! Erkeklerin iş gücünün ne kadar zor ve yipratici oldugunu biraz anlayin artik biraz!
Uşenmedin mi?
@porifldekibendeğilim burdan bunu çıkarmaman lazımdı adam kısmen olsa haklı adam orada tek acısı olanın sizin olmadığınızı söylüyor acılarımızı yarıştırmak saçmalıkdır çözüm bulmakdansa soruda saçmalık biz neyi anlamamız gerekiyormuşki mk bizmi verdik size o acıyıki o acıyı çekmemiz lazım erkeğim nasıl bir acı çektiğinizi bilmiyorum bilememde ama mk burada önemli olan bizim çekmemizmi
Senin daşşağını yesin lan bunlar helal olsun (hakkıyla görenlere lafımız yok)
O kadar yüz verdiler ki bunlara iyice şımardılar, fabrikalarda en kolay işlerde Arge Kalite gibi yerlerde temiz temiz miss gibi çalışırlar gelsinler bizim çalıştığımız makineler de çalışsınlsr o kadar eşitlik istiyorlar madem ama işlerine gelince eşitlik işlerine gelmeyince bşz kadınız 😂 iyice havalandılar bakalım ne zaman sönecekler
Gerçekten çok ama çok haklısınız. 👏👏👏
burada ölen insanlardan bahsediyor , Gorüşteki orspu'nun yazdığı cevaba bak.
Sadece regl olarak değil ama kadınlara şu yönden saygım var.
1- Doğum yapıyorlar 9 ay karnında o yükü taşıyorlar dikkatli oluyorlar neredeyse ömürlerinin 1 yılını feda ediyorlar rahat hareket edememe istediğini yapamamak gibi şeyler ve ağrılar acılarda cabası.
2- Doğum esnası.
3- Regl.
4- Toplumumuzun dayatmaları.
5- Aile baskıları (herkes için olmasa da geneli maruz kalıyor).
6- Erkekler tarafından sözlü veya fiziksel tacize uğramak.
Liste belki daha uzayabilir ama aklıma gelenler bunlar şuanlık.
evet çok ama çokkk ıyı anlarlardı bizim halimizden ama şu an halimizden anlamayan erkek çok abartıgımızı düşünen falan öyle erkeklere çok sinir oluyorum ya
Belki bir nebze, bir ihtimal. Ama yine de onlar her şeye düz baktıkları için ağrı yönünden anlasalar bile her şeyi anlayamazlardı.
Kesinlikle katılıyorum duygusal yönden bizden epey zayıflar.
Onlar yine bizi anlamazlar.
Bence de öyle
Sanmıyorum
Hala anlamazlar
Pek sanmıyorum, daha doğrusu anlamak istemezlerdi
Böyle bir deney yapılmış zaten erkekler dayanamamış. Kadınların ağrısına bir şey diyemem sonuçta yaşamadığım bir şey ama kadınlara erkeklerden daha fazla hak veriliyor burası gerçek.
Erkekler bir gece bile kadınla yatsa ömür boyu nafaka ödüyor. Bu durumun acilen değişmesi lazım.
İki hap alıp okeye devam ederdik herhalde 😄 kahveciler regl ağrısı kesen ilaç bulundururdu 🤣 Mahmut ağbeyyy gel hele şöyle bir uzan🙂
Gerçi ben kahveye giden biri değilim, gidenler için 😄
Ahaha 😅
🤣
Aklı Olan Erkek Anlar Ben Erkeğim Hiç çekmedim ama sizin bu durumunuza üzülüyorum keşke hiç regl ağrısı çekmeseniz
Allah vergisi işte ne yapalım 😏
Neden hep erkekler, kadınları anlamak zorunda? Erkekler Türk toplumunda hep anlayışsız olarak lanse ettirilmeye çalışıyor. Peki, kadınların erkeklerin yaşadığı bir günü yaşamak zorunda kalsaydı erkekleri anlayabilecek miydi sahiden?
Birinin acılarını anlaman hissetmen için aynılarını yaşamak gerekmez. Sokakta aç kalan üşüyen bir kedinin halini anlamak için kesi olup o durumda olman gerekmez. Yani kafını erkeği yok, Empati duygusu gelişmeyen insanlar hiçbir şeyi anlamaz.
