Regl döneminde tatlı özellikle çikolata krizlerinin sebebi östrojen hormonudur hormonalar iştah dahil vücudumuzun herşeyini hatta duygularımızı kontrol etmektedir bu bakımdan adet öncesi sendrom neden durumlar ortaya çıkmaktadır regl döneminde tatlı krizine girmenin en önemli nedeni hormonalar olsada beslenme şeklimizinde durumu tetikleyici bir etkisi yok değil uzun zaman tatlı yemediğimiz zaman canımız tatlı istemez hatta aklımıza bile gelmez ancak bir kaç hafta sonra tatlı yemeden doymadığımızı düşünürüz damak tadımızın tatlıya alışkın olması beslenme alışkanlıklarından tatlının önemli bir yer tutması
Kendime adıma konuşacak olursak bende bu istek sürekli var lakin regl dönemlerimde biraz daha fazla oluyor. Hatta kaç gündür regl ağrıları çekiyorum, kasıklarım felaket halde lakin olamıyorum.. Ve iyice tatlıya saldırasım var. Nedenini merak ediyorum bende
Aöatör yorum yapsyım, doktor moktor çıkıp bozmasın beni hemen.
Regl olunduğu zaman projesteron gibi hormonlar en düşük seviyede olur. Prpjesteron hormonları, antidepresan yapan alıcılara bağlanabiliyor. Bağlanamayınca depresif, agresif etki oluyor. PMS dediğğmiz regl öncesi kadonlsrın gıcık halleri bu yüzden.
Özellikle çikolatada feniletilamin denen başka bir molekül, her halde bu alıcılara bağlanabiliyor, o yüzden depresif etkiyi azaltıyor olabilir (tamamen cahil tahmin bu).
Hic bi fikrim yok ama. Fikir uretmek isterim. Kan kaybindan dolayi kan sekeri dusuyo olabilirmi dicem. Fiziki olarak sebebi yoksa eger. Piskolojik olarak cikolata mutluluk verdiginden huzursuz gecen regl zamanlari belki istek artiyordur cikolataya.