Erkekler her ay bir fiil çektikleri ağrıya muhakkak bir çare bulurlardı, kadınlar gibi kabuklarına çekilip ağrılarını geleneksel biçimde devam ettirmezlerdi.
Erkek ve kadın beyninin farkı budur, biri devam ettirmeye yöneliktir, biri çözüm üretmeye.
20 sene evli kalıp boşanmış biri olarak gayet iyi anlıyorum ve o zamanlarinda ne kadar alttan aldığımı nasıl onu hoş tuttugumu çikolata tatlı takviyesi yaptığımı sıcak su torbaları hazigladigimi battaniyeye sarıp romantik film izlememi hatırlıyorum
Aga şimdi ne fark ettim birisini anlamanın en kolay yolu onun acısını çekmek nefret savaşlar o acıyı çekmemiş insanlar yüzünden oluyor birgün insanlığın yarısı yok olursa ve bunu bir kişi yaparsa tüm nefretler o adama toplanır ve ozaman aynı acıyı çekmiş düşmanların düşmanlığı kalkar ve sadece o adama nefret beslerler yani nefret yok olur büyük çoğunlukla savaşlar baya büyük ölçüde azalır tabi bu imkansız herkese herkesin çektiği kadar bir acıya yüklemek veya yaşattıkları bir acıyı çektirmek
cektigim hic bir aci karsisinda mizmizlanmadim. kadinlari anlayabilecek o ornek erkek adayi olcagimi dusunmuyorum
Bunun için regl sancısı cekmeme gerek yok, fizyolojisini bilince deneyimlemeye gerek kalmıyor. Gerçekten zor isiniz!
kadınları şimdi de anlıyorum illa acı çekmeme gerek yok
zira anlamayanlar acı çekse bile anlamayacaklar
Her türlü derdi acıyı çekiyoruz regl eksik kalsın bi zahmet
Biz erkeklerde kasık ve testis ağrısı var regl ağrısına bedel
YouTube da gördüm YouTuber lar denemiş merak ettim denedim o günden sonra kadınlara hak verdim
Keşke bir süreliğine rolleri değişebilseydik. Bir halt olur muydu neticede? Hayır.
Erkeklerin de basur sorunu var. Bunu çekenler az çok sizi anlıyor
4000 yıldır anlatıyorsunuz. Heykeli bile yapılmış ama anlamadık. Kısaca bizim derdimiz değil. Destek olup anlayış gösterelim, sizde burnumuza sokup durmayın olmaz mı ☺️ bu işin acıtasyonu çok sıkıcı oluyor.
Aklıma tepkikolik geldi regl sancısı çekiyordu erkekler
Normal halimizi anlamıyorsunuz regl olunca mj anlıcaksınız
Bazı şeyler yaşanmadan bilinmez. Bu şeylerin fazla abartıldığını düşünüyorum.
Ya biz el kadar çocukken pipimizi kesiyorlar bu kadar yaygara koparmıyoruz.
Niye mızmızlanıyorsun derlerdi😊 tahammül daha az olurdu🤗
yani empati yapmak insanlar için zor yaşanırsa anlanır anca
Hiç bir avrupa kadını şu dertten yandığını görmedim zannedersin bir tek bunların a mı var
Kesinlikle dertten yanmak değil sadece bu konuya değinmek istedim çünkü bu konuda fenomenim
Erkekler bir günde 10 bin kelime değil cümle kursa kadınlar erkekleri anlar mıydı 😂
Ben anlarım şahsen 😅
İşte şimdi vişneli Browni kadar tatlı gözüktün gözüme 🤣 böyle bir kız için 2 hafta adet sancısına katlanırım 😂
Bence ağrı çekmeye gerek yok. Kadınları her alanda anlamak gerekli.
Bikmadinizmi hala bunu sormaya şu vücudunuzu bir tanıyın Allah aşkına bu sizin yaradilisinizda var olan bisey
Kadınları anlamak için illa regl ağrısı çekmek mi gerekiyor
Bir gun regl agrisi cekmekle regl bile anlasilmaz. Anlasilmak istiyorsaniz kendinizi iyi taniyin, acik olun, ne istediginizi bilin ve direk soyleyin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?